Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rummut keikalle taustalta
1
yhtye
24.02.2010 15:39:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten olisi parasta toteuttaa rumpuraitojen soittaminen keikoilla taustalta? Ollaan pari keikkaa heitetty niin, että rummut on tullut ainoastaan läppäriltä suoraan kuulokeliitännästä ja muuten homma on toiminut, mutta joissain biiseissä komppi alkoi pätkimään. Kannattaako ylipäätään läppäriä käyttää moiseen ja mistä kyseinen pätkiminen saattaa johtua? Kannattaako väliin laittaa ulkoista äänikorttia ja miten se vaikuttaa esim äänenlaatuun? ollaan äänitetty rummut studiossa ja nyt pitäis saada homma toimimaan livenä.
 
Henri93
24.02.2010 16:06:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten olis mp3 soitin? Harvemmin se pätkii...
 
www.valoakansalle.webs.com
Soolokitaristi
24.02.2010 16:16:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pätkiminen saattaa johtua monestakin asiasta, esim. siitä että näytönsäästäjä menee päälle. Jos läppäriä haluaa käyttää tuohon tarkoitukseen on syytä perehtyä käyttöjärjestelmään sen verran, että ottaa kaikki virransäästöön liittyvät ominaisuudet pois päältä. Samoin kaikki ajastetut toiminnot. Voit myös tehdä musiikkikäyttöön oman profiilin, jossa on kaikki ylimääräiset laitteet ja ohjelmat poistettu käytöstä.
 
Antti1
24.02.2010 16:45:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietty joku raituri useammalla ulostulolla tarvittaessa vois olla kovin jees miksaajan näkökulmasta. Säätää tasot siihen malliin, että liu'ut nollissa on miksaus jo valmiiksi kohdillaan, jos ei vaikka miksaajaa satu syystä tai toisesta keikalla mukana olemaan. Esimerkiksi tämä olisi mainio flash-muistinsa vuoksi: http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm
 
Toimintavarmuudesta ei kuitenkaan omakohtaista kokemusta, mutta tossa ei ainakaan kovalevyt hajoa kesken keikan.
 
I like big butts and I can not lie
yhtye
24.02.2010 18:07:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitos vastauksista. Meidän kohdalla olisi kumminkin tärkeätä, että saataisin raidat näkymään keikoilla. tällä hetkellä ei ole mahdollista sijoittaa rahaa uusiin vermeisiin, joten se on pakko läppärillä mennä. Voiko pätkiminen johtua myös siitä, että käytössä on miniläppäri ja tärinä aiheuttaa pätkimistä?
 
stnprkl
24.02.2010 18:19:39 (muokattu 24.02.2010 18:28:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Tietty joku raituri useammalla ulostulolla tarvittaessa vois olla kovin jees miksaajan näkökulmasta. Säätää tasot siihen malliin, että liu'ut nollissa on miksaus jo valmiiksi kohdillaan, jos ei vaikka miksaajaa satu syystä tai toisesta keikalla mukana olemaan. Esimerkiksi tämä olisi mainio flash-muistinsa vuoksi: http://www.thomann.de/fi/zoom_r16.htm
 
Toimintavarmuudesta ei kuitenkaan omakohtaista kokemusta, mutta tossa ei ainakaan kovalevyt hajoa kesken keikan.

 
Tossa vaan ei oo kun kaks ulostuloa eli se useamman raidan samanaikainen ulostaminen jää haaveeks. Sama pätee suurimpaan osaan tommosia vehkei.
Jos siis haluaa raiturin useemmalla ulostulolla niin tommonen DAW-tyyppinen juttu se ei oo vaan virallinen raituri esim. tän tyyppinen http://www.fostexinternational.com/ … ocs/pro_products/d2424lv_mk_2.shtml
Tosin hinta pomppaa myöskin huomattavasti.
 
Alkuperäiselle kysyjälle tarjoisin perus iPodia läppärin tilalle. Siitä saa sen saman stereon ulos kun läppäristäkin eikä tarvii pelätä että pätkis. Ja jos haluaa sillä läppärillä jatkaa niin siihenkin on jo vastaus tullu eli erillinen hardwareprofiili on se ratkaisu.
 
EDIT: Siihen läppäriasiaan viel, itellä loppu pätkiminen erillisellä hardwareprofiililla, mis on modeemit yms. pois päältä.
 
Viltsu audiokantaja
Antti1
24.02.2010 18:22:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl: Tossa vaan ei oo kun kaks ulostuloa eli se useamman raidan samanaikainen ulostaminen jää haaveeks.
 
Kappas keppanaa, hyvä huomautus. Mä jotenkin olin siinä luulossa, että tossa olis ollu insertit, joista olis saanu äänen koplattua ulos. Vaan eipä sittenkään. :)
 
I like big butts and I can not lie
Fed
24.02.2010 20:30:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Voiko pätkiminen johtua myös siitä, että käytössä on miniläppäri ja tärinä aiheuttaa pätkimistä?
 
Mikä läppäri kyseessä? Jos Asuksen eeepc niin pätkii varmasti tärinöistä huolimatta. Homma toimii usb-interfacen kanssa. Muutoinkin suosittelen käyttämään sitä ulkoista äänikorttia jos mahdollista, deletoi aikasen tehokkaasti kaikki turhat hurinat ja pörinät.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti