Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Etno, proge, latin »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Itä-Eurooppa
1
Aimo
06.04.2006 12:29:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan näistä jo joskus turinoitu, mutta turinoidaan lisää.
 
Siis, itäeurooppalaisia kansanmusiikkipumppuja tai kansanmusiikista vaikutteita ottavia yhtyeitä. Suomessa tuntuu liikkeiden myyntivalikoima olevan varsin suppea, ja muutenkin tietoa löytyy vähän, joten valaistaan toisiamme, ja ehkä sitä kautta joku meistä löytää jonkun uuden suosikin.
 
Goran Bregovic. Jugoslaviasta (jota ei enää ole) on käsittääkseni kotoisin. Säveltäjä ja kitaristi, joka on Emir Kusturican "hovisäveltäjä", säveltänyt musiikit moniin hänen elokuviinsa, kuten Underground ja Arizona Dream. Kyseisten elokuvien kautta tutustuin, ja löysin cdonista levyn Tales and Songs from Weddings and Funerals, johon tilattuani tykästyin suunnattomasti. Yhdistelee balkanilaisia elementtejä rock- ja pop-sävyihin, kuitenkin pysyen ehdottomasti etnosävyisenä. Puhaltimilla ja jousisoittimilla on iso rooli. Tales and Songs.. -levy on hieman hitaampaa kuin kuulemani aiemmat teoksensa, mutta muutamassa biisissä on aivan hillitön groove, ja levy sisältää pari äärimmäisen kaunista biisiä.
www.goranbregovic.co.yu/
 
Taraf de Haïdouks. Mustalaismusiikkia. Romaniasta, jos olen oikein ymmärtänyt. Monissa paikoissa mainittu maailman parhaaksi mustalaisyhtyeeksi. Tämä on "aitoa" kansanmusiikkia, ei nykyaikaistettua. Ihan saakelinmoista menoa ja virtuoosimaista soittoa; tätä kuunnellessa tekee todellakin mieli lähteä Balkanille katsomaan sitä meininkiä. Yhtyeen levyjä pitäisi löytyä hyvistä levykaupoista, ainakin Digeliuksessa on aina tainnut muutama olla hyllyssä.
 
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra. Emir lienee elokuvistaan tuttu monille, mutta yhtye on Suomessa varsin tuntematon, kun taas Euroopassa se vaikuttaa nauttivan melkoista suosiota. Kunnon uptempomeininkiä paikoin jopa heavyllä otteella. Sanoitukset ovat jotenkin mahtavan häkellyttäviä ja aggressiivisia, lauluja on ainakin englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja heidän äidinkielellään, olisikohan vaikka serbia? Ainakin Unza Unza Time -levyä näkee silloin tällöin kaupoissa, ja se kannattaa ehdottomasti napata mukaansa.
www.thenosmokingorchestra.com
 
Iva Bittová. Tsekkiläinen laulaja/viulisti. Hän on tehnyt käsittääkseni melkoisen määrän levyjä, ja useiden tyyppien kanssa. Jossain vaiheessa on tehnyt jotain punk-juttuakin. Taraf de Haïdouksien kanssa on tainnut myös jotakin tehdä. Itse tutustuin Ne Nehledej -levyn kautta, ja sittemmin olen haalinut myös muita. Aivan upeaa musiikkia, jollain tapaa tämä on selkeästi itäeurooppalaista, mutta samalla hyvin kokeilevaa äänenkäyttöä ja Iva löytää viulustakin aika merkillistä äänimaailmaa. Jollain tapaa voisi verrata Kimmo Pohjoseen, joskaan Bittovalla ei ole mitenkään shamanistista tai samalla tavalla kaoottista tekemistä. Molemmat lähtevät ehkä hiukan samalla tavalla kansanmusiikin kautta kokeilemaan instrumenttinsa rajoja.
 
Tässäpä alkuun muutama erityylinen yhtye, joihin suosittelen tutustumaan. Kertokaa omia suosikkejanne. Ei toki tarvitse pysyä maantieteellisesti Itä-Euroopassa, mutta kunhan tyyli on sen tapaista.
 
Selling coal!!! Lowest prizes!! Press 4678 to buy!!!!!
Iso-Jaakko
06.04.2006 12:59:06 (muokattu 06.04.2006 13:01:31)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän sitä alkaisikaan?
 
Saban Bajramovic - Serbialaisen mustalaismusiikin kuningas.
 
Tehnyt paljon yhteistyötä Emirin ja Goranin kanssa ja Goranin sanotaan paljon pöllineen Sabanin sävellyksiä. Kuuntelepa vaikka Djeli mara ja Mesecina. Tuo on hyvä tuo Sabanin ja Mostar Sevdah Reunionin yhteislevy: http://www.mostarsevdahreunion.com/Color/Saban.htm
 
Mahala rai Banda - Urbaania mustalaismusiikkia Bukarestista
 
Osittain samoja tyyppejä kuin Taraf de Haidouksissa. Bändissa kuitenkin suuri torvisektio moldovalaisia entisiä sotilasmuusikkoja. Kun aikanaan halusin kuunnella levyä Digeliuksessa ennen ostopäätöksen tekemistä niin laittoivat levyn soimaan kaiuttimista ja ihmiset alkoivat tanssia ja hytkyä musiikin mukana.
 
Boban Markovic Orkestar - Serbian arvostetuin trumpetisti
 
Sähäkkää serbialaista torvimusiikkia. Soittelee Emirin elokuvissakin.
 
Loyko - Venäläistä viulumustalaismusiikkia.
 
Hyvin kaunista ja taiturillista.
 
Fanfare Ciocarlia - Mustalaistorvimusiikkia Romanian rajamailta.
 
Tosi sähäkkää ja nopeaa. Välillä kyllä liiankin energistä mutta silloin tällöin tämmöinenkin meno on paikallaan.
 
Maria Tanase - Romanialainen laulajatar vuosikymmenien takaa
 
Hyvin kaunista ja ihmeellistä musiikkia.
 
Jony Iliev - Bulgarialaista mustalaismusiikkia.
 
Urbaanin kuulloista, tunnelmallista.
 
Romano Drom - Unkarilaista
 
Iloisempaa kuin moni muu. Rytmikästä.
 
Besh o Drom - Unkarilaista kokeilevampaa
 
Liian teknillistä ja modernia minun makuuni mutta monet tykkää.
 
Deli Selim - Turkin mustalainen klarinetisti/laulaja
 
Turkkilaista mustalaistyyliä, turkkilaisten ystävieni mukaan bulgarialaista tyyliä. Deli Selim eläessään kuulemma käytti kaikkia mahdollisia huumauspäihteitä ja oli monia hampaita vailla.
 
Orkestar Business Class - Itä-eurooppalaista kulkurimusiikkia Suomesta
 
Tosi kova, mie laulan tuossa. Joskin olemme nyt keikkatauolla kun hengailen syksyn täällä Unkarissa. http://www.obcd.net
 
Ronskisti ranttaliks vaan!
samueld
14.05.2009 12:18:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin. Vanha ketju, mutta hyvát aloitukset tuossa.
 
Eilen olin taas Besh o dromin keikalla ja kyllá se niiden "kikkailu" mulle toimii. No joskus sais rumpusoolot olla muutamaa tahtia lyhyempiá. Todella taitavia soittajia ja keikoilla on hyvá fiilis. Siitá suivaantuneena ajattelin katsoa, ettá onko táállá muita támán osan kansanmusiikista pitáviá.
 
Itselle putoaa hyvin niin mustalaismusa, kuin balkanin, romanian ja unkarinkin kansanmusiikit. Táállá on tosiaan tátá laadukasta kansanmusiikkiantia ihan toiseen tapaan kuin kotomaassa.
 
Muutama viikko sitten olin todistamassa Romano Dromin konserttia. Se oli kyllá todella laadukasta musiikkia mys livená. Muita mustalaissuosikkeja on mm. Ternipe ja Romanyi Rota. Sitten aika paljon iskelmállisempi Varadi Roma Cafe oli vappuna puistossa aika leppoisaa kuunneltavaa. Kitaristit on todella kovia náissá.
 
I'd sell my sister to whorehouse rather than play a Korean guitar.
heikkiha
16.05.2009 19:16:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


 
Orkestar Business Class - Itä-eurooppalaista kulkurimusiikkia Suomesta
 
Tosi kova, mie laulan tuossa. Joskin olemme nyt keikkatauolla kun hengailen syksyn täällä Unkarissa. http://www.obcd.net

 
Hei, olipa virkistävää kuunneltavaa. Komea saundi teillä ja kaunista musiikkia.
 
"Eihän täällä olla lusimassa vaan pitämässä hauskaa ja saamassa aikaan kunnon jälkeä." - Robbie Robertson
t0mmi
18.05.2009 17:36:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boris Kovac. Serbialainen muusikko. Paljon levytyksiä eri kokoonpanoilla. Ladaaba-orkesterin kanssa levytetty Ballads at the End of Time on julmetun hieno albumi. Miehen MySpace-sivuilta löytyy tältäkin levyltä pari näytettä: http://www.myspace.com/boriskovac
samueld
21.05.2009 18:18:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

t0mmi: Boris Kovac. Serbialainen muusikko. Paljon levytyksiä eri kokoonpanoilla. Ladaaba-orkesterin kanssa levytetty Ballads at the End of Time on julmetun hieno albumi. Miehen MySpace-sivuilta löytyy tältäkin levyltä pari näytettä: http://www.myspace.com/boriskovac
 
Támáhán oli hyvá. Pidin oikein, ettá pitáá materiaalia hankkia.
 
Ja business classin jannut saa kanssa pitáá páán pystyssá. Hyvá, ettá tátákin tekee joku.
 
I'd sell my sister to whorehouse rather than play a Korean guitar.
sax machine
19.06.2009 20:10:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unkarilaista Kalman Baloghia ja Bulgarian Ivo Papasovia tulee välistä luukutettua. Klezmer on hienoa musiikkia myös. Amsterdam Klezmer Band ja Andy Statsman ovat välistä soineet levysoittimessa.
 
Minä juon nyt kahvia.
taikakameli
23.06.2009 12:37:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bregovic on tuttu sälli, juurikin tuota Arizona Dream -soundtrackia oon kuunnellut ja kovasti iskee meikäläiseen. Pitäis varmaan hankkia muitakin/muidenkin levyjä kuunteluun.
axl_rose
11.08.2009 22:35:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Auttakaahan tietämätöntä. Olen kiinnostunut lähinnä pohjoisslaavilaisesta musiikista ja te mainitsitte lähinnä eteläslaavilasia pumppuja. Tuleeko mieleen hyviä esim venäläisiä, puolalaisia ym. bändejä joista kannattaa lähteä liikkeelle?
 
balzary
12.08.2009 09:34:51 (muokattu 12.08.2009 09:43:36)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

axl_rose: Auttakaahan tietämätöntä. Olen kiinnostunut lähinnä pohjoisslaavilaisesta musiikista ja te mainitsitte lähinnä eteläslaavilasia pumppuja. Tuleeko mieleen hyviä esim venäläisiä, puolalaisia ym. bändejä joista kannattaa lähteä liikkeelle?
 
Tsekeistä ainakin Cechmor, Jaromir Nohavica, Fleret
 
Cechomor, Promeny: http://www.youtube.com/watch?v=BluFSeiHva8
Nohavica, Kometa: http://www.youtube.com/watch?v=eIct9dw65cY&feature=related
Nohavica ja Karel Plihal, Mikymauz: http://www.youtube.com/watch?v=81NWZV0lGWE&feature=related
 
Kaksi jälkimmäistä on Rok Dabla leffasta, missä esiintyy myös Cechomor.
Iso-Jaakko
02.12.2009 22:14:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootteko käyneet Helsingin Dubrovnikin Balkan Fever!!!:issä tarkastamassa kotimaisia Balkan-ihmeitä ja sitten keikan päälle tanssanneet levymusiikin tahtiin?
 
http://balkanfeverhelsinki.blogspot.com/
 
Mujo kuje konja po mjesecu!
sax machine
03.12.2009 17:17:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmonen bulgarialainen hemmo kun Ibro Lolov tuli vastaan. Hyvää shittiä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti