Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikalla mikserin päälle lorahtaa tuopillinen,ensiapu?
1
vanhanen
24.09.2010 18:53:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on ollut taas noit läheltä piti tilanteita vedon aikana.Mitä kannattaa
tehdä jos sinne mikserin sisälle lorahtaa tuopillinen?Miten eri juomat vai-
kuttavat?
 
Antti1
24.09.2010 20:15:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vanhanen: Tässä on ollut taas noit läheltä piti tilanteita vedon aikana.Mitä kannattaa
tehdä jos sinne mikserin sisälle lorahtaa tuopillinen?Miten eri juomat vai-
kuttavat?

 
Ensi töikseen sähköt oikein irti asti johtoa myöten, sit signaalipiuhat yms. veks. Tiskin voi avata ja huuhdella vesijohtovedellä, valuttaa vedet pois ja antaa kuivua vähintään ns. riittävän kauan.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Katti
24.09.2010 22:49:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vanhanen: Tässä on ollut taas noit läheltä piti tilanteita vedon aikana.Mitä kannattaa
tehdä jos sinne mikserin sisälle lorahtaa tuopillinen?Miten eri juomat vai-
kuttavat?

 
Sokerit on ehdottomasti pahinta myrkkyä. Ne syövyttää piirit ja liitokset, eli olut on pahasta...
 
Paras ensiapu varmaan on toi Antti1:senkin mainitsema huuhtelu vaikka ihan kraanavedellä... Sen jälkeen kuivumaan ylösalaisin.
 
multipaavo
25.09.2010 02:10:48 (muokattu 25.09.2010 02:11:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Ensi töikseen sähköt oikein irti asti johtoa myöten, sit signaalipiuhat yms. veks. Tiskin voi avata ja huuhdella vesijohtovedellä, valuttaa vedet pois ja antaa kuivua vähintään ns. riittävän kauan.
 
Joo huuhtelu on paras ensiapu. Jos laiskottaa ja pulsaa ei avaa, niin kannattaa odotella hetken aikaa vaik 15min, että konkkien lataus on varmasti purkautunut niin ei sitten tuhoudu mitään kun jäljellä oleva sähkö pääsee loikkaamaan väärästä paikasta väärään paikkaan. Seuraavaan päivään asti ei kannata jäädä odottelemaan, korroosio alkaa puremaan pohjalta heti.
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | www.5by5.fi
aimotuska
25.09.2010 07:03:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites jos on veto puolessavälissä? Vedetäänkö vaan loppuun asti niin kauan kuin käyttösavut pysyy sisällä ja rukoillaan niin maan vietävästi vai minimoidaanko vahingot välittömällä vartin tauolla (jossa tiski vaihdetaan mahdollisesti mukaan tarttuneeseen varakoneeseen)? Molemmat toinen toistaan kiusallisempia vaihtoehtoja, mut eikö tossa noin teoriassa oo mahdollista jopa koko ketjun poksahtaminen, jos kalja tuottaa miksauttimen käyttösähköille uuden jännittävän reitin lavaa kohti? Vai onko tääkin vaan vakuutusmiesten päänvaiva?
 
Se on pojat sillälailla, että me on hävitty tää peli.
multipaavo
25.09.2010 07:10:12 (muokattu 25.09.2010 15:55:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjunnila: Mites jos on veto puolessavälissä?
 
Kyl veto alkaa tossa kohtaa olemaan loppupuolella.
Vuosia vuosia sitten monitorimieskolleegani onnistui tumpeloimaan piripintaan täynnä olevan siiderituopin mikserin kitusiin. Keikkaa oli kaksi biisiä jäljellä, monitorointi humalaisella konsolilla oli muuttunut kuuleman mukaan vähintäänkin erikoiseksi. Viina menee helposti tiskillä nuppiin...
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | www.5by5.fi
baron
25.09.2010 12:57:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennakolta ehkäiseminen on tietysti paras eli ei koskaan missään tilanteessa mikserin tai kiippareiden tai kaappien päällä mitään nestemäistä.
 
Meidän laulaja piti mua vittumaisena tyyppinä kun opetin sille että kiipparit ei oo kaljateline mutta kyllä se oppi.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
vanhanen
26.09.2010 18:21:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vinkeistä,näissä tän maan karhubaareissa toisinaan?
tunnelma lämpenee ja nestekin lentää.Muistan yhden sisä-
festarin tällaisessa em. luolassa.Alku oli hillitty-lopussa
mellakka lavalla.Esiintyvät taiteilijat ja yleisön edustajat
mätki toisiaan.Festarin järjestäjä kysyi "etkö mene hakemaan
kamoja turvaan?" En mene-vastasin.
Tuli testattua firman puolesta kamat seuraavaa ajoa varten.
Hyvin kesti shuren vasarat.
Rauhallista keikkasyksyä!
 
Sax-pappa
27.09.2010 11:59:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjunnila: Mites jos on veto puolessavälissä? Vedetäänkö vaan loppuun asti niin kauan kuin käyttösavut pysyy sisällä ja rukoillaan niin maan vietävästi vai minimoidaanko vahingot välittömällä vartin tauolla (jossa tiski vaihdetaan mahdollisesti mukaan tarttuneeseen varakoneeseen)? Molemmat toinen toistaan kiusallisempia vaihtoehtoja, mut eikö tossa noin teoriassa oo mahdollista jopa koko ketjun poksahtaminen, jos kalja tuottaa miksauttimen käyttösähköille uuden jännittävän reitin lavaa kohti? Vai onko tääkin vaan vakuutusmiesten päänvaiva?
 
Niinkuin Antti 1 sanoi ensitöikseen ainakin kaikki virtapiuhat irti, eli laitteisto täysin sähköttömäksi. Ja se ensitöiksi on heti eikä setin päätyttyä. Sähkö ja neste on huono yhdistelmä.
 
Terttu
27.09.2010 12:52:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli viime talvena testissä se Rolandin M400 ja sainkin ihan hyviä testituloksia aikaan. 2 tuoppia lonkeroa juovuttaa monen analogipulpetinkin.
Juoksin lavalle kesken vedon (kun kitaristin kamat levis) ja hups, sillä aikaa joku pissiliisa oli horjahdellut juomat tiskin päälle. Mutet oli päällä, joten mitään meteliä tapahtumasta ei syntynyt. Paitsi tietenkin allekirjoittaneen huuto, kun tapahtuma selvisi. Kukaanhan ei tietenkään nähnyt mitään ja ketään...
Talouspaperia, pyyhkeitä, prf:n puts&kliin ainetta ja kirosanoja. Kuivattiin se, mitä pystyttiin.
Anyway, päätin rohkeesti kokeilla miten käy ja availin kanavia yks kerrallaan. Kaikki meni ihan kivasti, kunnes päästiin loppupäähän ja master-faderiin asti. Signaali tuli läpi, mut mikä tahansa viimeisestä kahdeksasta faderista ohjasi myös masteria! Kanavanäkymässä osa fadereista seilasi tremolomaisesti, joten niihin limitteri ja signaali oli jotenkin hallittavissa. Näissä kanavissa siis fyysinen fader toimi, mutta signaali heijas miten sattuu. Viimeiset 8 ränniä ohjasin attenuationin (vai millä nimellä se tossa nyt olikaan) avulla, koska faderiin koskeminen saattoi tiputtaa masterin alas. Keikka saatiin vedettyä loppuun asti, mutta joitain sisuskaluja tarvitsi vaihtaa, jotta seuraavalle keikalle pysty lähtemään.
 
Joitain vuosia sitten Kuopion vanhan sataman keikalla lappareiden kanssa oli rokut saanu tyhjennettyä mikserin kannen välistä (liitinpuolella pieni korotus letkujen takia, kyl te tiiätte) useita tuoppeja erilaisia juomia. Huomasin sen siinä kohtaa, kun kaivelin mikserin pohjalta miniplugiletkua alkunauhaa varten. Sormet uppos n. 5cm syvään liemeen ja paniikki iski. Valomies hyppeli yleisön päiden päältä baaritiskille hakemaan kaikki mahdolliset pyyhkeet. Nostettiin tiskiä ilmaan ja laitettiin pyyhkeitä alle niin, että mehut jäi alapuolelle. Alkunauha soimaan ja varovasti kanavat auki. Ei pienintäkään ongelmaa. Miksi?
Mikseri oli (drumroll....) behringerin "pulkka" jonka pohjasta ei löydy yhtäkään ruuvin reikää.
 
"kuinka moni ihminen yleisöstä on lähtenyt keikalta hyräillen bassarisoundia..?"
jorma666
27.09.2010 13:34:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terttu: Mikseri oli (drumroll....) behringerin "pulkka" jonka pohjasta ei löydy yhtäkään ruuvin reikää.
 
Heh, Kemissä on yks behringerin alunperin muistaakseni 32-kanavainen tiski. Master"lohko" on siis tiskin keskellä. Masterin oikealle puolelle oli joskus kaatunu juomat. No, varastolla rälläköimään ja oliko tiskistä sitten tullu ihan toimiva 28-kanavainen versio. Ei menny kovinkaan kauaa kun sama toistu, ja tiskistä tuli 21-kanavainen. Saatan muistaa nuo kanavamäärät väärin, mutta kaikki toimii muuten paitsi tiski on nykyään vähän "lyhyempi"
 
we call it music - they call the cops
eetuss
27.09.2010 15:39:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyhätunturilla tuli puoli tuoppia lonkkua macbook pron ja magicq pc wingin päälle. Sellanen hyppyritukkaäijä siinä nauro vieressä että "ei siihen mitää menny!" ja jatko sen toisen puolikkaan juomista. Onneksi kumpikin vempain selvisi hengissä. Täytyy kyllä sanoa että "harmitti" tilanne.
 
Ei se tästä..
Sami_T
27.09.2010 16:55:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vhaivala: Heh, Kemissä on yks behringerin alunperin muistaakseni 32-kanavainen tiski. Master"lohko" on siis tiskin keskellä. Masterin oikealle puolelle oli joskus kaatunu juomat. No, varastolla rälläköimään ja oliko tiskistä sitten tullu ihan toimiva 28-kanavainen versio. Ei menny kovinkaan kauaa kun sama toistu, ja tiskistä tuli 21-kanavainen. Saatan muistaa nuo kanavamäärät väärin, mutta kaikki toimii muuten paitsi tiski on nykyään vähän "lyhyempi"
 
Mulla tulee tästä mieleen sellanen kun erään orkesterin keikalla vuonna miekka ja kilpi ihmettelin että mitä ihmeen värinvaihtajia niillä oikein on käytössä. Niin ne oli jotain skannereita mistä oli vaan sahattu se varsi ja peilipää pois =)
 
samitorvinen.blogspot.com
pitk
27.09.2010 17:33:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vanhanen: Mitä kannattaa tehdä jos sinne mikserin sisälle lorahtaa tuopillinen?
 
Wanha kunnon Sodankylän nimismiehen poliisiauton rekisterinumero: LUU-5 ;-)
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
eetuss
27.09.2010 21:05:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Wanha kunnon Sodankylän nimismiehen poliisiauton rekisterinumero: LUU-5 ;-)
 
No tää kävi meikäläisellä ainakin ensimmäisenä mielessä, vaikka olen rauhan miehiä. Liekö syy ollut Sodankylän läheisyydestä.
 
Ei se tästä..
Totofan
27.09.2010 23:38:34 (muokattu 27.09.2010 23:39:53)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eetuss: Pyhätunturilla tuli puoli tuoppia lonkkua macbook pron ja magicq pc wingin päälle. Sellanen hyppyritukkaäijä siinä nauro vieressä että "ei siihen mitää menny!" ja jatko sen toisen puolikkaan juomista. Onneksi kumpikin vempain selvisi hengissä. Täytyy kyllä sanoa että "harmitti" tilanne.
 
Ai että kun pullistui verisuonet päässä.
 
Tommoset hyppyritukkapeelot on ehkä kuvottavinta ikinä. Oikein toivoin tossa tekstin keskivaiheilla että lopussa lukisi: "Pistin sitten pataan oikein kunnolla."
 
Rauhan miehiä olen minäkin, mut tommoset idiootit saa veden kiehumaan.
 
Me oltiin konemusabändin kanssa lahdessa keikalla tuossa 4 kuukautta takaperin. Rakennustelineistä (kai?) kyhäiltyn rättikattoisen lavan päälle oli kasautunut vettä. Noh, me kasattiin kiippareita ja playback-tietokone-hässäkkää suoraan lavan takana kun joku idiootti työnsi kepillä vedet suoraan kamojen päälle. 19 tuumaisen litteän näytön ja behringerin pikkutiskin sisältä valui kahvikupilliset vettä ulos. Tietokone sai myös roiskeosumia. Mikseriä eikä näyttöä laitettu virtoihin 2 viikkoon, ja toimii nyt hyvin. Konetta kuivatettiin Ford Mondeon etupenkillä kannet auki, 3 tuntia lämmöt täysillä. Mulla oli mukana uusi räkki, minkä olin kasannut 2 päivää sitten. Sisällä uusi äänikortti, DI-boxit ja Spare-minidisc. Onneksi oli kannet kiinni..
 
Lopputulos oli se, että kamat pelitti mutta keikka jäi vetämättä. Se onkin sitten jo ihan toinen tarina..
 
EDIT: Ei siis tietenkään tiedetty, että lavan "katolla" on vettä, ennenkuin saatiin ne niskaamme..
 
Vanishing like a cyan sunday
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti