Muusikoiden.net
08.12.2016
Introducing the Fender Paramount PM-1 Limited Rosewood  

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vireen/Intonaation treenaaminen?.
1
locoloco
23.11.2016 16:54:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moikkelis:D. kuinka paljon aikaa te pistätte ja kiinnitätte huomioo vireen treenaamiseen?. lisäksi onkos teillä heittää vinkkejä tai niksejä sen kehittämiseen ja jne jne.
 
madclass
24.11.2016 10:49:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käyttänyt paljon aikaa (päivittäin kymmeniä minuutteja, kuukausien/vuosien ajan) virittimen kanssa pitkiä ääniä soittaen. En tiedä onko siinä ollut lopulta paljon järkeä - se viritinhän ei ole tositilanteessa mukana, eikä siitä edes olisi hyötyä vaikka olisi mukana kun äänet vaihtuvat todellisessa soitossa niin nopeasti.
 
Olen alkanut miettimään olisiko järkevämpää harjoitella pedaali-ääniä vasten. esim. omalla treenikselläni on urut, joiden jalkioita voi hyvin hyödyntää tähän. pitäisi vielä tsekata onko urut vireessä, heh.
 
"How dare we spend so much valuable energy answering such questions as "what is jazz?" - William Parker
Hekku56
25.11.2016 13:15:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mistä soittimesta on kyse? Soitin aikaisemmin huilua ja siinähän tietyt äänet pitää puhaltaa 'alas'. Joskus harjoittelin intervalleja, hankala ääni - joku muu ääni. Edestakaisin kyllästymiseen asti. Oma korva ei riitä eli käytin mittaria. Nyt huilunsoitto on jäänyt vähiin ja soitan eniten saxofonia, fiilispohjalla mennään ja porukassa soittaessa kuuntelen muita.
 
locoloco
25.11.2016 15:56:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hekku56: mistä soittimesta on kyse? Soitin aikaisemmin huilua ja siinähän tietyt äänet pitää puhaltaa 'alas'. Joskus harjoittelin intervalleja, hankala ääni - joku muu ääni. Edestakaisin kyllästymiseen asti. Oma korva ei riitä eli käytin mittaria. Nyt huilunsoitto on jäänyt vähiin ja soitan eniten saxofonia, fiilispohjalla mennään ja porukassa soittaessa kuuntelen muita.
 
Alttosaksofonista:D.
 
Sax-pappa
25.11.2016 16:22:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkiä ääniä kannattaa aina puhallella. Mittarin kanssa näet sitten mitkä äänet vaativat enemmän korjausta ja mihin suuntaan. Ja kuten edellä sanottiin, porukassa sitten muita kuunnellen sovitetaan oma vire kohdalleen.
 
locoloco
25.11.2016 16:34:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Pitkiä ääniä kannattaa aina puhallella. Mittarin kanssa näet sitten mitkä äänet vaativat enemmän korjausta ja mihin suuntaan. Ja kuten edellä sanottiin, porukassa sitten muita kuunnellen sovitetaan oma vire kohdalleen.
 
Tuli mieleen ja nämä on varmaan makuasioita mutta treenaatteko pelkällä suukappaleella virettä esim noita pitkiä nuotteja vai sitten että koko torvi on kasassa. eikös se niin mene että jos ei ole vireessä pelkällä suukappaleella, niin ei ole myöskään silloin koko soittimellakaan?. ja miten paljon se on kiinni myös koko soittimen laadusta toi vire(tietenkin kaikki lähtee soittajasta) versus halpis foni
 
Hekku56
28.11.2016 11:04:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olen harrastelija fonisti, satunnaisesti soitan keikkojakin. Liityin puhallinorkesteriin vaikka se ei ole musiikkia, josta itse tykkään. Halusin oppia kuuntelemaan muita ja soittamaan 'kurinalaisesti'. Yksin soittaessa menee fiiliksen mukaan ja se on hienoa mutta tekee hyvää kun joutuu soittamaan nuoteista ja ottamaan huomioon miltä kokonaisuus kuulostaa vaikka sitä siellä keskellä ei kuulekaan sellaisena kuin yleisö sen kuulee. On siellä mukava porukkakin ja harjoitelu vie ajatukset työasioista
 
Kefiiri
28.11.2016 19:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

locoloco: Tuli mieleen ja nämä on varmaan makuasioita mutta treenaatteko pelkällä suukappaleella virettä esim noita pitkiä nuotteja vai sitten että koko torvi on kasassa.
 
En tajunnut tätä... mikä sävel pitäisi tulla pelkällä suukappaleella?
 
En ole musiikin asiantuntija.
locoloco
28.11.2016 22:39:39 (muokattu 28.11.2016 22:40:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: En tajunnut tätä... mikä sävel pitäisi tulla pelkällä suukappaleella?
 
Tarkoitin että pelkällä suukappaleella kun puhaltaa niin sen soiva ääni pitäisi olla pianon A-sävel( siis puhun nyt alton suukappaleesta).
 
tässä klipissä kohdasta 1.45 eteenpäin on sitä mitä hain kyssärin muodossa :D.
 
https://www.youtube.com/watch?v=TCvChI1AjMs
 
Kefiiri
29.11.2016 07:53:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia, videohan oli hyvä. En ole tiennyt että suukappaleelle on määritelty sävelkorkeus optimi ansatsia ajatellen.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti