Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: PA-kamojen vaihto pienikokoisempiin äänimäärän kärsimättä?
1 2
youzzie
23.11.2010 20:12:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensinnäkin, juu, käytin hakua ja kävin isot kasat keskusteluja läpi, myös Kaiuttimien valinnan ABC:t ynnämuut. Mutta en nyt oikein suoranaista vastausta löytänyt, joten:
 
Ensinnäkin omistan tällä hetkellä suht laadukkaan, ainakin omasta mielestäni, pikku-PA:n, jossa pääpalikat on:
- Yorkville MP8DX -mixvahvari: http://www.yorkville.com/products.asp?type=31&cat=13&id=44
- JBL EON 1500 -kokoääniset (2kpl): http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=94&MId=3
- JBL EONSUB G2 -subbari (1kpl): http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=96&MId=3
- jotain efektejä räkissä + monitorit
 
Ääntähän näistä irtoaa ihan hemmetisti, eikä mitenkään huonolaatuistakaan, ainakaan kun ei ole vertailupohjaa muunlaisiin, mitä tulee omien duoprojektien äänentoistoon. Ehkä semmoinen joku muovisuus kuitenkin noissa on, tai jotain, josta syystä en ihan täysin tyytyväinen ole soundiin kun ajetaan säestyskiipparista musaa noiden läpi.
 
No, varsinainen asia olisi sitten se, että kiinnostaisi päivittää kalusto roudausystävällisempiin, kuitenkin niin että ääntä/painetta lähtisi vähintään saman verran, ja varsinkin alakertaa saisi löytyä niin että tuntuu. Näistä tulisi siis läpi periaatteessa "koko bändi", eli siis komppikamaa kiipparilta ja nais- sekä mieslaulua, rokkaavaa ja discohtavaa eli bassoa kaivataan. Ja haluaisin semmoista täyteläistä/muhkeaa alakertaa, noissa JBL:issä se on jotenkin kumeaa/kolkkoa. Keikkapaikat eri kokoisia ravinteleita lähinnä.
 
Eli: osaako joku ihan kokemuspohjalta kertoa, löytyisikö jotain kohtuuhintaista mutta hyvälaatuista jytkysubi-/pikkusatelliitit -aktiivisettiä tmv, jolla voisi korvata nuo hitonmoiset 3x 15" JBL-möhkäleet? Esim. HK Lucas - edullisemman pään setit.. Bose L1 olisi myös ideana kiintoisa, mutta halvin Compact -versio ei taida olla niin tehokas, ja seuraavat versiot menee jo turhan kalliiksi. Lähtökohtana kuitenkin se, että subbari + jotain, ja pienessä koossa. Toi nykyinen Yorkvillen mixvahvari on kyllä niin pätevä peli, että toki sitäkin voisi edelleen käyttää esim. yläpäille/monitoreille kuten nytkin, mutta toisaalta valmiissa aktiivisetissä olisi kaikki vahvarit/kajarit optimoitu toisiinsa, mikä olisi kyllä hyvä homma.
 
Hintakattona joku 1500e, mutta ei nyt IHAN ehdoton. Älkää nyt kuitenkaan mitään monen tonnin hifejä ehdotelko, kuten näkyy melkein joka ketjussa joku tyrmäävän annettuun budjettiin sopivat ja sanovan että "pistät niinjaniinmonta satkua tai tonnia lisää niin saat sitäsuntätä".. rahalla saa jos sitä on, mulla ei nyt ainakaan tuon enempää ole. Eikä haittaa vaikka jäisi allekin.
 
iRock
NeliX4
23.11.2010 23:01:13 (muokattu 23.11.2010 23:23:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1500€ on aika haastava, et valitettavasti järkevää bassoääntä sillä ei saa varsinkaan kevyttä. Kunnon subbari maksaa kuitenkin yli 1000€ kpl uutena. Nykyisen tasoisen setin kyllä saa helpostikin.
 
Olisko joku H&K audio seteistä kuitenkin just se mitä kaipaat. Specsheettejä on turha kattella, kun noista ääntä lähtee ihan taarpeeks. Kokeilemalla selviää ja käytettynäkin kannattaa yrittää bongailla.
 
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_lucas_performer.htm tai Impact
ja http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166cx.htm
 
Luulen että jopa tämä edullisempi Lucas Smart olis teille ihan riittävä:
http://www.jhs.co.uk/reviews/HKLucasSMART.pdf ja lyö äänenlaadussa edellisen paketin laudalta heti. ... ehkä jopa määrässä, kun ottaa huomioon nykyisen vahvistimenne.
 
Vähän menee yli budjetin, mutta etköhän noista nykyisistä kamoista saa 600€ myymällä. Auran 12" subbasia ja A6 yläpäitä olen tässä itelleni miettinyt vastaavaan tarpeeseen tai Nexo PS8:ia.
 
... tai http://www.thomann.de/fi/db_technologies_entertainer_md.htm
 
rintapek
23.11.2010 23:25:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie:
Eli: osaako joku ihan kokemuspohjalta kertoa, löytyisikö jotain kohtuuhintaista mutta hyvälaatuista jytkysubi-/pikkusatelliitit -aktiivisettiä tmv, jolla voisi korvata nuo hitonmoiset 3x 15" JBL-möhkäleet?

 
Mietis ny mitä kysyt. Mä en tunnustaudu kauheeksi kultakorvaksi, mut eonit ei o ämyreinä neikäläistä koskaan vakuuttaneet tai houkuttaneet. Silti tuo läjä koostuu kolmesta kappaleesta + siit mikserivahvarista joista yksikään ei tietääkseni paina kahtakymmentä kiloa enempää?
 
En tiedä miten olet läjän kytkenyt tai millä olet subia tai monitoreja ruokkinut, joten en oikeastaan tiedä tilanteestasi tippaakaan. Mut jos parikytäkiloinen 15" subi on mielestäsi "möhkäle", niin ihan hinnasta riippumatta menee kovin vaikeaksi keksiä siitä pienempi ja kevyempi "jytkysubi", joka ei olis möhkäle.
 
One kind of music only - the good kind
Dj.Dumbass
24.11.2010 00:16:48 (muokattu 24.11.2010 00:18:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotenkin tuntuu siltä että ongelmaa ratkotaan väärästä suunnasta. Tarkennatko vielä, millä vahvistimella soitat noita linkittämiäsi kaiuttimia ja millainen jakosuodin järjestelmässä on? Jos moottorina on tuo mikserivahvistin ja jakosuodin puuttuu niin ongelma kannattaa ratkaista sjoittamalla se 1500 riittäviin päätteisiin ja esim driverack pa -prossuun joka sisältää presetit myös noille kyseisille kaiuttimille.
 
Ja kuten tuossa jo mainittiinkin, melko turhaa etsiä tuon pienempiä tötteröitä jos pitää saada jytää tuolla hinnalla. Mielellään yksi subi lisää.
 
But what would Musamies do?
Sami_T
24.11.2010 04:11:21 (muokattu 24.11.2010 05:37:54)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dj.Dumbass: ongelma kannattaa ratkaista sjoittamalla... esim driverack pa -prossuun joka sisältää presetit myös noille kyseisille kaiuttimille
 
Tältä näyttää DriveRack kun käyttää sitä sun suosittelemaa "presettiä"
 
http://www.showtekniikka.fi/huttua/eon.jpg
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Dj.Dumbass
24.11.2010 10:12:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: Tältä näyttää DriveRack kun käyttää sitä sun suosittelemaa "presettiä"
 
http://www.showtekniikka.fi/huttua/eon.jpg

 
aah, oon jotenkin uskonu että noissa preseteissä olis edes jotain yritystä ja tsekkasin vaan että kyseiset tötteröt löytyy listalta. Unohdetaan siis tämä optio.
 
But what would Musamies do?
youzzie
24.11.2010 10:32:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees, tulihan sieltä heti jotain... mutta ilmeisesti en ihan tarpeeksi hyvin selvittänyt. Eli varsinainen ongelma ei ole niinkään nykyisen äänen määrä/laatu, se on kyllä vähintään ookoo, vaan lähinnä nykyisen laitteiston koko-/muotoseikat. Eli on liikaa isohkoja ja hankalanmuotoisia mööpeleitä kuskailtavana... Nuo EON:it on kyllä kokoisekseen köykäisiä toki, mutta ne pyöristetyt muodot ja etenkin takana törröttävät monitorikallistustukiulokkeet tekevät esim. autoon pakkaamisen tarpeettoman hankalaksi, siis niin ettei ne ulokkeet hajota mitään jne. Niitä ei saa mitenkään edes kasattua päällekkäin kyytiin.
 
Subin suhteen en oletakaan että juurikaan pienemmällä selviäisi, eikä siinä mitään, sub saa ollakin "riittävän" kokoinen. Mutta mieluummin selkeä loota kuin tommoinen pallero, ja olettaisin että kunnon puu- tai levykotelo jo lähtökohtaisesti myös soundaisi tuhdimmalta kuin muovinen. Ja tuossa nykyisessähän on tehojakin vain 250W.
 
Yläpäiksi taas olettaisin (korjatkaa jos olen väärässä) riittävän huomattavastikin pienemmät ämyrit, jos siis alakerta olisi kunnossa.
 
NeliX4: Olisko joku H&K audio seteistä kuitenkin just se mitä kaipaat. Specsheettejä on turha kattella, kun noista ääntä lähtee ihan taarpeeks. Kokeilemalla selviää ja käytettynäkin kannattaa yrittää bongailla.
 
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_lucas_performer.htm tai Impact
ja http://www.thomann.de/fi/yamaha_mg_166cx.htm
 
Luulen että jopa tämä edullisempi Lucas Smart olis teille ihan riittävä:
http://www.jhs.co.uk/reviews/HKLucasSMART.pdf ja lyö äänenlaadussa edellisen paketin laudalta heti. ... ehkä jopa määrässä, kun ottaa huomioon nykyisen vahvistimenne.

 
Hmm, voitko tarkentaa, millä perusteella tuo halvempi Smart on äänenlaadussa reilusti parempi kuin melkein tuplahintainen saman firman Performer? Vai tarkoititko "edellisellä paketilla" näitä nykyisiä laitteitani... Smartissa varmaan tehot jäisi vajaaksi, vaikka laadukasta ääntä epäilemättä antaakin.
 
Ja kokeilemalla selviää, juu, jos vaan pääsisi kokeilemaan. Sen takia täältä koitankin kysellä, mieluiten ihan kokemusperäisiä kommentteja, ettei tarttis pelkistä specsheeteistä koittaa jotain arvailla...
 
Dj.Dumbass: Jotenkin tuntuu siltä että ongelmaa ratkotaan väärästä suunnasta. Tarkennatko vielä, millä vahvistimella soitat noita linkittämiäsi kaiuttimia ja millainen jakosuodin järjestelmässä on? Jos moottorina on tuo mikserivahvistin ja jakosuodin puuttuu niin ongelma kannattaa ratkaista sjoittamalla se 1500 riittäviin päätteisiin ja esim driverack pa -prossuun joka sisältää presetit myös noille kyseisille kaiuttimille.
 
Ja kuten tuossa jo mainittiinkin, melko turhaa etsiä tuon pienempiä tötteröitä jos pitää saada jytää tuolla hinnalla. Mielellään yksi subi lisää.

 
Tuossa nyt ainakin lähestytään asiaa sikäli väärästä suunnasta, että haluan siis _vähentää_ ja pienentää kalustoa, en lisätä sitä... Nykyiset laitteet on siis nuo yllämainitut, eli Yorkvillen mixvahv tuuttaa noita EON1500-kokoäänisiä, ja aktiivinen EONSUB G2 on line-outissa. Epäilemättä aika vääräoppinen kytkentä, mutta siis kuulostaa kyllä riittävän hyvältä minun mielestä. Varmasti jakosuotimella tai prossulla saisi tuotakin tuunattua paremmaksi, mutta tämä laitteisto on hyvä näin, se on vaan kömpelö, thats all. Eli nykyisen laitteiston parannusehdotuksia ei kannata enempää laitella...
 
Haluan joko:
a) kompaktin aktiivisetin jonka lisäksi tarvitsen vain pienen mikserin (laulajilla tulee olemaan molemmilla omat efektipedaalit joista tulee valmis laulusoundi ulos)
tai b) nykyisen kaltaisen systeemin, eli entinen erinomainen ja oikeasti tehokas Yorkville mikserivahvistin jäisi ajamaan pienikokoisia yläpäitä, ja lisäksi kunnollinen mutta kohtuuhintainen aktiivisubbari (hmm tämä ratkaisu kai vaatii väkisin erillisen jakosuotimen? eli vaikka subissa olisikin sellainen niin sitä kai ei voi hyödyntää jos kytkentä on nykyisenlainen... vai?). Tähän saisi myös monitoritkin samaan kun Yorkissa on erillinen vahvari niille...
 
No mikäs esim. näissä olisi ongelmana, tehot ainakin vähintään samaa luokkaa kuin nykysysteemissäni ja hinnat hyvinkin budjetin rajoissa:
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_enterntainer_m_500.htm
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_soundhouse_twolucas.htm
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_soundhouse_onelucas.htm
http://www.thomann.de/fi/ld_systems_dave_15_g2.htm
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_sub_12_bundle.htm
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_entertainer_sd.htm
 
iRock
NeliX4
24.11.2010 10:45:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edelliset paketit on huonosoundisempia kuin mainitut.
 
Lucas SMART saattaa olla äänekkeempi ja on varmasti parempisoundinen kuin nykyinen settinne. Roudattavuus ainakin on ehdoton. Yorkvillen 400W 4 Ohm ja 75W 8 Ohm ei kuulosta kovin suurelta teholta, varsinkin kun vahvistin ja kaiutin eivät ole sovitettu keskenään.
 
St. Pauls:lla on varmaan HK:n paketteja hyllyssä kokeiltavana. Varmaan monessa muussakin liikkeessä - puhelin siis käteen. HK:n maahantuojalla tietänevät missä on.
 
Tässä keskutelua noista LUCAS paketeista.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=29388&o=0
 
NeliX4
24.11.2010 10:54:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.google.com/search?q=site … et+HK+audio+LUCAS&ie=UTF-8&oe=UTF-8
 
Lisää juttua.
 
youzzie
24.11.2010 10:59:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Edelliset paketit on huonosoundisempia kuin mainitut.
 
Lucas SMART saattaa olla äänekkeempi ja on varmasti parempisoundinen kuin nykyinen settinne. Roudattavuus ainakin on ehdoton. Yorkvillen 400W 4 Ohm ja 75W 8 Ohm ei kuulosta kovin suurelta teholta, varsinkin kun vahvistin ja kaiutin eivät ole sovitettu keskenään.
 
St. Pauls:lla on varmaan HK:n paketteja hyllyssä kokeiltavana. Varmaan monessa muussakin liikkeessä - puhelin siis käteen. HK:n maahantuojalla tietänevät missä on.
 
Tässä keskutelua noista LUCAS paketeista.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=29388&o=0

 
Niin siis tässä Yorkvillessä on siis 2 erillistä vahvistinta:
Main amp A: 400W / 4ohm
Mon amp B: 200W / 2ohm, 125W / 4ohm jne
 
Noi ulostulot oli jotenkin Parallel:isti kytketty eli voi kytkeä joko yhden 4-ohmisen tai kaksi 8-ohmista tohon main-amppiin, eli ymmärtääkseni näillä kahdella 8-ohmisella saa täydet tehot irti?
"You may connect one 8-Ohm speaker cabinet to each jack (two speaker cabinets) or a single 4-Ohm speaker to AMP A"
 
Toi Lucas-keskustelu on vuodelta 2003 eli vähän vanhentunutta kamaa...
 
iRock
humppahanuristi
24.11.2010 11:12:29 (muokattu 25.11.2010 08:36:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Niin siis tässä Yorkvillessä on siis 2 erillistä vahvistinta:
Main amp A: 400W / 4ohm
Mon amp B: 200W / 2ohm, 125W / 4ohm jne
 
Noi ulostulot oli jotenkin Parallel:isti kytketty eli voi kytkeä joko yhden 4-ohmisen tai kaksi 8-ohmista tohon main-amppiin, eli ymmärtääkseni näillä kahdella 8-ohmisella saa täydet tehot irti?
"You may connect one 8-Ohm speaker cabinet to each jack (two speaker cabinets) or a single 4-Ohm speaker to AMP A"
 
Toi Lucas-keskustelu on vuodelta 2003 eli vähän vanhentunutta kamaa...

 
Tuo vaikuttaa kovasti samanlaiselta mikserivahvistimelta kuin yamahan vastaava, myös ulkoisesti. Eräällä tutulla sellainen on ja keikkaakin on tehty. Noihin aiempiin kommentteihin äänenlaadun ja tehon riittävyydestä ei sillä perusteella kyllä puoltoa tule. Tai no tehon riittävyys on tietysti vähän suhteellinen asia mutta laatu...
 
Tuohon systeemin saattaa olla melko hankala lisätä jakosuodin, kun mikserin liitännät ei anna myöten. Sillä jakosuotimella saattaisi olla positiivinen vaikutus, tai sitten ei.
Kuitenkin mikseri antaa nyt kahden kaapin kuormaan 400W tehoa täysillä ja kaapit kestää jatkuvaa syöttöä yhteensä 500W ja piikkinä vielä enempi, niin suurempi vahvistin ei sinällään haitaksi olisi.
 
Jossain viestissä oli mainintaa siitä kuminasta tms. ja se saattaa tulla tuosta kaiuttimien päällekkäin menevästä toistosta ja pienempi yläpää jakosuotimen kera saattaisi auttaa asiaa. Mutta miten se jakosuodin tuohon systeemin kytkettäisiin?
 
Jos "normaalia" kaiutinta ajattelee, niin ei tietysti hirveästi pienempiä välttämättä ole tarjolla, äänenlaadusta kun ei osaa oikein sanoa. 12" elementeillä löytyy jotain kantikasta mutta pitäisi varmaan testata, onko parempaa vai ei.
 
EDIT: voihan tuohon ihan summamutikassa heittää ehdotuksen pienestä ja lähes kantikkaasta pömpelistä, josta ilmoituksen mukaan lähtee mökää paljon: http://www.thomann.de/fi/dynacord_d_8_dlite_serie.htm
Pienet ja kevyet eikä merkkikään huono ole. Sitten vaan jämäkkä subbari mukaan.
 
EDIT2: Olen kuullut noita dynacordin pönttöjä tänä syksynä Turun suunnalla. Luultavasti justiin nuo D8 kun oli aika pienet ja niiden alla samaa sarjaa olevat pienet subbarit. Vahvistinpuolella Powermate 2200. Tila oli huono ja bassoa tuli vähintään riittävästi salin takaosassa. Lavan vieressä ihan kelpo soundi.
 
Humpasta rautalankaan...
youzzie
24.11.2010 11:31:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

humppahanuristi: Tuo vaikuttaa kovasti samanlaiselta mikserivahvistimelta kuin yamahan vastaava, myös ulkoisesti. Eräällä tutulla sellainen on ja keikkaakin on tehty. Noihin aiempiin kommentteihin äänenlaadun ja tehon riittävyydestä ei sillä perusteella kyllä puoltoa tule. Tai no tehon riittävyys on tietysti vähän suhteellinen asia mutta laatu...
 
Tuohon systeemin saattaa olla melko hankala lisätä jakosuodin, kun mikserin liitännät ei anna myöten. Sillä jakosuotimella saattaisi olla positiivinen vaikutus, tai sitten ei.
Kuitenkin mikseri antaa nyt kahden kaapin kuormaan 400W tehoa täysillä ja kaapit kestää jatkuvaa syöttöä yhteensä 500W ja piikkinä vielä enempi, niin suurempi vahvistin ei sinällään haitaksi olisi.
 
Jossain viestissä oli mainintaa siitä kuminasta tms. ja se saattaa tulla tuosta kaiuttimien päällekkäin menevästä toistosta ja pienempi yläpää jakosuotimen kera saattaisi auttaa asiaa. Mutta miten se jakosuodin tuohon systeemin kytkettäisiin?
 
Jos "normaalia" kaiutinta ajattelee, niin ei tietysti hirveästi pienempiä välttämättä ole tarjolla, äänenlaadusta kun ei osaa oikein sanoa. 12" elementeillä löytyy jotain kantikasta mutta pitäisi varmaan testata, onko parempaa vai ei.

 
No, kuten sanottua, tehoa ja laatua tässä on omaan tarpeeseen hyvinkin riittävästi. Nuo isot muovipallerot lähinnä haluaisin päivittää kompaktimpiin.
 
Voisihan sitä tietysti hommata esim. just jonkun HK Lucas Smart -paketin ja käyttää Yorkvilleä niiden kanssa pelkkänä mikserinä silloin kun on pienempi paikka jossa noiden omat tehot riittää. Ja sitten jos on isompi paikka niin puhaltaa lisää hönkää Yorkvillen vahvistimesta johonkin passiivisiin lisäkajareihin... Tällainen modulaarisuus olisi kyllä hyvä juttu, että voisi eri kokoisiin tarpeisiin laajentaa/supistaa kalustoa tarpeen mukaan... Mutta se subiteho kai sittenkin on se mikä ekana loppuu kesken jos on isompi tila/yleisö... Hmm pohdintaa.
 
iRock
youzzie
24.11.2010 15:29:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie:
No mikäs esim. näissä olisi ongelmana, tehot ainakin vähintään samaa luokkaa kuin nykysysteemissäni ja hinnat hyvinkin budjetin rajoissa:
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_enterntainer_m_500.htm
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_soundhouse_twolucas.htm
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_soundhouse_onelucas.htm
http://www.thomann.de/fi/ld_systems_dave_15_g2.htm
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_sub_12_bundle.htm
http://www.thomann.de/fi/db_technologies_entertainer_sd.htm

 
Notta mitäs noista sanoo viisaammat? Noi db:n paketit näyttäis ainakin "paperilla" hyvinkin kiinnostavilta, kohtuumittaiset ja hemmetin (?) tehokkaat subit, siis Sub12 ja Sub05, onko niistä jotain kokemuksia? Entä yläpäät, onko niistä mihinkään (Basic100, Opera 208D)? Ja hinnat varsinkin noissa M500- ja Sub12 bundle -paketeissa olis hyvinkin jees.
 
iRock
rintapek
24.11.2010 15:48:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Notta mitäs noista sanoo ...
 
No toi sub 12:n hyvä ominaisuus on se, että se on pieni ja näppärä. Mut en kutsuisi sitä mitenkään jytkyksi. Jos nykyiseesi vertaa, niin tuskin tuo sille häviää, mut tuleeko hommasta jytkympää, niin EOS.
Tuo 05 on sit sama vahvistin mut isompi kotelo ja elementti. Mielummin sit vaik 15, niin voi jo puhua selkeästikin "jytkymmästä". Torilla on yksi myynnissä viiteensataan.
 
Tuo Basic- on sit nimensä mukaisesti basic. Sinänsä toimiva laite, mut ... no trubaduurilla menis, mut no... Operat ois pykälää parempaa sarjaa, mut ei ne ihmeellisiä o nekään.
 
Tuosta soundhousesta on palstalla aiemminkin ollu juttua. Itte en ole päässyt soundhousea kuuntelemaan koskaan missään, mut muistaisin, et tuo halpisversio eroaa oikeasta luukaksesta kuin yö päivästä. Mut ne oikeat luukakset on ihan toimivia laitteita, mitä pari kertaa muistan semmoisia kuulleeni.
 
One kind of music only - the good kind
Pauli Lappalainen
25.11.2010 07:50:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noin karkeasti laitettuna, tuolla 1500€:n lisäpanostuksella tuohon nykyiseen settiin verrattuna, et tule saamaan mitään oleellista eroa todelliseen suorituskykyyn vaikka vaihtaisit mihin. Estettisyyteen en ota kantaa.
Sitten kun halutaan kokoa pienentää ja suorituskykyä lisätä oikeasti niin, että sen huomaa, joudutaan laittamaan tuohon hintapottiin yksi 0 lisää.
 
youzzie
25.11.2010 09:29:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: No toi sub 12:n hyvä ominaisuus on se, että se on pieni ja näppärä. Mut en kutsuisi sitä mitenkään jytkyksi. Jos nykyiseesi vertaa, niin tuskin tuo sille häviää, mut tuleeko hommasta jytkympää, niin EOS.
Tuo 05 on sit sama vahvistin mut isompi kotelo ja elementti. Mielummin sit vaik 15, niin voi jo puhua selkeästikin "jytkymmästä". Torilla on yksi myynnissä viiteensataan.

 
Hmm noista vielä kysymystä... Jos nyt ajatellaan että tämänhetkinen muovisubi antaa 250W, max 117db, 40-200Hz, ja melkeinpä riittää mun normaalitarpeisiin, ei vaan ihan soundiltaan ole semmoinen kuin haluaisin.
 
Niin: esim tuo db Sub12: 400W, max 127db, 40-150Hz, eikö sekin ole näin "paperilla" ajatellen pakostikin jo ihan huomattavasti "jytkympi", puukotelokin...? Ja Sub05, samalla vahvistimella antaa vielä pari db lisää ja menee 30Hz:iin, eikös se ole sitten jo ihan hitosti "jytkympi"... Sub15D maksaa uutena melkein tuplat, no eri vahvistin, watteja on tuplaten, 133db/35-150Hz, mutta onko se sitten käytännössä kuitenkaan NIIN paljon tuhdimpi kuin hinnan ero antaisi ymmärtää? Ja onko tollainen 800W sitten jo ylimitoitettu, eli jos sitä joutuu pitämään jollain ykkösellä niin kuuluuko sieltä muuta kuin huminaa...
 
Pauli Lappalainen: Noin karkeasti laitettuna, tuolla 1500€:n lisäpanostuksella tuohon nykyiseen settiin verrattuna, et tule saamaan mitään oleellista eroa todelliseen suorituskykyyn vaikka vaihtaisit mihin. Estettisyyteen en ota kantaa.
Sitten kun halutaan kokoa pienentää ja suorituskykyä lisätä oikeasti niin, että sen huomaa, joudutaan laittamaan tuohon hintapottiin yksi 0 lisää.

 
a) en usko, ainakaan tuota budjetin kymmenkertaistamisen tarvetta, edelleen kyse pikkukuppilaluokan kamoista, ei mistään jäähallihommista
b) suorituskykyä ei tarvitse erityisemmin lisätä, kuten olen jo muutaman kerran maininnut, nykyinen taso riittää, korkeintaan alakertaan täyteläisempää soundia kaipaisin. Laitteiston koko oli se pääpointti koko ketjussa, kuten jo otsikostakin voi päätellä.
 
iRock
Pauli Lappalainen
25.11.2010 10:03:12 (muokattu 25.11.2010 10:03:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: a) en usko, ainakaan tuota budjetin kymmenkertaistamisen tarvetta, edelleen kyse pikkukuppilaluokan kamoista, ei mistään jäähallihommista
b) suorituskykyä ei tarvitse erityisemmin lisätä, kuten olen jo muutaman kerran maininnut, nykyinen taso riittää, korkeintaan alakertaan täyteläisempää soundia kaipaisin. Laitteiston koko oli se pääpointti koko ketjussa, kuten jo otsikostakin voi päätellä.

 
Niin koko/teho suhde on juurikin se asia kasvattaa hintaa.
 
Esim. vaikkapa d&B T-sarja, pieniä ja kevyitä mutta setti 2xT10 + 2xT-sub + päätteet niin hinta pompsahtaa aikalailla. Tuommoisellakaan setillä ei kupiloita kummempaa tehdä.
 
rintapek
25.11.2010 10:21:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Hmm noista vielä kysymystä... Jos nyt ajatellaan että tämänhetkinen muovisubi antaa 250W, max 117db, 40-200Hz, ja melkeinpä riittää mun normaalitarpeisiin, ei vaan ihan soundiltaan ole semmoinen kuin haluaisin.
 
Niin: esim tuo db Sub12: 400W, max 127db, 40-150Hz, eikö sekin ole näin "paperilla"

 
Jos haitarin palkeita venyttäis kuten ämyrien speksejä on tapana, niin keikka olis yhtäaikaa kahdella paikkakunnalla.
Mut eipä silti, tuo saattaa hyvinkin olla vehje jota kaipaat. Ei meikäläisen stressiklubi ole tuon jytkympiä toistaiseksi osannut kaivata. Tarvitsemasi äänenpaine on mulle arvoitus, mut äänenpaineensa rajoissa tuo on ihan käypäinen laite, etenkin jos ekulla pikkuisen auttaa. Eilen käväisin stpaulissa, niin näytti olevan yksi käytettynä hintaan 345,-
 
One kind of music only - the good kind
youzzie
26.11.2010 11:03:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä nyt kamalasti kamalistoja ja kaiken maailman testejä ja kommentteja pläränneenä alkaisi hahmottua että yläkerrassa varmaan laajalti hehkutettu RCF Art 310A olisi paikallaan, ja alabuustia saisi varmaan riittävästi tuosta db Technologies Sub12:sta (tai Sub05)
 
Nämä siis ehkä aika paras paketti jos pidetään se 1500e kattona ja pienikokoisuus mielessä, vaiii..?
 
Ainakin mr. Rintapek näytti joskus omistaneen vastaavan kattauksen:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=108675&o=0
 
"310:t on meillä käytössä olltt vuoden

sama juttu. ei valittamista. toimii. Luulen, että vedämme teitä kovemmilla desibelimäärillä, mutta vain luulen. dbTechin 12" alapäät ovat jatkona ja luulen, että ne toimivat. En tiedä, mutta luulen."
 
Niinnoh, 2 subia ollut heillä ilmeisesti, mutta jos nyt alkuun lähtisi yhdellä ja hommaisi myöhemmin toisen jos tuntuu tarpeelliselta...
 
Eiköhän näilläkin soita noi nykyiset JBL:t suohon, ja tilantarve pienenee toivotussa määrin.
 
Toki vielä vaihtoehtoja otetaan vastaan... HK Audio Elements olisi hieno syshteemi mutta ei taida minimikattauksella kovin kummoisesti potkia. Sama homma Bose L1 kanssa. Vai?
 
iRock
rintapek
26.11.2010 11:36:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Ainakin mr. Rintapek näytti joskus omistaneen vastaavan kattauksen:
 
On käytössä vieläkin ja huomenna taas keikalla.
 
Tost 310aasta mulla ei o kuin hyvää sanottavaa, siis siin mielessä, että vehje on näppärä, kevyt, helppo roudata, edullinen, ääntä lähtee ihan perkeleesti ja se on laadultaan kuuntelukelpoista.
 
Tuo sub12 sit on suhteessa täysin alamittainen. Vehkeessä ei ole mitään vikaa, mut jos kovempaa tarttis vetää, niin jalkoihin noi jäis. Mut ei o toistaiseksi tarvinnu. Mun bändillä noi mahdollistaa sen, et sähkörummut pysyy muun bändin kyydissä. Järeämpiä ei o varsinaisesti kaivattu, mut jos noit hankittaessa vaik 902 ois ollu olemassa, niin semmoiset ois ehken tullu hankittua. Mene ja tiedä.
 
Käy ny testaamassa noi yläpäät ensin ihan semmoisenaan. Josko miellyttää tai ei. Voipi olla, että et välttämättä subia edes kaipaa tai tartte? Kyseessä on kumminkin suhteellisen kallis, painava ja hankalasti roudattava oktaavi. Jos budjetista on tiukkaa, niin kyl semmoisen voi hankkia myöhemminkin.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti