Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dippauksessa ongelma(ko?)
1
Sampza
20.11.2010 15:37:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, ostin juuri kokeeksi tulevalle dj-pikkujoulukeikalle "pienitehoisen" Laserworld ES-100g laserin (http://en.laserworld.com/en/evolution-scan-series/es-100g_828.html), jonka kanssa on ilmennyt dippausongelma.
 
Käyttöohjeessa kerrotaan 10. kytkin olevan "Mode Switch", jolla siis siirrytään DMX- ja Automaattitilojen välillä. Se ollessa siis päällä eli ON ollaan automaattitilassa. 1. kytkimellä voidaan siirtyä Automaattitilassa ollessa vielä erikseen "Sound-/automatic mode" välillä.
10. kytkimen ollessa päällä automaatti ja äänitila toimivat loistavasti, mutta milloin 10. katkaisin vaihdetaan OFF- asentoon niin laite jatkaa samaa "ohjelmakiertoa", joka jäi päälle aikaisemmin, joko musiikin mukaan tai ilman. Laite siis ei reagoi valintaan mitenkään. Dippasin laserin kokeeksi kuitenkin erinäisiin kanaviin muttei se reagoinut pöytään mitenkään.
Laitteen takana on DMX valo, josta ohjeessa sanotaan seuraavaa "The red led on the back panel will flash as long as a DMX signal is detected" Valo ei vilku missään vaiheessa vaikka laser olisikin pöydässä kiinni, vaikka näin pitäisi ilmeisesti tapahtua? Pöytänä käytän http://www.thomann.de/fi/etc_smartfade_2496_lichtmixer.htm ja toisena on perus ledipöytä, jonka merkkiä en muista.
Onko siis laitteessa jotain vikaa, vai onko näissä dippauksissa jotain mitä tulisi tietää, sillä ennen olen ajanut vain ledejä ja par-kannuja ilman ongelmia, ja lähdin tätäkin yrittämään samalla periaatteella.
 
Jos kirjoitukseni oli epäselvää, tai ongelmani luonne ei avautunut niin kysykää!
 
Lennu
20.11.2010 16:52:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu kyllä se jatkaa sitä samaa ohjelmaa, ennenkuin saa uuden käskyn. Onhan sulla muuten DMX-osoite dipattu oikein?
 
"Kun vuosi 2012 koittaa, maankuori repeää ja kaikki maankuoreen haudatut Mamban levyt pulpahtavat pintaan." -Juho L
xport
20.11.2010 16:52:59 (muokattu 20.11.2010 16:55:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

itellä vastaava RGY laser.. samoja juttuja ihmettelin itsekkin. tein sille ohjelmat american dj mydmx ohjelmalla ja sen jälkeen en sitä ole käyttänytkään. jotaan hämärää siinä tuntu olevan.
 
vastaus ei mitään apua sulle tuo, mutta samassa sopassa ollu... =)
 
toimi hyvin tietokoneen kautta.
 
Sampza
21.11.2010 09:21:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kokeillut laitteen dipannut laitteen pääpöydälläni alkamaan vuoron perään kaikista kanavista, enkä usko että olisin virheellisesti dipannut, sillä kokeilin monia kertoja, enkä myöskään usko että SmartFade olisi vielä pettänyt minua. Ledipöydässä adressit ovat 1, 17, 33, 49 jne, kun pöydässä on 16 kanavaa, ja yritin dipata laseria siihen samalla tavalla kuin mitä tahansa lediä.
 
hannuuki
21.11.2010 14:24:25 (muokattu 21.11.2010 15:12:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla arkkitehtuurivalaistuksen puolella on tullut vastaan myös sellaisia valaisimia, joissa osoitteenmuutoksen dippailut onnistuvat "lennosta", mutta moden vaihto on joskus tarvinnut useamman minuutin sähköttömän ajan. Tästä ei ole tietenkään ollut mitään mainintaa ohjeessa.
Ensimmäisillä kerroilla tuli manattua nuo alimpaan "sinne" ja nakattua nurkkaan omien hermojen rauhoittumisen ajaksi. Sitten kun seuraavalla kerralla jatkoi kokeilua, niin modehan oli osassa valaisimia muuttunut.
 
Yleisesti lasereista:
Tuon luokkahan on jo 3B, josta:
Luokan 3B laserin suora ja peiliheijastunut säde on aina vaarallinen silmille.
http://www.ttl.fi/fi/tyoymparisto/s … ily/lasersateily/sivut/default.aspx
 
Noitahan "valvoo" Suomessa se kaikkein vainoharhaisin taho eli STUK.
 
Tiedoksi;
http://www.stuk.fi/sateilytietoa/uk … serit/showlaserit/fi_FI/showlaser1/
 
Ja ohje:
http://www.finlex.fi/data/normit/28677-ST9-4.pdf
 
xport
21.11.2010 22:30:48 (muokattu 21.11.2010 22:35:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo niinhän ne valvoo.. hah hah sanon minä.. suomi ja suomen lait...tollane pikku 100mw laseri mitään tee, mennääs tonne ulkomaille missä kohti yleisö ammutaan yli 1w lasereita!
 
ja säde useinmiten hajoaa näissä pilipali lasereissa.
 
omalla 150mw silmiinkin sohittu ja hyvin näkee =)
 
mutta laki on laki.. ei siis käytetä näitä laitteita ilman asianmukaisia juttuja.. eihän.. hah hah....
 
miffe
22.11.2010 03:40:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xport: joo niinhän ne valvoo.. hah hah sanon minä.. suomi ja suomen lait...tollane pikku 100mw laseri mitään tee, mennääs tonne ulkomaille missä kohti yleisö ammutaan yli 1w lasereita!
 
Venäjällä tässä taannoin sai eräs sankari rapeahkon tuomion, kun käyttämänsä laser aiheutti vammoja. Sohimiseen käytetty kapine oli ihan ehta puna-armeijan värkki, joka nähtävästi olikin suunniteltu vihulaisen sokaisemiseen.
 
Tosin Venäjällä, Englannissa sekä Turkissa on viimeisten vuosien aikana myös palanut yökerhoja muunkinlaisen varomattoman toiminnan (mm. pyrotekniikka) seurauksena.
 
Ja sitten valitettavasti täytyy mainita myös ihan paikallisesta idiotismista. Viime keväänä erään vakuutusyhtiön kekkereissä tuli lavalle (sisällä, vanha puurakenteinen mesta) yllätysesitys, jossa tanssijoilla tähtisadetikut molemmissa käsissä ja yksi kaiffari heitteli käsissään sytyttämiä pikkukiinalaisia yleisön suuntaan.
Kaikki esiintyjät muuten olivat vakuutusmeklareita ja kiinteistö vakuutettu tämän kyseisen vakuutusyhtiön toimesta...
 
Tapahtuman puuhanainen oli ihan oikeasti yllättynyt siitä, että olivat mukamas rikkoneet jotain lakia ja aiheuttaneet vaaratilanteen.
 
turkulainen
Sampza
22.11.2010 07:21:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xport: toimi hyvin tietokoneen kautta.
 
Ymmärtääkseni tietokone vaatii kuitenkin väliin jotain USBrautaa? Tässä tapauksessa vielä kaiketi hintavampaa kuin laseri...
 
xport
22.11.2010 14:47:35 (muokattu 22.11.2010 14:50:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllä se vaatii sen USB palikan. joo ja kyllähän kunnon ohjelma mikä siis tarkoitettu laserille maksaa siinä 500€ paikkeilla vaikka (mamba? vai mikä se nyt oli.).. mutta muillakin ohjelmilla voi helposti väsätä ohjelmia laserille kunhan siinä on vaan ominaisuus joka triggaa musaa, jotta ei tarvi menettää hermoja ja viikkoja aikaa muutamalle biisille ohjelmaa tehdessä.
 
toi mun ohjelma makso noin.80€ tosin se on ihan pilipali perus ohjelma mutta sillä saa halvalla tehtyy.. tosin se ottaa aikaa ja hermoja PALJON.
 
tossa olis kova rauta http://www.thomann.de/fi/medialas_mamba_20.htm
 
Marzi
22.11.2010 14:55:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutustumatta laitteeseen: DMX-osoite saattaa alkaa niin, että nolla onki 1 eikä 1. dippi. Eli kaikki off=DMX-osoite 1. Näitä tulee välillä vastaan.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
xport
22.11.2010 15:07:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.. ja kun et sitä laseria enää jaksa katella ni laitas viestiä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti