Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: In ear
1 2
Henri93
07.03.2009 12:58:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tultiin siihen tulokseen, että hommataan meijän laulajalle IEM systeemi. Nyt sitten alettiin selaileen et mitä mallia kandeis hommata. Budjetti on laulajalla aika pieni, mielellään alle 400e. Käytetyt passaapi myös. Mut itellä ei oo kokemusta muutako noista shureista joten minkälaisia noi ld systems, db:t yms. on? Mitä asioita kannataa huomioida ku ostaa noita?
 
Kätevää kuin poni, helppoa kuin saippua
Hotlicks
07.03.2009 14:19:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En varsinaisesti ole asiantuntija, mutta silti suosittelisin vielä säästämään muutaman satkun ja ostamaan jonkun kunnollisen (Sennheiser). Noissa halpiksissa on kaikkea pientä häiritsevää, joka VOI tuhota ainakin sen soitto/laulufiiliksen, jos nyt ei sentään kuuloa. Pro-meinikiä ei välttämättä edes haeta, mutta ne muutamat omat kokemukset huonoista (vanha GArwood) tai halvoista (joku dB) ei olleet kauhean vakuuttavia.
 
Jos toi langattomuus ei ole ihan välttämätöntä, niin toi budjetti vois riittää johonkin hyvään langalliseen. Sit stadionkeikoille voi vaikka ostaa uudet. Jos solisti soittaa vielä jotain, niin sen signaalin sais kulkemaan samaa rataa instrumenttipiuhan kanssa.
 
KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA, MUTTA MAHA EI KESTÄ NIIN PALJON KUIN NAAMA VAATIS.
puusormi
07.03.2009 14:36:09 (muokattu 07.03.2009 14:37:00)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LD systems imei 100:sta on kokemusta sen verran että kyllä niillä pärjää, mutta mitkään loistavat eivät ole. Mukana tulevat nappikuulokkeet ovat aivan liian epäherkät, vastaanotin ei jaksa antaa kovinkaan kummoista volumea. Vastaanotin myös poimii herkästi runkoäänet kuulokkeisiin, eli joku osa on aika mikrofoninen siellä sisällä vaikka ei pitäisi. Vastaanotin hurisee joillakin heikompilaatuisilla pattereilla aika paljon. Kohinaa tulee myös aika lailla.
 
Mieluummin tykkään soittaa langallisella korvamonitorilla, kun kitarassa en käytä kuitenkaan langatonta niin johto tulee perässä kuitenkin. Käytettynä kannatta katsella noita vähän parempia mielestäni jos tosiaan langallinen korvamonitorointi ei ole vaihtoehto.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
stnprkl
07.03.2009 17:47:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Tultiin siihen tulokseen, että hommataan meijän laulajalle IEM systeemi. Nyt sitten alettiin selaileen et mitä mallia kandeis hommata. Budjetti on laulajalla aika pieni, mielellään alle 400e. Käytetyt passaapi myös. Mut itellä ei oo kokemusta muutako noista shureista joten minkälaisia noi ld systems, db:t yms. on? Mitä asioita kannataa huomioida ku ostaa noita?
 
Osta langallinen jos ei langattomuus ole välttämätöntä. Pääset halvemmalla parempaan lopputulokseen.
 
Jos taas langattomuus on elinehto niin suosittelisin ettimään käytettynä senkun 300-sarjan vehkeitä. Toi kun ei uutenakaan oo kun karvan reilu 700 niin käytettynä pitäis tohon hintaraamiin mahtua.
 
Ja shurea löyty audiodivarista 700 sarjanen kuuteen sataan
http://www.audiodivari.com/cat/product_catalog.php?c=87
Ostatin just orkalla noita 7 kanavaa ja äsken mentiin kolmeen viikkoon 20 keikkaa eikä mitn onkelmia missään vaiheessa.
 
Viltsu audiokantaja
Pacifig
08.03.2009 13:43:33 (muokattu 08.03.2009 13:44:02)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulokkeiksi suosittelen sellaiset mistä saa johdon vaihettua. Itellä Shuren E3:n johto meni n.1,5 vuodessa rikkisärkipoikki. Käytin tosin kyllä lenkillä yms. käytössä samoja kuulokkeita, joten käyttötunteja tuli.
 
Laittaiskohan kamat myyntiin.
simiha
09.03.2009 09:45:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ny jaksa muistaa kaikkia syitä, mutta ainakin taannoin Senkun kamoja pidettiin Shurea parempana. Päällimmäisenä syynä kai selkeästi parempi hinta/laatu -suhde. Itellä ollu pari vuotta käytössä vanhemman sarjan IEM300, eikä pahaa sanottavaa ole. Maksoin tuosta silloin vielä 500 - uudetkin maksoi silloin jonkun matkaa yli tonnin.
 
Pipo ja kengät eivät viihdy samassa päässä. (AVS)
Henri93
09.03.2009 16:50:59 (muokattu 09.03.2009 16:52:55)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Langallisuus on kyl yks vaihtoehto, mut laulajalla se on vähän ilkeempi ku ei oo sitä kitarapiuhaa mihin saa teipattua sen kiinni. Mut teoriassa toimis... Varmaan toi shure ja senkku ois ykkösinä. Toi nappi homma on hyvä pointti et irrotettavat johdot, mut toisaalta eikö noissa oo takuu aika runsas. Ainaki senkujjen sparkinillä on elinikänen takuu. Joten luulis, että sillä menee.
 
edit:
 
http://www.thomann.de/fi/shure_psm200_e2_set_inearsystem.htm Onko tosta sarjasta kokemusta. Jotenki epäilyttää vaan ku kyseessä on shuren halvin setti niin onko se sitten huonosti tehtykki?
 
Kätevää kuin poni, helppoa kuin saippua
stnprkl
09.03.2009 17:16:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

......
http://www.thomann.de/fi/shure_psm200_e2_set_inearsystem.htm Onko tosta sarjasta kokemusta. Jotenki epäilyttää vaan ku kyseessä on shuren halvin setti niin onko se sitten huonosti tehtykki?

 
Kyllähän tollakin vetää, mut mieluummin linjaston yläpäästä kuitenkin ainakin itse ottasin. Tuollahan oli se 700-sarjalainen käytettynä samaan hintaan ku toi uutena.
 
Ja toi 200-sarjahan ei ole stereo vaikka siinä kaks inputtia onkin. Siihen saa kaks erillistä signaalia sisään mitkä toi lähetin summaa monoksi. On kuiteskin shuren paras soundisimpia inearmurkuloita. Tosin beltpacki on muovia joten fyysinen kestävyys ei oo ihan samaa luokkaa kun senkuissa tai kalliimmissa shureissa.
 
Kuten jo sanottua itse lähtisin senkun 300-sarjaan tai shuren 700-sarjaan jo ihan taajuusominaisuuksiensakin puolesta. Noissa kun on enämpi kaistoja valittavana, jotta ei ruuhkaisemmassakaan radioilmastossa joudu ihan heti luovuttamaan ja nostamaan käsiä pystyyn.
 
Viltsu audiokantaja
villekauhanen
09.03.2009 19:24:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näistä on täälläkin paljon keskusteltu. Kantsii vähän kaivella vanhoja korvamonitorikeskusteluja.
 
Se Divarissa olevan yksinäinen PSM700 on mun vanhoja koneita. 700:set on edelleen mun ykkösvalinta korvamonitoriksi. Siihen on monta syytä ja ne on käyty läpi ennenkin. Mulle itselle 100mW lähetysteho ja ilmatilan kuuntelemismahdollisuus squelch auki on sellasia mitä en vaihtais pois VAIKKA tekis taajuussunnitelman tietokoneella ja suunnitelma perustuis paikalliseen skannaukseen.
 
Senkun 350-sarjan lähettimessä on ilmeisesti valittavana 100mW lähetysteho, mutta ilmatilan kuunteleminen squelch auki on mahdollista ilmeisesti vain 3000-sarjassa. Tää on sellainen ominaisuus joka on mun mielestä käytännössä pakollinen jos hakee ammattikäytössä 100% onnistumista. Myönnettäköön että tämän ominaisuuden tarve on itselläni vähentynyt huomattavasti Shuren Wireless Workbench 5:n ilmestymisen jälkeen mutta silti WWB5:nkin kanssa eteen on tullut tilanteita joissa ainoa ratkaisu 100% onnistumiseen on ollut kuunnella ilmatilaa.
 
Mulla on ollut Shurelta vaan PSM600- ja 700-sarjaa. 600 on nykään ongelmallinen vähäisten taajuusvaihtoehtojansa takia (2vaihdettavaa taajuutta per kone). Mutta monella tapaa muuten kiva edelleen. Ja on pakko sanoo että kun se ilmeistyi niin se 2 taajuutta oli luksusta koska siihen asti oli työskennelty pääasiassa yhdellä kiinteällä taajuudella Garwoodin System 2 ja 3-sarjan vehkeillä.
 
Tota 200/400-osastoa on tullut jonkun verran vastaan bändien mukana. En suosittelis niitä missään tapauksessa.
 
Eli kuten täällä on jo aiemmin todettu parhaat vaihtoehdot ovat: A langallinen monitorointi TAI B käytetty ammattipeli. Muovipaska on aina muovipaskaa. Ja niissä on silti hinta/laatusuhde hyvä. Ei maksa mitään, ei saa mitään.
 
Mr.Sit.com
02.01.2010 11:03:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve! Osaatteko sanoa että paljonko esim Kossin sparkplugit tai vastaavat "suljetut" in-ear-nappikuulokkeet oikeasti vaimentavat? Olisi tarkoitus tommoiset hankkia mutta tähän mennessä oon soittanu n.20db vaimentavat kuuset päässä ja niissä on aika sopiva toi vaimennus, rumpali kuitenkin lyö aika kovaa. Olisiko kuitenkin varminta kysyä suoraan valmistajalta kyseisiä tietoja? Kuitenkin tarkoitus olisi saada suht halvalla tuommoiset kun kaikki muu on jo langallista korvamonitorointia varten valmiina.
 
poro80
02.01.2010 14:58:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kossien vaimennus riippuu käytetyistä sovitteista. Jokaisella kun on erillaiset korvakäytävät. Itse vaihdoin shuren joulukuuset normitötsien tilalle Kossin the plugeihin. Vaimennus oli kohtalainen, joskin olen luopunut jo kyseisistä kuulokkeista vaihtanut ultimate earsit tilalle. Menee "pula-ajan" ratkaisuna, mutta suosittelen säästämään hiukan ostamaan astetta paremmat.
 
Los Stones Relicos
Henri93
03.01.2010 03:08:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hih hih... onpas vanha ketju ku ite viel oon alottanu enkä soita nykysellään edes tässä kyseisessä bändissä, mut asiaan...
 
Mulla oli noita kossin luureja käytössä ja testasin just keikka ja treenis olosuhteissa. Tulin siihen tulokseen, että ei ne kyl mitenkään riittävästi vaimenna. Muutenki kuuloke oli ainaki mun korvaan huonon mallinen ja tuntu, että jos vähän reuhkasi nii nätisti se kyllä irtos :). Mutta siis komppia ylläolevaan kirjotukseen.
 
www.valoakansalle.webs.com Toiselta nimeltään Saint Henri93
Mr.Sit.com
03.01.2010 10:03:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, täytyy kattoo... Nyt on vaan kaikkee muutakin hankittavana et noi joutunee odottamaan hetken aikaa... Olis se lottovoitto saanut tulla sittenkin :)
 
Mr.Sit.com
03.01.2010 10:03:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, täytyy kattoo... Nyt on vaan kaikkee muutakin hankittavana et noi joutunee odottamaan hetken aikaa... Olis se lottovoitto saanut tulla sittenkin :)
 
_juha_
03.01.2010 22:33:07 (muokattu 03.01.2010 22:37:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun nyt nostettiin aihe ylös niin onhan tämä huomattu??
 
http://www.dv247.com/headphones/sen … ar-wireless-monitoring-system--6185
 
Vaatii toki isommilla lavoilla antennisummaimen ja suunta-antennin mutta pizzerian nurkassa ihan tuollaisena aika lyömätön hinta/laatusuhde..
 
Ja meneehän se käytännössä isommatkin mestat mutta tarvii kyllä hyvään paikkaan sijoittamisen(ylös/lavan reunalle/ei esteitä lähettimen ja vastaanottimen välissä). Tämä siis siinä tapauksessa että poppari on tuttu ja tietää/sietää mahdolliset räpsymiset. Tarjoilutouhuissa pitää signaalia vahvistaa jos lavan koko on olohuonetta suurempi.
 
Lähetinteho muistaakseni 25mW??
 
ÄM
05.01.2010 17:55:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullakin oli myös taannoin Kossit + shuren kuuset, vaimennus kyllä riitti. Soundi sen sijaan on kyllä jo huomattavasti parempi, jopa Sonyn puhelimen mukanatulleilla napeilla + shuren kuusilla.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
NeliX4
06.01.2010 11:28:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hotlicks: En varsinaisesti ole asiantuntija, mutta silti suosittelisin vielä säästämään muutaman satkun ja ostamaan jonkun kunnollisen (Sennheiser). Noissa halpiksissa on kaikkea pientä häiritsevää, joka VOI tuhota ainakin sen soitto/laulufiiliksen, jos nyt ei sentään kuuloa. Pro-meinikiä ei välttämättä edes haeta, mutta ne muutamat omat kokemukset huonoista (vanha GArwood) tai halvoista (joku dB) ei olleet kauhean vakuuttavia.
 
Jos toi langattomuus ei ole ihan välttämätöntä, niin toi budjetti vois riittää johonkin hyvään langalliseen. Sit stadionkeikoille voi vaikka ostaa uudet. Jos solisti soittaa vielä jotain, niin sen signaalin sais kulkemaan samaa rataa instrumenttipiuhan kanssa.
Komppaan!
 
In-earit on muutenkin tie sellaiseen kermaperseilyyn, jos kyseessä ei ole stadion keikat. Jos vertaa kunnon langattoman inearin hintaa johonkin vähän edes sinne päin kaiuttimeen, niin yllättävän edullisia ovat.
 
aimotuska
06.01.2010 14:27:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenkäs muuten semmonen kerettiläisyys, kuin simultaanitulkkaus in-eareiden kautta? Meillä on tällä hetkellä semmonen infrapunalla toimiva systeemi, sennheiserin headsettien kera, joka ainakin henkilökohtaisesti testattuna on ihan perseestä. Lähetin on virsikirjan selkämyksen kokoinen pikkumulikka, joka täytyy näkyä suoraan headseteille, että kuuluu muutakin kuin trrrrssszzssuuuppprrrrlllööööö... Pikkuset aasialaiset joutuu olemaan kolmea päällekäin kaverin harteilla, että ylimmäinen kuulee mitä puhutaan, kun edessä pojottaa selkä suorana pitkiä eurooppalaisia korstoja.
 
Ja asiaan. Mää mietin joskus, että eikö tommoset radiolla pelaavat in-ear-systeemit toimis aivan yhtä hyvin simultaanitulkkauksessa, kuin ko. tarkoitukseen yleensä käytetyt infrapunasysteemitkin? Miksi yleensäkin noissa on tommonen selkeä raja, että rokkiin käytetään radiota ja puheeseen infrapunaa? Ainakin IR-vehkeet tuntuu olevan varsin hinnakkaita ja vaatii aina sen, että kuulijat on tasan siinä tietyllä alueella (tilassa/huoneessa), että kuuluu.
 
Passaisko tähän käyttöön tommonen vähän paskempikin dBtechnologies tms. kun sieltä ei mitään suunnatonta SPL:ää tartte, eristystä just ja just ja soundi semmonen, että saa tulkkaajan puheesta selvän? Istuessa ei hikikään roisku, eikä beltpäkki oo missään lasten käsiä suuremmassa vaarassa.
 
Nykyisiäkin headsettejä käytetään silleen, että ne pistetään korvakäytävää vasten, joten ihan yhtä paljon luulis korvamähnää kertyvän IEMiin kuin tommosiin virallisiinkin vehkeisiin. Toisaalta, beltpäkkiin vois laittaa vaikka minkälaiset luurit ja rajummat hifistelijät sais tuoda omat luurit jos talon omat etoo.
 
Se on pojat sillälailla, että me on hävitty tää peli.
Roki
06.01.2010 17:55:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulkkaushommiin saattais mennä paremmin normaalit kuluttajalaadun langattomat kuulokkeet. Esim. erääseen kirkkoon on moinen toteutettu isolla kasalla AKG:n K940-luureja. Saattaahan se tietysti olla, että enemmän tykkäisivät räpeltää beltpackin ja korvanappien kanssa.
 
Been there - done that - don't ask.
Hotlicks
06.01.2010 19:23:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjunnila: Mää mietin joskus, että eikö tommoset radiolla pelaavat in-ear-systeemit toimis aivan yhtä hyvin simultaanitulkkauksessa, kuin ko. tarkoitukseen yleensä käytetyt infrapunasysteemitkin? Miksi yleensäkin noissa on tommonen selkeä raja, että rokkiin käytetään radiota ja puheeseen infrapunaa? Ainakin IR-vehkeet tuntuu olevan varsin hinnakkaita ja vaatii aina sen, että kuulijat on tasan siinä tietyllä alueella (tilassa/huoneessa), että kuuluu.
 
Passaisko tähän käyttöön tommonen vähän paskempikin dBtechnologies tms. kun sieltä ei mitään suunnatonta SPL:ää tartte, eristystä just ja just ja soundi semmonen, että saa tulkkaajan puheesta selvän? Istuessa ei hikikään roisku, eikä beltpäkki oo missään lasten käsiä suuremmassa vaarassa.

 
Riffissäköhän se juttu oli muutama vuosi sittenhiukan aihetta liipaten. Olympiastadionilla esitetyssä Paavo Nurmi-oopperassa kuorolle vedettiin in-ear -monitorointi ihan perus taskuradioilla. Koko jengille taskuun semmoset tulitikkuaskin kokoiset vastaanottimet ja sit napit korviin. Nuo muistaakseni joutuivat hommaamaan tehokkaita lähettimiä (YLE?) ja lupahommien kanssa oli tekemistä. Luulisi, että pienessä (suljetussa) tilassa lähettimen ei tarvitsisi olla kovin tehokas, että tuon saisi toimimaan. Luvista en tiedä mitn.
 
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti