Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamisen vaikutus keikkoihin
1
midnight rose
20.05.2016 12:54:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hallitus on siis näillä näkymin vapauttamassa ravintoloiden aukioloaikoja ensi vuoden alusta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ravintola saisi jatkoaikaluvat omalla ilmoituksella. Tällä hetkellähän tilanne on se, että jatkoaikaa varten ravintolassa täytyy olla elävää musiikkia tai DJ. Miten luulette, että tämä muutos vaikuttaisi keikkojen määrään ja keikkailuun ylipäätään? Itse ainakin keikkailen monessa pienemmässä pubissa, joissa järjestetään keikkoja juuri tuon luvan saamisen takia. Monet ravintoloitsijat ovatkin sanoneet suoraan, että lopettavat keikkojen järjestämisen jos tämä lakimuutos toteutuu. Olipa kerran lehdessä myös erään ulkomaalaistaustaisen omistajan kommentti jossa hän päivitteli sitä kuinka joutuu nyt maksamaan paljon bändeistä, "jotka eivät kiinnosta ketään ja ihmiset haluavat vaan karaokea"
 
Olen myös jutellut asiasta parin pienemmän ohjelmatoimiston kanssa ja he ovat sanoneet, että lakimuutoksen myötä 50% keikoista häviäisi. Itse pidän tätä lakimuutosta hyvin huolestuttavana. Monelle ammatikseen keikkailevalle trubaduurille/duolle näiden pikkupaikkojen keikat ovat olleet hyvin merkittävä tulolähde.
 
Bonham
20.05.2016 20:16:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä tiedän kanssa pari pientä ohjelmatoimistoa, jotka myy räkäkeikkaa kulmabaareihin vetoamalla tähän jatkolupaan... ei ne keikat nytkään ketään kiinnosta
 
miffe
24.05.2016 17:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Mä tiedän kanssa pari pientä ohjelmatoimistoa, jotka myy räkäkeikkaa kulmabaareihin vetoamalla tähän jatkolupaan... ei ne keikat nytkään ketään kiinnosta
 
Mutta jatkoaikaluvat ovat kiinnostaneet.
 
Keikkamäärät tulevat takuulla vähenemään radikaalisti ja suurimmat kärsijät ovat trubaduurit, duot, coverorkatt, nimettömät räkälöissä vetävät bändit ja suosionsa huipulta tippuneet has beenit.
 
Nämä ovat keikkamäärän osalta varmaan 80-90 prosenttia, mutta liikevaihdon puolelta ehkä vain 60-70 prosenttia.
 
Eli menestyjät ja suuret nimet jatkavat vielä porskuttamista. Muiden kannattaa hakeutua kortistoon tai ainakin pysyä päivätöissä, jos sellaisessa on nyt.
 
entinen turkulainen
Vilhelmus
26.05.2016 07:58:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Eli menestyjät ja suuret nimet jatkavat vielä porskuttamista. Muiden kannattaa hakeutua kortistoon tai ainakin pysyä päivätöissä, jos sellaisessa on nyt.
 
Tämä. Muutenkin ala on mennyt vuosi vuodelta enemmän siihen, että sellaiset "semiartistit" ovat keikkalavoilta vähän kadonneet. Tai ainakin ansaitsevat semiartistit.
 
Ihana tulevaisuus edessä, kun soittamisesta tienaavat JVG & Cheek (no, soittamisesta, niin...), Yö, Anssi Kela ja Apulanta...
 
Itsekin tähän pelolla suhtauduin, mutta sitten päätin mennä kohti muutosta "vitut siitä" -asenteella. Jos ei markkinatalous meikälle suo keikkaa, olkoon sitten suomatta. Yksityistilaisuuksien määrä voi vaikka noustakin, jos jengi ei enää rafloissa niin bändejä näe.
 
Toisaalta varmaan bändit häissäkin alkavat vähentyä ja tilalla olla enemmän Dj:tä ja räppäriä.
 
Jäätävä mänkkinen.
miffe
03.06.2016 01:31:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vilhelmus: Yksityistilaisuuksien määrä voi vaikka noustakin, jos jengi ei enää rafloissa niin bändejä näe.
 
Jäljelle jäävät toki festarit, jotka voivat teetättää yhteisen julisteen, koska rundaavien artistien määrällä saa hädin tuskin täytettyä kaksipäiväisen festarin lavat. Nyt, kun metalli on vähän alempana suosiossa, on lavoja 2:
 
Ekalla lavalla vetävät Jari Sillanpää, Juha Tapio, Paula Koivuniemi, Yö ja Popeda. Tokalla sitten Cheek, Elastinen, JVG ja Jukka-Poika. Kaljateltassa viihdyttää Arttu Wiskari.
 
Tämä line-up tarjoaa koko perheen kattauksen. Äiti on ykkösessä, mirkut kakkosessa ja isi teltassa.
 
Samat lavat, sama tekniikka, samat esiintyjät - vain paikka ja ajankohta vaihtuu.
 
PS. Tota kaikkea en edes yrittänyt kirjoittaa vitsinä, koska homma oikeasti alkaa muistuttamaan tuollaista.
 
entinen turkulainen
käsi
03.06.2016 08:38:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmasti vaikuttaa keikkojen määriin, mutta onko se pelkästään pahasta? Kun keikkojen saaminen on vaikeampaa tarkoittaa se kilpailun koventumista ja paskimmat alkaa jäämään ilman keikkaa tai huonoimmat myyjät ei saa hoidettua keikkoja.
 
Jatkoluvat on ollut aikanaan kannustin hoitaa ohjelmaa baariin, mutta siihen on kelvannut ennenkin esim karaoke jos sen on hoitanut joku ns ulkopuolinen firma. Ja onhan noita jos jonkinlaisia kissanristiäisiä ollut.
 
Live jutut nyt vaan ei ole suosion huipulla just nyt, vaikka jotain elpymisen merkkejä onkin näköpiirissä. Erilaisia keikkoja ainakin omassa kotikaupungissa on koko ajan ja kasvamaan päin. Ne myös houkuttelee jengiä sinne baariin, tai terassille, tai yksityisbileisiin.
 
Jos sitä haluaa että keikkoja on jatkossakin, niin ensimmäisenä kannattaa se oma perse siirtää paikkaan jossa niitä keikkoja on. Antaa tiskin taakse palautetta asiasta, että onpa mukavaa kun on keikkoja. Seuraavaksi pyytää kaverit mukaan kanssa. Jokainen voi itse vaikuttaa siihen onko keikkaa omalla alueella vai ei.
 
MUSIC LOVER, Joka on päättänyt onnistua unelmissa
sticky fingers
06.06.2016 20:31:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiko tässä käydä niin kuin esim. Tavastia ja Loose on Helsingissä tehneet, että keikat vedetään ensin ja sitten "toinen kattaus" bileporukalle esim. klo 12 alkaen. Tuntuis toimivan ja tuo baarille ns. varmasti perustuoton silloinkin, kun bändit ei vedä.
 
Toki tääkään konsepti ei toimi joka paikassa, mutta joidenkin osalta voi toimia. Kokeilisin ainakin, jos mulla paari olis.
 
"Giving up is a gateway drug"
Raiku
27.06.2016 19:53:42 (muokattu 27.06.2016 19:56:24)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu tuo Loosen ja Tavastian tyyli on jokseenkin masentava vaakakuppi. Loosessa oli kolme tiukkaa hommansa osaavaa bändiä jotka eivät todellakaan jättäneet kylmäksi, ni maksavia asiakkaita 27 ja kun bändien jälkeen rupes dj vetää ni tupa täynnä ja jotain edm paskaa paukkuttivat siellä. Onko nuoriso jotenkin tyhmentynyt etteivät diggaa tunteen täyteläisiä liveakteja jossa adrenaali virtaa sekä herättää ajatuksia, vaan mielummin vertailevat perseitään tanssilattialla ja notkuvat jonkun eurodancen tahtiin ja vielä Loosessa joka on kummiskin rokin mekka..ainaki oli joskus.
 
sticky fingers
27.06.2016 20:28:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raiku: Juu tuo Loosen ja Tavastian tyyli on jokseenkin masentava vaakakuppi. Loosessa oli kolme tiukkaa hommansa osaavaa bändiä jotka eivät todellakaan jättäneet kylmäksi, ni maksavia asiakkaita 27 ja kun bändien jälkeen rupes dj vetää ni tupa täynnä ja jotain edm paskaa paukkuttivat siellä. Onko nuoriso jotenkin tyhmentynyt etteivät diggaa tunteen täyteläisiä liveakteja jossa adrenaali virtaa sekä herättää ajatuksia, vaan mielummin vertailevat perseitään tanssilattialla ja notkuvat jonkun eurodancen tahtiin ja vielä Loosessa joka on kummiskin rokin mekka..ainaki oli joskus.
 
No jos näin on asia niin jossain lie vikaa - bändeissä, markkinoinnissa tai ehkä yleisössä. Joka tapauksessa eikö ole hienoa, että Loose pystyy pyörittämään noita 27 maksaneen katsojan iltoja sillä, että Dj soittaa "jotain edm paskaa" pändien jälkeen? Hienoa minusta. Bändit voittaa, koska saavat soittaa ajoissa ja puitteiden tarjoaja voittaa, kun saa rahat sisään keskinkertaisemmankin bändikattauksen jälkeen.
 
Jännä muuten, että niinä kymmeniä iltoina/öinä kun olen Looseen rahojani kärsinyt, ei "jotain edm paskaa" ole koskaan soitettu, vaan enemmänkin pop, rock ja indie -osastoja on levylautasilla viihtynyt...
 
"Giving up is a gateway drug"
Raiku
28.06.2016 20:46:35 (muokattu 28.06.2016 20:49:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi olla hyvin vikaa myös siinä että oli juuri päättäjäiset samana päivänä koska aikaisemmalla kerralla samalla kattauksella oli 86 maksanutta ja pari kymmentä tuli vielä kun lipunmyynti pistettiin vahingossa kiinni ennen viimistä bändiä. Oli henkilö kunta sanonut tämän jälkimmäisen kattauksen jälkeen että kyl se vaan ikävä kyllä edm vetää enemmä ku live ilta. Mut tämähän vaan meinaa että tarvitaan jotain uudistusta skeneen, uus mesta tai jotain. Ja kyllähän hyvä on et bändit kummiskin saa sen esiintymisen vaikka onkin discon avituksella. Olisko sit ollu joku ensinmäinen edm setti tiedä sitten.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti