Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dave Rat FOH setup/mixing strategy
1
eetu-
20.06.2010 22:00:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alla linkki pätkään missä alan hullu Dave Rat käy läpi näkemystään isompien tapahtumien kanavahallinnasta.. paljon hyviä juttuja sekä todella hyödyllinen näkökulma stereokompurointiin mitä kovin moni ei ole välttämättä miettinytkään, näin olen aiankin havannoinut.. :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=MMMmR1u0CFk
 
Kannattaa katsoa muitakin miehen pätkiä, varsinkin vokaalimikkitestaukset olivat mielenkiintoiset..
 
don't you ever ever ever trust my mercy
miffe
22.06.2010 09:16:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eetu-: Alla linkki pätkään missä alan hullu Dave Rat käy läpi näkemystään isompien tapahtumien kanavahallinnasta.. paljon hyviä juttuja sekä todella hyödyllinen näkökulma stereokompurointiin mitä kovin moni ei ole välttämättä miettinytkään, näin olen aiankin havannoinut.. :)
 
Stereokompuroinnissa kantsii ottaa huomioon myös millä vehkeellä sitä tekee. Dave käyttää siihen BSS:n koneita, joissa linkkaus vaikuttaa vain parametreihin. Näin ollen toisen kanavan kompuroidessa, toinen ei välttämättä tee mitään.
 
Eli suomeksi: BSS:n konees se linkkinappi saa olla pohjas ja se tekee just niinku hra Rat haluaa.
 
Toi on sama syy, miks juuri itse en halua BSS:n koneita stereoryhmissä käyttää. Muuten kyllä ovat ihanaa parhautta.
 
turkulainen
Vallu
22.06.2010 17:38:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä DPR404:n linkkaus lisäksi monosummaa kanavaparin side chainit... Olen ollut ainakin omissa huomaavinani.

Manuaalista:

-------------

8.9 Link

"When depressed, channel one and channel two are linked together to form a stereo pair. Channel one becomes the master and controls both the treshold, attack, release, and ratio settings for both channels. The control side chain signal is also mono summed from both channels inputs to ensure accurate stereo processing.The de-essing function is linked in a similar manner."

--------------
 
"Ei toi setti hyvin soi, se vaan kuulostaa siltä."
miffe
22.06.2010 18:06:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu: Kyllä DPR404:n linkkaus lisäksi monosummaa kanavaparin side chainit... Olen ollut ainakin omissa huomaavinani.
 
Ai perkule, että ois noin ton nelikanavaisen kans. No niitähän se Dave käyttää.
 
402:n link-nappi yhdistää vain sidechainit eikä kontrolliparametrejä. Samoin, jos de-esser on käytössä ei yhdistetty sidechain vaikuta, eikä koskaan kanavakohtaisiin limittereihin.
 
Mulle toi iski näpeille, kun tahdoin iskee kitararyhmän inserttiin koneen, joka sooloboostin aikana tiputtaisi taustalla olevia kitaroita alas ja leipoisi vähän tumpelommaks pahimmissa vinkunoissa sen kitaran soundia. Mutta ei sitten tiputtanutkaan kuin toisen kanavan tasoa, vaikka link oli päällä. Mut se on sit ollu vissiin kiinni tosta de-esseristä.
 
Jos 402:n haluaa toimivan siten, että sidechain on yhdessä ja ainoastaan toisen kanavan nupeilla säädetään asetuksia, tarvitsee tehdä johtoviritelmiä ruuviliittimien kautta.
 
Joutu ihan kahlaamaan manuaalia, kerpele.
 
Opaleissa sekä parametrit, että sidechain linkittyvät, mutta kanavakohtaiset make-up-gainit eivät. Ihme epäloogisuuksia saman firman koneiden välillä.
 
turkulainen
Vallu
22.06.2010 21:11:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Offtopic-
 
Juu, ja vielä yksi havaitsemani ominaisuus DPR404:sta on, että sopivan lyhyen sähkökatkon jälkeen kone menee mykäksi. Kaikki valot palavat niinkuin pitää ja treshold / gain reduction -ledit ilmoittavat kompuran toiminnasta, mutta audio vain ei pääse läpi.
 
Kaksi kpl kyseisiä koneita hiljeni eräällä keikalla tällä tavoin samanaikaisesti. Lähtivät toimimaan sammutettuani ne hetkeksi virtakytkimestä.
 
Siis ominaisuus kaiketi, vai jopa tarkoituksellinen suoja-mutetus vikatilanteessa? Muistaakseni manuaalissa ei mainita. Vai pitäisköhän taas lukea...
 
"Ei toi setti hyvin soi, se vaan kuulostaa siltä."
miffe
23.06.2010 02:33:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu: Siis ominaisuus kaiketi, vai jopa tarkoituksellinen suoja-mutetus vikatilanteessa? Muistaakseni manuaalissa ei mainita. Vai pitäisköhän taas lukea...
 
Ei siellä mainita saunankiukaat häpeään jättävästä lämpenemisestäkään, joka vain pahenee, kun ajaa balansoimattomiin insertteihin.
 
turkulainen
Tomppis2
24.06.2010 12:09:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hauskaa infoa Dave Ratilla. Tulee vaan mieleen tosta VCA hommasta että saman asian suomalaisessa pikkukuppilassa ajaa usein se että jos haluaa dynaamisempaa soundia, laskee master-liukua ja jos haluaa tuhdimpaa jööttiä niin sitten vähän masteria isommalle:-)
 
Mutta vakavasti ottaen enpä ollut totakaan asiaa noin tullut ikinä miettineeksi. Hienoa että tonkin kokeilua voi joskus miettiä kun on vitullinen kiire saada edes ääni ulos tiskistä:-)
 
Sami_T
24.06.2010 14:47:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tomppis2: Hauskaa infoa Dave Ratilla. Tulee vaan mieleen tosta VCA hommasta että saman asian suomalaisessa pikkukuppilassa ajaa usein se että jos haluaa dynaamisempaa soundia, laskee master-liukua ja jos haluaa tuhdimpaa jööttiä niin sitten vähän masteria isommalle:-)
 
Hahhahhaa, ajattelin _prikulleen_ samaa kun tuijottelin tota videoo =)
 
samitorvinen.blogspot.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti