Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaiutinelementin speksien tunnistus
1
minorthreat
02.06.2010 12:15:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoittelut tuplapostauksesta - sama ketju löytyy myös soitinrakennuksen puolelta.
 
-------
 
Morjens!

Sattui käymään niin, että 12 vuotta minun käytössäni (kohtuullisen ankaraa treeniskäyttöä) + vuosia Oranssiklubin käyttöä (90-luvun Skattan klubilla) kunnialla kestäneet PA-kaapit alkavat yksi elementti kerrallaan tulla tiensä päähän.

Eihän tässä mitään ongelmaa olisi, kartioitahan saa kun kaupasta hakee - jos vaan sattuisi tietämään mitä on hakemassa. Ruuvasin nimittäin kartion ulos kotelosta ja siinä perkeleessä ei lue sitten niin yhtään mitään.

Tai on siinä joku geneerinen numerosarja (sillä googlaaminen ei tehnyt hullua hurskaammaksi) sekä "5 year warranty" -leima (lienee jo mennyt umpeen).

Onko mitään mahdollisuuksia selvittää mikä tuo kartio on miehiään vai pitääkö vaihtaa samalla reissulla molemmat kartiot?

Vai pitäisikö vaan hyväksyä, että sotaratsu on valmis makkaratehtaalle ja ostaa uusi setti?
 
Lisäkysymys: mistä kaiuttimen halkaisija mitataan? Herätti nimittäin hämmennystä, että runko on täsmälleen saman kokoinen, kuin 14" virveli. Meinaako tuo siis sitä, että kyseessä on 12" elementti, ts. osa rungosta ei kuulu halkaisijan laskemiseen?
varakeef
02.06.2010 12:41:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kaappien valmistajasta tietoa?
 
minorthreat: Morjens!
 
Tai on siinä joku geneerinen numerosarja (sillä googlaaminen ei tehnyt hullua hurskaammaksi) sekä "5 year warranty" -leima (lienee jo mennyt umpeen).

 
Siitä koodista selviää valmistaja (kolme ensimmäistä numeroa) ja valmistusviikko/vuosi. (Tosin vuosikymmenen saattaa joutua arvaamaan). Että ei se nyt ihan geneerinen ole, vaikkei siitä voi tehonkestoa tms päätelläkään.
 
Noitten kuuden ensimmäisen numeron jälkeen saattaa tulla valmistajakohtaista infoa, sarjanumeron tapaista. Jos ensin selvittää valmistajan, saattaa sitten noiden loppupään numeroiden perusteella vaikka kysellä speksejä valmistajalta.
 
http://www.webervst.com/codes.html
http://www.webervst.com/morecode.html
 
Yksi vaihtoehto on olla välittämättä siitä, mitä kaapeissa on sisällä ja hankkia tilalle uudet sellaiset elementit, jotka ovat sopivia sen vahvistimen kanssa, mitä aiot käyttää.
 
Eli mihin aiot kaapit kytkeä?
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
minorthreat
03.06.2010 13:27:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Onko kaappien valmistajasta tietoa?
 
On, hyvinkin täsmällinen: Erkko Salonen. Ovat siis tutun miehen itse tekemät. Pitänee siis kaivella Erkon yhteystiedot jostain vuosien takaa esiin. Voi tosin olla, ettei hän itsekään ihan täysin muista noita lähes parikymmentä vuotta sitten rakentamiensa kaappien speksejä.
 

 
varakeef: Siitä koodista selviää valmistaja (kolme ensimmäistä numeroa) ja valmistusviikko/vuosi. (Tosin vuosikymmenen saattaa joutua arvaamaan). Että ei se nyt ihan geneerinen ole, vaikkei siitä voi tehonkestoa tms päätelläkään.
 
Okei, mahtavaa! Juuri tällaista tietoa hain ja eipä tarvinnut pettyä. Pitää kaivautua syvemmälle tuohon.
 
varakeef: Yksi vaihtoehto on olla välittämättä siitä, mitä kaapeissa on sisällä ja hankkia tilalle uudet sellaiset elementit, jotka ovat sopivia sen vahvistimen kanssa, mitä aiot käyttää.
 
Eli mihin aiot kaapit kytkeä?

 
Tätä vähän ajattelinkin yhtenä vaihtoehtona. tuon alakerran (kaapeissa on erikseen ajettu pilli) vahvistimena on - klassikko-Peaveyn sanottua toissavuonna itsensä irti - ollut joku perus T.Amp -pääte TA1050 MK-X, mutta sain tämän rikkonaisen elementin kanssa sekoillessani siitäkin vissiin poltettua toisen kanavan, eli menee vissiin sekin korjaukseen...
 
Kiitoksia paljon avusta!
 
Tommi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti