Muusikoiden.net
24.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: yamaha 02r
1
pharaox
27.11.2010 20:47:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemuksia yamahan 02r pöydästä. Keikka käytössä millainen? Jotkut kehuu että paremmat etuset kuin ls9 pöydässä.
 
digillä pärjää ja analogilla korjataan.
Mr General
27.11.2010 22:25:22 (muokattu 27.11.2010 22:26:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläisellä on tullut aika paljon kokemusta kyseisestä tiskistä vuosien saatossa ja oma mielipide on että ei missään tapauksessa sovi keikkakäyttöön. Soundi ja käytettävyys on todella syvältä, tiskissä ei ole mitenkään erityisen monipuolinen routtaus, aux-lähdöt on balansoimattomat... Listaa voisi jatkaa vielä paljon pitempään. Lisäksi tiskin ominaisuuksien suhde kokoon on heikko. Toisaalta, kuinka voisi kuvitella, että yli kymmenen vuotta vanha studiokäyttöön tehty digitiski olisi hyvä livekäytössä...
 
Edit: Kyllä jopa LS-9 ton voittaa soundissa.
 
Kallekorvola
29.11.2010 13:15:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla samanlainen kokemus kaikista 0-sarjan Yamahoista keikkakäytössä. Olen raiderissani pyytänyt, ettei niitä tuotaisi paikalle ollenkaan.
 
kukkola
30.11.2010 14:35:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pharaox: Kokemuksia yamahan 02r pöydästä. Keikka käytössä millainen? Jotkut kehuu että paremmat etuset kuin ls9 pöydässä.
 
Hieman riippuu mitä siltä odotat. Kyllähän digipöytä monessa mielessä mukava käyttää kun voit presettejä laittaa talteen koneen sisälle ja kutsua niitä sitten tarpeen mukaan. Monesti se yksinkertaisin on kuitenkin kiva käytössä. Jos hankit todella monipuolisen pöydän, niin valta osa sen hienoista ominaisuuksista jää käyttämättä -etenkin jos olet siinä sivussa toimiva äänimies ja muuten olet yksi orkesterin jäsenistä. Silloin harvoin jää aikaa opiskella monipuolisia routtausmahdollisuuksia ja efektejä sekä niiden editointia. Silloin tulee monesti mietittyä että kannattiko laittaa rahaa sellaisiin juttuihin jota ei oikeasti tarvitse. Se on totta että monet uudet ja vähän vanhemmatkin isot ja monipuoliset digipöydät ja uudet pienemmätkin ovat ääneltään parempia kuin Yamahan 0-sarjan koneet, mutta kyllä ne nyt kuitenkin monet samankokoiset analogiset pesee ominaisuuksilla ja äänillä -ainakin niin monen käytössä olevat Behrut, Phonicit yms.
 
Itselläni on 01V ja läppärillä C-Console softa jolla hallitaan tuota pöytää. Minun käytössä ihan toimiva peli ja tuon ohjelman kautta ei ole rajaa presettien määrässä. Samoin editointi tietokoneen näytöllä on ihan eriluokkaa kuin laiteen omalla näytöllä.
 
Tässäkin on se tuttu lause voimassa "Rahalla saa ja hevosella pääsee". Kurkistus lompakkoon saattaa helpottaa monesti valintaa:-)
 
Ei ku näin se menee...
Einherjar
30.11.2010 14:50:25 (muokattu 30.11.2010 14:54:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moisella on tullut vedeltyä monet keikat.
 
Ei mikään nopein pöytä. Valikkoseikkailua saa harrastella aika paljon kompuroiden ja muiden perässä.
Etuset on ihan kelpoja ja eq:n kanssa pärjäilee ihan hyvin. Gate ei ole mitenkään hyvä rumpujen kanssa ja kompura on jotenkin tehottoman oloinen. Jos mitään erikoisempia routtauksia ei tarvitse harrastella, niin tällä pärjäilee.
Sisäiset efektit olivat aika hirveitä ja ne hyllytin heti alussa. Ainoastaan TC:n laajennuskortin efektipuolta on tullut käytettyä laulukaikuna. Muuten on tullut käytettyä ulkoisia laitoksia (adatin perässä saa kulkemaan näppärästi vaikka koko efektiräkin tarvittaessa).
 
Kyllä tällä vetelee keikat siinä missä monella muullakin tiskillä.
Kannattaa katsella niitä tc:n laajennuskortteja mukaan, että saa finalizerin kehiin. Se on ollut näppärä lisä monella keikalla.
 
edit: Kyllä on silti vähän turhaa vertailla 02r:ää ja Ls9:ä, kun kehitystä on kuitenkin tapahtunut niin paljon näiden välillä...
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti