Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä on pielessä
1
kkallio
04.08.2010 11:38:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kasattiin sitten sellainen tanssimusiikkia soittava äijäbändi. Jokainen oli harrastanut jossain vaiheessa elämäänsä musiikkia jonkin verran. Tuli tarve saada musiikki kuulumaan myös yleisölle. Keikalle teki mieli.
Nyt on kasailtu uusista ja käytetyistä jonkinlainen äänentoisto, ja on päästy sitä koeponnistamaan elävän yleisön edessä. Jee! Elämme sellaisessa harhassa, että saliin päin kuuluva ääni on jotakuinkin kunnossa. Ei se varmaan ole. Ei voi olla, koska kukaan meistä ei tiedä äänentoistosta ja noista vehkeistä mitään. Tämänkin palstan "backlinet" ja "botnet" ovat täyttä hebreaa. Voisitteko te, jotka olette asiantuntijoita kertoa, mikä meillä on eniten pielessä. Laitteista kerron sen vuoksi, että voitte arvioida, mitä pitää heittää kaatopaikalle ensimmäisenä ja pisimmässä kaaressa.
Aletaan kaiuttimista. Tolpien päässä Ev:n 300:set Alapäinä jotkut käytettynä ostetut vajaan KW:n Hk:n subbarit. Pääteasteena Yamahan ilmeisesti jonkinlainen peruspääte 2 x 700 tai jotain sellaista. Jakari ja kompressori-limitteri. Mikseri niinikään Yamahan 16 -kanavainen pikkumikseri. Mikrofoneina shurea akg:ta ja yksi t-bone(!) Kiipparit pikkumikserin kautta stereona isompaan mikseriin. Kitara ja rummuista basari mikitetään. Bassosta otetaan Pa:han hiukan linjan kautta. Subbarit ollaan säädetty niin pienelle, että niiden läsnäoloa ei huomaa, mutta poissaolon huomaa. Basaria ja bassoa Pa:han syötetään hyvin maltillisesti
Lavalla monitoreina edellisten EV:n pikkuveljiä, joita ohjaa eri pääte.
Mikserissä on vain kaksi auxia, joten näihin on tyytyminen. Laulajalle ja kitaristille kosketinsoittimia ja solistin laulua, vähän taustalauluja. Basistille ja rumpalille ääntä heidän neuvottelunsa perusteella. Kiipparisti kuulee oman ääntelynsä ja kiipparinsa omasta pikkumikseristään napeilla.
Mitä lähdetään korjaamaan. Hankala homma, kun ei tiedä, ettei tiedä!
 
aimotuska
04.08.2010 11:49:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No sää et maininnut yhtään _tunnistettua_ ongelmaa, joten en mää lähtis korjaan yhtään mitään. Mutta sokkonahan on ikävä hommia tehdä, joten tilatkaa joku ääniukko kuuntelemaan settiä ja vaikka vähän säätään sitä silleen, että voitte varmistua yleisön olevan tyytyväisiä -- sikäli kuin ilmeet ei sitä mahdollisesti kerro.
 
Se on pojat sillälailla, että me on hävitty tää peli.
NeliX4
04.08.2010 12:47:57 (muokattu 04.08.2010 12:48:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan hyvältä kaikki vaikuttaa, eikä heikkoja lenkkejäkään näytä olevan pahemmin. Kysymykseksi enää jää soittajien tuottama ääni.
 
Bassoa voi vetää Livenä ihan reilustikin, kunhan ei mene hallitsevaksi.
 
Tästä vanha litanja miksauksen peruslinjaksi.
 
1) Sanoma
2) Balanssi
3) Soundi
4) Mausteet
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=137727
 
kkallio
04.08.2010 13:25:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittajien tuottama ääni. Hmm. Siinä on kehittämistä.
Tuo litania: sanoma jne taitaa pitää varsin paljon viisautta sisällään. Ainakin kun termien sisältöä avaa. Otetaan kiitoksella muistiin ja käyttöön
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti