Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Couesnophone eli Goofus
1
aarp
18.09.2011 22:30:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovin vähän löytyy internetistä informaatiota ko. soittimesta. Ymmärtääkseni kyseessä on polyfoninen soitin, jota voi soittaa kuten mitä tahansa kosketinsoitinta (lehdyköitä säätelevät namiskat ovat aseteltu samalla tavoin kuin pianon koskettimistossa), ja Goofusta soitettaessa ei puhallustekniikalla ole samalla tavoin puhallustekniikalla ole merkitystä kuin saksofonia soitettaessa.
En kykene käsittämään miksei tällaisia soittimia enää rakenneta. Niinpä kysynkin, onko tällaisen rakentaminen itse kuinka vaikeaa? Tai olisiko mahdollista pyytää jotain ammattilaista rakentamaan moisen, ja kuinka paljon se kustantaisi? Periaatteessahan ei tarvita kuin melodikan lehdykkä-koskettimisto ja saksofonin runko, vaiko?
 
Murgo
19.09.2011 05:25:43 (muokattu 19.09.2011 05:34:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aarp: Periaatteessahan ei tarvita kuin melodikan lehdykkä-koskettimisto ja saksofonin runko, vaiko?
 
Tuossahan se tulikin, eli soitin ei ole oikeastaan mitään sukuakaan saksofonille vaan on nimenomaan hiukan saksofonin näköiseksi rakennettu melodika. Näinollen se todennäköisesti myös kuulostaa melodikalta, ei saksofonilta eli siinä ei liene muuta oleellista eroa perusmelodikaan nähden kuin ulkonäkö.
 
Eli kyseessä on hauska erikoisuus, ideana varmaan tehdä lapsille yms. saksofonin näköinen mutta helpposoittoisempi "lelu", tuotanto ajoittui aikaan jolloin saksofoni oli suosittu ja "trendikäs" soitin joten ulkonäkö oli ilmeisesti markkinointikikka. Ehkä tavallaan aikansa guitar hero, helppo oikotie päästä "soittamaan" "coolia" instrumenttia, ainakin mielikuvissa.
 
Joten jos haluat soittaa melodikaa, hanki melodika, jos taas fonia, hanki foni.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
aarp
19.09.2011 11:34:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Näinollen se todennäköisesti myös kuulostaa melodikalta, ei saksofonilta eli siinä ei liene muuta oleellista eroa perusmelodikaan nähden kuin ulkonäkö.
 
Oletko varma? Ainut kappale(!), jonka löysin, missä ilmeisesti on käytetty Goofusta, on Goofus Fiven Vo-Do-Do-De-O Blues, jossa kaikki puhallininstrumentit kuulostavat (ainakin minun korvaani) hyvinkin saksofonimaisilta eivätkä juurikaan melodikamaisilta.
 
Varie
19.09.2011 14:09:30 (muokattu 19.09.2011 14:15:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aarp: Oletko varma? Ainut kappale(!), jonka löysin, missä ilmeisesti on käytetty Goofusta, on Goofus Fiven Vo-Do-Do-De-O Blues, jossa kaikki puhallininstrumentit kuulostavat (ainakin minun korvaani) hyvinkin saksofonimaisilta eivätkä juurikaan melodikamaisilta.
 
Kyseisen bändin kyseinen kappale on tietääkseni levytetty käyttäen klarinettia, sopraano-, altto-, tenori-, ja baritonisaksofonia sekä muita soittimia,ja nimestään poiketen mukana on enemmän soittajia kuin viisi. Goofus on myös kyseisen bändin soitin listalla, mutta en osaa erottaa sitä muiden soitinten joukosta. Mikäli puhutaan samasta 20-luvun jazzipoppoosta.
 
Sax-pappa
19.09.2011 14:30:54 (muokattu 19.09.2011 14:37:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varie: Kyseisen bändin kyseinen kappale on tietääkseni levytetty käyttäen klarinettia, sopraano-, altto-, tenori-, ja baritonisaksofonia sekä muita soittimia,ja nimestään poiketen mukana on enemmän soittajia kuin viisi. Goofus on myös kyseisen bändin soitin listalla, mutta en osaa erottaa sitä muiden soitinten joukosta. Mikäli puhutaan samasta 20-luvun jazzipoppoosta.
 
Tällä levyllä kyllä goofus kuuluu selkeästi yhdessä soolossa ja siitä eteenpäin: http://www.youtube.com/watch?v=LrVUhwUIBTs
Ääni on huuliharppumainen ja sillä voi soittaa monta ääntä samanaikaisesti.
Soittajana on Adrian Rollini.
 
Varie
19.09.2011 17:34:05 (muokattu 19.09.2011 17:35:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, no niinpä kuuluu ja on se tuon vo-do-do-de o bluesinkin loppupuolella kun kuuntelee. Juurikin huuliharppua muistuttaa aika paljon.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti