Muusikoiden.net
17.11.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sopraanosaksofoni: aloittaako vaiko ei? Thomann TSS-350-sopraano
1
Jannesaxist
16.12.2012 16:40:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen soittanut alttosaksofonia ja klarinettia jo useamman vuoden ja muistakin soittimista on kokemusta. Useissa erilaisissa projekteissa on tullut vierailtua tässä vuosien kuluessa. Nyt on yhtäkkiä tullut hirveä hinku sopraanosaksofoniin. Kannattaako hankkia,millainen,mistä,minkä merkkinen jne.
Olen surffaillut useamman päivän netissä tästä aihealueesta ja olen päätynyt Thomannin TSS-350 Soprano Saxophoniin,sen verran tiukka on budjetti. Thomannin pelejähän ei ole mitenkään ylistetty,mutta onko peli ihan susi? Uuteen suukappaleeseen päätin kuitenkin sijoittaa esim. joku eboniitti-Meyer.
Pikaisia vastauksia halutaan,kiitos!
 
Murgo
16.12.2012 20:16:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyy vastaava käyrä malli, http://www.thomann.de/fi/thomann_tcs350_gebogenes_sopran.htm .
 
Ihan toimiva, äänestä en osaa sanoa kun en ole kovin paljoa tuolla treenannut, ostin käytettynä helpostikuljetettavaksi "reissutorveksi" mutta yleensä tulee kuitenkin raahattua vähintään tenori mukaan. Kaikki äänet saan kyllä soimaan mutta ylärekisteri on melkoista "pilliä", kuulostaa lähinnä nokkahuilulta, mikä kyllä todennäköisesti johtuu lähinnä soittajasta.
 
Kokemusta tuon lisäksi Startonen tenorista ja altosta, pientä säätöä noissa on ollut, esim. huonosti liimattuja korkkeja, mutta perusrakenne on ollut ihan kohtalaisen kelvollinen hintaan nähden.
 
Suukappale kannattaa kokemukseni mukaan noissa halvoissa vaihtaa parempaan, mukana tulevat ovat aika huonoja. Itselläni on Yamahan 6C tuossa sopraanossa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Jannesaxist
17.12.2012 23:50:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos jo tästä.
Muusikkoystäväni sai minut toisiin ajatuksiin; kannattaisiko sittenkin harkita tenorifonia?
Itselläni ei ole ammattimuusikon tapaan varaa ostella uutta pilliä fiiliksen mukaan,joten kumpi olisi sitten järkevämpi ostos? Miksi? Tai lähinnä asian ytimessä,kummalla tekisin enemmän? Kummalla tulisi soitettua enemmän,lähinnä biisipohjalta?
Uskallan väittää,että tekniikkapohjaa on molempiin.
 
Varie
18.12.2012 09:19:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäisessä viestissä halusit nimenomaan sopraanoa, joten miksi vaihtaisit siitä toiseen. Tenori sopii ehkä useampaan juttuun ja voi olla tietyllä tapaa helpompikin soitin, mut jos sopraano kiehtoo niin miksi ei hankkia sitä. Molemmat upealta kuulostavia soittimia.
En osaa sanoa onko thomannin sopraanolla tai tenorilla keskenään laatueroa.
 
Armando Bugari
18.12.2012 20:30:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varie: Ensimmäisessä viestissä halusit nimenomaan sopraanoa, joten miksi vaihtaisit siitä toiseen. Tenori sopii ehkä useampaan juttuun ja voi olla tietyllä tapaa helpompikin soitin, mut jos sopraano kiehtoo niin miksi ei hankkia sitä. Molemmat upealta kuulostavia soittimia.
En osaa sanoa onko thomannin sopraanolla tai tenorilla keskenään laatueroa.

 
Thomannin pilleistä: Ostin sieltä keväällä sopraninon ja hyvin on "kestänyt" ja laulanut. Puoli vuotta aikaisemmin muualta ostettu vähän käytetty Stagg-sopraano suurinpiirtein purkautui käsiin ja vaati sitten kesällä perushuollon.
- Molemmat kiinalaisia tietenkin. Uskon, että Thomannin merkillä varustettuihin kinuskeihin voi luottaa, Thomann on senverran iso toimija, ettei ole kanttia myydä kakkaa.
- Kapula ja kiristin kannattaa tietenkin harkita ihan omaa setuppia ajatellen...
 
Jannesaxist
19.12.2012 17:22:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos,nämäkin tiedot auttavat jo paljon.
Olen lukenut paljon suukappaleista,ligatuurista ja lehdistä,mutta käytännönkokemusta niinkään ei ole.
Joten mitä suosittelisitte tenorille? Mitä itse käytätte? Soittaisin pääasiassa varmaankin rockia,bluesia ja jazzia. Itselläni on altolla joku japsihalpis-skpl,mutta yllätys tadaa,hyvin on vaikuttanut soivan.
 
Murgo
20.12.2012 05:14:02 (muokattu 20.12.2012 05:17:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suukappale on torven "henkilökohtaisin" osa, se mikä on hyvä yhdelle ei välttämättä toimi toiselle joten paras tulos syntynee kokeilemalla erilaisia mikä tietysti on hiukan hankalaa kun kutakin pitäisi kokeilla hiukan pidempään kuin muutama minuutti kaupassa. Nimittäin kun joka kapulassa olisi vielä hyvä kokeilla eri lehtiä, joissain toimii joku, toisissa joku toinen. Muuttujia on älyttömästi. Tämä johtaa nähtävästi aika monella pitkäaikaiseen suukappaleiden vaihtokierteeseen jonka tuloksena se oma joko löytyy tai sitten ei jolloin vaihtorumba jatkuu. Suukappaleita liikkuu aika hyvin käytettynä M-netin torillakin.
 
Itselläni on kapuloita barskaan kolme joista käyttöön on vakiintunut metallinen Otto Link STM 7 aukolla jonka ostin käytettynä muutama vuosi sitten ja josta nykyään saan mieleiseni äänen. Tenorissa taas on kovakuminen Bari jonka ostin torven mukana, sitä on joku joskus viilannut joten päälle painettu aukkokoko (5) ei päde vaan todellisuudessa on selvästi avoimempi. Tässä käytän baritonin lehtiä johtuen viilauksesta jonka seurauksena aukko on alkuperäistä leveämpi jolloin tenorin lehti jää kapeaksi. Toimii minulle, jollekin muulle ehkä ei.
 
Jos "japsihalpis" on Yamaha niin ei ihme että toimii, niiden hinta-laatusuhde on aika ylivoimainen, halpoja kuin saippua ja silti täysin kelvollisia. Hyvinkin suositeltava valinta uuden torven mukana hankittavaksi ensimmäiseksi "totuttelukapulaksi" kunnes pääsee senverran "sinuiksi" että on järkevää ruveta "tosissaan" hakemaan sopivaa kapulaa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Jannesaxist
30.12.2012 16:38:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No,tuli nyt se tenori sitten tilattua! :o
 
"MITÄ NYT V***UA OIKEESTI!? Nyanssit sulle näytän..."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti