Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Tuottaminen ja sovittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: SibaRecords
1
koopop
05.03.2010 09:39:10 (muokattu 05.03.2010 09:44:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lainaus HS:n uutisesta 5.3.2010;
 
Sibelius-Akatemia on ryhtynyt maaliskuun alusta lähtien julkaisemaan musiikkitallenteitaan omalla levymerkillä. SibaRecords toimii kuten levy-yhtiö, mutta se ei pyri kilpailemaan kaupallisten levy-yhtiöiden kanssa. Tärkein tavoite on saada kuulijoita Sibelius-Akatemiassa syntyneelle musiikille.
 
Sibelius-Akatemian mukaan muusikoiden on yhä vaikeampaa saada julkisuuteen taiteellisesti korkeatasoisia, mutta kaupallisesti vähemmän kannattavia musiikkitallenteita, mikä uhkaa kaventaa markkinoilla olevaa musiikkitarjontaa.
 
Levytettävät tuotannot valitaan siten, että ne edustavat mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti Sibelius-Akatemian toimintaa. Levy-yhtiötoiminnalla on myös pedagoginen rooli: opiskelijat ja opettajat voivat osallistua tuotantojen eri vaiheisiin niin taiteilijoina, taiteellisina tuottajina kuin äänittäjinäkin.
 
Vuosina 2010-2011 SibaRecords aikoo tuottaa keskimäärin kolme tallennetta vuodessa. Ensimmäiset tuotannot on jo toteutettu monikanavaisina sacd-äänitteinä, jotka ovat toistettavissa myös tavallisella cd-soittimella.
 
SibaRecordsin tuotannot tulevat myyntiin syksyllä 2011 avattavassa Musiikkitalossa. Vuoden 2011 loppuun mennessä tallennemäärän uskotaan lähestyvän jo kymmentä.

 
Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomessa (vihdoin) kun opiskelija tms. toimii levy-yhtiön julkaiseman levyn taiteellisena tuottajana? Tai ylipäätään, että tuottajaksi voi päästä kokemattomampikin suhteellisen turvallisella rahoituksella ilman ulkopuolisen musiikkibisneksen kiemuroita, ja silti tuottaa virallinen myytävä pitkäsoitto jolle on jopa jonkinlainen myyntikanava. Mun mielestä tää on hyvä juttu. Jos vielä saataisiin oma koulutusohjelma tuottajille, enemmän levytyksiä esim. tämän kaltaisen korkeakoulun suojissa jne. Pitkällä aikavälillä varmasti tuo markkinoille monipuolisempaa osaamista.
 
musamuki
21.02.2011 15:11:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totuus saapuu myöhään, mutta parempi sekin kuin ei milloinkaan: Muutamiin livekonsertteihin ja levyihin tutustuneena totean, että Sibelius-Akatemian jazzosasto edustaa suurimmalta osaltaan vakavan klassisen musiikin anemian kourissa pyristelevää jazzilmaisua, joka ei kiinnosta ketään todellista jazzmusiikin harrastajaa tänä päivänä. Mutta onhan mainitulla laitoksella yhteiskunnan verovaroista siivuttuja tukiaisia käyttää siihenkin tarkoitukseen, jonka ainut keinotekoinen tarkoitus on osoittaa kuinka "hienolta klassisen musiikin suodattimen kautta tuotettu jazz kuulostaa". Siis täyttä roskaa!
 
Epämuusikko
22.02.2011 15:14:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamuki: klassisen musiikin suodattimen kautta tuotettu jazz
 
Haluatko luonnehtia tätä prosessia vähän enemmän???
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti