Muusikoiden.net
18.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alaikäisille keikkapaikkoja Turusta?
1
_vilzu_
05.03.2011 22:32:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselisin vaan jos löytyisi keikkapaikkoja Turusta alaikäiselle heavy/proge bändille? Vimmaan ajateltiin mennä tuohon Bandstand Junior kisaan, mutta eihän yksi keikka riitä mihinkään. Harmittaa, kun ei baareihinkaan pääse soittamaan :(.
 
Kiitän etukäteen :)
 
Ooksä viel siin ku mä nään sut?
weezer
08.03.2011 01:02:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puhuin pari viikkoa takaperin erään sattumoisin keikallemme tulleen turkulaisen kanssa. Hän valitteli että Turussa on jäljellä kaksi säännöllisesti keikkoja järjestävää paikkaa: klubi & joku toinen (en muista enää).
 
Että semmonen kulttuuripääkaupunki!
 
Bonham
08.03.2011 10:14:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

weezer: Puhuin pari viikkoa takaperin erään sattumoisin keikallemme tulleen turkulaisen kanssa. Hän valitteli että Turussa on jäljellä kaksi säännöllisesti keikkoja järjestävää paikkaa: klubi & joku toinen (en muista enää).
 
Että semmonen kulttuuripääkaupunki!

 
Vai olisiko semmonen kulttuuripääkaupunkingin väki, kunnei käy keikoilla ja mahdollista keikkapaikkojen elämää?
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
_vilzu_
08.03.2011 15:31:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

weezer: Puhuin pari viikkoa takaperin erään sattumoisin keikallemme tulleen turkulaisen kanssa. Hän valitteli että Turussa on jäljellä kaksi säännöllisesti keikkoja järjestävää paikkaa: klubi & joku toinen (en muista enää).
 
Että semmonen kulttuuripääkaupunki!
 
Joo kultuurikaupunki my ass! Turun kulttuurivuoden ohjelmistoon kuulu mm. sellaista "kulttuuria" kuten esim. painia haitarimusiikin tahtiin. Tsemppiä vaan Turku! :D
 
Ooksä viel siin ku mä nään sut?
Objectif Lune
06.04.2011 13:40:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

_vilzu_: Kyselisin vaan jos löytyisi keikkapaikkoja Turusta alaikäiselle heavy/proge bändille? Vimmaan ajateltiin mennä tuohon Bandstand Junior kisaan, mutta eihän yksi keikka riitä mihinkään. Harmittaa, kun ei baareihinkaan pääse soittamaan :(.
 
Kiitän etukäteen :)

 
En oo neliseen vuoteen vaikuttanut Turussa, mutta silloin kun vaikutin, Vimma taisi olla ainoa tuollainen paikka. Voihan sitä K-18-paikkoihin yrittää päästä soittamaan, koska ei mikään laki sitä estä, mutta voi olla hankalaa. Synkkää on Turussa olla nuori muusikko, mutta sama tilanne se on joka puolella. Baari elättää itsensä myymällä kaljaa ja sitä kun ei alaikäisille saa myydä, ei kannata alaikäisiä myöskään keikoille päästää ellei ole sellainen keikkapaikka, että paikalla käy bändejä, joiden lipputulot ovat merkittävät (silloin voi olla kannattavaa ratkaista tilanne kuten Lutakossa tai Nosturissa, jossa on erillinen anniskelualue).
 
Alaikäisten bändit harvemmin ovat sellaisia, jotka vetävät keikkapaikan täyteen suuren nimensä voimalla, joten lippujen hinnat pyörivät sen kokoisilla bändeillä n. 2-5€ kieppeillä ja jos keskivertoasiakas ostaa 2-3 olutta, jotka maksavat 4-5€, on aivan ymmärrettävää, ettei alaikäisille löydy kaupallisia keikkapaikkoja. Epäkaupallista toimintaa toki järjestetään nuorille bändeille ja Turussa se taitaa keskittyä Vimmaan.
 
Hyviä vinkkejä lisäkeikkojen saamiseen:
- Järjestäkää keikka koulussa, vaikka välitunnilla tai aamunavauksessa
- Jos toimitte jossain järjestössä, pitäkää keikka tapahtuman yhteydessä
- Tehkää niin hyvä levy, että teidät halutaan keikalle kaljabaareihin!
 
Bonham
06.04.2011 21:44:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silläkin uhalla, että toistan itseäni: kyllä niitä ikärajattomia keikkoja järkkäilisi, jos niissä kävisi porukkaa.
 
Missä on nää alaikäiset jantterit siloin, kun pitäisi olla yleisönä? Miksei käydä kaveribändien keikoilla? Missä verkostoidutaan? Missä tsekataan, miten muut vetää?
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
villeyk
09.04.2011 14:59:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Missä tsekataan, miten muut vetää?
 
Youtubessa!
 
-Ville
 
Bonham
10.04.2011 21:22:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

villeyk: Youtubessa!
 
-Ville

 
Bad idea!....
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
villeyk
11.04.2011 14:32:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjoitetaanpas nyt sitten ihan järkevää juttuakin tähän aiheeseen.
 
Se, että ihmetellään "että missä verkostoidutaan, missä käydään katsomassa, miten muut vetää" kielii jotain siitä, miten menneisyydessä tämän asian kanssa Turun nuorisotoimen musapiireissä ilmeisesti eletään. Niin pahalta kun se voi vanhan liiton janttereista tuntuakin, niin se kulttuuri on kuollut tai ainakin henkitoreissaan.
 
Ei ketään enää kiinnosta, miten "oman kylän kundit vetävät", jolleivat sitten satu olemaan henkilökohtaisesti ystäviä heidän kanssaan. Paikallisuus ei enää ole mikään myyntivaltti, jopa päinvastoin.
 
Musiikki on nykyajan nuorille niin arkipäiväinen ja globaali asia, että pelkällä keikalla ei yksinkertaisesti ole enää mitään itseisarvoa. Jos vielä 90-luvullakin oli ihmeellistä ja tarpeeksi, että näki lavalla yleensä jotain, niin ei todellakaan enää. Laatua ja nimekkäitä artisteja ne nuoretkin haluavat! Eivät junnut halua katsoa bändiä, josta kukaan ei ole kuullut, soittamassa kappaleita, joita kukaan ei ole kuullut, keikalla, jolle ei tule ketään. Pari kymppiä lisää vanhemmilta kinuamalla turkulaiset nuoret voivat hurauttaa kepeästi vaikka Gloriaan tai Nosturiin katsomaan ihan oikeita, kansainvälisiä bändejä.
 
Esimerkiksi juuri Nosturin keikat ovat yleensä hemmetin hyviä juuri sen laajan ikähaitarin takia: vanhempi rockpoliisikatsojakuntakin nauttii keikasta enemmän kun junnujen temmeltäminen permannolla luo esiintyjiin valtavasti lisäenergiaa ja vuorovaikutus yleisön lisääntyy. Sen takia siellä käydään.
 
Moni tästä varmaan vetää herneen nenäänsä, mutta annetaan nyt tulla: Turussa mättää ihan kaikki.
 
Ensinnäkin, yksikään keikkamesta tässä maassa ei elä vain alaikäisten rahoilla. Lutakko, Nosturi, Gloria, Tampereen Pakkahuone. Kaikki ovat mestoja, joihin alaikäiset ovat tervetulleita, mutta joissa myös täysi-ikäiset viihtyvät. Ja kaikki varmaan arvaavat miksi. Koska ne myyvät alkoholia. Nosturin, Glorian ja Lutakon taustalla on myös kaupungin rahaa ja silti niissä myydään keppanaa. Onko Turussa joku laki, joka kieltää tämän? Vimma ei ole missään vaiheessa ollut oma autonominen saarekkeensa Turun keikkaelämässä vaan on aina ollut kilpailuasetelmassa muiden keikkamestojen kanssa. Ja saanut pahasti selkäänsä. Lisäksi Vimma on aivan hemmetin epämukava mesta, jollet sitten satu olemaan itse lavalla.
 
Toiseksi, buukkaus. Se, mikä on 30-40 -vuotiaan nuorisotoimen työntekijän mielestä kovaa kamaa, ei taatusti ole sitä 14-17 -vuotiaan mielestä. Lähiöistä lavalle raahattu kahden pennin glam rock saattoi olla kova juttu joskus 1998, mutta voin ilmaisena vinkkinä kertoa, että se ei ole ollut sitä sen jälkeen. Järjestäkää vaikka Vimman sivuilla kysely, että mitä suomalaisia bändejä lavalla halutaan nähdä. Saatatte yllättyä. Tai avatkaa ovia ulkopuolisille keikanjärkkääjille.
 
Kolmas, markkinointi. Auran panimolla on taas alettu järjestämään keikkoja, mutta moniko niistä edes tietää? Ne kanavat, joita nuoret seuraavat on otettu todella tehottomasti ja virkamiesmäisesti haltuun. Itsekin sain tietää Panimon keikoista täysin vahingossa ja tunnen silti seuraavani Turun keikkaelämää varsin aktiivisesti. Eikä Auran Panimolla ole edes kunnon nettisivuja.
 
Että semmosta. Turha syyllistää yleisöä jos tarjolla on pelkkiä kilpailukyvyttömiä nevaribändejä ankeissa mestoissa eikä jakseta niitäkään markkinoida.
 
En nyt halunnut tällä kirjoituksella haukkua tai halventaa ketään, mutta näin turkulaisena muusikkona ja keikanjärkkääjänä halusin vain tuoda mielipiteeni keskusteluun. Minua harmittaa kaikki se hukkaan heitetty potentiaali, mitä Panimossa ja Vimmassa näen.
 
Enkä jaksanut oikolukea.
 
-Ville
 
Bonham
12.04.2011 13:36:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho! Kaikki on päin vittua... itte pitäs saatana tehdä, että tulis kerralla oikein!
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Thyvon
15.04.2011 12:50:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Hoho! Kaikki on päin vittua... itte pitäs saatana tehdä, että tulis kerralla oikein!
 
Eikös tuossa nyt ollut ihan asiallisesti jäsennelty mielipide asiasta, josta joitakin saattaisi kiinnostaa kuulla myös sinun näkemyksesi hoholla ja kiroilulla kuittaamisen sijaan?
 
metalglory
07.06.2011 01:48:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No sehän Turun suurin ongelma on aina ollut, ettei kaupungin verrattain suuresta koosta huolimatta ole ollut olemassa tuollaista säännöllistä Nosturin, Lutakon jne. kaltaista mestaa, jonne pääsevät alaikäiset, mutta jossa tarjoillaa myös alkoholia rajatulla anniskelualueella. Eikä kaupungilla ole ilmeisesti mitään mielenkiintoa moisen toiminnan tukemiseen, edes ns. kulttuurivuotena (joka on suuri vitsi omasta mielestäni).
1-3 vuotta pystyssä pysyvät tähdenlentobaarit ovatkin sitten oma tarinansa turkulaisessa musiikkikentässä... Tarinoita riittää.
 
Palatsi olisi aikoinaan ollut ihanteellinen anniskelun järjestämiseksi yläkertaan, mutta lupia ei kuulemma edes kannattanut kokeilla kysyä alkomahooliviranomaisilta.
Kymmenen vuotta sitten järkättiin siellä WCH:n kanssa 2-päiväinen tapahtuma ja aijjai sitä edestakaisin ramppaamisen määrää kun ihmiset kävivät pikabissellä Tiniksessä bändien välissä.
 
Vimmasta:
Mestan tekniset puitteet ovat mahtavat, siis lava, tekniikka, soundit ja valot. Bändeille vitun hyvä mesta vetää. Sijaintikin on ihanteellinen, torin laidalla bussiyhteyksien välitttömässä läheisyydessä. Ainoa "rakenteellinen miinus" on keikkasalin sijaitseminen kolmannessa kerroksessa, heh. Mutta ei se nyt oikeasti ketään haittaa.
Mutta keikkamestan rakentamisessa unohdettiin ilmeisesti sellainen aika tärkeä asia kuin yleisökapasiteetti ja sen vaatimat puitteet eli tässä tapauksessa fakta, että keikkasali on rakennettu entisen koulurakennuksen tiloihin kolmanteen kerrokseen jumppasaliin, jota ei ole suunniteltu kestämään 300 ihmisen painoa, vaikka sinne sen verran helposti mahtuisikin seisomaan.
Kun maksimiyleisökapasiteetti on nyt 150 henkeä, niin jo pelkästään tässä tulevat vastaan taloudelliset realiteetit ns. isojen nimien buukkaamisessa paikalle. Vimmaan olisi mahdollisuudet buukata selkeästi paremmin yleisöä ja nuorisoakin vetäviä bändejä, jos tilan kapasiteetti olisi täydessä käytössä eli n. kaksi kertaa isompi kuin nykyään. Vaihtoehtoja buukkauksille olisi laajemmin ja lipun hinnat voitaisiin pitää samalla edullisella, nuorisoystävällisellä tasolla, kuin ennenkin.
Keikat on siis ilmeisesti ollut pakko rajata pienempiin bändeihin sekä "nouseviin suuruuksiin", joista junnut eivät välttämättä ole vielä ehtineet kuulla, vaikka ne baarikeikoille vetäisivätkin sen 100-200 henkeä.
Bänditarjonta Suomessa on kuitenkin helvetin laajaa jo pelkästään metallimusiikin saralla, mistä itse vetelen referenssejä, puhumattakaan laajemmasta musiikillisesta spektristä suomirokista -reggaeseen ja konemusaan sun muuhun mekkalaan.
 
miffe
06.07.2011 23:37:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

metalglory:
 
Kun maksimiyleisökapasiteetti on nyt 150 henkeä, niin jo pelkästään tässä tulevat vastaan taloudelliset realiteetit ns. isojen nimien buukkaamisessa paikalle. Vimmaan olisi mahdollisuudet buukata selkeästi paremmin yleisöä ja nuorisoakin vetäviä bändejä, jos tilan kapasiteetti olisi täydessä käytössä eli n. kaksi kertaa isompi kuin nykyään. Vaihtoehtoja buukkauksille olisi laajemmin ja lipun hinnat voitaisiin pitää samalla edullisella, nuorisoystävällisellä tasolla, kuin ennenkin.

 
Jaahas... Ei se Negativekaan ihan tuntematon ollut jokunen vuosi sitten. Liputkin olivat naurettavan halvat ja siltikään ei vetänyt.
 
Ja Vimmaahan on voinut ulkopuolisetkin käyttää tapahtumiinsa jo vuodesta nakki.
 
turkulainen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti