Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymyksiä poikkihuilusta
1
brn2sk8
08.10.2009 12:11:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi
 
Eli 19v kitaristi olen, bändissäkin juu. Nyt kumminkin kun on tullut soitettua jos jonkinlaisia vehkeitä, mm. koskettimilla osaan jotakin, kitaralla kokolailla pätevä, teoriat yms. on yleisesti musiikista hyvin tiedossa. Puhaltimista ei ole kokemusta muuta kuin huuliharpusta, vaikutti niin mielenkiintoiselta että aloin ottamaan selvää puhaltimista enemmänkin soundiensa osalta ja päädyin tulokseen että aion hankkia poikkihuilun ja opetella sitä soittamaan.
 
Haulla yritin hakea samanlaista aihetta ja netistä muualtakin vinkkejä poikkihuilun soiton aloitteluun, mutta mistään ei tuntunut irtoavan oikein mitään niin alotin nyt sitten uuden aiheen kokonaan :)
 
Eli millainen poikkihuilu olisi hyvä aloittelijalle, joka kumminkin varmasti kehityttyään vaatii soittimelta enemmänkin? Soittimesta itsestään en tiedä paljoakaan enkä soittotavoista, sen vain että niitä on saatavilla rengasläpillä ja suljetuilla läpillä, joiden käytännöllistä eroa en kylläkään ymmärrä.
 
soittimen olisi mukava olla suhteellisessa määrin helpposoittoinen, siinä mielessä ettei fyysisesti vaadi sormilta suurta rasitetta tai painamista, kuten monet muut soittimet niin että niitä pitää puristaa rystyset valkoisina.
 
Ja koska ilmeisesti soinnin puolestakin pitäisi jokin mielipide antaa, niin en haluaisi että se kuulostaa säkkipilliltä, eli ei mitään aivan ylikorkealle menevää pilliä, vaan jokin millä pääsee suht matalallekin.
 
Auttaako ollenkaan jos sanon että esim. tässä kappaleessa jonka linkin takaa löydätte, on mielestäni varsin hieno ääni.
 
Eli tässä http://www.youtube.com/watch?v=hIIf6drhCfg&feature=related
 
Hintaluokka minkä semmoisesta olisin valmis maksamaan liikkuu siellä ilmaisesta 700e max, koska en kummiskaan varmaan oo mihinkään konserttiin pyrkimässä :)
 
kitoss
 
Cry Baby and ask me WHY WHY
ope16
09.10.2009 01:53:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos päivän pelastuksesta! Kyllä. Ian Andersson on super! Juuri tätä versiota en ollut kuullutkaan. Tekipä hyvää. Nyt vain etsimään , millä pelillä sälli soittaa. Itse soitan Yamahaa, kovin kallista sellaista, enkä usko, että ihan halvalla pelillä ko lopputulokseen pääsee, niin hyvin mikitetty kuin näyte olikin.
Jos puhuttaisiin klassisesta huilunsoitosta, antaisin (kaiken parjaamisen uhallakin) pari varoituksen sanaa ja kehoittaisin kuuntelemaan myös muita huilisteja, mutta jos tuohon pyrit, niin anna mennä vaan.
Nyt ei jaksa enempää...
 
ope16
09.10.2009 02:04:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okei,uteliaisuus voitti. Ianin nykyiset soittimet ovat pikaisen vilkaisun mukaan Sankyo Silversonics ja sarjan 2100 ja 3100 Powell Flutes.
 
brn2sk8
09.10.2009 11:31:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enhän mä nimenomaan voi sanoa että tuohon Ianin soittoon pyrin, oon vaan sitä mieltä että äijän piippu soundaa tosi hyvälle.
 
Cry Baby and ask me WHY WHY
ope16
09.10.2009 23:01:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liputtaisin Yamahan oppilasmallin puolesta. Siinä on kotuullisen laajasointinen alarekisteri ja tasainen viritys läpi skaalan. Pearlia paljon tarjotaan, mutta soundi on paljon kapeampi ja kepeämpi ja koneisto aika rihveli. Nykyisin tosin jammunkin laatua on heikennetty ja tuotantoa siirretty olikohan se nyt Taiwaniin tai jotain yhtä yhtä järjetöntä.
 
brn2sk8
11.10.2009 14:57:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, no alan metsästämään vaikkapa käytettynä jotain vähän vanhempaa yamahaa, kiitoksia tästä :)
 
Cry Baby and ask me WHY WHY
Thevisa
20.10.2009 18:01:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suljettuläppäisellä on helpompi soittaa, mutta saundi ei ole niin hyvä, kuin avoläppäisellä. Ero on kuitenkin käsittääkseni niin pieni, ettei siitä kannata murehtia, kun vasta puoliammattilaisena.
 
Itselläni on Yamahan käytetty suljettuläppäinen, jolla rikon kaikkia sääntöjä opiskelemalla sitä itsenäisesti. Vaikka hengitystekniikkaa on jokseenkin tullut reenattua laulun puolella, ja vähän itse huilustakin ulos saatava ääni ehtinyt kehittyä, niin on sellainen vähän jämähtänyt olo soittimen kanssa. Varmasti olisi paljon järkevämpää käydä opettajalla, että siitä saisi jotain soitettavaa ääntä aikaiseksi, mutta muiden soitinten kanssa on niin kiire, että enemmänkin se on viimeaikoina jäänyt pölyyntymään nurkkaan, etten opettele ääriväärää tekniikkaa selkärankaan, jos jonain päivänä vielä menen opettajalle asti tuota harjoittelemaan.
 
Mutta toisaalta, onhan Ian Andersonkin täysin itseoppinut...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti