Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Tuottaminen ja sovittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studiossa käyty, kaikki valmista, mitä sitten?
1
ketsku
01.04.2011 13:01:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No joo, studiossa ei ole vielä käyty mutta homman nimi on se, että sävellys sovituksineen on olemassa sekä studioaika varattu. Kysymys kuuluukin, kun on valmis (hyvälaatuinen) demo kourassa niin miten edetään? Onko virhe ruveta levittämään sitä netissä ja kehottaa kaikkia kuuntelemaan jos joku innostuisi? Vai yrittää lähetellä radioasemille (onko se ylex ainoo joka ottaa tai ottaako sekään??)? Vai levy- yhtiöille? Vai pitäisikö etsiä joku taho joka tekisi tämän?
 
Kyseessä on suomenkielinen balladi, tuommoista suomipop-osastoa lähinnä.
 
aanipaja
02.04.2011 18:41:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tee siitä mp3 ja yritä suoraan sopiville artisteille meilitellä. Mutta ihan ekaks teet Teostoon teosilmoituksen, jos Teoston asiakas olet. Voisit myös katsoa www.biisinurkka.com -sivustoa, joka on tarkoitettu just kaltaisillesi lauluntekijöille.
 
Kyllä netissäkin tarjota kannattaa, jos on sopiva väylä siihen. Levy-yhtiöille, varsinkin niille suurille, eivät biisit kelpaa millään, mutta jos idea on biisissä hyvä, nappaavat mielellään kyllä idean siitä pois. Aika kuppaista hommaa on Suomessa tällä hetkellä vähänkään tuntemattomamman säveltäjän saada biisejään eteen päin, mutta toivotan sulle onnea yritykselle!
 
ketsku
02.04.2011 19:21:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis olen itse laulaja ja yritän siis saada sekä biisiä, että itseäni laulajana eteenpäin.
 
aanipaja
03.04.2011 00:20:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No sittenhän vain levy-yhtiöille tietenkin. Suoraan audienssia pyydät ko. yhtiön jollekin tuottajalle ja kuuntelutat ja markkinoit itsesi, siis MYYT tuotteen sille päättäjälle.
 
ketsku
03.04.2011 06:06:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olet siis sitä mieltä, että tämmöinen virallinen demon lähettäminen ei ole hyvä tapa vaan pitäisi ängetä tapaamaan jotakuta? Mites nuo radiokanavat, ylellä ainakin on demojen laittomahdollisuus? Kannattaako itse yrittää saada biisiä yleisön tietoon linkittämällä sitä mahdollimman moneen paikkaan? Sanotaanko näin, että tiedän biisin erottuvan massasta mutta tietenkin oikean ihmisen pitää se kuulla ;)
 
aanipaja
03.04.2011 14:01:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän noita demoja paljon lähetellään, kuunnellaanko niitä, se on vähän siinä ja siinä. Kyllä varmaan jossain kuunnellaankin. Mutta kun olet myös artisti, henkilökohtainen tapaaminen on aina kova juttu.
 
Mä olen vaan lauluntekijä, joten tuo artistipuoli on hieman vierasta, tai siis sen markkinointi. Laita vaan joka paikkaan itsesi ja biisisi esille, mutta tee se teosilmoitus, niin on jotain kättä pitempää, jos tulee jollekin mieleen varastaa teoksesi....ja edelleen lycka till!
 
ketsku
04.04.2011 01:04:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos näistä tiedoista ja lisää otetaan vastaan myös jos jollain on ideoita :)
 
Bonham
04.04.2011 09:12:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tämä jo luettu:
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=12&t=40654
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
ketsku
04.04.2011 16:59:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin nyt tuon ja jäi kiinnostamaan, että onko bändittömälle laulajalle jotain erityisohjeita vielä mitä tulee mieleen? Biisin taustat siis koneelliset koska bändiä ei ole. Tarkoitus on siis markkinoida itseään laulajana sekä sitä biisiä.
 
studiokekkonen
23.04.2011 14:22:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketsku: Luin nyt tuon ja jäi kiinnostamaan, että onko bändittömälle laulajalle jotain erityisohjeita vielä mitä tulee mieleen? Biisin taustat siis koneelliset koska bändiä ei ole. Tarkoitus on siis markkinoida itseään laulajana sekä sitä biisiä.
 
Hanki itsellesi ensin yleisö, sitten vasta julkaisija. Ketään julkaisijaa ei kiinnosta artisti josta kukaan ei koskaan ole kuullut. Tämä on fakta.
 
Eli biisi Myspaceen, spämmäät kaikille kavereille, jos kukaan ei diggaa, teet paremman biisin ja laitat sit sen. Hommaat bändin, teet keikkoja. Siitä se lähtee. Ei kukaan setä susta staraa tee vaikka niin yleisesti kuvitellaan.
 
ketsku
03.05.2011 07:30:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No enpä mä kuvittele, että kukaan setä tekee musta staraa tai muutakaan sellaista mutta täytyy sitä silti kysellä. Hommaisin toki bändin jos sen vaan voisi hommata. Valitettavasti kevyemmän musiikin bändit on kiven alla.
 
Numb
22.05.2011 15:04:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketsku: Valitettavasti kevyemmän musiikin bändit on kiven alla.
 
Asut pääkaupunkiseudulla, kyllä siellä soittajia on. Etsit soittajia, ja teet sen bändin. En usko, että valmista bändiä suoraan löydät.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti