Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Erot keikkapalkkioissa maantieteellisesti- onko niitä ?
1
TJORMA
15.01.2012 11:36:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei !
 
Tämän päivän Kalevaa (Ilmestyy Oulussa jne.) luettuani ja bändien "saatavuutta" pohjoiseen pohtiessani ajattelin kysellä teitä näkemyksiä siitä, onko kaikkapalkkiossa eroja maantieteellisesti esim. kysyntä-tarjonta-välimatkat-tilaanjan maksuvalmius- asioissa ?
 
Otetaan esimerkki. Bändi veloittaa yksityiskeikalta/yritystilaisuudesta/ normi baarikeikalta 1000 euroa Pohjois-Suomessa. Onko kaikkine vaihteluineen, tilaisuuden luonteesta jne. vaihtelusta huolimatta vastaava hinta esim. Helsingissä tai Tampereella korkeampi ?
 
Mietin asiaa joskus, kun oman työnantajani bileissä on soitellu muutaman kerran cover-bändi, joka tiettävästi velotti 2*45 min esiintymisestä jotain 2,5 kEur (vähintään). Lukuisten keskustelujen jälkeen täällä "Pohjolassa" on ainakin minulle muodostunut mielikuva, että vastaava hinta täällä harvoin ylittää 1,5kEur - jos nyt ei bändi ole jotenkin poikkeuksellisen nimekäs.
 
Hyvää alkanutta vuotta !
 
-Meinl Laser 20" komppipelti on paras -
ares
18.01.2012 15:35:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vai olisiko tuo enemmän siitä kiinni mitä kehtaa pyytää ja miltä oman "juttunsa" saa kuulostamaan. Joskus nuorempana, kun soittelin metallibändissä oltiin ihan kohtuullisen taitavia soittajia, mutta ei saatu keikoista juuri mitään. Nykyään kun ei enää osaa soittaa, mutta on itsevarmempi ja tietää (hyvin VÄHÄN) mistä puhuu voi keikoista kevyesti lohjeta se tonnikin. Ja pienen kevätkiertueen buukkaamiseen ei tarvita kuin google ja ruokatunti -ennen siihen tarvittiin satoja levyjä mitä piti lähetellä postissa ja sitten piti vielä soitella perään siinä toivossa, että joku on kuunnellutkin sen levyn. Tosin ennen ne tavoitteetkin oli taivaissa, nyt niitäkään ei ole.
 
Summasummarum: Pitää tietää mitä myy ja pitää tietää mitä asiakas (baari/tapahtuma) haluaa ostaa. Jos keikkapaikalla on käynyt viimeksi Raaka-aine, Stamina ja Mokoma ei sinne välttämättä kannata yrittää myydä iskelmää. Kun soittaa ja yrittää järjestää bändilleen keikkaa täytyy saada asia kuulostamaan siltä, että ollaan juuri sen tyyppisiä esiintyjiä mitä tuo tapahtuma/baari etsii. Muutenkin pitäisi pyrkiä kyselemään mahdollisimman vähän itsestäänselvyyksiä (eikös teillä oo tällasia bändejä aika usein jne.), koska siinä jää epävarma kuva . Kun oikeasti tietää asiansa ja kertoo sen reilusti niin hommat lyödään silloin helpommin lukkoon.
 
Mutta tosiaan, eipä niissä liksoissa ole ainakaan meillä ollut eroa. Tosin varsinaisena työnä en ole tätä koskaan tehnytkään.
 
Of all the warlords loved by the gods, I hate him the most.
eeko
25.01.2012 12:31:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä voin sanoa, että varsinkin baarikeikoista tonni jää haaveeksi.
Sen verran on rahahanoja kiristetty. Jengiä ei mahdu kovinkaan paljoa
ja lipputuloilla maksetaan bändi ja myydään lisää kaljaa tietenkin.
Ja sitten kun maksat siitä verot tottakai, harva baari ottaa nykyään
muita vaihtoehtoja, niin ei mahdottomista liksoista puhuta.
Mutta eihän tätä rahasta tehdäkään :)
-eeko
 
Epämuusikko
10.04.2012 00:30:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaksi sanaa: Norja.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
sammakko54
24.04.2012 11:18:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Kaksi sanaa: Norja.
 
Mitä tällä tarkoitat?
 
perunamuusikoiden.net
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti