Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tascam DM-3200 digimikseri
1
Mikkosetä
14.07.2010 00:48:22 (muokattu 14.07.2010 00:48:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve vaan!
 
Haulla kokeilin, ja studiopuolelta löytyi jotain onnetonta neljän vuoden takaista vääntöä valmistajan vanhemmista laitteista. Onko jollain livekäytössä kokemusta kyseisestä pöntöstä? Painiiko etusten laadun jne. kanssa samassa sarjassa jammun halvimpien digimiksereiden kanssa?
 
-Mikko
 
AnttiR
14.07.2010 10:32:29 (muokattu 14.07.2010 10:34:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen vetänyt kyseisellä pöydällä yhden live keikan pienessä klubissa. Lauteilla oli lllan aikana kolme erilaista bändiä, joten hyvin monet erilaiset tarpeet tulivat esille.
 
Saan varmaan kaikkien Tascam käyttäjien vihat niskaani, mutta mikseri on totaalisen soveltumaton livekäyttöön. Ihmettelen jopa miten sitä voi käyttää studiossakaan. Livetilanteessa on tärkeää että pääsee nopeasti käsiksi niihin asioihin mitä pitää tehdä. DM-3200:ssa jopa kanava eq:n käyttö on tehty uskomattoman vaikeaksi.
 
En suosittele.
 
AnttiR
 
Mikkosetä
14.07.2010 13:06:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä havaintoja tuon yhden keikan aikana sitten teit, muitakin kuin valikkosähläämisen? Itseäni ei sinäänsä haittaa valikoilla leikkiminen, teen vähän amatöörimmin äänihommia ja varaan tsekkeihin kunnolla aikaa sähläämisen välttämiseks. Lähinnä kiinnostusta herättää eq:n toiminta ja minkä laatuiset etuset laitteesta löytyy. Pystyykö kompuroiden kanssa elään ja tällästä ominaisuus ja soundi pohjasta arviota laitteesta =)
 
AnttiR
14.07.2010 13:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valikkojakin voi tehdä monella eri tavalla. Mutta jos esim täytyy painaa kolmea nappulaa, ennenkuin pääsee säätämään haluamaansa aluetta taajuuskorjaimessa, niin onhan se melko hidasta, verrattuna esim analogipöytään tai vaikka melkein mihin tahansa Yamahan digitiskiin.
Samoin efekteihin käsiksi pääsy ja niiden seuraaminen oli tosi kankeaa.
 
Niissä olosuhteissa oli vähän vaikea sanoa etuasteita mitään ihmeempää. Sen verran kuitenkin, että ei varmasti jää etuasteista kiinni keikat. Ellet halua tehdä nimenomaan äänityskeikkoja. Siinä tapauksessa kannattaa vertailla etuasteita keskenään muiden kanssa.
 
Kompressori kuulosti vähän oudolta. Se kuulosti enemmänkin efektilaitteelta verrattuna peruskompuroihin. Oletusarvoisesti valmis-preseteissä oli todella rajut asetukset. Kompressorin toimintaa oli hankala seurata.
 
Näyttöön saa aivan liian vähän informaatiota kerrallaan näkyviin.
 
Käy ihmeessä kokeilemassa pöytää jossain, ennenkuin hankit sellaisen. Mutta tuskin kukaan miksaaja haluaisi sellaisella tehdä yhtään keikkaa jos vain mitään muita vaihtoehtoja on olemassa. Vaikka Yamahan miksereitäkin haukutaan, niin nyt puhutaan käyttölogiikan suhteen moninkerroin hankalammasta laitteesta.
 
-a-
 
AnttiR
14.07.2010 14:24:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itaseasiassa nyt kun vielä tarkistin, niin silloin käytössä ollut mikseri oli DM4800. Eli isompi versio. Mutta 3200 näyttää olevan samaa toimintafilosofiaa ja 4800:sta vähemmillä surface säätimillä.
 
-a-
 
Mikkosetä
14.07.2010 15:47:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees, kiitos vastauksista =) Syksyllä jos putkeen menee, niin pääsen yhden keikan veteleen tolla isoveljellä, joka kait aika samanlainen on. Mitkä noiden kahden mallin väliset erot olivatkaan?
 
AnttiR
15.07.2010 14:46:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tascamin sivuilta löytyy manuaali molempiin.
 
_juha_
17.08.2010 19:36:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anttia komppaan ja käyttökokemuskin on tuosta samasta kahvila/nuorisotilasta. Mutta laite on siis aivan hirveä käyttää ja logiikka laitteeseen vähintäänkin outo.
 
Livekäytössä mikä tahansa laite on parempi (jopa Mackien TT jota pidän toisena pohjanoteerauksena, joskin helppokäyttöisempänä)
 
Lapinharju
17.08.2010 19:48:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari kertaa itsekin tuossa ilmeisesti samassa paikassa käyneenä voin yhtyä edellisiin. Laite ei missään nimessä ole livekäyttöön suunniteltu. Molemmilla kerroilla on joutunut talon ihminen olemaan vieressä kun asiat ei löydy sieltä mistä niiden olettaisi löytyvän. Eq-säädöt nyt menee, mutta dynamiikanhallinta ja efektien säädöt on kyllä hankalasti/kehnosti toteutettu. Viimeksi käydessä talon työntekijä sanoi itsekin ettei pöytää ole tarkoitettu livekäyttöön vaan se on hankittu myös äänityskäyttöön. Kyllähän tuolla vetää, mutta mieluummin melkein millä tahansa muulla ihan oman mielenrauhan takia. :)
 
Dugeroow
17.08.2010 21:17:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapinharju: Pari kertaa itsekin tuossa ilmeisesti samassa paikassa käyneenä voin yhtyä edellisiin. Laite ei missään nimessä ole livekäyttöön suunniteltu. Molemmilla kerroilla on joutunut talon ihminen olemaan vieressä kun asiat ei löydy sieltä mistä niiden olettaisi löytyvän. Eq-säädöt nyt menee, mutta dynamiikanhallinta ja efektien säädöt on kyllä hankalasti/kehnosti toteutettu. Viimeksi käydessä talon työntekijä sanoi itsekin ettei pöytää ole tarkoitettu livekäyttöön vaan se on hankittu myös äänityskäyttöön. Kyllähän tuolla vetää, mutta mieluummin melkein millä tahansa muulla ihan oman mielenrauhan takia. :)
 
Hahaa! Itsekin olen samaisessa paikassa vetänyt muutamankin kerran ja olen paristikin kysellyt niiden vanhempien analogikamojen perään mitä siellä silloin ennen tascamia oli. Tuolla vaikka jo muutaman kerran olen nyt vetänytkin, niin kestää vaan liian kauan, kun kokoajan pitää olla naama kiinni näytössä. Ja erityisesti ne reititykset menee laitteessa jotenkin todella vaikeasti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti