Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hazer ja palovaroitin
1 2
latelate
04.09.2009 18:48:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tullut vastaan tilanteita joissa hazer on laukaissut palohälytksen? Uskaltaako käyttää pienissä baareissa ym vastaavissa luolissa?
 
aimotuska
04.09.2009 19:32:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep. Oulussa oltiin vetämässä bileitä Pohjankartanon koulun aulassa. Yhtäkkiä alkoi ihmetyttää, miten valomies ampuu sinisillä stroboilla, kun ei se mihinkään kyllä sinisiä lamppuja ripustellut... Bileet keskeytyi noin puoleksi tunniksi kun selviteltiin palopäällikön kanssa tilannetta. Loppuilta mentiin ilman utua.
 
jurpontor
04.09.2009 19:39:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tehtiin samat kerran ravintolalaiva Wäiskissä. Vähän nolotti kun kolme kannellista ihmisiä kerättiin ulos laivasta siksi aikaa että palomies käy törkkimässä palovaroittimet pois päältä. Onkohan ne sitten vaan jotkut tietynlaiset varoittimet mitkä tohon reagoi...
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
BlackAnt
04.09.2009 20:22:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Forssassa paikallisen urheilutalon palovarottimet lähti päälle keskellä yötä. Hälärit oli ollu vedon ja purun ajan pois päältä ja huoltomies oli kattellu et savuja ei enää näy missään ja kytki hälyt päälle. Vähän ajan päästä oli piha täynnä paloautoja...
Sillon kun hälyt pistettiin takas päälle oli keikan lopusta jo 6 tuntia ja siitä ajasta 5 tuntia oli ollu huippuimurit päällä. Et sitä savua voi jäädä jonnekkin nurkkaan pieniä määriä todella pitkäks aikaa ja jos hälyt on tarpeeks herkällä, ni uus valoshow on taattu...
 
Roadari
04.09.2009 22:14:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

latelate: Onko tullut vastaan tilanteita joissa hazer on laukaissut palohälytksen? Uskaltaako käyttää pienissä baareissa ym vastaavissa luolissa?
 
Ei missään tiloissa missä on optiset hälyttimet, ilman että niitä on irtikytketty.
 
Roadari
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
Henri93
04.09.2009 23:45:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku kolme kertaa on mulla lauennu hälyttimet päälle. Tosin kertaakaan, ei oo palokunta saapunu paikalle. Mutta nykyään perus asia on ku meen keikka paikalle on, että kysyn joltaki kaverilta palohälyttimistä ja sitten ku saan tiedon ja takuun joltaki kaverilta alan sumuttamaan. Jos palolaitos tulee paikalle niin laskun voi ohjata suoraan tälle kaverille joka neuvo vääriin ;). Noista tulee nimittäin ihan hervottoman kalliita maksuja. Sitten oon myös monista tapahtumista jättäny savut kokonaan pois, ku oon tullu siihen tulokseen, että tapahtuman kokonais budjetti on pienempi ku sen palotarkastajan joka käy tsekaamassa tilan, että onko se paloturvallinen. Tämmönen yks kinkkinen sali on Pohjankartanon konsertti sali. Jossa muuten ilmeisesti tänä vuonna oli kiinteistön omistaja kieltäny kokonaan savukoneen käyttöön. Onpa siinäki konserttisali :D
 
-Hensu
 
Kätevää kuin poni, helppoa kuin saippua
Roadari
05.09.2009 00:01:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Noista tulee nimittäin ihan hervottoman kalliita maksuja. -Hensu
 
Höpö höpö. Minkään näköistä laskua ei tule mistään muusta kun ilkivallasta tai tuottamuksellisesta piittaamattomuudesta.
 
-Roadari
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
Henri93
05.09.2009 00:46:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ainaki pohjankartanossa tulee monen sadan euron lasku siitä jos palohälyttimet hälyttää palokunnan paikalle savukoneen takia. Ja ei ole ainut paikka. Mut ehkä tämä on sitten just sitä piittaamattomuutta ;).
 
-Hensu
 
Kätevää kuin poni, helppoa kuin saippua
BlackAnt
05.09.2009 02:40:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiks pari vuotta sitten muuttunu laki, et vääristä automaattihälyytyksistä ei palolaitos voi laskuttaa mitään...
 
Roadari
05.09.2009 11:01:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BlackAnt: Eiks pari vuotta sitten muuttunu laki, et vääristä automaattihälyytyksistä ei palolaitos voi laskuttaa mitään...
 
Juu. Palolaitos ei enää laskuta ketään. Ei oo enää moneen vuoteen. Olihan se aika typerää sillon aikoinaan, eikä kaikki laitokset sillonkaan kirjotellu mitään lappusia.
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
Henri93
05.09.2009 12:32:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aivan no hyvä tietää. Mulle on kyllä annettu pahemman kerran väärää inffoa sitten pohjiksen päästä ihan viime vuonna.
 
Kätevää kuin poni, helppoa kuin saippua
Kumiankka
05.09.2009 16:14:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietääkseni pelastuslaitos harvoin mitään laskuttaa, lakisääteinen tehtävähän palokunnalla on mennä tarkistamaan automaattisen paloilmoittimen hälytystä. Toinen juttu sitten on, jos automaatin hätäkeskussopimuksessa on mainittu ehto että pelastuslaitos voi tehdä laskutusesityksen aiheettomasta tai ilkivaltaisesta hälytyksestä... kuulemma tähän on jossain oikeusasteessa vedoten saatu rahat otettua ilkivaltaisen hälytyksen tekijöiltä...
 
Jos kiinteistössä on automaattinen paloilmoitin, josta hälytykset menee hätäkeskukseen, on laitteistolla aina nimetty hoitaja ja hänellä varamies. Tällaisella henkilöllä on tietotaito ja oikeus tehdä tarvittaessa esim. ilmaisimien irtikytkentä rajatulta alueelta määräajaksi, mikäli ei vaaranneta kiinteistön paloturvallisuutta. Paloilmoittimen hoitajaan siis kannattaa ensiksi olla yhteydessä ja miettiä miten asiat saadaan hoidettua niin, ettei aiheuteta turhaa hälytystä eikä showta tarvi keskeyttää. Osaavan henkilön, jolla on siihen oikeus, on helppo kytkeä ilmaisimet irti. Jos kyseessä on paikka jossa on runsaasti ihmisiä paikalla ja järjestyksen valvojia riittävästi on todennäköistä että palo havaitaan nopeasti. Kun vielä jätetään pari paloilmoituspainiketta toimivaksi niin en käsitä miten se turvallisuutta vaarantaisi jos vielä huolehditaan että laitteet varmasti tulee kytkettyä päälle kun tilaisuus on ohi. Pääsääntöisesti ja enimmäkseen osaava henkilö jolla on oikeudet irtikytkentään, on joko paloilmoituslaitteiston virallinen hoitaja tai pelastusviranomainen. Tarvitaan myös tietotaitoa, kokemusta ja kiinteistön tuntemusta että irtikytkennän rajaus on sopiva, eli laittomat tee-se-itse jutut on syytä unohtaa tai voi joutua hankaluuksiin viranomaisten kanssa, veikkaan että tällaisissa tapauksissa pelastusviranomainen laittaa hanakasti sinivuokoille virka-avunpyynnön.
 
Kokemuksesta tiedän että laitteiston hoitajaksi on työnantaja usein laittanut jonkin sopivan henkilön mutta useinkaan he eivät saa erityistä korvausta ylimääräisestä työstä ja vastuusta, eikä ylimääräisistä herätyksistä kun laitteisto taas keskellä yötä hälyttää, ja jonkun pitää mennä katsomaan ja palauttamaan laitteisto valmiuteen. Siispä kannattaa olla etukäteen ja hyvissä ajoin yhteyksissä, niin asiat luistaa varmemmin.
 
Vielä kannattaa pohtia miksi kiinteistöön on laitettu paloilmoitin. Usein syynä on rakennusluvan ehto, rakennuksen pinta-ala, henkilömäärä ja rakenteiden paloturvallisuus voi edellyttää että paloilmoitin on jatkuvasti toimintakuntoinen, ja esim. irtikytkennät on korvattava lain ja asetuksen hyväksymällä riittävällä muulla valvonnalla. Tai sitten kiinteistön omistaja on saanut vakuutusmaksuissa hieman alennusta kun on varustanut kiinteistöään. Tuskinpa omistaja ilahtuu jos vakuutskorvausta alennetaan jos joku on ropeloinut paloilmoitinta...
 
Yksi juttu mihin en osaa vastata... tiedä sitten mutta epäilisin että jotkut savuilmaisimet voi likaantua ja herkistyä jos usein ja paljon savutetaan, joten näissä tapauksissa voi tulla kallis lasku kiinteistölle jos ilmaisimet pitää huoltaa likaantumisen vuoksi. Jotkut ilmaisimet on sellaisia että ne pitää lähettää ulkomaille puhdistettavaksi, ja paloimoitinliike tietysti veloittaa mojovasti moisesta hommasta ja varailmaisimien vuokrasta, ja asentajien ajokilometrit ja muut kulut päälle. Eli olisin laitteiston hoitajaan yhteyksissä.
 
miffe
05.09.2009 18:38:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

latelate: Onko tullut vastaan tilanteita joissa hazer on laukaissut palohälytksen? Uskaltaako käyttää pienissä baareissa ym vastaavissa luolissa?
 
Lahden Seurahuone viime keväänä. Hälyt soi koko tanan hotellissa ja ainostaan kolme ihmistä täpötäydessä talossa reagoi. Mitenkähän olis käyny, jos olis ollu oikee tapaus...
 
Lasku rapsahti aiheettomasta käynnistä. Päivystävä palomestari tuon kirjoitti, mutts oli muuten ymmärtäväinen, kun soitettiin ja kerrottiin hälyn syystä. Ei tullu sen takia täyslähtöä.
 
Joo, Kaivohuoneella en suosittele käyttämään usvaa, ettei käy ns. radionovia, jolloin kekkerit keskeytyi hetkeksi aikaa. Valomiesten (-naisten) legendaarinen heitto "tää mitää, ku ihan vesipohjasta litkuu" ei auta optisten tunnistinten kans.
 
PS. Kaivohuoneella mut pelasti tänään talon Chamsys ja vapaa kakkosuniversumi. Maahantuojan Vista T2 ei sitten halunnut käynnistyä ollenkaan.
 
turkulainen
latelate
06.09.2009 09:53:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille kommenteista. Eli yhteenvetona voisi todeta, että aina yhteys "palovastaavan" ennen kuin aletaan tupruttelemaan. Paikan koosta riippumatta.
 
ragol
06.09.2009 17:09:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: PS. Kaivohuoneella mut pelasti tänään talon Chamsys ja vapaa kakkosuniversumi. Maahantuojan Vista T2 ei sitten halunnut käynnistyä ollenkaan.
 
Kappas. Vistathan on tänä viikonloppuna temppuillu urakalla. Meilläkään ei halunnut käynnistyä Vista. Tosin, en tullut katsoneeksi, että oliko se T2 vai T4. Onneksi lopulta löytyi Helsingin suunnalta vapaa GrandMa ja meillä oli riittävästi roudareita, että pystyi yhden irroittamaan sitä hakemaan.
 
Muutenkaan ei oikein nyt irronnut, mutta ketään ei kuitenkaan saatu rikottua pahasti, vaikka yritys olikin kova. :)
 
Niin, ja yllättävän pahasti haisivat tupakalle nuo Vanhan YO-talon katosta poistetut W8:t. Että kyllä ne ilmassa liikkuvat mömmöt takertuvat pintoihin varsin hyvin.
 
Puukorvaisen miksaajan seikkailut: http://puukorva.blogspot.com
Sytem
06.09.2009 17:23:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertaalleen olen saanut aamulla palautetta savun käytöstä, roudatessa kysyttiin talon vastaavilta lupa ja ottivat ilmaisimet pois päältä. Keikka loppu joskus kympiltä ja laittoivat sitten tuuletuksen täysille. Vasta joskus neljän pintaan oli savuilmaisimet suostuneet menenmään pois päältä ja olivat saaneet hälytyksen kytkettyä takaisin päälle.
 
Sen jälkeen ei kuulema kyseisellä nuorisotalolla oo käytetty minkäänlaista savua...
 
Roadari
06.09.2009 22:38:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutkimpa tota laki tekstii piruuttani. (joo oikeesti mul on liikaa vapaata!) Palolaitos voi harkintansa mukaan laskuttaa väärän hälytyksen aiheuttalta hälytyksestä aiheutuneet kulut. Käytännössä tämä tarkoittaa polttoaine kuluja.
 
Roadari
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
KariS
09.09.2009 10:42:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roadari: Tutkimpa tota laki tekstii piruuttani. (joo oikeesti mul on liikaa vapaata!) Palolaitos voi harkintansa mukaan laskuttaa väärän hälytyksen aiheuttalta hälytyksestä aiheutuneet kulut. Käytännössä tämä tarkoittaa polttoaine kuluja.
 
Roadari

 
... sekä palomiesten "lähtömaksut" eli hälytysrahat...
 
Näin ainakin pari vuotta sitten, ei tosin äänihommissa...
 
/Kari
 
Roadari
10.09.2009 00:45:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KariS: ... sekä palomiesten "lähtömaksut" eli hälytysrahat...
 
Näin ainakin pari vuotta sitten, ei tosin äänihommissa...
 
/Kari

 
Toi kuulostaa aika erikoiselta ja tuskin olis oikeudessa pysyny. Kun "lähtömaksu" ei ole mikään kulu. Siis kalusto on hankittuna ja miehistö palkattuna tulee hälytystä tai ei. Ainoa kulu joka siis hälytyksestä aiheutuu on polttoainetta.
 
Noh, sanotaan tähän et mulla on noin joka neljäs vuosi sattunut näitten vehkeitten kans joku pieni moka, mut ikinä en oo laskua nähnyt mistään.
 
-Roadari
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
KariS
14.09.2009 15:17:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roadari: Toi kuulostaa aika erikoiselta ja tuskin olis oikeudessa pysyny. Kun "lähtömaksu" ei ole mikään kulu. Siis kalusto on hankittuna ja miehistö palkattuna tulee hälytystä tai ei. Ainoa kulu joka siis hälytyksestä aiheutuu on polttoainetta.
 
Noh, sanotaan tähän et mulla on noin joka neljäs vuosi sattunut näitten vehkeitten kans joku pieni moka, mut ikinä en oo laskua nähnyt mistään.
 
-Roadari

 
No en tästä lähde valalle, mutta käsitin silloin, että noi palomiehet saa jonkun lisäkorvauksen joka lähdöstä, kun ajellaan pillit päällä paikalle... ;-)
 
Muuten juoksee peruspalkka. Ainakin brankkarit on ollut ihan tyytyväisiä aina, kun ovat ulkoilemaan päässeet :-) Ne paloesimiehet on vähän joskus kritisoineet... niille ei varmaan tuu niitä lisiä ;-)
 
BTW, hyvä tapa tsekata nuo palohälyt, on tosiaan etsiä se palohälytyskeskus. On yleensä lähellä ulko-ovea/takaovea. Siinä on oltava vastuuhenkilön nimi ja yhteystiedot (ovat sitten yleensä vanhat). Jos haluaa olla oikein tarkka, niin soittelee AHK:lle ja kysyy, onko osoitteessa automaattista hälytyskeskusta. Keskus voi nimittäin olla, mutta sopimusta AHK:n kanssa ei välttämättä ole, vaan häly saattaa mennä vaikka vartiointiliikkeelle tai talkkarille... tai teollisuudessa keskusvalvomoon.
 
Onhan noita brankkareita tullut noissa kunnossapitohommissa paikalle tilailtua ihan tahtomattaan... Viime syksynä ei tullut laskua, ainoastaan kova mekkala siitä, kun ei menty evakuointipaikalle... Paloauto, tankkiauto, tikasauto ja ambulanssi kävi katsomassa että mitä me puuhataan ;-)
 
Ei ollut törkeetä huolimattomuutta sillä kertaa, osa antureista oli blokattu, mutta jostain hönki käryjä käytävää pitkin kauemmas...
 
Eli lasku tulee luultavimin vaan, jos kyseessä on ISO hölmöily...
 
Ääni/valohommissa oon koittanut olla kovasti tarkka, jos saa nimittäin tollaisen muutaman sadan asiakkaan paikan tyhjennettyä, niin ainakin omistaja kiittää... eikä tarvi enää kysellä keikkoja sieltä... näin oletan...
 
ATB,
 
/Kari
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti