Muusikoiden.net
25.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: chamsys ongelma
1 2 3
marjauhi
22.03.2009 14:50:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moikka,
 
Sain hommattua juuri itselleni chamsyssin PC-wingin paketin ja sitä testaillessa tuli eteen seuraava "ongelma" ..
 
Muutaman kerran jäi wingissä clear valo palamaan eikä se sammunut kun sitä nappia paineli.. mutta samaan aikaan softassa ko. "valo ei palanut"
Osaako joku heittää mistä tuo voisi johtua?
 
-M
 
Marzi
23.03.2009 16:29:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko uusin softaversio/driverit? Kuulostaa bugilta vaan...
 
Liikaa on tarpeeksi.
marjauhi
23.03.2009 19:53:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu on uusin. Tai no jos ei oo tullut parin vko:n aikana päivitystä.. eipä tuo muuten kyllä häirinnyt käyttöä kuin "esteettisesti".
 
-M
 
Marzi
23.03.2009 21:05:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ei oo uusinta edes käytössä kun tänhetkinen softa toimii just hyvin, mut muistelin, että jossain softaversiossa tais olla tollanen bugi. Pitää tsekata joskus uusimmalla versiolla, et tekeekö saman.
 
Liikaa on tarpeeksi.
Punkyman
24.03.2009 00:31:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En halua viljellä mörköjä seinille mutta on tulluna vastaan muutama wingi jossa on ollut samainen efekti ihan rikkinäisestä raudasta johtuen. Niissä on jäänyt useampaakin lediä palamaan. On sekin siis mahdollista jos ei softapäivityksillä katoa.
 
Parhautta :oD
Marzi
24.03.2009 01:24:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Punkyman: En halua viljellä mörköjä seinille mutta on tulluna vastaan muutama wingi jossa on ollut samainen efekti ihan rikkinäisestä raudasta johtuen. Niissä on jäänyt useampaakin lediä palamaan. On sekin siis mahdollista jos ei softapäivityksillä katoa.
 
Juu, noitakin on näkynyt. Siinä jäi vierekkäisiä nappeja palamaan useampia yhtä aikaa. Ei tainneet sammua edes laudan buuttaamisella.
 
Liikaa on tarpeeksi.
marjauhi
24.03.2009 15:24:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Punkyman: En halua viljellä mörköjä seinille mutta on tulluna vastaan muutama wingi jossa on ollut samainen efekti ihan rikkinäisestä raudasta johtuen. Niissä on jäänyt useampaakin lediä palamaan. On sekin siis mahdollista jos ei softapäivityksillä katoa.
 
Juu tuo rauta vika voi olla aika toden näköinen... koska wingi on pari kertaa tehnyt ikävän tempun... vetänyt ykskaks yllättäen "rebootin"......
 
-M
 
Marzi
24.03.2009 15:34:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

marjauhi: Juu tuo rauta vika voi olla aika toden näköinen... koska wingi on pari kertaa tehnyt ikävän tempun... vetänyt ykskaks yllättäen "rebootin"......
-M

 
Tarkistappas tämmönen homma: laita tiski ja kone päälle ja show käyntiin ja heiluttele usb-liitintä laudan päässä varovasti. Naputtele vaikka sormella eri suunnista. Mulla oli Maxissa usb-liittimen uloimmat nastat irti irti piirilevystä ja kaks sisempää nastaa poikki(n. 3 v. käytön jälkeen mut kuitenkin). Vian huomasi vasta kun tajusi heilutella sitä usb b:tä. Se liitin kun on suoraan printissä tinalla kiinni, niin se ei kestä rasitusta. Elektroniikkahuoltoon vaan jos näin on. Ite ei kantsi välttämättä alkaa tuhertaa, menee helposti foliotkin pas*aksi.
 
Oireena myös se, että se usb on tosi vetelä. Sen ei saisi heilua yhtään.
 
Liikaa on tarpeeksi.
marjauhi
29.03.2009 16:00:13 (muokattu 29.03.2009 16:05:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: Tarkistappas tämmönen homma: laita tiski ja kone päälle ja show käyntiin ja heiluttele usb-liitintä laudan päässä varovasti. Naputtele vaikka sormella eri suunnista. Mulla oli Maxissa usb-liittimen uloimmat nastat irti irti piirilevystä ja kaks sisempää nastaa poikki(n. 3 v. käytön jälkeen mut kuitenkin). Vian huomasi vasta kun tajusi heilutella sitä usb b:tä. Se liitin kun on suoraan printissä tinalla kiinni, niin se ei kestä rasitusta. Elektroniikkahuoltoon vaan jos näin on. Ite ei kantsi välttämättä alkaa tuhertaa, menee helposti foliotkin pas*aksi.
 
Oireena myös se, että se usb on tosi vetelä. Sen ei saisi heilua yhtään.

 
Ei vaikuttas tuossakaan olevan vika... nyt viikonloppuna oli aikaa testailla... parikertaa teki rebootin ja ja jäi se clear valo päälle..
 
Pitänee laittaa lankku laatikkoon ja kohti Turkua huoltoon... ärsyttävä vika varmasti paikallistaa, kun se toimii 99% ajasta hyvin... mutta se 1% mahku kun lauta ottaa rebootin "sopivassa" tilanteessa on liikaa.. :D
 
-M
 
PS: ja on läppärin usb-portin virransäästö pois käytöstä....
 
hmm sitten yksi kysymys vielä käytöstä:
 
Jos ottaa efektin osastolta vaikka movenheadeille circle liikeen käyttöön. Niin saaako sitä liikettä rajattu silleen että takalinjan lamput ei suotta valaise takamoltonia ( maks liike sinne päin olis suoraan lattiaa kohti... ) . Jos säätää sitä liikkeen kokoa niin sehän napsii pienentää liikettä tasaisesti joka suuntaan...
 
Sytem
29.03.2009 16:34:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noi efektithän normaalitilassa toimii niin että se on +- jotain siihen arvoon mitä ilman efektiä olisi. Efektin asetuksista voi valita myös vaihtoehdot että pelkästään lisätään tai vähennetään alkuarvoon, tarkkaa termiä tolle en ny ulkoa muista.
 
Jos haluat liikkeen säilyttää ympyränä, joudut valitsemaan nollaposition ja efektin koon niin että ääriarvo ei liian pitkälle mene. Tai sitten voit heitinkohtaisesti rajoittaa kanavien arvoja patchista, mutta se vaikuttaa muuhunkin kuin efektiin.
 
marjauhi
02.06.2009 23:30:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noniin... lankku "kävi" huollossa l. rautavikaa oli minun yksilössä. Huolto kommentoi että samanlaisia on muutamia muitakin tullut vastaan.
 
"huolto" vaan kesti tovin kun chamsyssin toimitus tänne pohjolan perukoille tuntui kestävän .. mutta nyt on uusi lankku odottamassa testiä. Laina wingi (joka oli huomattavasti vanhempaa sarjaa ) pelasi kyllä hyvin kokoajan minkä se oli minulla.
 
-M
 
JohnnyBDead
25.06.2009 10:38:49 (muokattu 25.06.2009 11:01:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heips!
 
Aikani tätä foorumia lueskellessani päätin viimeinkin kirjautua ja ottaa osaa keskusteluun.
 
Ensinnäkin se, et mun käsityksen mukaan täällä chamsysin käyttäjiä löytyy kohtuu hyvin, niinpä haluaisin itse selvittää muutamia seikkoja. Olen tosi aloittelija tuon ohjelman kanssa ja valohommissa oikeastaan yleensäkin. Se nyt kaikille alkuun tiedoksi.
 
Ensimmäinen asia koskee liikkuvia, joita tällä hetkellä löytyy 2kpl Robe ClubWash 250 AT. Olen nyt jonkin verran yrittänyt kehitellä jotain järkevää chase -ratkaisua tai efektejä sille ylipäätänsä. Kun tuntuu tuon ohjelman monipuolisuuden ja vähäisen tutoriaalin myötä kaatuvan näin alottelijana sellaisiin ongelmiin. Eli ajatellaan nyt vaik et haluaisin tallentaa ihan pelkkiä liikeratoja noille valoille (esim. pyörähdys 360 astetta, ja paluu tiettyyn lähtöpisteeseen), niin millä tavalla niitä voi lähteä rakentamaan ja onnistuuko sen tallentaminen efektiksi miten, vai pitääkö tehdä chaseksi ensin?
 
Ja sit noista chaseja koskien vielä haluaisin jonkinlaisia vinkkejä: Eli ylipäätänsä mitä kannattaa sen yhden linjan taakse kasata? Onko järkevää et värivaihdot yhdelle vaikka ja toiseen sit esim. robeille joku liikerata/-ratoja, yhden taakse shutteri- tai dimmerin toiminto (eri valoille omat, eli tässä tapauksessa liikkuvat ja ledparit)? Ja vielä tarkennuksena et valoina kaiken kaikkiaan on käytössä liikkuvien lisäksi lukuisa määrä ledipareja ja muutama normaali kannu dimmerin takana, sekä dimmerin taakse pari molea. Käytössä chamsysin PC Wing. Kutakuinkin jotain tollasta.
 
Ja sit hieman vinkkejä efektien tallentamiseen. Jos oikein olen ymmärtänyt et mikäli efektiin haluaa useamman toiminnon (esim. valo pyörii, sit vaihtaa väriä sinisestä punaiseen, sen jälkeen vaihtaa pyörimissuuntaa), niin pitääkö tuo ensin kaikki tehdä chaseen josta tallentaa sit sinne fx -palettiin?
 
Lisäksi vielä, kuinka moni on tapellut chamsysin serveritoiminnon kanssa? Ei ainakaan Vistalla saatu jostain syystä yhdistämään millään tapaa (vista kun on vista eikä miksikään muutu). Tarkoitus olis saada jotenkin kännykän selaimessa toimimaan remoteserver.
 
Kaikenlaiset perusjipot, vinkit ja tällaset vastaanotetaan. Aika vähän täällä loppujen lopuksi on asiasta keskusteltu, tai sit multa on mennyt totaalisesti ohi. Olen kyllä kuitenkin lukenut quick start -ketjun, mut ei sieltä vielä irronnut mitään mitä jo en osaisi ennestään.
 
Toivottavasti esitin asiani riiittävän selkeästi. Mikäli jotain tarkennettavaa, kysykää ihmeessä. Ja kiitoksia näin etukäteen!
 
Marzi
25.06.2009 19:49:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnnyBDead: Eli ajatellaan nyt vaik et haluaisin tallentaa ihan pelkkiä liikeratoja noille valoille (esim. pyörähdys 360 astetta, ja paluu tiettyyn lähtöpisteeseen), niin millä tavalla niitä voi lähteä rakentamaan ja onnistuuko sen tallentaminen efektiksi miten, vai pitääkö tehdä chaseksi ensin?
 
Yks tapa tehdä se on tehdä chase, jossa on alkupiste, 2. positio ja viimeinen piste. ja sit fade/delay-ajoilla voit säätää aikaa. eli vaikka aloitus->2. positio 5s. fade sitten -> delay 20s. ->pos.3 fade 5s.
 
Ja sit noista chaseja koskien vielä haluaisin jonkinlaisia vinkkejä: Eli ylipäätänsä mitä kannattaa sen yhden linjan taakse kasata? Onko järkevää et värivaihdot yhdelle vaikka ja toiseen sit esim. robeille joku liikerata/-ratoja, yhden taakse shutteri- tai dimmerin toiminto (eri valoille omat, eli tässä tapauksessa liikkuvat ja ledparit)?
 
Yks tarkennus: Chamsys käyttää tosta meinaamastasi chasesta nimitystä cue stack, eli chase on tässä tapauksessa cue stack, jossa sarja peräkkäisiä cueja(tilanteita) vaihtuu määrätyllä nopeudella. Ja cuestack voi olla myös on sarja cueja, jotka vaihtuvat vain go ja back -napeilla.
 
Eli tavallaan cuestack ja chase on eri asioita, vaikka molemmista voi tehdä molemmat ihan napsauttamalla cue timing tai chase timing -hanikka päälle cuestackissa.
 
Moni muu valmistaja kutsuu cuestackia cuelistiksi(esim. Hog ja MA)
 
Mut kysymykseesi: positiot(jos ei halua positiolistaa cuestackiin), värit, shutterasiat(strobot) ja beamhommat(gobo, focus, ym.) kannattaa tehdä paleteiksi ja koota niistä esim. execute-sivuja. Sit intensiteetti(dimmer)asiat ja efektit kantsii laittaa playbackeihin. Ja intensiteetit kannattaa muutenkin pitää erillään kaikesta muusta. Tämä siksi, että sulla on mahdollisuus koodata lamput tekemään asioita jo ennen kuin avaat niihin valon.
 
Liike-efektit kannattaa laittaa myös liu-ulle, koska sitten voit esim. muuttaa niiden nopeutta ja kokoa lennossa.
 
Syys siihen, että kaikki muu kantsii olla paletteina, on selkeästi se, että sulla loppuu äkkiä liu-ut kesken muuten. Jos ajossa on esim. MQ200:nen, niin siinä on varaa levittää asioita enemmä liu-uille kuin PC-Wingissä. Mä en henk koht kyllä tee niin edes sen kanssa. Usein näkee, et setti on ohjelmoitu silleen, että yhellä liu-ulla on värit, yhellä positiot, yhellä liike-efektit, yhellä strobohommat ym. Strobojutskat voi toki laittaa liu-ulle kans(siis liikkuvien shutter-strobotukset silleen nappi pohjassa strobottaa ja kun päästää irti, palataan normaaliin tilaan) jos haluaa.
 
Mut whatever works man. Tapoja on monta. Sä voit ohjelmoida joka liu-un just niinkun parhalta tuntuu. Mut kantsii tietty tsekata hiukan mitä muut duunaa, ettei tuu sitten yllätyksiä kun ootkin jonkun muun koodaaman tiskin takana. :D
 
Ja sit hieman vinkkejä efektien tallentamiseen. Jos oikein olen ymmärtänyt et mikäli efektiin haluaa useamman toiminnon (esim. valo pyörii, sit vaihtaa väriä sinisestä punaiseen, sen jälkeen vaihtaa pyörimissuuntaa), niin pitääkö tuo ensin kaikki tehdä chaseen josta tallentaa sit sinne fx -palettiin?
 
Mä en oo varma, et saatko chasea efektipalettiin, koska kyse on eri asioista. Jos sä haluat tollasen efektin, sä voit tehdä esim. punaisen pyörityksen ja sinisen pyörityksen eri suuntaan cuestackiin ja niistä chasen. Eli ensin pyörii punaisena myötäpäivään ja valitun ajan päästä sinisenä vastapäivään. Jos tää nyt on ees sitä mitä haet. Voit ajaa tietty paleteista mitä hyvänsä efektin päälle sen liikkuessa (numeronäppäimellä aika sekunteina->paletti NAKS). Paletit ja muu programmer -puoli yliajaa aina playbackit! Eli vaikka sulla olis esim. punainen mukana liu-ussa, voit lasauttaa sinisen paletista sen päälle. Lähtee pois vain clearaamalla.
 
Joskus biisin aikana voi joutua säätämään montaa asiaa lennossa(esim. korjaamaan soolospotin asentoa, väriä ja vaikka focusta) ja lopputuloksen oikominen voi olla vaikeeta muuten kuin clearaamalla. Mut samaa hommaa voi myös käyttää silleen, että sulla on aina playbackissa tavallaan lähtötilanne päällä ja koodaat paleteista asiat fade-ajoilla lennossa siihen.
 
Lisäksi vielä, kuinka moni on tapellut chamsysin serveritoiminnon kanssa? Ei ainakaan Vistalla saatu jostain syystä yhdistämään millään tapaa (vista kun on vista eikä miksikään muutu). Tarkoitus olis saada jotenkin kännykän selaimessa toimimaan remoteserver.
 
Mikä puhelin? Toimiiko serveri muuten kuin Chamsysin kanssa?
 
Mulla on iPhonessa VNC Mocha, eli etätyöpöytäsofta, jolla voin räplätä mitä tahansa tietsikan ruudulla olevaa asiaa touchsreenin tyylisesti. Chamsysiä myös. Softaan saa näkyviin esim. F-näppäimet, jotka on yhtä kuin Chamsysin TEST-napikat playbackeille. Eli voin laittaa minkä tahansa playbackin päälle vaikka lavalla ollessani kun suuntaan lamppuja.
 
Kaikenlaiset perusjipot, vinkit ja tällaset vastaanotetaan. Aika vähän täällä loppujen lopuksi on asiasta keskusteltu, tai sit multa on mennyt totaalisesti ohi. Olen kyllä kuitenkin lukenut quick start -ketjun, mut ei sieltä vielä irronnut mitään mitä jo en osaisi ennestään.
 
Se onkin quickstart, eikä manuaali. :D Ideahan niissä jutuissa on, että jos tien päällä tulee jokin vieras lauta vastaan, niin perusjutut, kuten patch ja tilanteiden teko taittuu tolla. Ite tarkistan sieltä esim Behringerin vehjakkeen ohjeen aina kun joudun sen kanssa tekemisiin. Logiikka ei siinä vaan aukee mulle muuten. :D
 
Ja keskustelun määrähän on suoraan suhteessa siihen, paljonko laitteiden kanssa on ongelmia. Chamsysin kanssa niitä ei oo ihan kauheesti. ;D
 
Liikaa on tarpeeksi. Tarpeeksi on liian vähän.
Sytem
26.06.2009 00:03:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: Ja keskustelun määrähän on suoraan suhteessa siihen, paljonko laitteiden kanssa on ongelmia. Chamsysin kanssa niitä ei oo ihan kauheesti. ;D
 
Tätä aluetta kun lukee niin voisi väittää ettei sysissä muuta kuin ongelmia ole, verrattuna mihin tahansa muuhun tiskiin :)
 
Vai oisko niin että ton kanssa painitaan me amatöörit omilla koneilla ja kysellään millon mitäkin, muiden tiskien taakse harvemmin pääty ihan alkuun ilman olan takana olevaa asiantuntijaa.
 
Mielenkiinnolla odottelen tulisiko sysiin jossain vaiheessa pelkkä nappiwingi tarjolle, vois esim tossa kakssatasessa olla aika toimiva ylemmän liukusetin tilalla. Tai sit pitäis vaan laittaa siihen kiinni toinen kosketusnäyttö ja sinne noita executoreita sopivasti...
 
Noista efekteistä liuilla, ite opin viimeinkin tekemään samalle efektille useamman liun (size-master), jokusen hetken sai ton kanssa raapia päätään. Manuaalissa tuo on neuvottu, mutta ei ihan heti auennut että tolle masteriksi halutulle liulle pitää tosiaan tallentaa vaan mikä tahansa positio kyseessä oleville lampuille (jos ny liike-effasta puhutaan) ja sen jälkeen raksia toi master päälle. Seuraava ongelma tuli vastaan siinä että liikkeet nyki aina niitä muokatessa, tähän auttoi alkuun kun tajusi naputella muutaman sekunnin fade-ajat, mukaanlukien cuestackin endille. Lopullisesti ongelma ratkesi sillä että nimenomaan koon pitää olla tuossa erillisessä master-liussa ja nopeuden playbackin omassa. Lopputuloksena mulla on siis cuestack jossa on eri liikeet hypittävissä napeilla, ja nopeus ja koko kahdella liulla.
 
Osa taas tykkää tuon tehdä niin että tallentaa vaan muutaman erikokoisen effan peräkkäin ja nopeus liukuun, makuasioistahan ei sovi kiistellä ja tässä niitä tapoja tehdä asioita on vähintään niin paljon kuin on tekijöitä.
 
Toinen viime keikalla käyttöön päässyt ohjelmointijippo josta oli hyötyä improvisaatiolla tuntemattomia bändejä vetäessä: Normaalien even-odd intensiteettiliukujen sijaan tein kaksi cuestackiä (per lamppuryhmä) joissa oli intensiteetti puolikkaille tyyliin even - left - down ja odd - right - up peräkkäin. Sen jälkeen toiseen cuestackiin joka cuelle makro G (viereinen cuestack). Eli siis helppo tapa saada vaihtelua noille, toisen GO:ta painamalla molempien liukujen takana olevat ryhmät vaihtuivat.
 
Melko usein olen tehnyt Mole-dimmeriliukujen kanssa niin, että patchaan ylimääräisen himmennninkanavan johonkin universeen joka ei mene ulos, määritän tämän kanavan mole-kanavien "masteriksi" patchin "merge - mult" valinnalla ja heitän tämän yhteen liukuun. Pystyn siis lennosta vaikuttamaan siihen millä kirkkaudella molet syttyvät flashiä painamalla, helpompaa painella flashia kuin heilutella liukuja jossain puolivälin tuntumassa
 
Marzi
26.06.2009 04:39:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä vinkkejä! :)
 
ja kyl se vähän niin on, ettei muita (nykyaikaisia) vehkeitä aloittelijat välttämättä niin pääse räpläämään. (softa jaossa ja halvalla saa DMX:ää pc:stä ulos) Mutta se ei tee tuosta muuta kuin helposti saatavilla olevan. :)
 
Liikaa on tarpeeksi. Tarpeeksi on liian vähän.
JohnnyBDead
27.06.2009 15:06:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suuret kiitokset Marzi ja Sytem laajoista vastauksista! Tuossa onkin sit hetkeksi pureskeltavaa jotta saa kaiken sisäistettyä. :D
 
Nii ja tosiaan cuestackejahan ne olikin tuossa chamsysissa.. jostai jääny se chase mieleen ja sit pääs unohtuun.. mut pointti tuli kuitenkin esille.
 
Sit siitä puhelimesta. Mulla on N81, mut lähinnä yritin saada siinä toimimaan selaimen kautta olevaa remote serveriä jossa tietääkseni näkyy jotai statseja.. mut se ei jostai syystä yhdistäny sinne palvelimelle. pitänee vielä kokeilla josko olis routerin tai koneen asetuksissa sit häikkää.. Onko kellään tietoa et toimiiko Nokian 5800 Xpress Musicissa samalla tavalla ku iPhonessa se jutska?
 
JohnnyBDead
07.07.2009 18:58:31 (muokattu 07.07.2009 19:18:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, nyt mulla olis sellanen ongelma ratkaistavana, että pitäisi saada faderille tallennettua tietyt shutter ranget. Eli kun mulla on nuo Robe ClubWash -liikkuvat, ja niissä on stroboefekti tallennettu shutterin arvoille 64-95. Haluaisin siis niin että faderi toimisi tuolla välillä, että voisin tällä säätää strobon nopeutta. Tosin jos keksitte paremman keinon saada strobo toimintaan niin kertokaa.. Yritin kyllä luoda sillätavalla että tein efektin jossa eka steppi shutter pois ja tokassa shutter päälle, mut ongelmaksi muodostu siinä kuitenki se et se ei tasaisesti strobota nopeammilla nopeuksilla vaan pätkii välillä.. fx size -potikkaakin säätelin mut ei vaan oikei tuntunu luonnistuvan sillä tavalla.. ja nyt sit tuntuu paremmalta vaihtoehdolta tuo et käyttää liikkuvien omaa ohjelmaa siihen, mut se et miten faderin taakse saan sen tietyn rangen on ongelma.
 
Sit vielä toinen ongelma on tosiaan tuo ku se ei nollaa clearaamalla tuota shutter-asetusta.. mitenkäs se ois sit mahdollista? Inhottava ku jää strobo vilkkumaan ku sen kerran sieltä shutterista laittaa.. sit pitää taas valita ne valot mitkä vilkkuu ja ruuvata shutteri openiin... vaikeaa...
 
Kiitos ja kumarrus!
 
Marzi
07.07.2009 19:56:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perustavanlaatuinen probleema tossa on se, että liuku ohjaa HTP-kanavia ja shutter on LTP. LTP= viimeisin asetus jää voimaan. (HTP= korkein) Eli kun räppäät shutteria, se jää siihen tilaan missä oli vaikka clearaat. Eli sulla pitää olla sille nollaus(uusi asetus) jossain.
 
Koitas avata playbackin options ja tsekata faderin asetukset, et saatko niitä muuttamalla jotain tehtyä. Joskus joku vastaava homma kikkailtiin käyttämällä kahta liukua tai cueta ja x-fadea apuna, mut en just muista miten. Argh.
 
Voit kokeilla muuttaa shutter-kanavan myös ajurista HTP:ksi, sitten se tottelee liukua. Se on vaan aika kikkailua sit sen kanssa touhuili, mut kokeile jos se toimis. Eli tallennat sen alemman arvon shutterista liukuun ja viereiseen ylemmän. Sit ne toimii noin. Ainaski.
 
Liikaa on tarpeeksi. Tarpeeksi on liian vähän.
tuotsi
07.07.2009 22:02:33 (muokattu 07.07.2009 22:14:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon strobo-hommaan voisit kokeilla tällaista ratkaisua:
Tallenna tyhjään playbackiin cue jossa Roben shutteri on nopeimmalla strobotuksella (95) ja sitten toinen jossa shutteri on auki (dmx-arvo vaikkapa 63). Sitten cue stackin perussivulta luonnollisesti Timing = Cue molemmille cueille. Sitten laitat fader-sivulle
Fader activates stack = Yes
Fader releases stack = No
Fader controls manual crossfades = Yes
Fader controls HTP chans = No
Fader controls LTP chans = No.
 
Sitten viela Activate/Release-sivu:
Halt at last step = No
Release resets to first step = Yes
Release after last step = No..
 
Kaikki ei ehka pakollisia mutta talleen testasin (tosin vain dmx outtia tarkkailemalla...)
 
Nyt tuon faderin kun nostaa ylos niin alkaa strobottaa kiihtyvalla tahdilla ja kun laskee alas niin shutteri jaa auki...
 
Lisää vaan hanaa ni hyvä tulee!
Sytem
07.07.2009 22:21:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi asetus joka tohon shutterin nollautumiseen vaikuttaa, on jostain setupin takaa löytyvä "unused channes reset to default". Eli jos kanava ei oo aktiivisena jossain playbackissä tai programmerissa, se nollautuu headin personalityssä määriteltyyn default-arvoon, riippumatta siitä onko se LTP vai HTP.
 
Ton asetuksen muutaminen vaan muttaa aika paljon tapaa miten asioita pitää ja voi ohjelmoida, kannattaa kokeilla kummasta tyylistä ite enempi tykkää. Ite vedän toi päällä, oon jotenkin tottunut siihen että kun esim värit/gobot etc ajaa programmerista, niin clear palauttaa kaiken valkoiseksi ja auki
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti