Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alton tyynyt
1
eskoma
25.05.2010 15:29:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku varmaankin tietäisi sanoa, mitä rasvaa tms. voisi hieman pyhkäistä alttoni läppiin, kun meinaa hieman tarttua aukkoon kiinni.. Ei irtoa aivan herkästi. Mikä avuksi? Jos joku voisi antaa vinjettä. Kiitos!
 
NeliX4
25.05.2010 16:43:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putsaa varovasti juuri soitetun fonin läpät tupakkipaperilla, imee läppiin kerääntyneen sokerin.
 
Murgo
25.05.2010 20:45:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sytkäribensaa (Eli naftaa,zippo tms. esim. pumpulipuikon, paperisuikaleen tai piippurassin avustuksella) myös käytetään tarkoitukseen. Ainakin itse sain ko. aineella klarinetin tyynyistä pois jonkun niihin sotkeman pellavaöljyn.
 
Dollarin seteli taitaa olla "perinteinen konsti" myös.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
ZaGaali
28.05.2010 06:26:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tuohon löytyy soitinkaupoista tarkoitettua paperia. Niinsanottua puuteripaperia.
Suosittelen ennemmin tuhlaamaan pari euroa varmaan konstiin enkä ihan vielä bensiiniin.. Tämä puuteripaperi "puuteroi" tyynyt siten ettei se pääse tarttumaan.
Ehkä jollain perunajauhollakin vois kokeilla varovasti, mut sitä ei paljon tarvi.
 
-ZaG
 
Jos ei muuten, niin sitten fiiliksellä..
Murgo
28.05.2010 08:46:00 (muokattu 28.05.2010 08:50:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puuteripapereista on kahta mielipidettä liikkeellä tuolla maailman foorumeilla (kuten tietysti useimmista muistakin jutuista), monet asioista perilla olevat (esim. Stephen Howard Haynes Saxophone manualissa, erinomainen kirja muuten) ovat sitä mieltä ettei ole järkevää "peittää hillotahraa jauhoilla" eli lisätä sotkua sotkun päälle vaan kannattaa puhdistaa se sotku pois.
 
Itselläni ei kokemusta puuterilapuista ole. Ei ole myöskään paljon ollut takerteluongelmia, koetan välttää sokerin tai rasvan puhaltamista torveen huuhtelemalla suun ennen soittoa, paitsi kiinalaisissa joiden tyynyt tuntuvat uusina olevan hiukan tahmeita, johtuneeko sitten jostain kyllästysaineesta tms. Sytkärinbensasta on ja se toimii. Huomattava siis että aine on nimenomaan sytkäriin tarkoitettua joka ei oikeastaan ole bensiiniä vaan naftaa, ei puhdistusbensiiniä, lakkabensiiniä tai mopon tankista otettua ysivitosta.
 
Mainittu herra Howard kertoo kirjassaan pitäneensä työpöydällään kokeeksi useiden vuosien ajan tyynyä johon aina silloin tällöin on lätrännyt ko. ainetta eikä nahalle ole aiheutunut mitään vahinkoa, eli ei siis kuivata tyynyjä tms. kuten joku "kuivempi" liuotin saattaisi.
 
Tislattua vettä (akkuvettä) jotkut myös suosittelevat jos sytkärinbensa tuntuu pelottavalta, siihenkin sokeri liuennee, rasvaisemmat aineet varmaan huonommin.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Saaruska
22.09.2013 22:07:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on nyt yli kymmenen vuoden soiton jälkeen altossa alkanut jotkut läpistä maiskuttelemaan häiritsevästi. Tupakkapaperia olen koittanut laittaa muutaman läpän alle, mutta siitä ei ole ollut apua kuin vähäksi aikaa.
Nyt onkin alkanut kiinnostamaan sytkäribensan käyttäminen puhdistamiseen, mutta vähän on epäselvää millä sitä pitäisi sinne läppiin laittaa, jotta puhdistuminen olisi tehokasta. Jossain vaiheessa koitin pumpulipuikoilla puhdistella läppiä, mutta ne olivat liian isoja siihen tarkoitukseen.
 
Murgo
23.09.2013 05:47:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaksinkerroin taivutettu piippurassi on yksi mahdollinen väline, itse olen myös käyttänyt ihan tavallisesta kopiopaperista leikattuja sytkäribensalla kostutettuja liuskoja. Kuivauksen voi sitten tehdä vaikkapa sillä sätkäpaperilla.
 
Tulipa tuossa viime viikolla kokeiltua hätäkonstina tuota seteliäkin (dollaria ei ollut joten käytin 5 eurosta) ja sekin toimi takertelevan Gis-läpän ensiapuna.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Saaruska
27.09.2013 13:52:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on piipunrassia apuna käyttäen käyty kaikki läpät läpi ja kuivauksen tein tolla sätkäpaperilla. Illalla sitten orkesterissa saa nähdä onko muutosta tapahtunut.
 
Hekku56
01.10.2013 13:33:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heitin pienen soolokeikan ja kerroin aina välillä saxofonista, soittajista ym. Sitten kerroin tuon dollarin setelikikan ja sanoin, että 5 € seteli kelpaa myös. Olisko kellään vitosta. Sain hyvät naurut näppärästä pummauskeinosta. Seuraava kappale oli tietysti 'vippaa mulle viitonen'
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti