Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kirjallisuutta livetoiminnasta
1
Jopotzuki
11.06.2010 13:17:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli hakusessa olisi siis kirjallisuuttta/nettimateriaalia siitä miten keikkapaikalle tulisi kaikki kamat pystyttää/kasata, mikityksestä, miksauksesta, valoista, PA ja kaikesta muusta mahdollisesta. Kokemusta näistä asioista ei ole niin olisi ihan mukavaa tietää, että mitä pitää tehdä, sitten kun itse on keikkaa rakentamassa ettei mene sormi suuhun. Ja oishan se myös ihan kivaa sivistää itteään tässä asiassa.
 
Rallattelija
11.06.2010 16:18:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ei tuu ihan tarkkaan mieleen mitään just tollaista asia kirjaa mutta kannattaa tutustua sellaiseen teokseen kuin rockibändin ABC. Mukava opus ja vieläpä helppolukuinen kun on kirjoitettu pieni pilke silmäkulmassa.
 
Sitten on vielä pari kivaa opusta vaikkakin teksti on jo hieman raskaammalla asteella.
Äänityön kivijalka on todella kattava teos äänestä ja sen käsittelystä. Se ei ole suunnattu suoraan livejuttuihin mutta aina kun työskennellään äänen kanssa niin se on sitä samaa soppaa tietyillä eroilla. Kirjassa on yli 400 sivua asiaa. itse en joutunut pettymään kun tuon hommasin vain lukemisen ilosta ja aiheesta kiinnostuneena. Kirja antaa varmasti enemmänkin äänen kanssa tehneelle paljon.
Luova studiotyö oli kiva "pokkari". Mun mielestä paljon samaa kuin kivijalassa mutta tiiviimmässä muodossa ja jättää vähän asioita enemmän auki kuin paksumpi versio ja keskittyy huomattavasti enemmän siihen studio hommaan.
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!!
Fed
11.06.2010 20:05:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teoriaa asiasta löytyy vaikka millä mitalla kirjoista ja internetistä. Käytännöstä ei niinkään, sen oppii vain tekemällä ja jotain myös foorumeita kahlaamalla.
 
Lisää teoriahommia, osittain jo vähän vanhentunut: http://ari.lepoluo.to/audiokirja/
 
Mr General
14.06.2010 00:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bob McCarthy: Sound systems: Design and optimization
 
550-sivuinen opus liveääneen ja järjestelmäsuunnitteluun liittyen. Löytyy esim amazoninsta. Jos oikeesti kiinnostaa lukea aiheesta niin tämä on ehdoton hankinta.
 
ragol
14.06.2010 08:09:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Bob McCarthy: Sound systems: Design and optimization
 
550-sivuinen opus liveääneen ja järjestelmäsuunnitteluun liittyen. Löytyy esim amazoninsta. Jos oikeesti kiinnostaa lukea aiheesta niin tämä on ehdoton hankinta.

 
McCarthy myös pitää blogia nykyään: http://bobmccarthy.wordpress.com/
 
Vaikka nyt meneekin vähän aiheen ohi, niin näinä line array-hypen kulta-aikoina kannattaa kyllä lukea nämä: http://bobmccarthy.wordpress.com/2010/01/09/breaking-the-line/ sekä http://bobmccarthy.wordpress.com/20 … ay-gain-taper-breaking-the-line-ii/
 
Ja jos ääniasiat oikeasti kiinnostavat, niin McCarthyn kirjan lisäksi kirjastoon kuuluu: "Sound System Engineering, 3rd edition" - Don Davis, Eugene Patronis. Tuon kirjan kaksi aiempaa editionia ovat myös hintansa arvoiset.
 
Ja nyt päk-tu-the-pisnes.
 
Puukorvaisen miksaajan seikkailut: http://puukorva.blogspot.com
jorma666
14.06.2010 13:12:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli kerran lainassa tämmönen http://cliveyoung.com/crank-it-up/
 
Ei siinä mitään teoriaa juuri ollu, mutta hauskoja tarinoita miten jotku isot tai teknisesti vaativat jutut oli toteutettu. Laitoin itelle tilaukseen nyt kun muistin tämän kirjan, eli kiitos aiheen aloittajalle.
 
we call it music - they call the cops
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti