Muusikoiden.net
23.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korvatulpat vaskilla
1
ahtauma
23.01.2010 10:51:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen nyt aloittanut trumpetin soiton osana yhtä rokkipumppua. Kaikki meni hyvin, kunnes pistin korvatulpat korviin. Aivan kauhean kuuloista. Sama asia myös korvasuojaimilla.
 
Soitan trumpettia toistaiseksi treeniksellä ihan laulumikin kautta, eikä tämäkään vaikuta juuri äänen sointiin. Mutta kun äänenvoimakkuus on sitä luokkaa, että ei ilman tulppiakaan voi soittaa (ja tästä ei tingitä). Olisi kuitenkin kiva kuulla soitostaan muutakin, kuin sen ininän joka muistuttaa jotain halpaa lelusyntikkaa.
 
Ilmeisesti ääni ei muokkaudu muiden korviin samalla tavalla (kaverit eivät huomanneet mitään eroa, tosin eivät ne mitään vaskista tajuakaan), vaan ongelma on siinä kun itse käytän niitä ja luustoni (tai joku) resonoi sen äänen mukana ja osa äänestä tulee siis sitä kautta. En tiedä tajusko kukaan mitä meinasin :D mutta jos täällä on joku joka on onnistunu ratkasemaan samankaltaisia ongelmia, niin olisin avusta tosi kiitollinen!
 
Investoihin olen valmis, esim. jos custom korvatulpat todellakin auttaa, voisin hankintaa harkita.
 
isojussi
23.01.2010 16:12:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoo, mikä mulla on (pasuunan kanssa) toiminu on seuraava tsydeemi: käytä avoimia kuulokkeita joihin tulee vaan se sun mikitetty pilli eikä muuta. Muu pänti vuotaa tarpeeks luureista läpi etkä rusikoi ansatsias soittamalla liian kovaa.
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
NeliX4
23.01.2010 20:17:24 (muokattu 23.01.2010 20:18:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen pleksi, joka heijastaa äänen takas, mikkitelineeseen siitilaineelta on toimiva ja halpa. Toimii hyvin kovemmassakin menossa. Kunnon monitorointi on tietty toinen, mutta 100 kertaa kalliimpi ja vaivalloisempi. Tulpilla on vaan aina paska soittaa, siitä ei pääse mihinkään mut kunnon korvamonnarit auttaa kyllä paljon.
 
Elacit tms kannatta kyl hankkia. Korvamonitorointia voi kyllä kokeilla millä tahansa eristävillä nappikuulokkeilla, esim. Senkun CX300/400.
 
ahtauma
24.01.2010 11:47:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm joo, eristävät korvamonitorit kuulostais kyllä aika hyvältä ratkaisulta. Treeniksellä kyllä onnistuu, mutta mietin miten keikkatilanteessa, että mihin ne pitäisi kytkeä ja silleen? Jotain langatonta mallia joka tapauksessa lähden nyt hakemaan, mutta pitääkö ne pistää suoraan miksauspöydän auxiin vai saako ne jotenkin di:n tai vastaavan kautta?
 
Toi pleksi vois kanssa olla hyvä, mutta ajattelin tässä myös langattoman trumpettimikin (jonkun senkun tai vastaavan) hankkia, eikä se siinä oikeen tietysti toimisi. Pitäähän sitä vähän tanssimaan päästä, kun kerran semisti rytmimusiikkia tässä tehdään :)
 
isojussi
24.01.2010 23:06:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testaapa nyt ensin ne avoimet kuulokkeet...
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
ahtauma
25.01.2010 07:59:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo totta kai. Tai niin ajattelin pistää nappikuulokkeet ensi treeneissä korvasuojaimien alle, kun ei oikein muutakaan ole, mutta kai se antaa jonkunlaisen kuvan..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti