Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Etno, proge, latin »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ashimba - Tansanialais-suomalaista yhteistyötä
1
JJAho
06.09.2012 19:53:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ashimba, tansanialainen nouseva laulaja-lauluntekijä julkaisi yhdessä suomalaismuusikoiden kanssa tekemänsä levyn "Wakukaya" 17. elokuuta 2012.
 
Tansanian Dar Es Salaamissa asuva Ashimba laulaa swahilin lisäksi sukunsa heimokielillä. Laulut kertovat Tansaniasta, maan rikkaasta luonnosta, arkipäivän elämästä ja traditioiden tärkeydestä. Moderni maailma vyöryy Tansaniaankin, mutta perinteitä ei pidä unohtaa. Ashimban sielukkaassa laulussa ilo ja suru kulkevat rinta rinnan. Hänen laulunsa kumpuavat hänen omasta elämästään ja taustastaan. Vanhempien välit olivat riitaisat, ja Ashimba oikealta nimeltään Andrew David Shimba eli pitkiä aikoja isovanhempiensa luona. Heidän mukaansa hän on syntynyt vuonna 1983, tästä ei tosin ole täyttä varmuutta. Eno alkoi opettaa 6-vuotiaalle Andrewlle kitaransoittoa, laulamaan hän oppi kirkossa. Teini-ikäisenä Ashimban kyvyt huomattiin ja hän pääsi ensimmäiseen orkesteriinsa, minkä jälkeen hän on soittanut ja laulanut useissa itäafrikkalaisissa kokoonpanoissa ennen soolouransa aloittamista. Ensimmäisen sooloalbuminsa Nuru Nyikani hän julkaisi vuonna 2009.
 
Ashimba ja levyn toinen tuottaja Samuli "Teho" Majamäki tapasivat joitakin vuosia sitten Tehon työskennellessä Tansaniassa. Ajatus nyt julkaistavasta yhteisestä levystä sai tuolloin alkunsa. Levyn suomalaismuusikot ovat tuttuja yhteistyöstään suomalaisten huippuartistien kanssa. Teho Majamäki on soittanut pitkään mm. Ismo Alangon eri kokoonpanoissa, viime vuodet duona nimellä Ismo Alanko Teholla. Kielisoittajat Jori Hulkkonen ja Kari Hulkkonen sekä pasunisti ja rumpali Juho Viljanen ovat soittaneet mm. Jukka Poikaa säestävässä Sound Explosion Bandissa. Emma- ja Teostopalkittu tuottaja ja kitaristi Jussi Jaakonaho tunnetaan mm. pitkäaikaisesta yhteistyöstään Jonna Tervomaan kanssa sekä lukuisista studiopesteistään Vesa-Matti Loirin ja J. Karjalaisen tapaisten ikonien levytysprojekteissa. Ashimban levyn julkaisevat tuottajien Jaakonaho ja Majamäki levy-yhtiöt Grandpop Records ja UduMood Music.
 
Wakukaya-levyä äänitettiin sekä Tansaniassa että Suomessa. Ashimban musiikki ja suomalaismuusikoiden kuulaat sovitukset ovat jännittävä yhdistelmä afrikkalaista autenttisuutta ja länsimaista osaamista. Levyllä kuuluu sekä suuren orkesterin täyteläisyys että Ashimban herkkä ja taitava kitaransoitto. Musiikin rytmit kutsuvat tanssimaan!
 
Ashimba on parasta aikaa Suomessa ja hänet voi nähdä suuren kokoonpanon kanssa keikalla Venuessa Helsingissä tiistaina 11.9. (Pohjoinen Rautatiekatu 21)
 
https://www.facebook.com/pages/Ashimba/319020244854393
 
video kappaleeseen Mwanadamu:
https://www.youtube.com/watch?v=VQs5TnehP9c
 
balzary
12.09.2012 09:42:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin kuuntelemassa keikan, todella kova veto!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti