Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Etno, proge, latin »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keskeinen Aika: Pelko ja Silta
1
pekka montin
16.04.2012 09:43:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KESKEINEN AIKA
Pelko & Silta
 
Keskeinen Aika on uniikki ilmestys Suomesta joka luo ja toteuttaa musiikkiaan taiteen, musikaalisuuden ja luovuuden ehdoilla ilman kompromisseja. Yhtyeen tavoite ei ole tehdä massoille suunnattuja pop-lauluja ja kertosäkeistöjä, vaan pikemminkin tarkoitus on luoda täysin jotain uutta. Toteutustavat pohjautuvat kuitenkin 70-luvun ideologiaan sekä vanhempaan progeperinteeseen. Useat levyn kappaleet on toteutettu ns. vanhan koulukunnan kaavalla jonka myötä sävellyksiin sekä niiden toteutukseen on pyritty saamaan vaihteluvuutta sekä elävyyttä soiton ja tulkinnan suhteen.
 
Pelko ja Silta on konseptilevy, joka käsittelee ihmisrodun loppua. Sävellyksissä olennaisessa asemassa on myös ympäristö ja luonto, joka peilaa paikoitellen konseptilevyn henkimaailmaa sekä ihmisen eloa sen keskellä. Sävellykset ovat syntyneet vuosien 2001-2011 välisenä aikana. Idea konseptilevyn toteutuksesta syntyi tammikuussa 2010, jonka myötä alkoi armoton konseptiin sopivien soitinten etsiminen, ostaminen sekä hamstraaminen..
 
Keskeinen Aika teki ensimmäisen epävirallisen pienteoksen (nimetön) keväällä 2011 ja se saavutti alan piireissä positiivista huomiota (mm. muusikoiden.net ja Colossus-yhdistys). Myönteisen vastaanoton seurauksena päätin kasata kokonaisen sähköisen yhtyeen ympärilleni toteuttamaan isompaa kokonaisuutta, joka oli muhinut mielessäni jo tovin. Kevään pienteos toteutettiin kolmen hengen voimin hyvin pelkistetyin menetelmin ja se sisälsi mm. digitaalisia syntetisaattoreita, jotka on karsittu menneen syksyn kuluessa kokonaan pois. Pelko ja Silta - teos sisältää täysin uniikkeja soittimia vanhoista viulukoneista vanhoihin monofonisiin syntetisaattoreihin. Yhtyeen musiikista kuuluu vahvasti läpi folk-, progressiiviset kuin myös electro-vaikutteet. Italialaisen Goblin-yhtyeen, Mahavishnu Orchestran, King Crimsonin sekä Mike Oldfieldin vaikutusta ei siis voida tässäkään yhteydessä mitenkään väheksyä vaan pikemminkin päinvastoin. Elokuvasäveltäjistä mainittakoon tärkeimpinä vaikuttajina nimet kuten: Basil Poledouris, Angelo Badalamenti, Claudio Simonetti sekä Pekka Pohjola (Jokamies 1983).
 
Yhtyeen ensimmäinen konseptilevy on vihdoin valmis.
 
- P.M ja Keskeinen Aika
 
Edit: Pari videota aiheeseen liittyen (K-15)
 
Pekka Montin ja Keskeinen Aika - Äiti Luonto osa 1 & 2
 
http://www.youtube.com/watch?v=JWUfFS9CbPg&fb_source=message
 
G
 
http://www.youtube.com/watch?v=lHbd-0xJlHY&feature=relmfu
 
Kiitos ja anteeksi
 
Luotettava.
parska
21.04.2012 21:34:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on sitä vähän vanhemman ajan meininkiä. Täytyy kyllä sanoa, että kitarariffit vaihteluvuudellaan ja laulu tekivät positiivisen vaikutuksen meikäläiseen. Videoiden laatu oli hyvä ja selkeä, ja molemmissa niissä oli selvä sanoma maailman menosta, jos kaikki jatkuu ennallaan. Tossa G-biisissä vähän toi videomateriaali hätkähdytti todellisuudellaan, mikä on siinä mielessä hyvä asia, että se laittaa ajattelemaan. Hyvin onnistunut kokonaisuus! Progella ei kikkailla liikaa ja soittimet kuuluvat selkeästi ja erottuvat hyvin toisistaan. Ei muuta kuin jatkatte samaan malliin. Onko lisää biisejä tulossa? Ja jos keikkaa pukkaa, lähinnä Jyväskylässä, ni ilmottele! Haluan tietää siitä hyvissä ajoin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti