Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oppilastason trumpetti -- Olds Ambassador, Jupiter, Yamaha?
1
Brassailija
28.12.2011 10:42:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi konkarit,
 
Olisin hankkimassa oppilastason trumpettia. Halvalla pitäisi tietenkin saada hyvää -- tai sanotaanko, että hinta-laatu -suhde pitää olla kohdillaan, koska kukkaro ei anna kauheasti myöten, ja torven pitäisi välttää vähäksi aikaa.
 
Olen tässä tietysti obsessiivisesti lukenut kaiken mahdollisen trumpettivalmistajista. Jenkit tuntuvat arvostavan noita vanhoja Oldsin torvia ihan mahdottomasti. Ambassadoreja saakin eBaystä 100-200 taalalla, ja näiden torvienhan kuuleman mukaan pitäisi olla jumalaisimpia oppilassoittimia ikinä. Mutta eihän niitä pääse missään kokeilemaan, ja monissa tuntuu juurikin olevan leadpipessa kuhmuja. Onko jollain kokemuksia?
 
Toinen vaihtoehto olisi mennä paikalliseen musiikkiliikkeeseen kokeilemaan uusia soittimia (No se nyt on hyvä tehdä ihan muutenkin, mutta vähän nolo testailla puolentoista oktaavin äänialalla tällaisena nyypiönä). Tähtäimessä olisivat Jupiterin edulliset 408 ja 600/606. Onko nuo Monel-venttiilit 606:ssa niin hankalia kuin jotkut väittävät?
 
Jupiterilla on myös vieläkin edullisempia soittimia: 308:aa saa ulkomailta todella halvalla. Speksit eivät ole valtaisan erilaiset noihin kalliimpiin soittimiin, mutta oletan, että soitettavuudessa olisi jotain eroa, kun noita ei suomalaisiin kauppoihin ole tuotu lainkaan?
 
Jupitereita aion verrata Yamahan 2335:tä vasten. Noiden kahden merkin välillä lienee kyse aika lailla makuasioista? Bachin oppilastorvet eivät kuulemma oikein tee oikeutta merkin hyvälle maineelle, joten vaikka sellaisen saisikin silmää hivelevän hopeisena, jätän se nyt laskuista pois, ellei jollain teistä ole puolustuspuhetta Bachille.
 
Pointti oli kuitenkin, että arvostaisin kaikkia hyviä neuvoja teiltä, arvon konkarit. Pää on ihan pyörällä infoähkystä. Totuus kumminkin on, että minulla ei ole mahkuja päästä kokeilemaan kauhean monia torvia ennen ostopäätöstä. Mutta onneksi oppilastorvissa ei ole ihan niin paljon valinnanvaraa kuin pro-puolella.
 
Jännää, että Jenkeissä tuntuu olevan paljon vahvempi vaskikulttuuri kuin täällä. Johtuneeko high schoolien marssibändiperinteestä?
 
isojussi
02.01.2012 04:56:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukahan nykyään tuo Amatia maahan? Kysyy nimim: "Itsellä kaksikin hyvää halppistorvea."
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
TJVieno
16.01.2012 01:14:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Törmäsin tällaiseen:
http://www.youtube.com/watch?v=xbvsiECgNhU
Hintaa pelillä n. 150€
 
Onko joku ihan fuskujuttu vai voiko noin halvalla saada kelpo trumpettia?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti