Muusikoiden.net
23.02.2019
Suomen monipuolisin konservatorio | Opiskele musiikista ammatti! 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Osaako joku neuvoa? Schaferin pasuuna, Bachin (12c) suukappale
1
Sagatar9
18.09.2018 13:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysymys: Miehelläni on joskus 1990-luvulla Jenkeistä ostettu vetopasuuna, jonka saanut isältään! Mahdollisesti bassopasuuna?! Merkki on Schafer (Visconsin, USA), suukappale (Vincent) Bachin 12c, väri hopea!
Ongelmana on se, ettei tuosta ole mitään tietoa, esim.arvosta ja kovasti kiinnostaisi tietää jotain muutenkin tuosta soittimesta!
Helsingin Pantti ei osannut sanoa mitään (etsivät netistä), kävimme myös Nummelassa kahdessa eri musiikkiliikkeessä, olemme etsineet netistä, mutta eipä juuri mitään ole löytynyt, tätä sivustoa suosittelivat, toivottavasti joku osaisi kertoa edes jotain!
 
basisti1971
19.09.2018 07:14:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tervetuloa mnettiin.
 
Vanhan Kodakin omiman Kiinalaisen mainos-sloganin hengessä:
"Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa."
 
Omiin kuviin saa liitetyksi 3 kuvaa, tai mieluummin käyttää jotain kuvapalvelinta ja linkittää osoitteet viesteihin.
Suoraan ei mnetissä käytettyyn softaan voi kuvia liittää.
 

 
Koska kuvilla pääsee ainoastaan alkuun, olisin ehdottanut visiittiä Woodwindsiin Hesaan, mutta ovat näemmä keväällä siirtyneet pysyvästi Saloon.
 
http://www.woodwinds.fi/
 
Sääli sinänsä, ainakin itse sain aikoinaan todella hyvää palvelua vaikka ostokseni olivat varsin vaatimattomia.
 
Pääkaupunkiseudulla on toki muitakin puhallinsoittimiin erikoistuneita yrittäjiä, esim:
 
http://www.parkusjarvi.fi/
 
Onnea ja menestystä tutkimustyöhön.
 
T:Samuli
 
El Condor
21.09.2018 10:21:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo voi hyvin olla jonkin silloisen paikallisen musiikkiliikkeen omalla nimellään tai tuotemerkillään teettämä ns. "stencil"-soitin; näin on monesti laita sellaisten tuotemerkkien kohdalla, joista ei löydy netistä mitään tietoa. Nämä ovat usein Kaukoidässä tai Itä-Euroopassa teetettyjä, ja laatu voi vaihdella kohtuullisen hyvästä käytännössä soittokelvottomaan. Jälleenmyyntiarvoa tuollaisella pasuunalla tuskin parhaassakaan tapauksessa on muutamaa satasta enempää. Käyttöarvo on tietty toinen juttu, ja siihen vaikuttaa pasuunan kunto ja yleinen soitettavuus. Sen arviointi onkin sitten käytännössä puhallinkorjaajan ja/tai pasunistin asia: soitin voi olla oikein siistin näköinen päältäpäin, mutta jos vaikka slaidi on huono tai vire on metsässä, niin silloin kyllä jäädään tunne- ja koristearvon tasolle.
 
Jos tuohon torveen käy Bachin 12C-suukappale, niin silloin se tuskin on bassopasuuna, sillä niissä käytetään lähes poikkeuksetta täysin erilaisia suukappaleita. Jos siinä on venttiili, niin silloin kysymyksessä on todennäköisesti ns. kvarttiventtiili, joka muuttaa torven vireen Bb:stä F:ään. Tuo yksi venttiili ei tee tenoripasuunasta bassopasuunaa, vaan tuo soittimelle vähän lisää äänialaa alarekisteriin ja vähentää slaidin tarvetta. Bassopasuunoissa on yleensä kaksi venttiiliä, vaikka yksiventtiilisiä ja kokonaan venttiilittömiäkin bassoja on olemassa.
 
Vielä sellainen tarkennus, että Parkusjärven korjaamo on Tampereella, ja hän käy Helsingissä F-musiikissa vain tiettyinä päivinä.
 
Pittää koittaa yrittää.
basisti1971
22.09.2018 06:42:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
El Condor: Vielä sellainen tarkennus, että Parkusjärven korjaamo on Tampereella, ja hän käy Helsingissä F-musiikissa vain tiettyinä päivinä.
 
Kiitos, erittäin asiallinen tarkennus.
 
Mulle kävi tyypillinen nettimoka kun linkitin sen kummemmin tutkimatta ensimmäisen varteenotettavalta vaikuttaneen toimijan.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti