Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cebulla saksofonin hihna
1
V1lleK
16.01.2011 17:48:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luettuani Pete Thomasin ja Stephen Howardin arvostelut Cebulla saksofonin hihnasta sekä seurattuani paljon positiivista keskustelua Cafe Saxophone-foorumilla päätin tilata itselleni kyseisen hihnan nähdäkseni, miten paljon parempi se on, kuin fonin mukana tullut yksinkertainen ja halvanoloinen hihna, jolla olin tähän asti pärjäillyt, kun en ollut paremmastakaan tietänyt.
 
Hihnan tilaaminen tapahtuu ottamalla suoraan yhteyttä Johann Cebullaan. Lähettämääni sähköpostiin hän vastasi nopeasti ja selkeästi. Tilaamani Cebulla Deluxe L muovikoukulla varustetun niskahihnan hinta oli 36 euroa, johon päälle tuli 5 euron postikulut Suomeen sekä valittuani PayPal-palvelun maksuvaihtoehdoksi tuli myös 4,5% välityspalkkio eli yhteensä ostokselle tuli hintaa 42.84 euroa. Olin kyllä harkinnut aikaisemmin Neotechin hihnaan vaihtamista mutta sitten törmäsin tähän Cebulla-hihnaan, joka näytti paremmalta vaihtoehdolta. Hintaeroa en juurikaan pohtinut, koska ergonomisesti parempi hihna oli mielestäni joka tapauksessa hintansa väärti.
 
Jos kielipää ei tahdo riittää (Cebullan sivustot ovat luettavissa neljällä eri kielellä), niin kerrottakoon, että Cebulla-hihnassa on paksut toppaukset niskan takana mutta se on kahdessa osassa muodostaen eräänlaisen loven, jonka ansiosta selkärankaan tai niskan keskikohtaan ei muodostu painetta. Tämän on tarkoitus pitää paine poissa niskanikamista ja taata se, ettei verenkierto aivoihin tukahdu, koska siitä voisi seurata väsymistä. Tämä voi auttaa poistamaan ongelmia, jotka liittyvät paineen alle jääneisiin niskan hermoihin ja siitä johtuviin niskakipuihin tai käsien kihelmöintiin.
 
Hihna on tehty nahasta ja se on laadukkaan tuntoinen ja näköinen. Säätömekanismi on yksinkertainen mutta toimiva asettuen paikalleen hyvin ja se on suunniteltu niin, että sormet asettuvat koverille sivuille siististi ja luistamatta. Varsinainen hihna on vahvaa nylon narua. Koukku on muovinen koirahihnan koukun tapainen sulkurengas, josta foni ei pääse putoamaan lattialle. Koukkua saa myös metallisena samoin kuin hihnoja on saatavilla useita eri kokoja ja kahta eri mallia, joista voi valita itselleen sopivimman käyttötarkoituksesta ja mieltymyksistä riippuen.
 
Keskusteluja seuranneena ja arvostelujen perusteella olen saanut sen käsityksen, että Cebulla-hihna muotoutuu ajan mittaan käyttäjänsä kaulaan paremmin sopivaksi ts. tyköistuvaksi.
 
Arvostelut Cebulla-hihnasta:
http://tamingthesaxophone.com/saxophone-straps.html
http://www.shwoodwind.co.uk/Reviews/other/cebulla.htm
 
Keskustelua Cebulla-hihnoista Cafe Saxophone-foorumilla:
http://cafesaxophone.com/showthread.php?1239-Best-strap-ever
 
Johann Cebullan kotisivut:
http://www.cebulla-saxstrap.de
 
Sain hihnan vastikään käyttööni ja viikonlopun mittaisen testaamisen perusteella se vaikuttaa laadukkaalta ja käytännölliseltä. Lisäksi se on aikaisempaan hihnaani verrattuna huomattavasti mukavampi.
 
Tämä vinkkinä kaikille fonisteille, jotka eivät vielä tiedä Cebullan hihnoista. Varteenotettava vaihtoehto Cebulla on ainakin yksinkertaisille ja halvoille perushihnoille, jollaista itsekin aikaisemmin käytin. Saksofonivaljaita Cebullan valikoimista ei ymmärtääkseni löydy mutta asia kannattaa varmistaa suoraan Johann Cebullalta.
 
Murgo
16.01.2011 18:56:45 (muokattu 16.01.2011 18:58:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ainakin ne halpojen fonien mukana tulevat kovat ja kapeat nylonhihnat ovat lähinnä kidutusvälineitä vaikka toki jotenkin hommansa ajavat kevyellä torvella jos laittaa kauluksen väliin.
 
Itse olen ollut jo n. pari vuotta hyvin tyytyväinen Neotechin niskalenkkiin ja valjaisiin (lenkki tenorille http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … dot/tuote_id/17734&kategoria_id=525 , valjaat barskalle http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … edot/tuote_id/3487&kategoria_id=525 ). Molemmat ovat mukavia käytössä ja ovat vielä uudenveroisessa kunnossa, eivät ole alkaneet repsottaa mistään vaikka kaularemmin pehmusteen reunat kieltämättä ovat hiukan viimeistelemättömän näköiset, niitä kun ei ole ommeltu/kantattu toisin kuin valjaissa. Eivät kuitenkaan ole mitenkään nuhraantuneet tai purkaantuneet joten hyvä näin.
 
Jotkuthan eivät valjaista tykkää kun rajoittavat kuulemma torven heiluttamista mutta kun en kummempaa "koreografiaa" harrasta niin toimivat minulla hyvin ja ovat erittäin mukavat kun paino kohdistuu hartioihin eikä niskaan. Ulkonäöstäkin voidaan toki olla montaa mieltä, siinä suhteessa tuon Cebullan tyylinen "narumalli" kerää pisteet huomaamattomuudellaan.
 
Barska kuitenkin painaa sen verran (kuutisen kiloa) että kun ensimmäistä kertaa kokeilin juuri sellaisella halpishihnalla niin alkoi niskaan sattua vartin jälkeen. Valjailla ei tule epämukava olo parinkaan tunnin roikottelussa.
 
Muovikoukkua ovat jotkut epäilleet ja taisivatpa maailman foorumeilla puhella että Neotechillakin oli alussa ongelmia koukkujen kestävyyden kanssa, mutta vaihtoivat mallia ja tuo nykyinen vaikuttaa kyllä erittäin lujalta eikä kummassakaan ole vielä havaittavaa kulumistakaan. Ja onhan se hihnan koukku kuitenkin aina helpompi vaihtaa kuin fonin lenkki jonka taas saattaa metallikoukulla kulahtaa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
jkourula
27.01.2011 09:25:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä vinkki. Itselläni on Cebulla ollut käytössä tenorin kanssa jo muutaman kuukauden ja voin kyllä suositella varauksetta. Säätömekanismi toimii hyvin ja ei luisu. Kyllä se foni vielä painaa niskaa, mutta tuon kanssa se hihna itsessään ei paina ikävästi mistään.
 
Saa muuten myös Thomannilta. http://www.thomann.de/fi/cebulla_m_saxophongurt.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti