Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikan saanti Helsingistä?
1 2
Raiku
14.02.2016 12:04:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi ihmiset!
 
Mikäs tässä Helsingin keikkakuviossa on oikeen vikana, ollaan yritetty puskee tuossa vuoden verran valmista kolmen bändin pakettia baareihin ja kyseessä on kummiskin vanhanliiton soittajia tunnetuista bändeistä. Sähköposteihin ei vastata vaikka kuinka yrittää tavoittaa, luvataan päiviä jotka unohdetaan ja pahoitellaan päällekkäis buukkauksista eikä ehdoteta uutta korvaavaa päivää.
 
Onko se totta mitä pitkäaikaisessa tunnetussa metallibändissä laulanut ystäväni sanoi minulle: "Muista että suomessa musapiirit on niin sisäsiittosia että et saa ku suhteella näkyvyyttä, laadulla ei ole mitään väliä vaan että ketä tunnet ja kuin nuolet perseitä."
En oikeen tahtoisi uskoa tätä todeksi.
 
Eli onko se niin et frendien bändeille keikat aina ekana ja jos muistetaan ni sit muille? Onko ihmisillä kokemuksia? Onko bändejä liikaa ja soittoloita liian vähän? Onko keikkakuviot (verotukset yms) vaikeuttanut tilannetta (tuskin koska päivämäärät aina täynnä) Voisko joku raottaa kuviota et sais jotain selvää ja mielenrauhaa?
 
santakasa
14.02.2016 15:50:58 (muokattu 14.02.2016 21:04:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olen itse jo lopettanut keikkojen yrittämisen Helsingistä. Yrittänyt valmiilla keikkasetilläkin hakea, mutta sama ongelma: ei mitään vastausta.
 
kun kaulaparrat yrittävät uhota olevansa ernuja genressä, jonka olennaispiirre on elää vanhempien nurkissa 35-vuotiaiksi asti - emukka
JohnJ
14.02.2016 19:06:30 (muokattu 14.02.2016 19:09:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiva kuulla etten ole yksin tässä samassa veneessä. Uskon kyllä sen, että tarjontaa näihin paikkoihin on nykyään ihan helvetisti, ja meiliä tulee bändeiltä päivittäin. Mutta siltikään ei minusta ole ammattimaista, että asiallisiin tarjouksiin jätetään kokonaan vastaamatta, vaikka laittaisi vielä kohteliaan muistutuksen myöhemmin. Kieltäväkin vastaus varmistaisi sen että tarjous on ainakin noteerattu eikä makaa lukemattomana inboxissa.
 
Metal meets the bone!
M.A.C.H.O. #13 - JUU HÄV PIIN IREISD!!!1
Raiku
14.02.2016 21:19:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juurikin näin, ja sit kun selvittelet kanssa bändien aikataulut sekä lyödään lukkoon ni sit saat kuulla et "oho tsori, tää menikin. tsekataan jotain muut päivää." ja ei kuulu mitään. Kiva siinä sit ilmotella bändeille takas et vituiks meni, tulee jokseenkin paska fiilis. Paska kaatuu Järjestäjän niskaan vaikka syy on ihan muualla.
 
midnight rose
15.02.2016 02:20:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä Helsingissä ole enää oikein paikkoja, jotka soveltuisivat raskaammalle musiikille. En itse ainakaan näe järkeä edes keikkailla Helsingissä bändin kanssa esim. seuraavista syistä:
 
-Liksaa ei saa
-Soittoajat keskustan klubeilla ovat sen verran aikaisia, että sinne ei vahingossakaan eksy ulkopuolista yleisöä. Tämä sen takia, että DJ:t vetävät tanssilattian täyteen.
-Lähiöpubit ovat vielä hiljaisempia
 
Arkikeikkoja ei ainakaan ole järkeä vetää. Jopa perjantai-illat ovat hiljaisia monissa suosituissakin paikoissa. Ihmiset tulevat muutenkin paikalle usein vasta puolenyön jälkeen. Ajat ovat valitettavasti kovat ravintoloille ja bändeille tällä hetkellä. Pitkään jatkunut lama ja virontuonti ovat tehneet tehtävänsä. Ihmiset käyttävät rahansa mielummin areenakeikkoihin ja festareihin. Saa nähdä kokeeko paikallinen live-musiikki vielä uuden nousun vai kuihtuuko kokonaan.
 
miffe
15.02.2016 11:30:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

midnight rose: Ihmiset käyttävät rahansa mielummin areenakeikkoihin ja festareihin.
 
Mutta kuinka kauan meillä on tarjolla kotimaisia areenakokoluokan keikkoihin kykeneviä UUSIA artisteja? Levy-yhtiöiden toiminnan pitkäjänteisyys on noin 2-3 sinkkua -> rahat ulos -> menestys hiipuu -> artisti ulos.
 
entinen turkulainen
Karhukoira74
15.02.2016 11:39:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tätä samaa vaivaa kyllä ympäri Suomen....aika moneen paikkaan mekin bändin kans on yhteyksiä otettu, ja se on prosenttien luokkaa se kuka vastaa. Paikallisistakin baareista tietäen, luulis olevan aikaa vastata edes että ei kiinnosta...sen kahvin litkimisen, hedelmäpelin pelaamisen, netin selaamisen ja röökin vetämisen välissä. Aika hiljaista noissa baareissa päiväsaikaan kuitenkin on, sen mitä olen niissä muissakin asioissa käynyt. Jotain vitun (anteeksi ruma sana) ylimielisyyttä se on, vaikka yhdessä jos baarin kans hyvin suunnittelis illan ja mainostukset niin aika pienillä panoksilla siitä voisi tulla varmasti hyvä juttu sekä bändille että baarille. Mutta sellaisissa baareissakin on tullu vedettyä, joita ei vähempää vois kiinnostaa bändi. Onneksi nää alkaa ollakin tai vähintäänkin mennä nurin. Sitten kunnon paikkoihin pitäs olla sitä nimeä...
 
-So many assholes, so few bullets-
Raiku
15.02.2016 18:14:52 (muokattu 15.02.2016 18:19:58)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Me päätettiin et lopetetaan lipun myynti jos paikka ei erikseen vaadi "takuita" koska on se tärkeempää saada jengiä paikalle ku rahaa, raha jokseenkin pilaa sen alku tarkotuksen: rakkaudesta musiikkiin, soittamiseen ja näkyvyys. Tottakai jotain kulukorvauksia jos pidemmälle lähtee.
 
Dirtyh
15.02.2016 20:47:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli hyvin kuvaava tilanne kun kävin sopimassa keikan lähikapakkaan tutun ravintoloitsijan kanssa. Istuessani siinä samalla hörppimässä sitä yhtä kaljaa niin tähän pubiin soitti sinä aikana 3 eri tyyppiä ja tiedusteli keikansaantimahdollisuuksia. Sähköposteja tulee kuulemma aivan tajuttomasti.
 
Huonot ovat ajat.
 
midnight rose
16.02.2016 02:33:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Mutta kuinka kauan meillä on tarjolla kotimaisia areenakokoluokan keikkoihin kykeneviä UUSIA artisteja? Levy-yhtiöiden toiminnan pitkäjänteisyys on noin 2-3 sinkkua -> rahat ulos -> menestys hiipuu -> artisti ulos.
 
Veikkaan, että 5-10 vuodessa aika jättää noista vanhoista staroista. Nyt niistä vielä yritetään lypsätä loput irti näiden Vain elämää ja comeback-keikkojen muodossa. Ehkä sitten alkavat taas uudet nimet kiinnostavan tai tilalle tulee ihan muut taiteen tai viihteen muodot teknologian kehittyessä.
 
Dirtyh
16.02.2016 10:03:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

midnight rose: Veikkaan, että 5-10 vuodessa aika jättää noista vanhoista staroista. Nyt niistä vielä yritetään lypsätä loput irti näiden Vain elämää ja comeback-keikkojen muodossa. Ehkä sitten alkavat taas uudet nimet kiinnostavan tai tilalle tulee ihan muut taiteen tai viihteen muodot teknologian kehittyessä.
 
Mä luulen että tämä miffen mainitsema konsepti senkun kehittyy. Areenojen lavalle rakennetaan spektaakkelin omaisesti one hit wonderien kimppatapahtumia. Kerrallaan on kuitenkin pinnalla aina vain muutama biisi. Siihen sekaan sitten nämä artistit laulavat vielä vähän vain elämää henkisesti covereita.
 
On todella paradoksaalista että nykyisin tuntuu että alalla pidempään olleen artistin on helpompaa myydä täyteen Hartwall Arena kuin Tavastia tai muu vastaavan kokoinen paikka.
 
j-kill
29.02.2016 21:11:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ainakin saan vastauksia ihan niinku aina ennenkin, jos jonkun muka tunnen niin se johtuu vaan siitä, että on soitettu samassa paikassa jo monesti aikaisemmin (enkä usko, että ne siltikään itseäni nimeltä muistaa).
 
Kannattaa vaan olla oma itsensä ja erottua joukosta, sinne tulee varmaan aböyt miljoona kolmannessa persoonassa kirjotettua virallista saatekirjettä, jotka on kirjotettu kirjakielellä ja on täynnä sanoja, joiden merkityksestä kirjoittajakaan ei ole ihan varma.
 
Toki myös auttaa, ettei ole mitään itsekunnioitusta tai isoja luuloja bändinsä arvosta, eikä vaadi paikalta mitään muuta, kuin tyhjän illan kalenterista ja järkkää kaiken itse.
 
JohnRatt
03.03.2016 19:24:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen ollut molemmissa housuissa; buukkaajan ja keikkailevan muusikon. Omia keikkoja on takana yli viisisataa, ja kyllä siinä on nähnyt tuota touhua sen verran, että pakko on todeta kapakka-alalle etsiytyvän melko monenmoista yrittäjää. Paljon on heitä, joilta en menisi ostamaan käytettyä autoa. Joskus kun olen itse kiinnittänyt keikkapaikan oveen julistettamme, jotka on tietenkin lähetetty jo pari kuukautta aiemmin, olen miettinyt, että millä matematiikalla tämäkin mesta pysyy pystyssä. Kaikki kunnia niille yrittäjille ja buukkaajille, jotka hoitavat hommansa viimeisen päälle - vielä senkin jälkeen, kun yritykselle ei tule starttirahoja.
 
Yleisesti ottaen ongelma on siinä, että 18-20 -vuotias jengi nykyisin puuttuu täysin lähes kaikilta keikoilta. Nämä ovat perinteisesti kuitenkin olleet se tärkeä ja aktiivinen keikkakävijäkunta. Toivottavasti pian tulee joku IISOO musabuumi, joka saisi kaiken kansan liikenteeseen!
 
miffe
04.03.2016 23:54:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnRatt: olen miettinyt, että millä matematiikalla tämäkin mesta pysyy pystyssä.
 
Näytät asuvan Kauhajoella. Mulle tuli viimeksi siellä keikalla ollessani mieleen juuri sama asia. Ei ollut tungosta Aronkeitaassa, ei.
 
entinen turkulainen
Lux
31.03.2016 21:00:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnJ: Kiva kuulla etten ole yksin tässä samassa veneessä. Uskon kyllä sen, että tarjontaa näihin paikkoihin on nykyään ihan helvetisti, ja meiliä tulee bändeiltä päivittäin. Mutta siltikään ei minusta ole ammattimaista, että asiallisiin tarjouksiin jätetään kokonaan vastaamatta, vaikka laittaisi vielä kohteliaan muistutuksen myöhemmin. Kieltäväkin vastaus varmistaisi sen että tarjous on ainakin noteerattu eikä makaa lukemattomana inboxissa.
 
Voin näitä viestejä lukevana vakuuttaa, ettei yksikään makaa lukemattomana inboxissa. Yhdeksän viestiä kymmenestä jää kuitenkin vaille vastausta siitä yksinkertaisesta syystä, ettei näille bändeille ole mitään tarjottavaa. Joko ne eivät kiinnosta riittävästi tai sitten ei vaan ole ensimmäistäkään vapaata keikkapäivää edes seuraavan puolen vuoden sisällä. Voisin tietty copypasteta muovisen "kiitos yhteydenotosta, valitettavasti nyt ei ole teille mitään tarjolla", mutta tuskin sekään ketään riemastuttaisi.
 
Tuossa ylempänä on myös hyviä pointteja siihen, kuinka hankalaa livetouhu on tällä hetkellä. Nuorempi yleisö liikkuu vähemmän - diggailevat muuta ajanvietettä kuin klubikeikkoja. Vanhempi väki liikkuu vähemmän - viihtyvät paremmin kotona tai lähiöpubissa. Rahat on loppu. Viina on kallista. Yllätyttekö, jos kerron et raskaan rockin buumi on ohi, eikä niilläkään keikoilla käy väkeä kuten ennen? Jopa lista-artistit saavat välillä soittaa puolityhjille saleille.
 
Ja kun tässä pitäisi olla jotenkin välissä - tukemassa livemusaa esittäviä bändejä ja koko musaskeneä ja luomassa elämyksiä ihmisille, mutta samalla tekemässä (tai edes ylläpitämässä) bisnestä, jolla jotkut saa leivän ja jotkut myös sen esiintymismahdollisuuden.
 
Aiemmin mainittiin myös aikaiset soittoajat ja dj-klubit. Kyllä vaan, ne on nimenomaan keino saada enemmän ihmisiä keikalle sekä ns. bileporukka asiakkaiksi vaikkei illan bändi miellyttäisikään. Eräs kollega totesi jo vuosia sitten, että diskoporukka kustantaa sen, et meidän on ylipäätään mahdollista järkätä keikkoja.
 
Vaan eikö mitä. Rakkaudesta lajiin, kyllä täälläkin raavitaan päätä koko ajan ja yritetään keksiä keinoja keikkojen lisäämiseksi ja yleisön houkuttelemiseksi paikalle.
 
Ja trendit... Nekin muuttuu. Aina ne on muuttuneet. Päät pystyyn ja kitarat vireeseen!
 
vapaus veljeys vandalismi
Geezler
02.04.2016 08:52:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lux: Voin näitä viestejä lukevana vakuuttaa, ettei yksikään makaa lukemattomana inboxissa. Yhdeksän viestiä kymmenestä jää kuitenkin vaille vastausta siitä yksinkertaisesta syystä, ettei näille bändeille ole mitään tarjottavaa. Joko ne eivät kiinnosta riittävästi tai sitten ei vaan ole ensimmäistäkään vapaata keikkapäivää edes seuraavan puolen vuoden sisällä. Voisin tietty copypasteta muovisen "kiitos yhteydenotosta, valitettavasti nyt ei ole teille mitään tarjolla", mutta tuskin sekään ketään riemastuttaisi.
 
Tuossa ylempänä on myös hyviä pointteja siihen, kuinka hankalaa livetouhu on tällä hetkellä. Nuorempi yleisö liikkuu vähemmän - diggailevat muuta ajanvietettä kuin klubikeikkoja. Vanhempi väki liikkuu vähemmän - viihtyvät paremmin kotona tai lähiöpubissa. Rahat on loppu. Viina on kallista. Yllätyttekö, jos kerron et raskaan rockin buumi on ohi, eikä niilläkään keikoilla käy väkeä kuten ennen? Jopa lista-artistit saavat välillä soittaa puolityhjille saleille.
 
Ja kun tässä pitäisi olla jotenkin välissä - tukemassa livemusaa esittäviä bändejä ja koko musaskeneä ja luomassa elämyksiä ihmisille, mutta samalla tekemässä (tai edes ylläpitämässä) bisnestä, jolla jotkut saa leivän ja jotkut myös sen esiintymismahdollisuuden.
 
Aiemmin mainittiin myös aikaiset soittoajat ja dj-klubit. Kyllä vaan, ne on nimenomaan keino saada enemmän ihmisiä keikalle sekä ns. bileporukka asiakkaiksi vaikkei illan bändi miellyttäisikään. Eräs kollega totesi jo vuosia sitten, että diskoporukka kustantaa sen, et meidän on ylipäätään mahdollista järkätä keikkoja.
 
Vaan eikö mitä. Rakkaudesta lajiin, kyllä täälläkin raavitaan päätä koko ajan ja yritetään keksiä keinoja keikkojen lisäämiseksi ja yleisön houkuttelemiseksi paikalle.
 
Ja trendit... Nekin muuttuu. Aina ne on muuttuneet. Päät pystyyn ja kitarat vireeseen!

 
Oikeesti tuo "kiitos yhteydenotosta, valitettavasti nyt ei ole teille mitään tarjolla" olisi parempi kuin ei mitään.
 
Raiku
02.04.2016 11:43:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juurikin näin, eipähän jää kysyjä tyhjiöön. Ja jos on kerran lähtenyt pestiin niin pitäisi toimia sen mukaisesti, se on osa pestin vastuuta vastata. Joidenkin mestojen kompastus kivi on se että ei uskota bändiin sen marginaalisen genren vuoksi, heti ku ei olla "santa cruz", "local band" tai joku kusen polttama cover porukka ni ei.. Eli ongelma on se että ei edes anneta tuntemattomille bändeille mahdollisuutta oman ennakkoluulon vuoksi. Lista artistien tyhjille saleille soittaminen johtuu luultavasti osaksi siitä että kyseinen artisti on niin puhki kulutettu ettei jengi enään jaksa ja luultavasti kaipaavat uutta tuoretta lihaa lauteille.. En oikeen usko tuohon raskaan rokin hiipumiseen siitä todisteena aikaisemmin mainitsemani bändit joka meinaa että tällä hetkellä menossa yksi raskaan rokin alagenre "glam" ennen sitä mentiin gootti/ooppera henkeen himin , 69eyes sekä nightwishin messissä kylkiäisinä Stam1naa sekä mokomat. Uskoisin seuraavan aallon olevan sitä vuosituhannen alun garage/grunge/indie skeneä ja tällä hetkellä muunmuassa ruotsissa pinnan alla muhiva stonerrock, sykleissähän nää on aina menny..
 
Lux
03.04.2016 10:43:20 (muokattu 03.04.2016 10:46:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

se on osa pestin vastuuta vastata. Joidenkin mestojen kompastus kivi on se että ei uskota bändiin sen marginaalisen genren vuoksi
 
Ei se kyl ihan noin mene.
 
1) ei ole vastuuta. Keikkoja järjestävä anniskeluravintola ei ole vastuussa bändeille, kulttuuriskenelle tai kellekään mistään. Se voi buukata tiloihinsa soittamaan vaikka saman bändin vuoden joka illalle tai jättää 363 iltaa ilman bändiä. Kun ravintola buukkaa bändin, on kyse aina liiketoiminnasta. Ei kulttuurin tukemisesta tai "mahdollisuuden antamisesta", vaikka tällaisia kauniita ajatuksia haluttaisiinkin viljellä.
 
Kulttuuritalot ja yhdistykset ovat asia erikseen, nyt puhun siis vain anniskeluravintoloiden livetoiminnasta.
 
Ajatus siitä, että pitäisi vastata jokaiselle, on vähän sama kuin työnhaussa lähetettävä "kiitos mutta valintamme ei kohdistunut nyt teihin". Sillä erolla et tää vaan tapahtuu joka päivä kymmeniä kertoja, ja jos tällaisen vastausviestin lähettää, siihen tulee oitis vastaus no milloin sitten sopisi?" Lopulta jäisi jokainen keikka buukkaamatta, kun jäisi sähköpostilimboon vastaamaan vastauksiin...
 
2) enpä usko että nykyään joku genre itsessään ei ole kiinnostava. Itse ainakin jätän buukkaamatta bändejä, joiden keikalle en usko tulevan riittävästi yleisöä. Genrestä riippumatta. Tietysti riskejä pitää aina ottaa ja iso osa touhusta onkin arpapeliä. Joskus tulee odotettua enemmänkin jengiä, usein ei.
 
Halusin alunperin vain kertoa, että jokainen viesti luetaan. Siitä annan sanani ainakin omalta kohdaltani. Myös musanäytteitä kuunnellaan. Ja tsekataan nettisivuja. Sellainen "vastuu" on ihan mukava kannettava, kun saa tsekata mitä kaikkea ihmiset tekee.
 
vapaus veljeys vandalismi
xerxes
03.04.2016 16:33:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lux: Ei se kyl ihan noin mene.
 
1) ei ole vastuuta. Keikkoja järjestävä anniskeluravintola ei ole vastuussa bändeille, kulttuuriskenelle tai kellekään mistään. Se voi buukata tiloihinsa soittamaan vaikka saman bändin vuoden joka illalle tai jättää 363 iltaa ilman bändiä. Kun ravintola buukkaa bändin, on kyse aina liiketoiminnasta. Ei kulttuurin tukemisesta tai "mahdollisuuden antamisesta", vaikka tällaisia kauniita ajatuksia haluttaisiinkin viljellä.
 
Kulttuuritalot ja yhdistykset ovat asia erikseen, nyt puhun siis vain anniskeluravintoloiden livetoiminnasta.
 
Ajatus siitä, että pitäisi vastata jokaiselle, on vähän sama kuin työnhaussa lähetettävä "kiitos mutta valintamme ei kohdistunut nyt teihin". Sillä erolla et tää vaan tapahtuu joka päivä kymmeniä kertoja, ja jos tällaisen vastausviestin lähettää, siihen tulee oitis vastaus no milloin sitten sopisi?" Lopulta jäisi jokainen keikka buukkaamatta, kun jäisi sähköpostilimboon vastaamaan vastauksiin...
 
2) enpä usko että nykyään joku genre itsessään ei ole kiinnostava. Itse ainakin jätän buukkaamatta bändejä, joiden keikalle en usko tulevan riittävästi yleisöä. Genrestä riippumatta. Tietysti riskejä pitää aina ottaa ja iso osa touhusta onkin arpapeliä. Joskus tulee odotettua enemmänkin jengiä, usein ei.
 
Halusin alunperin vain kertoa, että jokainen viesti luetaan. Siitä annan sanani ainakin omalta kohdaltani. Myös musanäytteitä kuunnellaan. Ja tsekataan nettisivuja. Sellainen "vastuu" on ihan mukava kannettava, kun saa tsekata mitä kaikkea ihmiset tekee.

 
Parikymmentä minuuttia päivässä oliskin kyllä ihan liikaa hommaa.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
sticky fingers
03.04.2016 17:04:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xerxes: Parikymmentä minuuttia päivässä oliskin kyllä ihan liikaa hommaa.
 
Moneenko sähköpostiin vastaat itse parissakymmenessä minuutissa? Hiukan Luxin tekemisistä tietäen, noita spostikeskusteluja riittäisi päivittäin käytäväksi kymmeniä, varmasti. Siinä ei pari tuntiakaan riittäisi, jos kaikille pitäisi antaa rehellinen, mutta kauniisti muotoiltu vastaus keikkatiedusteluihin...
 
Itse istun kumminkin siinä keikkoja tarjoamassa veneessä ja mielelläni tietty soisin, että minulle vastattaisiin tavalla tai toisella jos kiekkoja tarjoilen, mutta ymmärrystäkin löytyy.
 
"Giving up is a gateway drug"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti