Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Etno, proge, latin »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lisää Rushia kuunteluun..
1 2 3
Juutas
28.04.2010 21:54:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paikkasin vihdoin levyhyllyni progeosaston vakavan puutteen ja hankin ensimmäisen albumini Rushilta eli Moving Picturesin. :) Nyt kun sitä on tullut kuunneltua viikon päivät päivittäin, olisi kiva jatkaa aukon paikkaamista Rushin muun tuotannon puitteissa. Eli..
 
Suosituksia? Mikä levy olisi tyylillisesti Moving Picturesin kaltainen? Tai mikä muu levy Rushilta olisi must? Mielellään perusteluja ja luonnehdintoja mukaan. Kiitos!
 
Pedroz
28.04.2010 22:02:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselleni Rushin suurin kultakausi ovat neljä levyä A Farewell to Kings/Hemispheres/Permanent Waves/Moving Pictures ja melkein yhtä erinomaisia ovat Farewelliä edeltänyt 2112 ja Picturesin jälkeen tullut Signals. Jos Moving Pictures uppoaa, niin Permanent Waves on aika varma nakki, sillä levyllä bändi alkoi vähän suoristaa mutkiaan Hemispheresin proge-eeposten jälkeen ja lopputulos on popin, rockin ja progen täydellinen liitto, kuten seuraajansakin. Signals on sitten kehitystä vähemmän progeen ja syntsaisempaan suuntaan, ehdottoman suositeltavaa kamaa sekin. Caress of Steelin pyllähtäneiden yritysten jälkeen Rushin progein kausi pääsi täyteen kukoistukseensa 2112:lla ja parani vielä siitäkin kahden seuraavan levyn aikana. Kaikki nuo neljä ensiksi mainittua ovat minulle viiden tähden mestariteoksia.
 
"Vapaa on vasta kun päivissä sekoaa" -Tommi Liimatta
Funkånaut
29.04.2010 00:20:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/p … s.php?c=3&t=112007&o=1920&#p9269901
 
Tuonnekin ois vissiin tän alotusviestin voinut laittaa...
 
Itte diggailen eniten Rush in Rio -livelevystä. Kolme CD:llistä täyttä tykitystä.
 
"He must be smokin' some heavy doobies."
Juutas
29.04.2010 12:10:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkonaut: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … s.php?c=3&t=112007&o=1920&#p9269901
 
Tuonnekin ois vissiin tän alotusviestin voinut laittaa...

 
Tai sitten juurikin tuota ketjua monta sivua lukeneena halusi esittää spesifin kysymyksen aiheeseen liittyen ja toivoi tarkkaa ja yksilöityä vastausta kysymykseen... Tuosta ei puuttunut kuin enää "käytä hakua" kommentti, niin päivä olisi täydellinen. :D
 
bedlam
29.04.2010 14:02:42 (muokattu 29.04.2010 14:04:55)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juutas: Tai sitten juurikin tuota ketjua monta sivua lukeneena halusi esittää spesifin kysymyksen aiheeseen liittyen ja toivoi tarkkaa ja yksilöityä vastausta kysymykseen... Tuosta ei puuttunut kuin enää "käytä hakua" kommentti, niin päivä olisi täydellinen. :D
 
"Mitä levyä suosittelisitte". Eiköhän tuo kysymys juurikin olennaisesti kuuluisi siihen ketjuun, mitä ne kaikki Rushin kuuntelijat lukevat. Lisäksi on hyvin vähän järkeä siinä, että heittää tämän kysymyksen vielä täysin eri keskustelualueelle, ettei varmasti kukaan hoksaisi koko kysymystä.
 
Vai toivotko oikeasti, että jokainen joka on tykästynyt jonkun bändin yhteen levyyn perustaa aina uuden ketjun kysyäkseen, että mikä levy kannattaisi seuraavaksi hankkia?
 
Juutas
29.04.2010 18:31:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bedlam: "Mitä levyä suosittelisitte". Eiköhän tuo kysymys juurikin olennaisesti kuuluisi siihen ketjuun, mitä ne kaikki Rushin kuuntelijat lukevat. Lisäksi on hyvin vähän järkeä siinä, että heittää tämän kysymyksen vielä täysin eri keskustelualueelle, ettei varmasti kukaan hoksaisi koko kysymystä.
 
No ei millään pahalla, mutta eikös tämä ole proge-osasto ja eikös tuo ketju ole osastolla rock/pop/alternative??? JOS pitäisi laittaa Rush VAIN yhteen lokeroon, niin kyllä minä sen progeen sijoittaisin.
 
Vai toivotko oikeasti, että jokainen joka on tykästynyt jonkun bändin yhteen levyyn perustaa aina uuden ketjun kysyäkseen, että mikä levy kannattaisi seuraavaksi hankkia?
 
Toivon, että täällä saisi edelleen kysyä asioita, ilman että aina pitää alkaa pohtimaan oliko tämä fiksu ketju vai ei - vaikka vain keskustelun vuoksi. Tässäkään osastossa ei ihan hirveästi tunnu olevan actionia (etusivun ketjuista puolet on aloitettu maaliskuun puolella), joten keltä se on pois jos aloittaa uuden ketjun??? En vain ymmärrä tällaista periaatteellista "ei saa aloittaa uutta ketjua kun tätä asiaa on sivuttu jollain toisella osastolla" -asennetta. Anteeksi että kysyin. En toista virhettä enää. Perkele. Juuri tämä oli yksi syistä, miksi pidin pari kuukautta paussia Muusikoiden.netin seuraamisesta - ei vaan jaksa tätä saamarin pikkumaista viilausta. Pitänee jatkaa taukoa.
 
bedlam
29.04.2010 19:10:03 (muokattu 29.04.2010 19:18:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis perustit omalle kysymyksellesi ketjun tänne, koska satoja viestejä sisältävä ketju oli mielestäsi väärällä alueella? En minä nyt oikein tuotakaan ymmärrä, kaikki Rushista kiinnostuneet kun automaattisesti tsekkaavat aina sieltä, kun tietävät ketjun olevan sillä osastolla. Ja itse ehkä sijoittaisin Rushin koko uran perusteella pop/rock-osastolle muutenkin. Äläkä nyt itseesi näitä ota, mutta tämä palstahan olisi yhtä sekamelskaa, jos jokainen perustaisi yhdestä ja samasta bändistä oman ketjunsa. Ja kysymykseen: itse ostin Moving Picturesin jälkeen sen kaikista progeimman Hemispheresin, eikä sille voittajaa löytynyt.
 
Progressor
29.04.2010 19:11:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika monta kertaa on tämä sama kysytty tuolla rokkipuolen ketjussa, mutta onhan se toisaalta ymmärrettävää, ettei niitä vastauksia jaksa välttämättä sieltä kaivella.
 
Metsään et varmaankaan mene, jos lähdet laajentamaan kokoelmaa saman aikakauden eli 70-luvun lopun ja 80-luvun alun levyillä. Uudempaan päin on vähän suorempaa ja vanhempaan päin on vähän kierompaa. 80-luvun tuotannossa syntetisaattorit ovat aika merkittävässä roolissa, mikä jakaa jonkin verran mielipiteitä. Itse pidän.
 
Se, joka ei tiedä mitään ja tietää, ettei tiedä mitään, on viisaampi kuin se, joka ei tiedä mitään eikä tiedä, ettei tiedä mitään.
S.M.A.K.
geeza
30.04.2010 11:07:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2112 ja Hemispheres.
 
"I was wearing my wolf shirt, and this bitch was all like "rARLKEGLEKLAR!!!1!one" and then she just jumped my bones!"
carnation
30.04.2010 12:49:59 (muokattu 30.04.2010 12:54:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Progressor: Aika monta kertaa on tämä sama kysytty tuolla rokkipuolen ketjussa, mutta onhan se toisaalta ymmärrettävää, ettei niitä vastauksia jaksa välttämättä sieltä kaivella.
 
Paitsi että tästä "mistä kannattaa aloittaa tutustuminen" -aiheesta puhuttiin heti tuon rokkipuolen ketjun ekalla sivulla, eli ei siihenkään olisi paljon tarvinut vaivaa nähdä. Mutta eihän täällä nyt muutenkaan kukaan jaksa vanhoja juttuja lukea/käyttää hakua, joten oh well... Keskustellaan sitten samasta bändistä kahdella eri alueella samaan aikaan. Hevipuolelle vielä ketju, että mikä on Rushin raskaimmista levyistä se paras.
 
Juutas: En vain ymmärrä tällaista periaatteellista "ei saa aloittaa uutta ketjua kun tätä asiaa on sivuttu jollain toisella osastolla" -asennetta. Anteeksi että kysyin. En toista virhettä enää. Perkele. Juuri tämä oli yksi syistä, miksi pidin pari kuukautta paussia Muusikoiden.netin seuraamisesta - ei vaan jaksa tätä saamarin pikkumaista viilausta. Pitänee jatkaa taukoa.
 
Kannattaa sitten varmaan lukea ne Muusikoiden.netin säännöt uudestaan, joissa on mm. että:
 
9. Ennen uuden aiheen aloittamista, käytä keskustelun hakua ja tarkasta ettei samasta aiheesta ole keskusteltu lähiaikoina
 
...eikä kitistä että kun taas teet väärin ja muut siitä vittuilevat.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
Lunnu
30.04.2010 22:23:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulle henk.koht. on kolahtanut ehdottomasto parhaiten exit..stage left livetaltiointi jostain 70-80 lukujen taitteesta. Jostain syystä noi biisit tuntuu syttyvän paremmin livenä kuin studioversiointa... kenties vain omaa perversiona, mutta omasta puolestani kehotan tsekkaamaan tuon tuplaliven jossain vaiheessa ainakin.
 
Nostalgy is not what it used to be
-Matu-
08.05.2010 12:26:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hemispheres, A Farewell To Kings, 2112 ja Exit... Stage Left on Moving Picturesin lisäksi Rushin ylivoimaisesti parasta tuotantoa. Sitten jos enemmän kiinnostuu bändistä niin kannattaa miettiä että haluaako edetä hieman raskaamman rockin puolelle eli bändin aikaisempaan tuotantoon vai kiinnostaako 80-luvun syntikka painotteiset levyt enemmän
 
http://www.last.fm/user/TursakeX
molder
09.05.2010 10:50:41 (muokattu 09.05.2010 10:51:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juutas: Paikkasin vihdoin levyhyllyni progeosaston vakavan puutteen ja hankin ensimmäisen albumini Rushilta eli Moving Picturesin. :) Nyt kun sitä on tullut kuunneltua viikon päivät päivittäin, olisi kiva jatkaa aukon paikkaamista Rushin muun tuotannon puitteissa. Eli..
 
Suosituksia? Mikä levy olisi tyylillisesti Moving Picturesin kaltainen? Tai mikä muu levy Rushilta olisi must? Mielellään perusteluja ja luonnehdintoja mukaan. Kiitos!

 
R U S Hin olisin minäkin tänne ensimmäiseksi sijoittanut, mutta kun se on nyt tuolla ROCK, POP jne. keskusteluissa alunperinkin niin sieltä kannattaa kysellä tästä lähtien. Annetaan tämä nyt anteeksi kun on näin hyvästä bändistä kyse :)
 
Moving Picturesillä minäkin alottelin ja kyseessä on omasta mielestäni trion paras levy. Sitten suosittelisin siitä matkaa "taaksepäin" eli kuuntele takaperin-kronologisessa järjestyksessä koko tuotanto :) eli Permanent Waves, Hemispheres etc.. Sitten muut vaikka. Livet ja DVD:t kannattaa ehdottomasti tsekata kanssa. Itselle tämä "uusi" tuotanto ( 20 viimeistä vuotta) ei oikein kolahda paitsi noiden mainitsemieni live- ja dvd-tallenteiden osalta. Dokkarileffaa on tulossa jne..
 
"The SOUND of VOLUME"
JartZA
09.05.2010 12:35:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa varmaan ostaa levyt aikajanalta Moving Picturesin molemmilta puolilta, eli Permanent Waves ja Signals ja katsoa kumpi kehittymissuunta miellyttää enemmän ja lähteä siihen suuntaan sitten etenemään. Tulos on kuitenkin loppujen lopuksi se, että omistaa kaikki levyt, livet mukaanlukien. :) Kova veto olisi myös ostaa Replay X-3 DVD-boksi, joka sisältää kolme keikkaa 80-luvulta, kaikki täyttä timanttia!
 
Apinametallia helsingistä! Rope Too Tight. Ulul!
-Cale
09.05.2010 15:13:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselle toimii Grace Under Pressure melkeinpä parhaiten, näin miedomman progen ystävänä. Varsinkin levyn alkupuoli on silkkaa timangia, parhaimpia Rush -biisejä mielestäni. Loppupuolella homma ehkä aavistuksen lässähtää. Muillakin 80-luvun levyillä on hyviä yksittäisiä biisejä, mutta kokonaisuuksina en näitä ihan hirveästi arvosta. Varhaisempi- ja nykymatsku ei toimi taasen oikeastaan ollenkaan. Itselle tuo synahomma on vaan SE juttu Rushissa.
 
PekkaM
09.05.2010 22:34:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostamasi Moving Pictures:in lisäksi suosittelen seuraavia:
 
Live-levyistä: A Show of Hands
Muuten: Hold Your Fire, Power Windows, A Farewell to Kings sekä Permanent Waves
 
Muita ei hirveästi tule kuunneltua
 
Coran
10.05.2010 11:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä hieno bändi, kun kaikilla on omat lempparilevyt. :) Signalsille ja Grace Under Pressurelle täältä äänet.
 
Niin, Popeda on vähän sellainen Suomen Tool. Jos ei diggaa, nii ei vaan ymmärrä. -dixi19
Rypsolisti
10.05.2010 18:57:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä äänet Fly By Night sekä Hemispheres leveyille.
 
Fly By Night on enemmän ehkä hard rockia, jossa on kyllä todella hyvää progeiluakin. Yksi kaikkien aikojen suosikki levyistä. FBN:n parhaat biisit omasta mielstä on ehkä Anthem, By-Tor And The Snow Dog sekä nimikko biisi, muutkin biisit on kyllä rautaa. Rushin eka levy on muuten aika Led Zeppelin tyylistä, jos tuo kiinnostaa niin kannattaa myös se tsekata.
 
Hemispheres on ehkä Rushin progeilun huippua. La Villa Strangiato on mahtava instrumentaali biisi, tais olla juuri ''se'' biisi YYZ:n kanssa joiden kautta Rushista kiinnostuin. Kova levy jolla ei ole yhtään huonoa biisiä.
 
Jos pitää siitä synavoittoisemmasta popahtavasta Rushista enemmän kannattaa tsekata Hold Your Fire.
 
Fender Stratocaster '62...
ukko idänmies
10.05.2010 19:33:51 (muokattu 10.05.2010 19:35:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grace Under Pressure ja Hemispheres ovat omat suosikkini. GUPissa viehättää melodisuus ja muista levyistä poikkeava lievä funkahtavuus, Hemispheres taas on muuten vaan hyvä levy ja Circumstances on hieno rock-biisi.
 
PekkaM
12.05.2010 15:00:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko sanoa, että kyllä Roll the Bones, Presto sekä Fly By Night:kin toistuvasti pyörivät.
 
Eihän siellä ole sutta kuin kolme viimeistä täyspitkää sekä Caress of Steel. Ja tämäkin on tietysti voimakkaan henkilökohtainen näkemys ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti