Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Darkside (Helsinki)
1 2 3 4 5
Väinämöinen
26.08.2008 20:29:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

+ Nimi
 
Ulkopuolen ikkunassa lukee "DarkSide".
 
+ Sijanti
 
Osoite on Perhonkatu 6. Kuppila sijaitsee Pub Peten yhteydessä saman rakennuksen toisella puolella, osittain saman henkilökunnan voimin.
 
+ Aukioloajat
 
20-04 pe-la, jolloin keikat. Avoinna muistaakseni ke-su, tarkkoja aikoja en muista tälle välille.
 
+ Koko
 
Perstuntumalta arvioisin karkeasti jokseenkin 100 asiakkaan mahtuvan, ehkä enemmänkin.
 
+ Arvioita keikansaantimahdollisuksista ja esiintyjätyypistä (demobändit/nimibändit)
 
Metallibändeille hyvät keikansaantimahdollisuudet, rohkenen väittää. Demobändeistä nimekkäämpiinkin (mm. Barathrum, Heavy Metal Perse) esiintyjiin.
 
+ Tekniikka (pa & sähkö, etenkin voimavirta yms.)
 
PA:
 
Talon puolesta on kaapit ja mikseri, mutta ei mikkejä eikä piuhoja niille, yksi mikkistandi taisi olla. Lavalle menee kaukokaapeli, jossa viitisenkymmentä paikkaa, osa pimeänä. Vermeet olivat sellaisissa säädöissä, että kaikkien soittajien soittaessa yhtä aikaa lavasoundi löi pa:sta "liinat kiinni" eikä laulu kuulunut. Tämä on ilmeisesti ollut ongelmana muillakin bändeillä. Jos lähiaikoina olette menossa keikalle, suosittelisin selvittämään, onko tälle tehty mitään, kuten tarkoitus on.
 
Talon puolesta ei ole pätevää miksaajaa.
 
Sähköistä en sano mitään, en pannut merkille tarpeeksi.
 
+ Valot
 
Ei erillistä valotekniikkaa.
 
+ Lava & backstage -kuvaukset
 
Ei varsinaista backstagea. Soittimet sekä laatikot tms. ylimääräiset kamat saa jemmaan keittiö- ym. tiloihin. Lava on pieni koroke baarin peräosassa, nelihenkiselle bändillemme tuntui aavistuksen verran liian pieneltä. Lava on päällystetty jollakin sopivalla kankaalla, ei tarvetta erilliselle rumpumatolle.
 
+ Ruokailumahdollisuus
 
Ei ainakaan baarin yhteydessä.
 
+ Roudaus (miten)
 
Etuovesta. Etukäteen sopimalla saimme tulla paikalle ennen ovien aukeamista, pyytää toiselta puolelta henkilökuntaa avaamaan oven ja roudata rauhassa.
 
+ Yleisökuvaus (opiskelijoita/juoppoja kantapeikkoja/mitä?)
 
Metallimiehiä ja -naisia. Tänne tulee porukkaa istumaan iltaa, vaikka ei olisikaan bändejä soittamassa.
 
+ WWW-sivut
 
Toistaiseksi ei ole (ilmeisesti tulossa).
 
+ Hyvää
 
+ Henkilökunta on ystävällistä ja asiallista demobändejäkin kohtaan.
+ Paikalle sopii odottaa muutakin yleisöä kuin kaikkia varta vasten kutsuttuja kavereita.
 
+ Huomioitavaa
 
Mikkejä ei tosiaan ole talon puolesta. Vaikka talosta löytyykin pa-vermeet, tämänhetkisellä kattauksella toisin niiden sijasta omat.
 
"Support music, not rumors." - Chuck Schuldiner
Caught In The Between Frozen Semen
cruel_destiny
03.09.2008 21:45:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kuulin juttua, että darkside muuttuu (taas). eihän tuo peten ns. "uusi puoli" ole ollut kauaa auki. aluksi oli bilishuoneena, nyt hevibaarina, mitähän seuraavaksi.
 
Ikinä en ole Marshallin comboja testannut, mutta voin sanoa, että niissä on kyllä parhaimmat efektit omiin tarpeisiin surreal
Nelikielipiru
28.01.2009 09:09:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikähän on baarin tilanne nykyseltään, tuon PA kamojen osalta? Onko kukaan käynny lähi aikoina?
 
31.8.08 Rami Mathalt RIP, rauhaa lepoon.
LLLoyd
28.01.2009 17:17:03 (muokattu 28.01.2009 17:21:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kuukausi sitten PA oli juurikin tuossa aloitusviestissä mainitussa kunnossa eli se kyykkäsi pelkästä laulusta jo, päätteet on vissiin aika pahasti alitehoiset..
 
jakari on ALTO, pa ja päätteet renkus-heinz
 
monitorejahan siel ei o, kaukokaapeli on, taitaa toimiakin vielä...
jonkinlainen mikseri on, kunto on mitä on, pari 58:sia mikkeinä..
 
32 töpseli + keskus lavalla
 
eli omia kamoja mukaan tarpeen mukaan
 
"BUT FUCK OFF!!!! bullatory song damns rappers! HATRED AGAINS hiphop in REAL METAL NOW! fuck that shit "music" in real METAL!"
JohnRatt
04.03.2009 16:04:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos tuolla vielä toimintaa? Ja onko kenelläkään tiedossa paikan yhteystietoja?
 
Väinämöinen
04.03.2009 17:17:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olis kyllä kiva muokata tuota aloitusviestiä. On siellä toimintaa, oltiin FS:nkin kanssa muutama viikko takaperin siellä soittamassa. PA-ongelmia ei silloin ollut.
 
http://www.darksideclub.fi
 
"Support music, not rumors." - Chuck Schuldiner
Caught In The Between Cause of Death Frozen Semen
Nelikielipiru
05.03.2009 10:24:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väinämöinen: Nyt olis kyllä kiva muokata tuota aloitusviestiä. On siellä toimintaa, oltiin FS:nkin kanssa muutama viikko takaperin siellä soittamassa. PA-ongelmia ei silloin ollut.
 
http://www.darksideclub.fi

 
Ite olin miksaamassa tuolla pari viikkoa sitten. Ilman omaa kompuraa olis ollu kyllä todella kusiset paikat, lähinnä laulun kanssa. Joka keikkojen aikana pari kertaa katosi mystisesti ja sitten tulikin takaisin, syytä en todellakaan tiedä. Menikö päätteet jumiin vai mitä?
 
Miksaus paikkana toimii narikka, edessä on seinä johon on tehty n.100x80 reikä. Josta kyllä näkee jotain mutta ei kyllä perkele kuule mitään, pöytä on suht. synkkä yksilö mutta sillä kyllä tulee toimeen. Pöydän päästä sitten kannattaa muistaa tarkistaa että mitkä kaukokaapelin kanavat on kytketty ja minne.
 
Ainoo mikä jäi aivan totaaliseks mysteeriksi niin monitorointi, kaapit kyllä oli mutta ääntä ei...
 
31.8.08 Rami Mathalt RIP, rauhaa lepoon.
Skippidippi
09.04.2009 16:41:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paikan päällä on pa-kaapit ja mikseri ja omistajan mukaan pari mikkiä ja ilmeisesti myös jotain johtoja?!?! Eli omaa mukaan niin paljon kun löytyy. Miten te ootte tuolla mikittänyt kamojanne? Tarkoitan kannattaako/tarviiko rumpuja edes mikittää?
 
Joku ketä ollut keikalla lähiaikoina voisi pistää infoa mite on homma toiminut?
 
Nirz
12.07.2009 00:26:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Darksiden keikkameininkiä on kehitetty menneen kevään aikana. Itse olin siellä soittelemassa Kesäkuun puolen välin tienoilla, ja nyt paikan puolesta oli uusittu PA (2xylä + 2xala kaapit, potkua riitti tarpeeksi tilan kokoon nähden). Monitorointiin ja mikitykseen ei tosin ole talon puolesta mitään vehkeitä (yksi standi taisi olla?) ja talon toinen alakaapin piuha oli susi tuolloin.
 
Se narikan viereen piilotettu miksauskoppikin on tätä nykyä historiaa, ja lavan eteen (about 5m päähän) on rakennettu muutaman neliön kokoinen korotettu dj/miksauskarsina joka ajoi asiansa ahtaasti mutta riittävästi (meidän setupissa siellä yhden hengen aitauksessa heilui sekä valo- että äänimies).
 
There's nothing new, just things forgotten.
hjukke
23.07.2009 19:46:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja lippuriskipolitiikka?
Tasmaani
09.08.2009 10:50:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=33873&start=0
 
miffe
11.08.2009 14:35:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tasmaani: http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=33873&start=0
 
Siis maksetaanko siellä ovimiesten liksat vain ja ainoastaan pimeästi lipputuloista välistä vedetyistä rahoista ja oliko se baarineito töissä sillä bändillä vai ravintolalla?!
 
Aika himmein valoin taitaa yrittäjä puljuaan pyörittää.
 
turkulainen
Terry Pantheras
22.09.2009 16:27:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ollaan menos kyseiseen mestaan keikalle ens kuussa ja saapi nähä onko uudestaan enää menemistä... Imperiumin messulaudan perusteella aika erikoisenoloinen paikka tosiaankin.
 
MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
jusifer
01.10.2009 12:34:15 (muokattu 01.10.2009 12:47:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen ollut oman bändini kanssa keikalla DS:ssä useita kertoja, ihan alkuajoista saakka. Tunnen myös valotekniikkaa, joten sitä kautta sähkökysymykset ovat tulleet tutuiksi.
 
Korjaan nyt tilanteen tasalle käsityksiä joita tässä on esitetty:
 
- PA on siis tosiaankin talon puolesta. Alussa se oli sen verran kämäinen, että toimme oman. Nykyään on 2x aktiivinen yläpää ja 2x passiivinen subbari, joten viime keikan vedimme sillä, vaikka toinen subbari oli rikkinäisen speakonkaapelin vuoksi pimeänä. Tehoa ei ole vieläkään ihan hirveästi, joten me emme ole koskaan edes kuvitelleet voivamme soittaa kaikkea sen läpi, varsinkaan bassoa. Olemme ajaneet PA:sta lähinnä laulun, synan, bassorummun ja tasoitusmielessä skebaa, muuten sitten lavasoundilla. Soundi ei ole varmasti tästä syystä ollut maailman paras, mutta on siellä kaikki kuulunut. Monitoreita löytyy pari kappaletta. Niillä pärjää, jos ei ole liian kranttu, mutta itse olemme aina ottaneet omat mukaan.
 
- Miksausosastosta sen verran että miksauspöytä on melko pieni. En muista etuasteiden määrää, mutta pre-fader auxeja on tasan yksi kappale, eli jos sillä tiskillä vedätte, niin monitorointi on sitten käytännössä yksi linja. Mikserin lisäksi signaalitiehen ei tule ennen tuota jo mainittua Alton jakaria mitään. Eli jos haluaa kompuraa, ottaa oman mukaan, samoin kuin kaiut sun muut vermeet. Itse olemme tuoneet oman miksauspöydänkin. Miksauskoppi ei muuten ole enää narikassa, vaan sille on tehty oma korotettu karsinansa lavan lähelle. Mielestäni huima parannus, mutta kauhean isoa tiskiä sinnekään ei saa mahtumaan. Kompromisseja joutuu tekemään aina, mutta nytpä ainakin miksaaja edes näkee bändin ja saa kunnon katsekontaktin jne.
 
- Muuta äänisälää on lähinnä sen verran mitä bändit ovat paikalle unohtaneet, mutta ne kysellyt mikit ovat kuulemma hankinnassa, kun niitä aina kysellään. Eli se asia sitten ehkä tulevaisuudessa hoituu. Itse kyllä vähän ihmettelen laulajia jotka saapastelevat keikkapaikalle kahta kättä heittäen ja ihmettelevät jos ei baarissa olekaan valmiiksi mikkejä, eihän kukaan oleta siellä valmista backlinea tai soittimiakaan olevan... Eihän?
 
- Miksaajaa, valomiestä tai mitään muuta teknistä henkilökuntaa ei ole, eli itse pitää hoitaa. DS on kuitenkin baari eikä mikään Tavastia, vaikka livetoimintaa alkaa nykyään olla aika lailla jatkuvasti.
 
- Lava on pieni. Siihen mahtuu rumpalin lisäksi kolme ihmistä seisomaan, ja silloin se on aika tiivis. Jos teillä on esim. syna, joku menee sitten lattialle. Lava on myös matala, joten jos baari on täynnä, takarivistä ei välttämättä näe kovin hyvin. Omistajan mukaan yksi seuraavista projekteista on korottaa lavaa, ja siinä valossa että miksauskarsinakin tehtiin uskon häntä. Saa nähdä koska kyseinen korotus tosin tulee, kaikkihan aina maksaa. Ongelmaksi voi myös muodostua tilan korkeus. (EDIT: tai siis sen puute)
 
- Lavan takanurkkaan tulee tosiaan kaukokaapeli ja kolmivaihesähkö, mikä on poikkeuksellisen hienoa. Aiemmin esitetyistä tiedoista poiketen kaukokaapelissa kylläkään ei ole 50 kanavaa, vaan ~20, mutta se on ainakin meille riittänyt. Samoin kolmivaihevirta ei ole 32A, vaan 16A, mutta noin pienessä paikassa sekin on meille riittänyt. Me pyöritämme siinä kuitenkin kahden vaiheen perässä tällä hetkellä kolmea nelikanavaista himmennintä, savukonetta ja kuutta ledikannua - ja kolmannessa vaiheessa soittokamoja. Ei ole vielä nalli napsahtanut. Jos joku saa lavalle mahtumaan kauheasti enemmän kamaa, niin ihmettelen. Eli järkeä käyttäen riittää siis.
 
- Backstagesta jo mainittiinkin, eli sitä ei siis ole, mutta keittiöön saa kamat ja roudauslaatikot (ja siellä voi vaihtaa vaatteita). Lisäisin tähän sellaisen pienen yksityiskohdan, että siellä on alkoholin nauttiminen kielletty, eli sinne ei voi jäädä fiilistelemään keikan jälkeen tuoppi kädessä. Ikävä juttu, mutta pieni paikka kun on, niin minkäs teet.
 
- Roudaus hoituu poikkeuksellisen hyvin, koska Pub Pete on aina auki kello yhdeksästä aamulla ja sitä kautta pääse sisään. Samoin kamoja voi jättää keikan jälkeen paikalle ja tulla hakemaan myöhemmin, kunhan sopii. Sound checkin voi vetää käytännössä koska huvittaa, sekin on sopimuskysymys.
 
- Soittoaika on toistaiseksi vähän vaihdellut, mutta sitä on tarkoitus kuulemma vakioida. Nyt omistajan visio on se, että ensimmäinen bändi aloittaa ~22:30. Ja siinä missä ennen sopi tulla vaikka yksin soittamaan, suuntaus on enemmän ja enemmän sellainen että mieluiten vähintään 2 bändiä, kolme tuntuu olevan jo aika vakio.
 
Summa sumarum: Helsingin keskustassa on tätä nykyä aika vähän paikkoja joissa harrastelevat metallibändit voisivat käydä vetämässä, nyt kun Hevimesta, Factory sun muut ovat lopettaneet. Nosturiin tai Tavalle kun ei ole kaikilla asiaa, eikä Dante'siin tai On the Rocksiinkaan voi kaikki mennä. Rocktowniakaan ei ole, joten ainakin meidän bändin näkökulmasta Darkside on varsin tervetullut paikka. Sen huonot puolet liittyvät lähinnä kokoon ja sitä kautta myös rajoitettuun budjettiin, mutta omistaja selvästi haluaa kuitenkin kehittää paikkaa ja panostaa livetoimintaan, joten kaiken kaikkiaan itselläni on paikan meiningistä varsin positiivinen fiilis ja olemmekin taas menossa sinne vetämään ensi kuussa.
 
PS. Lukaisin tuossa vähän Imperiumin messulautaa ja siihen sen verran kommenttia, että eipä tuolla voi rahan vuoksi käydä soittamassa (mutta tuskin monessa paikassa muuallakaan). Meille on aina maksettu jotain (lähinnä kulut), jotkut ovat kuulemma olleet lippuriskillä. Narikkahan on siis 3 euroa, eli jos lipun hinnasta jää sen verran talolle, niin se hirveä "välistävetäminen" olis ehkä 1+1 laskemalla se narikan osuus, eiks niin? Ja sillähän siis tosiaan maksetaan järjestyksenvalvonnan kuluja, ei siinä sinällään mitään hämärää ole.
 
Terry Pantheras
01.10.2009 14:29:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suuret kiitokset Jusiferille, aivan loistavaa faktaa - nasautin plussan! Pitääkin lähettää tulevan keikan osalta infoa kaverille joka miksaa meidän keikan, että mihin varautua.
 
Tosiaankin myös meidän pumpun rytmiryhmä käväisi eilen katsastamassa myös mestat ja henkilökunta oli kuulemma oikein ystävällistä, eikä mitään perseilyyn viittaavaa ilmennyt. Kahveet ja limutkin tarjosivat. Jos siellä on ollut joku veemäinen poke aikanaan, niin maine lienee tullut siitä...
 
MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
tommiot
02.10.2009 02:22:07 (muokattu 02.10.2009 02:23:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Suuret kiitokset Jusiferille, aivan loistavaa faktaa - nasautin plussan! Pitääkin lähettää tulevan keikan osalta infoa kaverille joka miksaa meidän keikan, että mihin varautua.
 
Käske vielä sen verran varautumaan että toisesta yläpäästä on pilli paskana, ja mikseri on ihan skeida. Mä poistin sen jakosuotimen välistä viime keikalla, se ei tehny mitään muuta kuin pilas lopunkin paskasta saundista. Tietty olis sen voinut alapäille jättää mut siinäki oli joku ongelma piuhoittamisen kanssa, eikä ehtiny säätää sitä pidempään. Mut ihan hauska keikka meillä oli, ja basari ja laulu kuulu, ei siinä mitään.
 
Henkilökunnan kanssa en tullut toimeen. Teen ehkä 50 keikkaa vuodessa enkä oikein jaksais kuunnella vittuilua siitä että omia kaljoja ei sitten bäkkärillä juoda (koska kyseisen asian voi myös ilmoittaa asiallisesti, vaikka aikaisemmilla yhtyeillä olisi ollut vaikeuksia ymmärtää sitä). Soittokin siirrettiin henkilökunnan toimesta muistaakseni klo 23.30 vaikka alunperin oli sovittuna n. klo 22.
 
How do mix ?! ¯(°_o)/¯
Terry Pantheras
02.10.2009 09:17:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moridin: Käske vielä sen verran varautumaan että toisesta yläpäästä on pilli paskana, ja mikseri on ihan skeida. Mä poistin sen jakosuotimen välistä viime keikalla, se ei tehny mitään muuta kuin pilas lopunkin paskasta saundista. Tietty olis sen voinut alapäille jättää mut siinäki oli joku ongelma piuhoittamisen kanssa, eikä ehtiny säätää sitä pidempään. Mut ihan hauska keikka meillä oli, ja basari ja laulu kuulu, ei siinä mitään.
 
Jees, kiitos! Lisätään listaan...
 
Henkilökunnan kanssa en tullut toimeen. Teen ehkä 50 keikkaa vuodessa enkä oikein jaksais kuunnella vittuilua siitä että omia kaljoja ei sitten bäkkärillä juoda (koska kyseisen asian voi myös ilmoittaa asiallisesti, vaikka aikaisemmilla yhtyeillä olisi ollut vaikeuksia ymmärtää sitä). Soittokin siirrettiin henkilökunnan toimesta muistaakseni klo 23.30 vaikka alunperin oli sovittuna n. klo 22.
 
Meitä on kolme bändiä ens perjantaina, eli aikatauluja ei pitäis ihmeemmin pystyä mulkkailemaan. Ukot kertoi myös, että siellä oli sellainen hupaisa venäläistyyppinen "no problem" -meininki, mutta kyllä tuollainen alentuva ja "isällinen" meininki pistää lähes poikkeuksetta korpeamaan - varsinkin kun oma ikä on jo reippaasti 30 paremmalla puolella. Kassotaan...
 
MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
jusifer
03.10.2009 02:49:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moridin: Käske vielä sen verran varautumaan että toisesta yläpäästä on pilli paskana, ja mikseri on ihan skeida. Mä poistin sen jakosuotimen välistä viime keikalla, se ei tehny mitään muuta kuin pilas lopunkin paskasta saundista. Tietty olis sen voinut alapäille jättää mut siinäki oli joku ongelma piuhoittamisen kanssa, eikä ehtiny säätää sitä pidempään. Mut ihan hauska keikka meillä oli, ja basari ja laulu kuulu, ei siinä mitään.
 
Kiitos muuten tiedosta, viimeksi toimi kyllä yläpäät. Täytyy kysyä Gurulta josko se vois vaikka korjauttaa ton yläpään ennen kun sinne seuraavan kerran tulee mentyä.
 
Henkilökunnan kanssa en tullut toimeen. Teen ehkä 50 keikkaa vuodessa enkä oikein jaksais kuunnella vittuilua siitä että omia kaljoja ei sitten bäkkärillä juoda (koska kyseisen asian voi myös ilmoittaa asiallisesti, vaikka aikaisemmilla yhtyeillä olisi ollut vaikeuksia ymmärtää sitä). Soittokin siirrettiin henkilökunnan toimesta muistaakseni klo 23.30 vaikka alunperin oli sovittuna n. klo 22.
 
Ehdottomasti olet oikeassa että asiat voisi ilmoittaa fiksusti, mutta tahtoisin tähän vielä täsmentää, että kenellekään ei nyt jää epäselväksi: Darksidessa ei ole bäkkäriä! Siis sikäli kun muusikot sen ymmärtävät, anyways, eli ei paikkaa jossa voi rentoutua ja hengailla. Darksidessa on keittiö, johon saa viedä kamoja, that's all. Älkää kukaan menkö tuonne kuvitellen mitään muuta.
 
Terry Pantheras
10.10.2009 23:36:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommat luisti perjantaina ilman mitään ongelmia: henkilökunta oli ok, eikä mitään perseilyä ollut. PA vaan taitaa vedellä viimesiään: veti laulut ihan ruvelle ja kaikkea muuta pientä fibaa oli.
 
Paikka on oikein tunnelmallinen ja sopiva pienemmille rock-keikoille. Näköesteitä lavalle ei ole.
 
MASTEROID ~~ stoner rock - doom - heavy - death metal ~~
midnight rose
24.11.2009 19:58:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tunnu tuolla oikein kukaan maileihin vastata, niinkuin ei monessa muussakaan keikkapaikassa nykyään. Jos puhelimella saa jotenkin kiinni, niin sanotaan, että "uusia listoja tehdään parhaillaan, laittakaa vaan mailia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti