Muusikoiden.net
22.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Valosetin kiinteä asennus
1
Kosminen
24.11.2009 22:17:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Laitetaan yhtä nuorisotilaa, josta on tarkoitus tehdä paremmin kaikenlaisen unplugged-tyyppisen musan esittämiseen sopiva. Sali on pohjapiirrokseltaan suorakaiteen mallinen, ja yhteen kulmaan tulee noin 4 m x 4 m kokoinen esiintymislava, jonka rintamasuunta on suunnilleen lavan vastakkaista kulmaa kohti. Tilaan on hankittu muinoin tämmöiset valot: https://www.thomann.de/fi/stairvillepar_can_set_56_alu_schwarz.htm plus valo-ohjain & himmennin. Nyt olisi sitten aika asentaa nämä valot tuon lavan yhteyteen, ja kaipaisin hieman neuvoja siihen. Asennus suoritetaan siis ammattilaisvoimin, mutta he eivät ole tällaisiin esiintymisvaloihin erikoistuneet.
 
Voiko nuo valot kiinnittää suoraan kattoon, vai tuleeko nuo asentaa jonkinlaisen turvallisen matkan päähän katosta esim. trussiin? Onko luontevaa sijoittaa valot tasaisin välein rinnakkain lavan etureunan suuntaisesti? Hommaa monimutkaistaa sekin, että lavan takaseinälle (siis siihen, joka on enemmän lavan etureunan suuntainen) on tarkoitus myös tykittää videokuvaa, ja kannut asentaisi mielellään mahdollisimman korkealle, jotta ne eivät tule videokuvan tielle.
 
"Pöntöllä istuessa, kahden paskan erotessa, ystäväni ainoan viemäriin hukutan." - Ahtopaine: Kolo
Kalamies #16 >-)))>
Lapinharju
24.11.2009 23:23:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helpoin ja monipuolisin ratkaisu on varmaan asentaan valoille putki kattoon, jossa niiden paikkaa voi tarvittaessa siirtääkin. Lavan takareunaan seinien suuntaisesti laittaisin myös pari putkea ja sinne muutaman lampun lisää. Jos katon materiaali on syttyvää (kangasta) niin en ainakaan suoraan kattoon laittaisi kiinni.
 
Tuleeko videotykki kiinteästi kattoon vai irralleen johonkin? Jos tulee irralleen niin silloin ei ainakaan tule ongelmaa sen suhteen että lamput olisivat kuvan tiellä. Tykeistä löytyy yleensä ihan kohtuulliset säädöt kuvan muodon muokkaamiseen joten ei haittaa vaikka se ei tulisikaan ihan suoraan seinään nähden.
 
pitk
25.11.2009 12:49:06 (muokattu 25.11.2009 12:50:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapinharju: Helpoin ja monipuolisin ratkaisu on varmaan asentaan valoille putki kattoon,
 
Juuri näin. Tarpeeksi tukevaa 50mm putkea riittävän hyvin kiinnitettynä. Sitten ostatte lampuille asialliset G-clampit esim. http://www.doughty-engineering.co.uk/shop/7/122/index.htm ja turvavaijerit http://www.doughty-engineering.co.u … ublic.cgi?action=showprod_T2835001.
 
Jos on resursseja, niin ristikytkentäkenttä auttaa pitämään homman siistinä. Tarkoittaa siis sitä, että putkien läheisyyteen asennetaan esim metrin välein pistorasia ja himmentimen päähän shukoviuhka. Ei tarvitse vedellä jatkojohtoja edestakaisin ja touhu pysyy lapasessa ja himmenninlinja löytyy aina lampun läheisyydestä. Jos oikeen alkaa hifistellä, niin vielä jokaisen putken läheisyyteen DMX-linja ja suora sähkö, jos joku haluaa tuoda jotain DMX-ohjattavaa (LED-heittimiä, liikkuvia, stroboja...) tonteille
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti