Muusikoiden.net
22.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: käyrätorven valinta lapselle
1
katriina40
12.09.2010 22:25:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poikani soittaa käyrätorvea musiikkiopistossa. Tähän saakka hän on soittanut lainatorvella, mutta piakkoin olisi aikeissa hankkia oma soitin. Asiaa selvitellessä on herännyt seuraavia kysymyksiä:
 
-mikä ero on Kruspe- ja Geyer-tyylisillä soittimilla?
-osaisiko joku vielä vertailla Hans Hoyerin 6801, 801 ja G10 malleja?
 
Tavoitteena olisi hankkia hyvä soitin, jolla pärjäisi vuosia eteenpäin. Olisin kiitollinen käyrätorviopettajien mielipiteistä ja kokemuksista. Kiitos!
 
inde
15.09.2010 14:30:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä ikäinen poika?
 
katriina40
15.09.2010 14:37:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poika on 9-vuotias, mutta ikäisekseen isokokoinen. Tähän saakka soittanut lainatulla f-vireisellä oppilassoittimella. Soittaa neljättä vuotta, mutta käyrätorveen siirtyi vasta viime vuonna. Kokee soittimen omakseen, joten ostaisin kerralla kunnollisen, jottei heti tarvitse vaihtaa parempaan.
 
lmfmis
21.09.2010 16:51:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

katriina40: Poika on 9-vuotias, mutta ikäisekseen isokokoinen. Tähän saakka soittanut lainatulla f-vireisellä oppilassoittimella. Soittaa neljättä vuotta, mutta käyrätorveen siirtyi vasta viime vuonna. Kokee soittimen omakseen, joten ostaisin kerralla kunnollisen, jottei heti tarvitse vaihtaa parempaan.
 
Ei kannata myöskään ampua "yli" koska soitinta vaihtaa seuraavan kymmenen vuoden aikana kuitenkin. Takuulla.
 
Kun taidot pojalla kehittyy oppii arvostamaan tiettyjä soittimen ominaisuuksia tai kuvittelee jonkin soittimen olevan paremman kuin se mikä itsellä on...
 
Mitä opettaja suosittelee?
 
katriina40
21.09.2010 22:18:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opettaja suosittelee ostamaan kerralla aikuisten tuplatorven. Itsekin asiaan perehdyttyäni olen tuplatorven kannalla. Ergohorn auttamaan kannattelua. Nyt pitääkin ratkaista, ottaako hyvän oppilassoittimen, Hans Hoyer 801, 2690 eur, vaiko ammattilaisellekin kelpaavan Hans Hoyer G10:n reilut 800 kalliimmalla.
 
Olen kallistumassa 801:n kannalle, koska takuulla poika ehtii naarmuttaa ja lommottaa torveaan riittävästi halutakseen joka tapauksessa uutta ennen täysi-ikäisyyttä. Ikää kun on vasta 9v ja pojat nyt on poikia...Että ostanen nyt 801:n ja alan pikku hiljaa säästelemään seuraavaa torvea varten.
 
Tijj Bara
24.09.2010 17:19:36 (muokattu 24.09.2010 17:20:36)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa myös vilkaista postitorvesta käytettyjä, hyvällä lykyllä voi jopa saada lähes ammattitorven tuolla rahalla. Ja ne ovat yleensä soitettu auki, joten sitä ongelmaa ei ole, toisin kuin uusissa.
 
inde
11.10.2010 15:55:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie soitin 6 vuotta opiston lainatorvella ennen kuin ostin oman ja silloin ostin kunnollisen laadukkaan torven joka oletettavasti kestää loppuelämän ajan kun en tästä ammattia tee.
Suosittelen kyllä sitä lainatorven käyttöä kun noin nuorelle ja kokemattomalla soittajalle uuden auki puhaltaminen kestää ja on suht hankalaa. Itsellä siihen meni aikaa paljonkin ennekuin soundi alkoi olemaan hyvä ja samaten vire. Tai sitten se käytetty, uusi on aina uusi. Ja jos sitä ei meinaa soittaa kun muutaman vuoden ja sitten hankkii jo uuden ni kannattaa miettiä taloudellisuutta ja ekologisuutta. Ja onko järkeä hankkia torvi mikä jää joidenkin vuosien kuluttua kuljeskelemaan nurkkiin. Ja mahdollisuus on että pari vuotta menee ja sit hän vaihtaa soitinta, alku voi aina olla kivaa, kun karu todellisuus iskee, eli harjoitusten määrä ja soittimen oikea luonne ja soittamisen haastavuus ja kärsivällisyyden vaatimus, voi mennä soitosta maku.
 
katriina40
12.10.2010 14:46:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
Kiitos kaikille kommenteista! Poika on nyt pari viikkoa soitellut ylpeänä ja onnellisena uudella Hans Hoyer 801A:lla. Käyrätorviammattilaisen mukaan soittimella pitäisi pärjätä lukioikäiseksi, mihin on vielä kymmenisen vuotta. Vanhempana halusin satsata soittimeen sen verran kuin varat sallivat, jottei soittointo tyrehtyisi ainakaan opiston lommoisen Amatin sättimiseen.
 
Tuon hienompi torvi olisi jo mielestäni ollut turhuutta, kun pikkupoika ei aina muista olla niin huolellinen, joten se ei kuitenkaan todennäköisesti kestäisi loppuikää. Ja jos poika tästä vielä enempi innostuu vaikka ammattilaisuuteen saakka, ei hän todennäköisesti enää halua soittaa äitinsä valitsemalla torvella, vaan valita soittimen omien mieltymystensä mukaan. Joten siihen voi jo pikkuhiljaa alkaa varautua pistämällä rahaa sukanvarteen seuraavaa hankintaa varten - toiveena kuitenkin, että nykyisellä soitellaan innolla vuosia eteenpäin.
 
Käytetyn soittimen ostaminen ei onnistu niin helposti suurten kaupunkien ulkopuolella, joten uusi soitin oli meille ainoa mahdollinen ratkaisu. Opettaja koesoitti torven, joka tuli matkahuollon kautta 2 vkon kokeiluajalla Soitin Laineelta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti