Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Täällä muistelemme keikkamestojen parhaita appeita
1
Vilhelmus
03.03.2010 17:17:54 (muokattu 03.03.2010 17:23:37)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähestytääs välillä kaiken puisevan asiapitoisen keskustelun lomassa keikkapaikkoja vähän erilaisesta näkökulmasta. Missä on maha täyttynyt, missä ruokailu on ollut nautinto? Onko tarjolla ollut suoranaista kurmeeta vai onko vastaan tullut jotain yllättävää?
 
Monta hyvää mestaa ehtii tietenkin vuosien varrella unohtua, mutta jotain tulee oitis mieleen ja hyvinkin erilaisista keikkamestoista.
 
Yksi superyllätys oli, kun oltiin keikalla Seinäjoella Härmän häjyssä, joka nyt baarina ei ole ehkä se fiinein yökerho ei siinä, etteikö oma viehätyksensä löytyisi siitäkin. Sen sijaan ällikällä löi se, että bändiruokailu oli järjestetty läheisessä Almassa ja vieläpä koko lista oli hyödynnettävissä. Idioottiryhmämme oli vain lähtenyt liikkeelle sen verran tarkalla aikataululla, että kokonainen menu jäi syömättä. Erinomaiset pääruuat ehdittiin onneksi sentään vetämään. Olisi maksettunakin ollut hintansa arvoista. Porotournedosia ja muuta herkkua.
 
Rauman Dominon (nyk. Apollo) bändiruokailut olivat ainakin omilla keikoilla samaisen hotellin Mr Jones -ravintolassa, jonka appeet ovat todella mainiot! Täällä ei sentään kokonaista menua voinut ottaa, mutta koska myöskään eri lista ihmisille ja muusikoille -käytäntö ei ollut kehissä, tukevat pihvit yksinäänkin täyttivät soittajahippein vatsat. Hyvä ruokapaikka.
 
Helsingin Virgin Oilissa oli viimeksi vähän kaksijakoinen meininki; ruokia tuodessaan kaveri totesi "ei pitänyt olla soittajille näin hyvää lihaa, mutta sattuu nyt olemaan", ja sehän toimi mainiosti. Annos olikin sitten autenttista alku- ja jälkiruokia kaipaavaa kokoa, ja nälkä jäi koko porukalle. Mutta hyvää oli.
 
Hotelli Juvassa (kevyet mullat) ruokailut ei ehkä olleet tavanomaista parempia, mutta lähtemättömästi on jäänyt mieleen se, että takahuoneesta löytyi ihan pyytämättä ja täysin puskista tulleena TÄYTEKAKKU. Kyllä siinä kelpasi sitten antikofeinistina vetää keskiketterää ja täytekakkua. Muutenkin Juvalta jäi aina hyvä mieli soittajien kohtelusta, terveisiä vaan Veskulle!
 
Levin Hullu Poro on niitä mestoja, missä syömässä on saanut käydä pitkin päivää. Sitä varmaan kuolisi, mikäli moiseen mestaan kiinnitettäisiin useammaksi viikoksi. Verisuonet eivät näistä vierailuista kiitä. Voi sitä ylensyömistä!
 
Pubimestoista löytyy myös mainioita. Loimaan Alastarolla oleva Murina tarjoilee ruokalistaltaan sellaista grilliruuan ja gourmeen väliin sijoittuvaa settiä, joka on todella hyvää. Niin pihvit kuin hampurilaisetkin toimivat, Miika Special on bändimme keskuudessa jo legendaarinen. Jos perunat ottaa kylkeen, ihan tuntia ennen keikkaa ei todellakaan kannata syödä. Murinassa muutenkin on tarjoilujenkin suhteen ollut oiva meininki. 18-vuotias viskikin maistuu mieluusti, vaikka siitä ei eritoten olisi sovittukaan.
 
Kunniamaininnan ansaitsee myös Forssan Kultajyvä, joka sen isommin ei mikään live-ravintola edes ole. Soittajia kohtaan ollaan kuitenkin kaikenkattavasti uskomattoman ystävällisiä ja possunleike palkitsee pystytyksen jälkeen. Kannattaa ottaa lisäkkeeksi paistinperunat!
 
Festariruokailut tietty on sitten oma lukunsa ja tarjonnan kirjo on erittäin laaja kylmästä kinkkukiusauksesta noutopöytiin. Erittäin hyvä fiilis on jäänyt RMJ-festivaaleilta (pl. Sedun järkkäämä vuosi, joka kuulemma ei oikein lähtenyt), missä ilmainen juoma virtaa hanasta ja grillatuista valikoimista on ollut mukava ammentaa. Hyvät ruuat, juomat ja takahuonefiilikset! Harmi ellei enää ole samanlaisia luvassa.
 
Hääkeikat vasta kulinaristille kelpaavatkin, mutta se on kokonaan oma lukunsa eikä kuulu enää keikkapaikat-osioon. Ellei tämäkään, niin saa siirtää bänditoimintaan tai johonkin.
 
Missäs teidät on palkittu hyvällä keikkasapuskalla?
 
Jäätävä mänkkinen.
Lapinharju
03.03.2010 18:10:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma ykkönen taitaa tällä hetkellä olla Pub MyWay. Bändeille tarjottiin yläkerran ravintolassa härän noisetteja viineineen ja jälkiruokineen.
 
Semifinalissa on yleensä ollut perus kotiruokaa paremmat mätöt.
 
Sillon on oikeestaan hyvä kun on jotain muuta kun pitsaa. Sitä saa syödäkseen ihan riittävän monesta paikasta.
 
kid ego
05.03.2010 03:32:40 (muokattu 05.03.2010 03:38:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vilhelmus: Festariruokailut tietty on sitten oma lukunsa ja tarjonnan kirjo on erittäin laaja kylmästä kinkkukiusauksesta noutopöytiin. Erittäin hyvä fiilis on jäänyt RMJ-festivaaleilta (pl. Sedun järkkäämä vuosi, joka kuulemma ei oikein lähtenyt), missä ilmainen juoma virtaa hanasta ja grillatuista valikoimista on ollut mukava ammentaa. Hyvät ruuat, juomat ja takahuonefiilikset! Harmi ellei enää ole samanlaisia luvassa.
 
RMJ:ssä oli ainakin kesällä 2009 (muistaakseni säkin olit siellä, tosin meitä edeltävänä päivänä) ihan ok tarjoilu. Ei ehkä mikään gourmet, mutta sanoisinko että ylempää keskiluokkaa. Viime kesän parhaista mätöistä vastasivat Himos Fest ja Ruisrock; muutaman eri sortin lihaa lisukkeineen, erilaisia salaatteja, hedelmiä yms. sekä herkkuperseille karkkia, sipsejä, keksejä ja kaikenlaista muuta jälkiruoaksi.
 
Lapinharju: Semifinalissa on yleensä ollut perus kotiruokaa paremmat mätöt.
 
Kyllä! Semifinalissa ja Tavastialla sapuska haetaan ravintola Ilveksen keittiöstä, eikä ikinä ole ollut mitään moittimista. Kyseessä on vissiinkin päivittäin vaihtuva ruokalaji (ainakaan ruokalistaan ei pääse käsiksi), ja siinä on huomioitu niin lihan- kuin jänistensyöjätkin.
 
Helsingin Dante's Highlightista saimme viime syksynä ruokaliput Eerikin Pippuriin. Toivottavasti parin viikon päästä on sama tilanne, onhan kyseessä kuitenkin yksi kaupungin parhaista (ja varmasti myös kalleimmista) kebab-ravintoloista. Omaa keittiötä Dante'sissa ei ole.
 
Tampereella hotelli Ilveksen Amarillossa ruoan sai valita henkilökunnan ruokalistasta. Ainakin meikäläisen syömä hampurilaisateria oli vallan mainio.
 
Ihmeen vaikea oli miettiä ja muistaa hyviä artistisapuskoja. Niitä huonoja ja vielä huonompia keksisin paljon helpommin, mutta hyvien tapojen mukaisesti ja otsikon alla pysytellen jätän ne sitten jonnekin muualle.
jannu
05.03.2010 04:09:08 (muokattu 06.03.2010 13:39:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari kesää takaperin Hyvinkään Medicin Man-pubin alakerran a la carte-setit olivat renttupartiolle jotain aivan uskomatonta. Listalta sai mitä lystäsi ja vielä erikseen kysyttiin, josko halusi pihvistä sen reilumman version. Myös mukiosastoa tarjoiltiin mukisematta. Eväs oli sen verran maittavaa ja parasta, että kaitsemani orkesterin yleensä niin hövelisti kohteliaita kiitoksia pahimmallekin ripulipastalle jakeleva basisti meni kerrankin mykäksi, mutta vain hetkeksi ja lopulta kävi lähes kyynelehtien kiittämässä kädestä pitäen henkilökuntaa, todeten jotakin tyyliin: "nyt oli kyllä perkeleen hyvää!" -Ja olihan se!
 
Viitasaaren Pihkurissa on myös aina pidetty oikein hyvänä.
 
EDIT: Pakko siis todeta vielä, että kyllähän hyvää ruokaa ja huolenpitoa on tarjottu about joka paikassa, mutta noi nyt päällimmäisenä jääneet lämmittämään mieltä semmoisena oikein extrahienoina hommina.
 
Iso-Jaakko
05.03.2010 11:17:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parasta oli kun Pyhä Unpluggedissa oli bäkkärillä muikkusavustamo. Niitä tuli ahmittua ja naistennaurattaminen jäikin siltä illalta vähemmälle. Lounaaksi taisi olla poronkäristystä.
 
Myös eräät lappilais-ranskalaiset häät jäivät ruokatarjoiluineen ikiajoiksi mieleen, menuussa yhdistyivät kummankin kansan parhaat gastronomiset puolet.
 
Mujo kuje konja po mjesecu!
DethBanger
05.03.2010 11:40:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli hirveä nälkä!
 
Turun klubin iltapuolella (Enforcerin kanssa viime joulukuussa soittaessamme) bäkkäriltä löytyi runsain määrin tajuttoman hyvää makaronilaatikkoa. Ja olut oli tietysti myös hyvä juttu, varsinkin kun sitä ei yleensä ilmaiseksi paljoa saa. Nytpä sai.
 
Semifinaalissa oli myös hyvät lasagnet + salaatit ja leipä. Plussaa oli myös se, että kokki näytti aivan Nofxin kakkoskitaristilta. Hymyilytti.
 
Yleensä sitä ruokaa kumminkaan ei saa ilmaiseksi ainakaan meidän bändien kohdalla. Olishan se ihan tajuttoman hyvä lisä, jos ilmasta safkaa saisi useammin.
 
Christs may come and christs may go but Caesar is forever.
Matti
05.03.2010 15:32:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin päinvastaisesta näkökulmasta pitää sanoa, että pahin ruokkimisyritys on ollut muovinen kymmenen litran ämpäri, jossa pohjalla kylmää hässäkkää, jossa papuja sekä raakaa sipulia ja valkosipulia. Nälkä jäi. Olisikohan ollut jonkun puolueen bileet? (ei kuitenkaan Vihreät, joilta sai uskomattoman hyvää kasvisruokaa)
 
Täysin vatsoin on lähdetty Tallinnan Viru-hotellin Amarillo-ravintolasta, jossa yökerhon esiintyjille on tarjottu listalta vapaasti valittavaa ruokaa ja juomaa niin paljon kuin napa vetää.
 
Kukkis 77
06.03.2010 08:33:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilveksen keittiölle suuri kiitos & kumarrus, aina on jäänyt pöperöistänsä hyvä mieli. Kiitoksen ansaitsee myös Tikkurilassa sijainnut joku yökerho, jossa saimme mitä parhaimpia lihapullia kera pernamuusin, ja syödä sai niin paljon kuin mahaan mahtui.
 
Erikoismaininnan & Itudiplomin tienaa edesmennyt Sosiaalikeskus Siperia. Poppoollemme tarjottiin jotain mystistä mössöä, jonka tarkempi koostumus jäi salaisuudeksi. Maustakaan en osaa sanoa kun ei uskaltanut maistaa, ehkä osin "keittiön" hygieniatason vuoksi.
 
Lisäksi täytyy mainita eräs lahtelainen hotelli/yökerho, jonka henkilökunnan nyrpeyden vuoksi ruokalistallensa ilmestyi toimestamme uusia ruokalajeja.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
Gandhi
09.03.2010 13:17:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tampereen Klubilla on ainakin saanut ihan kelvollista kasvisruokaa ja lisäksi bäkkärin pikkupöytä on yleensä notkunut perunalastuista ja tuoreista hedelmistä. Kaljakaan ei ole yleensä ennen keikkaa vielä ehtinyt loppumaan.
 
Esp
18.03.2010 02:15:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hohoo, monesti on herkullista ruokaa tullut läpeensä ahdettua, valitettavasti vain tuppaavat unohtumaan, jos ei jotain aivan poikkeuksellisen upeaa ole ollut tarjolla.
 
Jos suvaitaan ulkomaalaisen keikkapaikan appehista puhella, niin Ranskan Clermont-Ferrandissa tarjottu Pot-au-feu oli kyllä sellainen makuelämys, että on jäänyt mieleen. Todella erinomainen ruoka. Toinen erinomaisen positiivinen yllätys on viinikukko, jota tarjoiltiin Bloodstock festivaaleilla Englannin maalla, festariruoaksi jopa käsittämättömän laadukasta ja ilman festaritasoitustakin menee helposti top5:seen "Ruoka keikoilla" listalla.
 
Tavastia, Tampereen Klubi, RMJ yms. ovat perusvarmoja, koskaan ei ole tullut pahaa ruokaa vastaan (itseasiassa, tarkemmin ajatellen ainoastaan Venäjällä on tullut sellaista ruokaa vastaan mistä en ole pitänyt, ja sekin ruoka oli kyllä laadukasta gourmet ravintolan tarjoamaa, mutta maku ei vain itseäni miellyttänyt). Saksalaisilla festareilla on tullut monensorttista hämmentävää pöperöä vastaan (mm. sian ihraa :D), mutta yleensä ovat kuitenkin olleet maittavaa ja täyttävää.
 
Kaksi kertaa olen saanut jonkinsortin ruokamyrkytyksen keikkamatkalla, toisen Suomessa ja toisen Ranskassa. Kylmä hiki valui, kuten myös tietynlaiset eritteet tietyistä aukoista. Ruoka kyllä molemmissa paikoissa oli hyvänmakuista :D tiedä sitten mitä oli mausteilla peitetty :D Venäjällä olin aivan varma, että maha menee kuralle, niinpä yllätykseni oli suuri, kun maha otti reissun hyvinkin iisisti.
 
Täh?!?
ahjteam
02.04.2010 02:50:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tavastialla (ja Semifinalissa) on bändimuonailu Ravintola Ilveksessä ja on kyllä joka kerta maittanut.
 
www.keikkapaikka.info
miffe
05.04.2010 17:13:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saattaa pääsiäisellä olla tekemistä asian kanssa, mutta Hotelli Aquarius (Uusikaupunki) jäi heti mieleen karitsanpaistinsa sekä monipuolisen salaattipöytänsä kanssa. Sai syödä niin paljon kuin napa veti ja vielä yölläkin oli tarjolla apetta.
 
turkulainen
baron
11.04.2010 02:31:25 (muokattu 11.04.2010 02:32:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paikkoja joissa sekä safka ollut hyvää että soittajat eivät ole joutuneet syömään rahvaan kanssa/nähden vaan on katettu oma kolmen ruokalajin illallinen kabinettiin valkoiselle liinalle ruokajuomineen on ainakin:
 
Hotelli Aulanko
Kalastajatorppa
Ravintola Kaisaniemi
Pörssiklubi
Haikon kartano
Katajanokan Kasino
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Janus
12.04.2010 22:30:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällaista löytyi, kannattanee seurailla...
 
http://jacquesboissonsinruokarundi.blogs.fi/
 
jon lord
19.04.2010 22:03:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laukaan kylpylässä oltiin syksyllä -08 tekemässä 16 show keikkaa, joka viikonloppu. 16 jouluateriaa, sinänsä oikein herkullinen seisova pöytä, alkoi kyllä loppupuolella jo kyllästyttää. Jouluna ei sitten jouluruoka hirveästi maittanut.
Viimeiset vuodet ennen kiertämisen lopettamista tein pääasiassa noita show ja viihdekeikkoja ja joka kerta ruokailimme samasta pöydästä kuin vieraatkin. Siinä oli pieni ero siihen bänditouhuun, jonka olen myös yli 30 vuoden ajalta nähnyt. Bändithän suorastaan heitettiin ulos keittiöstä kun ruokaa mentiin pyytämään. Toki poikkeuksiakin on ollut.
 
COVS jäsen N.o 3
duane
09.05.2010 20:40:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helsingin Virgin Oilissa oli viimeksi vähän kaksijakoinen meininki; ruokia tuodessaan kaveri totesi "ei pitänyt olla soittajille näin hyvää lihaa, mutta sattuu nyt olemaan", ja sehän toimi mainiosti. Annos olikin sitten autenttista alku- ja jälkiruokia kaipaavaa kokoa, ja nälkä jäi koko porukalle. Mutta hyvää oli.
 
Virgin Oil on kyllä mun suosikki, tosin siellä tuleekin oltua talonmieshommissa aika ajoin. Siellähän on joko safkat bändilistalta (hieman karsittu a la carte -lista) tai lasagne/kiusaus -osastoa, mikäli bändejä on useampia. Pizzat on Helsingin aatelia, ja pasta-annoksillakin nälkä kyllä lähtee ja hyvää on. Aika ajoin tulee poikettua syömässä ihan omallakin rahalla tuolla.
 
katellaan...
Jokku
14.05.2010 13:45:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kid ego:
Helsingin Dante's Highlightista saimme viime syksynä ruokaliput Eerikin Pippuriin. Toivottavasti parin viikon päästä on sama tilanne, onhan kyseessä kuitenkin yksi kaupungin parhaista (ja varmasti myös kalleimmista) kebab-ravintoloista. Omaa keittiötä Dante'sissa ei ole..

 
Ei ei ei ei. En ymmärrä Eerikin Pippurin järjetöntä mainetta. Ei se kebu siellä ole mitään ihmeellistä, ihan perus. Kyllä Helsingistä löytää parempia kebuloita ja myös halvempia. Vaikka tosin nämäkin kalpenevat esim Tampereen kebuloihin verrattuna. Käy esimerkiksi vetämässä kanakebabia Iso-Roban Stadin Chili Kebabissa, DTMää vastapäätä. Todella maukasta. Heidän peruskebabiaan en ole vielä ehtinyt maistaa.
 
Mitä keikkasapuskoihin tulee, harvemmin mitään ihmeempää on saatu. Vastavirralla ollut parhaat mätöt, muistaakseni. Siellä oli jotian kasvispöperöä ja valkosipuliperunoita. Jälkiruuaksi banaania, jos oikein muistan.
 
jurpontor
17.05.2010 11:00:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokku: Ei ei ei ei. En ymmärrä Eerikin Pippurin järjetöntä mainetta. Ei se kebu siellä ole mitään ihmeellistä, ihan perus.
 
Oli se vielä '90-luvulla ihan perusteltua se maine. Nykyään se on lähinnä Stadin Kebabin kalliimpi painos.
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
triaxis
07.06.2010 13:56:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos menette keikalle Paljakan hiihtokeskukseen Kainuuseen (Ravintola Saaga), niin siellä saa syödäkseen sitä mitä tilaa. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi.
Muutenkin se on keikkapaikkana kerrassaan erinomainen. Akustiikka on hyvä ja majoitus hoidetaan tyylikkäästi ja laadukkaasti.
 
Toinen erinomainen keikkapaikka kaikkinensa on Ravintola Legenda Isolla Syötteellä.
kaikki järjestelyt ovat tosia ammattimaisia ja asumisen laatu, sekä ruoka todella hyvää.
 
Suosittelen molempia paikkoja soittopaikaksi, jos on pohjoisessa liikkeellä!
 
Toneman - make it better!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti