Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ravintola Saha (Iisalmi)
1
puusormi
25.09.2009 08:30:51 (muokattu 25.09.2009 08:31:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iisalmelainen uusi paikka jossa on kesän aikana käynyt aika paljon bändejä. Meilläkin piti piti olla keikka lauantaina, ihan itse pyysivät ottamaan yhteyttä keväällä ja keikan buukkaamaan heille. Vaan eilen torstaina peruivat syynä se ettei siellä kuulemma käy väkeä. Yrittivät siten vedättää keikkaliksan kolmasosaan (300e->100e). Kuulin komppanian hevosmiehiltä illemmalla kun kyselin ettei ollut ihan ainutkertainen tilanne tuolla että liksaa yritetään vedätellä sovitusta alas.
 
Eli jos ette mene ilmaiseksi soittamaan, niin näiden veijareiden kanssa kannattaa tehdä kirjallinen sopimus jossa perumisesta on joku järkevä pykälä. Noin 40-keikkaa olen myynyt täällä Pohjois-savossa ja -Karjalassa ja nyt oli eka kerta kun ei miehen sana ollutkaan ihan sovitun mittainen. Lapsen usko säilyy siis vahvana vieläkin.
 
Tekniikasta en tiedä sanoa muuta kuin että Sahaa edeltäneessä Kojootissa oli korotettu alue jolta löytyi myös 3*16A ja roudaus lyhyesti takaoven kautta.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
miffe
26.09.2009 04:57:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puusormi: Iisalmelainen uusi paikka jossa on kesän aikana käynyt aika paljon bändejä. Meilläkin piti piti olla keikka lauantaina, ihan itse pyysivät ottamaan yhteyttä keväällä ja keikan buukkaamaan heille. Vaan eilen torstaina peruivat syynä se ettei siellä kuulemma käy väkeä.
 
Kesäkuussa oltiin PG:n kans ja ainakin sillon oli populaa varsin riittoisasti.
 
Tekniikasta en tiedä sanoa muuta kuin että Sahaa edeltäneessä Kojootissa oli korotettu alue jolta löytyi myös 3*16A ja roudaus lyhyesti takaoven kautta.
 
Etuovesta mentiin ainakin me sisään (sekä ulos). Sähköä juurikin tuon verran, mutta se onkin sit splitattu sekä sukoihin että 16 ja 32 voimavirtatöpseleihin. Jätin siis suosiolla valot pois. No eipä sinne lauteille ne olis muutenkaan mahtuneet.
 
Talon puolesta ledikannuja tanssilattiaa varten. Johdot sen verran naftit, että taisin peräti kolme saada sojottamaan lavalle päin.
 
Takahuoneena henkilökunnan sosiaalitila, josta löytyi kolme jakkaraa ja jääkaappi. Tottakai sekin oli lukkojen takana siten, ettei meille edes annettu avainta.
 
turkulainen
Cimble
12.10.2009 13:36:03 (muokattu 12.10.2009 14:05:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puusormi: Iisalmelainen uusi paikka jossa on kesän aikana käynyt aika paljon bändejä. Meilläkin piti piti olla keikka lauantaina, ihan itse pyysivät ottamaan yhteyttä keväällä ja keikan buukkaamaan heille. Vaan eilen torstaina peruivat syynä se ettei siellä kuulemma käy väkeä. Yrittivät siten vedättää keikkaliksan kolmasosaan (300e->100e). Kuulin komppanian hevosmiehiltä illemmalla kun kyselin ettei ollut ihan ainutkertainen tilanne tuolla että liksaa yritetään vedätellä sovitusta alas.
 
Eli jos ette mene ilmaiseksi soittamaan, niin näiden veijareiden kanssa kannattaa tehdä kirjallinen sopimus jossa perumisesta on joku järkevä pykälä. Noin 40-keikkaa olen myynyt täällä Pohjois-savossa ja -Karjalassa ja nyt oli eka kerta kun ei miehen sana ollutkaan ihan sovitun mittainen. Lapsen usko säilyy siis vahvana vieläkin.

 
Olen ollut yhteyksissä kyseisen paikan kanssa. Eka puhelulla oli innostunut ja mukavan kuuloinen henkilö, se antoi numeron toiselle henkilölle. Toinen henkilö alkoi tylyttämään olan takaa, miten "aloittelevan" bändin on meneteltävä ja hoidettava bändihommia. Ja tuli hirveä saarna keikkaliksasta, joka oli mielestäni ihan kohtuupyyntö bändin covermateriaalin tuttuuteen/suosioon ja bändin tasoon sekä soittajien pitkään ja monipuoliseen kokemukseen nähden. Eli parilla satkulla emme lähde.
 
En saanut suunvuoroa. Olin kuitenkin ystävällinen ja asiallinen. Eniten ehkä ärsytti se asenne, vähättely ja ylimielisyys. Melkein ilmaiseksi olis pitäny puoliammattilaisten lähtee ajamaan yht n. 200 km, soittamaan yleisö varmasti lämpimäks ja kuluttamaan keikkaan roudauksineen ja odotteluineen puoli vuorokautta. Saatana, soittotaitoisten ja kokeneiden aikuisten miesten. :)
 
Joskus tulee näitä vastaan.
 
Nimimerkkini muuttunut Närpiöstä Cimbleksi, joka on vuosien takainen ja alkuperäinen nimimerkkini "löytyen taas"...
Cimble
13.10.2009 10:08:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Kesäkuussa oltiin PG:n kans ja ainakin sillon oli populaa varsin riittoisasti.
 
Jos PG on se mitä luulen, niin kappas että olikin porukkaa... :)
 
Nimimerkkini muuttunut Närpiöstä Cimbleksi, joka on vuosien takainen ja alkuperäinen nimimerkkini "löytyen taas"...
Katti
03.11.2009 13:04:17 (muokattu 03.11.2009 13:05:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytiin tuossa joku hetki sitten ihmettelemässä Sahan menoa, ja periaatteessa ihan perus-jees. Henksu on ihan asiallista ja yleisöä käsitykseni (?) mukaan melkolailla aina ihan kivasti.
 
Miinuksia vois antaa:
- Puuttunut apukanto (molempiin suuntiin!!!), veto on kuitenkin alakerrassa johon on vaan portaat
- Rähjäinen, haiseva ja erittäin ahdistava backstage, joka ilmeisesti henksun taukotila(kin)
- Itseäni ei teknikon ja kuskin ominaisuudessa niin ahdistanut, mutta muuta ryhmää kylläkin tuo takahuonetarjoilu. Alkoholittomia pelkästään ja nekin piti itse aina noutaa baaritiskiltä...
- Sähköä ei turhan paljoa ollut, kuten jos tuossa aiemminkin mainittiin, mutta noilla meidän leluilla ei ahdistanu...
- Myöhäinen vetoaika. Meiltä taidettiin pyytää jotain 1:00, mikä sit kuitenkin neuvoteltiin 0:30:iin...
 
Siitä miten maksoivat ja mihin, en tiedä, eikä kiinnostakaan ku itse saan saman rahan anyway... ...lippuriski tais olla, mutta olihan tuolla ryhmääkin toisaalta, että ei se varmaan tappiolle mennyt työnantajallekaan, ehkä (?)...
 
Humpe
04.12.2009 20:27:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tulikan tuolla sahassa käytyä ja siitä hieman tarinaa tuolla
http://dorkadesig.suntuubi.com/?cat=10&y=2009&m=11&d=22
 
Freelancer Seinäjoelta http://dorkadesig.suntuubi.com
Meshugge
11.07.2010 12:14:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo käytiinpä parin bändin voimin katsastamassa kyseisen baarin toiminta ja tässäpä minun mielipide: ÄLKÄÄ MENKÖ KEIKALLE TÄHÄN PAIKKAAN!!! Tässäpä hieman selvennystä:
 
- Omistaja ihmetteli että "ketäs te ootte ja mitä teette täällä" kun ensimmäisiä kamoja roudattiin sisään.
- Ei bäkkäriä (vaihdettiin vaatteet ym autossa pihalla).
- Ei ruokaa tai juomia bändeille, edes drinkkilippuja.
- Ei nimilistaa kummallekaan bändille.
- Poket valitteli jo soundcheckin jälkeen että "vois olla vähän hiljemmalla".
- Meidän bändin (lämppäri) neljännen biisin jälkeen tuli lappu kouraan että "keikka keskeytettävä välittömästi". Tähän syynä että "soitatte liian kovaa". Tarkistettiin vielä desibelit mittarilla -> 85dB (!).
- Pääesiintyjä ei saanut esiintyä ollenkaan.
- Kamoja ei saanut roudata autoon ennen kuin baari menee kiinni, tässä vaiheessa siis klo n. 00.40!!! Eli neljä tuntia olis pitäny istua siellä odottamassa ja OSTAA heidän juomia. Ja ei muuten istuttu.
 
Tässäpä näin lyhyesti kerrottuna tämän paikan ihanuus. Huh huh sentään.
 
konehes
12.07.2010 02:41:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meshugge: Joo käytiinpä parin bändin voimin katsastamassa kyseisen baarin toiminta ja tässäpä minun mielipide: ÄLKÄÄ MENKÖ KEIKALLE TÄHÄN PAIKKAAN!!!
 
Ottamatta kantaa kyseisen paikan meininkiin, täytyy kuitenkin muistuttaa, että kannattaa sopia asioista jo keikkaa järkätessä. Esim. juomapolitiikka vaihtelee hyvinkin paljon eri paikoissa, eikä niitä ilmaisia kaljoja välttämättä saa, jos ei osaa kysyä hyvissä ajoin. Bäkkäriä ei myöskään ole kaikissa paikoissa, ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ja nimilista ei ole itsestäänselvyys muilla kuin lippuriskikeikoilla.
 
Kieltämättä oudolta kuulostaa tuo, että kaikki bändit eivät saaneet soittaa.
 
cherub with heavy metal machine
puusormi
12.07.2010 09:55:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mensan jälkiviisaustestitä täydet pisteen nappaan seuraavalla viisastelulla:
Aina kannattaa muuten soittaa samalla viikolla keikkapaikkaan ja varmistaa että informaatio on kulkenut kaikille osapuolille. Joskun kapakkaa pyörittää joku voimakaksikko (tai kolmikko) joista yksi on buukannut bändin mutta unohtanut informoida muita asiasta. Ja kun buukkaaja ei satu työvuoriin niin härdelli on valmis. Soitto säästää aikaa vaivaa ja vitutusta.
 
Vaan tuosta Sahasta kuulee aika paljon juttua jossa ei ravintelia kovinkaan korkealle rankata. Itseasiassa täällä suunnalla en oie kuullut oikeastaan mistään muusta baarista samalla tavalla negatiivisia huhuja. Jossain muuallakin tykkäävät tylytellä pikkubändien keikkamyyjiä. Ja jossain on alkoholin kanssa todella kukkahattumeininki, mutta siellä on sekoiltu sitten rokin (ja vähän naapuribaarin virvokkeiden) voimalla. Sahalla kuitenkin käy viikonlopusta toiseen bändejä, eli en tiedä että onko joillekin porukoille sattunut vain joku poikkeuksellisen huono hetki vierailla.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
Tuliukko
12.07.2010 18:08:59 (muokattu 12.07.2010 18:15:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitan siis Meshuggen kanssa samassa bändissä joten tässä lisää kyseisestä illasta ja keskeytyksestä:
 
Myöhemmin meille selvisi että "soitatte liian kovaa" oli vain osa totuutta. Keskeytys oli tosiasia, koska musiikki tuli lujaa, joten (Olusilta tullut iso) porukka alkoi lähtemään baarin alakertaan jonne ei enää mahtunut ja tällöin asiakkaat lähtivät kokonaan pois. Näin baari ei enää halunnut menettää yhtään maksavaa asiakasta ja meille tultiin hätäisesti kertomaan että keikka täytyy keskeyttää.
 
Tuli siis taloudellisesti kannattavaksi laittaa molemmat bändit illasta pihalle jotta iso asiakasmassa jatkaisi humaltumistaan baarin sisällä kuunnellen tuttuja radioralleja.
 
Ja voin sanoa että ihan yhtä kovaa soi illalla Dingo kuin bändimmekin.
 
Ravintolapäällikkö levitteli vaan käsiä kun käytiin asiasta kysymässä ja sanoi että hän tiesi tämän ja tänne ei alunperinkään ois pitäny mitään bändejä järjestää.
 
Ikävintähän tässä tapauksessa oli se että illan pääesiintyjä tuli paikalle useamman sadan kilometrin takaa vain pelkästään roudaamaan soittokamojaan ja soittamaan yhden biisin soundcheckissä.
 
http://maihinnousu.net/noma
chokula
12.07.2010 18:27:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yrittäjän taskut ovat pohjattomat ja kun rahaa on tarjolla, niin katsotaan sillä hetkellä sitä sen tarjoajaa, eikä ajatella, et kun pyllistää toiseen suuntaan, niin siellä on ne, jotka pistää sanan huonosta kohtelusta kiertämään.
 
TÖRKEÄÄ käytöstä bändiä ja faneja kohtaan keskeyttää keikka olemattomasta syystä ja evätä toiselta bändiltä esiintymisvuoro kokonaan. Tämä kai tässä ainoa TÄRKEÄ pointti on. Muut epäkohdathan eivät ole varsinaisia epäkohtia vaan sovittavia/kysyttäviä seikkoja. Mutta toki suullisestihan voidaan sopia mita tahansa, aivan toista on, että pidetäänkö siitä kiinni ja kaikkea ei voi edes aina muistaa/osata tiedustella.
 
Tuliukko
12.07.2010 18:51:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

chokula: Muut epäkohdathan eivät ole varsinaisia epäkohtia vaan sovittavia/kysyttäviä seikkoja. Mutta toki suullisestihan voidaan sopia mita tahansa, aivan toista on, että pidetäänkö siitä kiinni ja kaikkea ei voi edes aina muistaa/osata tiedustella.
 
Tietääkseni illan pääesiintyjällä oli/on kirjallinen sopimus kyseisestä keikasta mutta sen sisällöstä en sitten tiedä mitään, saa nähdä että liekkö heillä sitten tulee vielä kädenvääntöä Sahan kanssa mahdollisesta keikkapalkkion maksamisesta
 
http://www.moukka.com
Turmis
12.07.2010 19:30:19 (muokattu 12.07.2010 19:33:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

chokula: TÖRKEÄÄ käytöstä bändiä ja faneja kohtaan keskeyttää keikka olemattomasta syystä ja evätä toiselta bändiltä esiintymisvuoro kokonaan. Tämä kai tässä ainoa TÄRKEÄ pointti on.
 
Edelleen eniten raskauttava tekijä koko hommassa on se, että ravintolapäällikkö oli sanojensa mukaan tiedostanut tämän niinsanotun "ongelman" jo etukäteen, mutta eipä pistänyt tikkuakaan ristiin asian eteen.
 
Eikö ylläolevat asiat kerro jo kaiken tarvittavan, ja anna tarpeeksi syytä näyttää persettä koko baaria kohtaan, ja kantaa rahansa sinne korkeintaan bensan ja tulitikkujen muodossa? (tarkennus: kohta "bensa" ja "tulitikut" ovat tässä kohtaa kevennystä, enkä todellisuudessa aio baaria polttaa, saati kehota ketään muutakaan sitä tekemään.) Mutta veikkaanpa silti, että pitkässä juoksussa baari kusee aika rankasti omille jaloilleen tuollaisella meiningillä.
 
Musiikki on vakava asia, se ei saa olla iloista.
Tuliukko
20.07.2010 23:14:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisää aiheesta:
http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=36821&start=25
ja
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9195968
 
http://www.moukka.com
naavanka_
25.07.2010 15:40:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytiin eilen soittelemassa Bar Sahassa, Sandels Rockin jatkoklubilla.
 
Ihme touhua kyllä järjestäjältä tämä:
 
-Ruoka ja juoma luvattiin, noh, olihan sitä (lämmintä kaljaa ja leipää) mutta luuniemen kentällä (jonne matkaa sahasta n.2km)
-Kaikki asianomaiset TIESIVÄT jo paria päivää aikaisemmin ettei Survivors Zero soita klubilla mutta siltikin sitä mainostettiin vielä soittoiltana baarin ulkopuolella
-Bensat luvattiin muttei kerrottu että vain yhdelle autolle, noh, pienen sanaharkan jälkeen luvattiin kahdelle autolle.
-Sisäänpääsy 10€/rannekkeilla 5€
-kaksi pientä "monitoria" eli mitkälie vuoden -60 pa kaapit
-Ei mitään ilmaista itse baarista (tosin pieni olut 1.5€, ei paha:/)
 
Ilta sujui suuremmitta kommelluksitta mutta yleisöä ei juurikaan kahden mukavan hevipetterin ja paikallisten torttpäiden lisäksi ollut.
Jätettiin muutama piisi soittamatta koska muistaakseni kolmannen jälkeen joku huudahti että "joko tuo oli viimenen?"
 
Hieno reissu:)
 
Katti
30.08.2010 20:48:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: Käytiin tuossa joku hetki sitten ihmettelemässä Sahan menoa, ja periaatteessa ihan perus-jees. Henksu on ihan asiallista ja yleisöä käsitykseni (?) mukaan melkolailla aina ihan kivasti.
 
Lukekaa tosta edellisestä kirjauksestani lisää, mutta ei mulla ihan noin ankstista kokemusta sentään ole. Ei tää mikään Pohjoismaiden top-3 osaston mesta ole, mutta kyllä siellä eli, vaikka miinuksia tulikin aika rutkasti.
 
Meille ei kukaan tullut kitisemään volasta tai muusta sellaisesta, eikä me nyt niin hiljaa siellä mun mielestä vedelty, eli mikä lie sitten kyseessä...
 
Niin ja bäkkäri / juomajutut on todellakin sellaisia, että ne eivät ole AUTOMAATIOITA vaan kyllähän ne määritellään tuolla sopimuspuolella yleensä...
 
Mut se siit, toivottavasti en ihan heti tuonne joudu, mutta toisaalta jos joudun, niin pyrin kyllä sitten hymyilemään ja saamaan sen apukannon jollakin paikalle...
 
moikki
26.01.2011 16:38:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi keikka soitettiin viime keväänä, kaljaa saatiin kun oltiin etukäteen sovittu ja muutenkin meni kaikki ihan ok. Ja volumet oli kaakossa ;)
 
Albert Järvinen on kingi!
pkaartin
04.02.2011 19:31:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ollaan menossa bändimme kanssa kevään lopulla keikalle Iisalmen Sahaan....Mikähän meitä mahtaa siellä odottaa, kun näitä juttuja lukee?? Soppari ko. illasta on jo tehty. Voiko paikkaan luottaa pätkääkään??? p.s. Millaiset on normisopparin takaamat majoitustilat, koska tulemme kaupunkiin 450 km:n päästä?? Aamupala,ruoka??
 
oamkbonor
04.02.2011 22:21:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pkaartin: Ollaan menossa bändimme kanssa kevään lopulla keikalle Iisalmen Sahaan....Mikähän meitä mahtaa siellä odottaa, kun näitä juttuja lukee?? Soppari ko. illasta on jo tehty. Voiko paikkaan luottaa pätkääkään??? p.s. Millaiset on normisopparin takaamat majoitustilat, koska tulemme kaupunkiin 450 km:n päästä?? Aamupala,ruoka??
 
Ei ole olemassa mitään normisopparia. Kaikki mitä haluaa pitää sopia etukäteen niinkuin minkä tahansa keikkapaikan kanssa.
 
stnprkl
05.02.2011 05:50:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...Millaiset on normisopparin takaamat majoitustilat.....
Niin, normisoppari on teidän tapauksessa se minkä te normaalisti teette mihin vaan keikkapaikkaan samoin kuin meille. Se mikä on tärkeetä on se mitä siinä sopparissa lukee ja mitä siitä on yliviivattu ennen nimikirjoitusta.
Ja itsehän en siis tiedä kyseisestä baarista muuta kuin että työnantajani on sinne buukattu ja näinollen joudun/saan siellä viettää elämästäni yhden iltapäivän/illan.
 
Ja yleisesti kaikille (minkä kolleegani Katti on jo todennut) noi ilmaset kaljat, punkut, ruoat, viinat yms. ei missään nimessä ole IKINÄ (MISSÄÄN) automaattisia asioita vaan sopimuskohtaisia juttuja eli takahuonetarjoilu (jos asiat tehdään niinkuin sopparissa) ei ole se millä baari luokitellaan hyväks tai huonoks keikkapaikaks.
 
Viltsu audiokantaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti