Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä olisi markkinoitten pienin mixerivahvistin?
1
dantone
18.09.2009 12:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kyselisin tänne osiolle, että mikä on pienin mixerivahvistin mitä olette nähneet myytävänä (ei siis omavalmisteisia)
 
Teholuokaltaan n. 2x100w pitäisi olla, ja myös efektit. ainakin kaikuja.
 
Nyt pitäisi saada kamat mahd.pieniks. ei jaksa enää roudaa.. =)
 
omarklah
18.09.2009 12:32:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä varmaan ois aika lähellä, mutta luulisin, että tuota mikseriä ei myydä ilman kaiuttimia...
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_stagepas_300.htm
 
Ekstiätuanoikato...
rintapek
18.09.2009 16:35:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dantone: Nyt pitäisi saada kamat mahd.pieniks. ei jaksa enää roudaa.. =)
 
Mitä tommoinen mahdollisimman pieni systeemi saa maksaa? Mihin sen tarttee pystyä?
 
Otat pikkumikserin, vaik saundkraftin efx8 = 4,5 kg
Pikkuaktiiviämyrit, tsekkaa vaik jbl eon510 a´ 7,7 kg
 
Läjää tuskin tosta pienemmäksi tai kevyemmäksi saa, jos sieltä siis on tarkoitus vielä jonkun verran jonkinmoista ääntäkin ulos saada.
 
One kind of music only - the good kind
UncleZ
21.09.2009 18:28:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.musiikkiliike.fi/index.p … p?target=categories&category_id=640
 
Jos mahdollista niin kokeile noita Bose L1 tai L1 Compact malleja. Pienissä PA laitteissa on se vika, että ääni lähtee kuin valo supertehokkaasta taskulampusta, eli joillakin puukottaa korvia ja toiset eivät saa mitään selvää. Parhaassa tapauksessa et tarvii kuin yhden tornin, ääntä kyllä lähtee riittävästi, varsinkin jos basisti soittaa omilla kamoilla.
 
Omalle kohdalle on osunut jo muutama keikka noiden kanssa, yleisössä mm. suurlähettiläitä ja diplomaatteja jotka kuulevat todella paljon erilaisia esityksiä. Palaute on aina ollut myönteistä.
 
UncleZ
21.09.2009 18:47:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.phonic.com/index.php?tar … et=categories&category_id=93&page=4
 
Noita Phonic miksereitä on joskus tullut vastaan, ne kannattaa tsekata. Toinen vastaava merkki on Alto.
 
Ai niin, ne Boset laitetaan bändin taakse eli toimivat myös monitoreina samalla, ja laulaja voi säätää itse mikkitelineeseen tulevasta pikku mikseristä balanssit ja kaiut kohdalleen.
 
Tavanomaisissa systeemeissä on melkeinpä välttämätön olla joku apuri erikseen vääntelemässä nuppeja, koska illan vanhetessa saundit muuttuvat sitä mukaa kun lattialle sammunut yleisö alkaa pehmentää huoneen akustiikkaa.
 
rintapek
21.09.2009 23:01:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleZ:
 
Noita Phonic miksereitä on joskus tullut vastaan, ne kannattaa tsekata. Toinen vastaava merkki on

 
Halpispikkumikserien listaamisesta tuskin on kysyjälle hyötyä.
 
Mulla on ongelma ymmärtää toi kysymys. Mikä on pienin mahdollinen mikserivaffari? ja ongelma on se, että on pottuuntunut roudaamiseen?
 
Joku jammun emx tai Scraftin gigrack ny ei itsessään pitäis olla ylivoimainen roudattava. Yksi selkeä laatikko joka ei edes paina kummoisia. Sen ymmärtäisin, jos on leipääntynyt yksin raahaamaan/tolpittamaan kolkytäkiloisia ämyreitä.
 
Muuten jos roudaus potuttaa, ni saattaapi vikaa löytyä pakkaamisesta.
 
Vaikea tos on jeesata, jos kysyjä ei enempiä kerro.
 
One kind of music only - the good kind
UncleZ
08.10.2009 08:01:57 (muokattu 08.10.2009 08:07:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo halpamikserit on siittä mielenkiintoisia, että ne tehdään samoista komponenteista kun kalliimmatkin ja monasti vielä samassa tehtaassa. Ero on siinä että he eivät voi rahastaa brändillään (ainakaan Aasian ulkopuolella).
 
Sanotaan että kukaan ei myy hyvää halvalla, mutta kun siihen sekoitetaan huippu brändi, niin on mahdollista myydä kehnoa kovalla hinnalla. Sen takia noita tuntemattomiakin merkkejä kannattaa pitää silmällä.
 
http://soundking.com/en/en-p1.php?tid=2&nowid=66 Tuossakin on hyvä esimerkki (Kiinan Peavey), firma ei ilmeisesti vieläkään myy kotimaan markkinoille, kuka hullu nyt kotimaista ostais (ainakaan kiinalainen).
 
Ehkä tuosta löytyy ideaa minkälainen mikserin pitäis olla.
 
aimotuska
08.10.2009 09:25:47 (muokattu 08.10.2009 09:37:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleZ: Nuo halpamikserit on siittä mielenkiintoisia, että ne tehdään samoista komponenteista kun kalliimmatkin ja monasti vielä samassa tehtaassa. Ero on siinä että he eivät voi rahastaa brändillään (ainakaan Aasian ulkopuolella).
 
Ja tuo nyt oli ihan täyttä hevonkukkua. Miksi halpavehje poksahtaa (kyllä, kirjaimellisesti: poksahtaa) useammin, kuin näistä "täsmälleen samoista komponenteista tehty" kallis vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehty halpavehje soundaa paskemmalta kuin kylkeen lätkästyllä tarralla 10x enemmän maksava vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehdyt halpavehkeet on omia yksilöitään, kun taas tarraviritteiset kalliimmat vehkeet toimii kaikki täsmälleen samalla tavalla?
 
E: Siinä määrin tuo sun väite pätee, että Alto, Phonic, Behringer, Alesis, Samson ja muut vastaavat kumppanit kyllä tulee täsmälleen samalta tehtaalta ja niiden keskinäiset hintaerot selittyy korkeintaan kunkin emofirman logoon käytetyn maalin hinnalla.
 
Näiden isojen poikien merkkien (esim. LAB, Crown, QSC, Yamaha) halpiskoneiden kalliimpi hinta taas selittyy sillä, että vaikka ne tulisikin Alton naapuritehtaalta, niin niissä kuitenkin tiimiin kuuluu myös testaajat. Ainakin mun kokemusten perusteella on tullut niin karseeta kuraa noilta varsinaisilta halpismerkeiltä, että huhhuh. Osa tästä huolimatta kuitenkin olettaa saavansa PLX:n maksaessaan GX:stä.
 
Tosin, joskus voi myös lykästää (vrt. mun kirjoitus T.Box-subeista My Speakers-ketjussa), mutta tämäkin on erittäin tyypillistä halpismerkeille. Joskus vaan käy flaksi ja saat käsiis sen yhden helmen miljoonasta.
 
http://picasaweb.google.com/hjunnila/Baah#5381179186100182066
NeliX4
08.10.2009 13:40:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myyntipalstalla näkyi olevan Gigrac 600, joka ei hirveän kaukana ole tuosta otsikon tuotteesta. Laadukaskin pitäis olla.
 
UncleZ
08.10.2009 16:55:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjunnila: Miksi halpavehje poksahtaa (kyllä, kirjaimellisesti: poksahtaa) useammin, kuin näistä "täsmälleen samoista komponenteista tehty" kallis vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehty halpavehje soundaa paskemmalta kuin kylkeen lätkästyllä tarralla 10x enemmän maksava vehje? Miksi täsmälleen samoista komponenteista tehdyt halpavehkeet on omia yksilöitään, kun taas tarraviritteiset kalliimmat vehkeet toimii kaikki täsmälleen samalla tavalla?
 
Kun olen noita laitteiden komponenttilistoja vertaillut, niin kyllä ne samoja on ja samoista komponentilootasta otetaan. Erot näkyy kytkäreistä, joku saa samoista komponenteista enemmän irti. Kun olen itsekin joskus ollut kokoamassa noita halppiksia, niin voin kyllä sanoa ettei niitä ole tehty armejan käyttöön. Hajontaa on laadussa, mutta kaikki on kuitenkin suunniteltu niin, että toleranssit on helppo saavuttaa. Musalaitteiden myynti perustuu paljolti huijaukseen, mitä hirveempi särö, sitä korkeampi hinta, koska se särö on juuri sitä mitä kansa on tottunut kuulemaan.
 
Ainakin jenkit ja enkut osaavat rahastaa nimellään, tiedän useampiakin merkkituotteita jotka ovat muunnelmia kiinalaisesta perustuotteesta. Sit on esim. tavalliset kytkinpedaalit, Digitech hihkuu semmoisesta 40 taalaa, tehtaan hinta on n. 2 taalaa.
 
Jos rahaa ja jatkuvaa käyttöä on, niin kyllä aina kannattaa ostaa laatua, muuten kannattaa testailla halvempia laitteita ja laskeskella kannattaako ottaa riskiä, joissakin tapauksissa saattaa käydä täsmälleen niin kuin sanoit.
 
Ens viikolla on taas musamessut, pitää hypätä metroon, siellä menee kivasti 3 päivää ja sit on taas edessä tehdaskäyntejä. Siinäpä näkee varmaan mikserivahvareitakin.
 
rintapek
08.10.2009 17:52:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleZ: Kun olen noita laitteiden komponenttilistoja vertaillut,
Kyl vaan minust jo jammun ja soundcraftin sisäkaluista löytyypi eroja
 
Ainakin jenkit ja enkut osaavat rahastaa nimellään, tiedän useampiakin merkkituotteita jotka ovat muunnelmia kiinalaisesta perustuotteesta.
 
Tyhmähän semmoinen olis, joka ei nimellään rahastaisi. Mut siinä menet rankasti mettään, jos oletat, et olis kiinalainen perustuote, jonka muunnelmia merkkivalmistajat tekis. Taitaapi olla toisinpäin.
 
Mut ketju menee tos kohtaa aika lailla offariksi. Ketjun aloittaja ei o kysyny listaa halpismikserien laadunvalvonnasta tai 2egun pedaleista. Hää kyseleepi mahdollisimman pientä, koska on pottuuntunu roudaamiseen. Hinnasta hää ei maininnu mitään. Jos nikkiään klikkaa, ni vois olettaa, että vehjes ois kumminki tulossa jokseenkin kovaan käyttöön. Jotenkin veikkaan, et hakusessa ei o se halvin-halvempi-kunhanääntälähtee.
 
One kind of music only - the good kind
UncleZ
08.10.2009 22:03:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Mut siinä menet rankasti mettään, jos oletat, et olis kiinalainen perustuote, jonka muunnelmia merkkivalmistajat tekis. Taitaapi olla toisinpäin.
 
No alunperin asia on varmaan noin, sillä aikaa kun lännessä kehiteltiin rockenrolli kamoja, kiinalaiset olivat pistämässä maatansa risaksi oikein urakalla.
 
Kinkit ottivat 10-15 vuotta sitten jenkkivahvareita ja miksereitä ja tekivät niistä omat kopiot omilla komponenteilla. Kehitys työtä tehtiiin, samat piirrustukset kiersivät tehtaalta toiselle ja saavutettiin kiinalainen perus-chasis. Sen jälkeen monet länsimerkit ovat ostaneet niitä tekeleitä ja lätkineet omat merkit päälle, joskus myös vaatineet oman tyylisen lootan.
 
Saman tekivät kinkit Hondalle joka ei halunnut antaa tietotaitoa kiinalaisille (ts. tehdasta), no he tekivät moottorista täyden kopion ja lopulta Hondan oli alettava heidän kanssa yhteistyöhön. Ja mites on tällä hetkellä, kinkit ovat maailman suurin moottoripyorien tuottaja.
 
Tulipa tuossa mieleen et semmoinenkin mahis on, että laittaa erilisen mikserin ja 2U tai 1U vahvarin, pistää ne vaikka Euroräkkiin jonka saa auki myös päältä ja jees, siinähän on kamat yhdessä paketissa.
 
miffe
09.10.2009 12:43:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleZ: Kinkit ottivat 10-15 vuotta sitten jenkkivahvareita ja miksereitä ja tekivät niistä omat kopiot omilla komponenteilla. Kehitys työtä tehtiiin, samat piirrustukset kiersivät tehtaalta toiselle ja saavutettiin kiinalainen perus-chasis. Sen jälkeen monet länsimerkit ovat ostaneet niitä tekeleitä ja lätkineet omat merkit päälle, joskus myös vaatineet oman tyylisen lootan.
 
Niin, tai sitten, kuinka se nykyisin menee: länsimainen firma suunnittelee tuotteen, jonka valmistaa pikkukiinalainen verstaassaan. Kiinalainen hokaa, että tätähän vois myydä omallakin nimellä ja saada paremman katteen. Sitten, kun sen tuotteen valmistus loppuu alkuperäisellä nimellä myykin tämä nerokas liikemies sen omana OEM-tuotteenaan eteenpäin ja lukemattomat halpisnimikkeet valtaavat markkinat.
 
Erittäin suuri osa ns. kiinan kopioista on juurikin niitä tuotteita, joiden kokoonpano on ulkoistettu firman emämaasta ainakin osittain jonnekin muualle. Harmillisesti myös muita suoria kopioita (joiden suorituskyky ei sitten vastaakaan alkuperäistä, vaikka pitäs olla niin 1:1 jotta oksat pois) löytyy pilvin pimein. Tassoaudio ja Masuaudio nyt ovat Euroopan näkökulmasta ne tunnetuimmat, mutta esim. PALAU-messuilla löytyy joka vuosi kymmeniä valmistajia, jotka kopioivat esim. Nexoa.
 
Ne, jotka eivät tiedä, mikä Masuaudio on, niin katsokaa Martin Audion katalogi läpi ja vaihtakaa logosta teksti "Martin" muotoon "Masu". Juu, logoa myöten kopioivat koko homman.
 
turkulainen
arig
09.10.2009 17:21:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe:Ne, jotka eivät tiedä, mikä Masuaudio on, niin katsokaa Martin Audion katalogi läpi ja vaihtakaa logosta teksti "Martin" muotoon "Masu". Juu, logoa myöten kopioivat koko homman.
 
Ja saman lafkan MRX -sarja muistuttaa kummasti yhden toisen valmistajan samannimistä satsia... Aika peliä.
 
-Turn Me Up!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti