Muusikoiden.net
24.06.2021
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: W.A.S.P. -Sirkkeleistä ikuisuuteen
1 2 3 4 512 13 14 15 16 17
Tympee Huttunen
05.10.2015 12:38:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Icy-Sun: Onkohan Blackie tehnyt oikeasti lainkaan uutta musiikkia sitten K.F.D:n. Aika härskiä riffien kierrätystä minusta tuo yhtyeen levynteko nykyisin. Tämä uusin oli minusta ainakin kahden kuuntelun perusteella huonoin WASP-albumi pitkään aikaan. Muovinen soundimaailma ja sävellystekniset poppiratkaisut vaivaavat tätä tuotosta ensisekunneista viimoseen raitaan asti. Kristillinen teksti vieroksuttaa varmasti myös 80-lukuisen tuotannon ystäviä.
 
Kieltämättä nykykokoonpanon "trilogia" Dominator-Babylon-Golgotha nitoutuu aika voimakkaasti yhteen biisien ja soundien suhteen. Aika ajoin kuulee kaikuja aiemmista biiseistä ja melodiat seuraa toisiaan korvamatojen muodossa. Dominator oli tajuttoman kova levy pitkään aikaan. Babylon meni vähän valjummaksi ja mun mielestä tää uusin putoaa parin Spotify-kuuntelun perusteella noiden kahden väliin. Kristilliset tekstitkin seuraa aika tiiviisti Blackien viime levyjen henkisiä pohdintoja sortumatta kuitenkaan gospel-ylistykseen, vaan pikemminkin tutkiskeluun asian ympärillä.
 
Flash
06.10.2015 14:28:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvältähän tuo Golgotha kuulostaa. Aika paljon on kyllä The Crimson Idol kaikuja tuossa. Pitkiä kitarasooloja hitaahkoissa biiseissä jne. Samaan putkeen kuuntelin pari edellistäkin levyä. Ihan hyviä nekin. Mutta tosiaan aika samasta puusta veistettyjä kaikki.
 
Live Music Is Better!
JohnJ
07.10.2015 11:09:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flash: Aika paljon on kyllä The Crimson Idol kaikuja tuossa. Pitkiä kitarasooloja hitaahkoissa biiseissä jne.
 
Miss You ainakin on suorastaan pastissi The Idolista.
 
Metal meets the bone!
M.A.C.H.O. #13 - JUU HÄV PIIN IREISD!!!1
Tympee Huttunen
07.10.2015 11:25:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JohnJ: Miss You ainakin on suorastaan pastissi The Idolista.
 
Miss You oli ensimmäinen biisi, joka tehtiin Crimson Idolille ja lyriikat käsittelee tarinan Jonathanin edesmennyttä veljeä. Ehkä tuo kappalerunko myöhemmin jalostui The Idol-biisiksi.
 
reaper666
07.10.2015 11:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ommuute setlistikin sentään vähän vaihtunut. Hellion mukana.
 
Nii ja babylons burning oli kans tosi kova biisi. Ei liity tähän mutta mietin näitä uusia kappaleita.
 
-septimisti-
07.10.2015 21:30:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaper666: Ookko tosissas? Pyöritän nyt ekaa kertaa läpi niin ei kolise. Edellisellä levyllä ollut crazy loi muhun uskoa kun on niin saatanan hyvä.
Tässä balladi-biisissä kyl hienoa soolorevittelyä.
Seitsemän edellistä kyllä olleet heikkoja mutta eikös Dying for the world aika hyvä ollut!
Onpas muuten kiva juttu tää spotify kun pääse tälleen köyhänä heti kuunteleen levyä. Tässä on viimisen kuukauden aikana niin monta levyä tullut ettei oo heti varoja ostella(amorphis, maiden, slayer, cob, wasp ja diablo)
Toki tarttee fyysisenäkin hommata.
 
Edit. Kokonaisuutena tää on hyvä mutta yhtään crazyn kaltaista supervetoa ei ole.

 
Kyllä mä ihan tosissani tuon heitin. On tämä heittämällä parasta W.A.S.P.ia kokonaisuutena ainakin sitten KFD:n.
 
Ei tässä ole yhtä hyviä biisejä kuin NG1:lla, Dying For The Worldilla tai Unholy Terrorillakaan. Mutta onhan tämä nyt saatana ensimmäinen kerta pitkään pitkään aikaan, kun sovituksissa on jotain järkeä ja levy selvästi äänitetty ja tuotettu sellaisella tavalla, että paskempiakin biisejä kuuntelee enemmän kuin miellellään. Ja niistä paremmista saadaankin sitten kaikki potentiaali ulos. Dying For The World suorastaan raastaa korvia.
 
No rehellisyyden nimissä pari edellistä olivat isoja harppauksia oikeaan suuntaan, mutta vasta tämä osuu ihan maaliin. Nyt kuulostaa hyvältä. Musti on töhrännyt viimeisen 20 vuoden aikana törkeän ison kasan hevimittapuulla poikkeuksellisen hienoja biisejä suorastaan ala-arvoisilla sovituksilla ja äänityksillä.
 
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
reaper666
07.10.2015 21:45:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta tähänkin pätee se, että kunnon tuottajalla olis parempi. Blackien tuottamana tulee tota kolinasoundia. En ymmärrä mistä johtuu.
 
Icy-Sun
07.10.2015 22:29:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-septimisti-: Kyllä mä ihan tosissani tuon heitin. On tämä heittämällä parasta W.A.S.P.ia kokonaisuutena ainakin sitten KFD:n.
 
Jännä. Mun mielestä Golgotha on selvästi huonoin levy KFD:n jälkeen. Samalla linjalla kuin kaksi edellistä, mutta kappalemateriaali heikompi. Mustin ääni menee iän yötä askel askeleelta huonommaksi, mutta sehän on vain luonnon laki.
 
reaper666
07.10.2015 23:16:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko teidän mielestä K. F. D hyvä platta?
 
Tympee Huttunen
10.10.2015 14:20:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaper666: Onko teidän mielestä K. F. D hyvä platta?
 
Loistava levy. Todella erikoinen ja omaperäinen. Todella ahdistavaa ja pelottavaa meininkiä. Biisit toimii myös livenä. Double Live Assassins on huikea pätkä. Harmi ettei tuolta ajalta ole julkaistu livevideota. Siellä sai nunnat kyytiä veitsi-strap-oneineen ja lopulta sikiö revittiin ulos. o_O
 
Golgotha paranee koko ajan. Levyhän on hittiä hitin perään.
 
Flash
11.10.2015 09:15:07 (muokattu 11.10.2015 09:21:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

W.A.S.P. oli varsin pirtsakassa kuosissa eilisellä Oulun keikalla. Väkeä oli paikalla mukavasti ja tunnelma aikalailla kohdallaan. Vähän lyhyitä vaan edelleen nämä W.A.S.P.in keikat. Nippanappa 85 minsaa kaikkine alku- ja välinauhoineen, sekä encore väleineen. Kannattihan tuo silti mennä taas.
 
E: Tuolla näyttäisi olevan hyvätasoisia kuvia keikalta: http://keikkakuvia.net/w-a-s-p/
 
Live Music Is Better!
carnation
11.10.2015 09:25:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flash: W.A.S.P. oli varsin pirtsakassa kuosissa eilisellä Oulun keikalla. Väkeä oli paikalla mukavasti ja tunnelma aikalailla kohdallaan. Vähän lyhyitä vaan edelleen nämä W.A.S.P.in keikat. Nippanappa 85 minsaa kaikkine alku- ja välinauhoineen, sekä encore väleineen. Kannattihan tuo silti mennä taas.
 
Settilistaakin voisivat viilata uuteen uskoon, samat hitit pyörii vuodesta toiseen maustettuna parilla uutukaisella. Olisihan se mukava kuulla esim. Mean Man, Killahead, The Heretic tai edes Charisma.
 
"Silpomisia, saatanismia, fundamentalismia, moninaista kanibalismia, mielisaiden heiteelle jättöä. Sekoavaa höyrypäistä kapitalismin mätänevää loppua."
slowdive
11.10.2015 14:02:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Flash: W.A.S.P. oli varsin pirtsakassa kuosissa eilisellä Oulun keikalla. Väkeä oli paikalla mukavasti ja tunnelma aikalailla kohdallaan. Vähän lyhyitä vaan edelleen nämä W.A.S.P.in keikat. Nippanappa 85 minsaa kaikkine alku- ja välinauhoineen, sekä encore väleineen. Kannattihan tuo silti mennä taas.
 
Ihan hyvällehän tuo kuulosti ja oli aikalailla mitä odotinkin. Kyllä se silti hieman tunnelmaa latisti kun heti ensimmäisissä biiseissä taustanauhojen käyttö tuli aikalailla selväksi. Onhan se jännä kun Blackien ääni raikaa vaikka mies ei ole lähelläkään mikkiä. En tiedä sitten kuinka samanlainen ääni on esim. sillä Dudalla joka taustalauluja hoilailee, mutta yhtäkaikki.. palaneen käryä haistoin. "I don't need no doctor" -biisin kertsikin kuulosti melkolailla yksi yhteen musavideon ja sen kasari livelevyn kanssa, vaikka Blackie ei siinä kohdassa edes laula ja koko muu bändi on eri. Ehkä ne on vaan niin taitavia sitten..
 
Itse miettisin niitä taustavideoita ehkä myös, kun soolon aikana joku Chris Holmes vetää hidastettuna siellä sooloa. Että nuin jos annetaan kenkää ja jotakuinkin julkisesti riidoissa ollaan, niin tarvinneeko sitä yrittääkään luoda sitä mielikuvaa että sama bändi olisi kyseessä kun 30 vuotta sitten.
 
Mutta eipä siinä, lievästä livepettymyksestä huolimatta loistobändihän tuo on ja niin kauan kun nuita "Crazyn" ja "Screamin" tapaisia biisejäkin sieltä tippuu niin antaa mennä vaan.
 
"one good thing about music, when it hits you feel no pain" (bob marley)
Flash
11.10.2015 18:33:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän sen taustanauhojen käytön tosiaan huomasi taas. Yksikin biisi (olisiko ollut Miss You) oli sellainen, että kun tultiin kertsiin niin Blackien ääni tulikin yhtäkkiä pienemmällä ennenkuin miksaaja korjasi ylöspäin. Eli haiskahti vähän siltä, että säkeistössä mentiin livelaululla ja kertsiin otettiin taustanauhoja apuun tai jotain muuta vastaavaa häikkää. Kyllä siellä selkeästi tosiaan niitä livelaulujakin tuli ja ne kuulostivat ihan hyvältä noin viimevuosien kuntoon suhteutettuna.
 
Live Music Is Better!
krautio
11.10.2015 19:06:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta ne kertosäkeiden taustanauhat tulivat niin isolla, ettei miksaaja edes yrittänyt peitellä niiden käyttöä.
 
Hey Ho, Let's Go!
Victor Helldriver
13.10.2015 16:03:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juu miks häpeillä et kertsit tulee nauhalta...kuulostais aika tylsältä jos Mike ja Doug vaan vetäis pelkästään. ja toisin ku luulin ni kyllä niidenkin mikit auki oli...sen lisäks jotrain pikkusen syntsaa ja kitaraa tulee nauhalta keikalla.
 
perussettiä bändien keskuudessa.
 
reaper666
14.10.2015 11:52:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Victor Helldriver: juu miks häpeillä et kertsit tulee nauhalta...kuulostais aika tylsältä jos Mike ja Doug vaan vetäis pelkästään. ja toisin ku luulin ni kyllä niidenkin mikit auki oli...sen lisäks jotrain pikkusen syntsaa ja kitaraa tulee nauhalta keikalla.
 
perussettiä bändien keskuudessa.

 
On on. Jostain syystä vaan jotkut bändit leimataan jostain asiasta.
 
krautio
14.10.2015 18:30:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun makuun ne taustat olisivat voineet olla vähän pienemmällä eivätkä niin massiiviset. Tuli vähän koominen olo, kun yhtäkkiä kymmenpäinen Lawless-kuoro laulaa taustalla.
 
reaper666: On on. Jostain syystä vaan jotkut bändit leimataan jostain asiasta.
 
Hey Ho, Let's Go!
HaloOfFlies
04.09.2016 23:36:50 (muokattu 05.09.2016 00:07:07)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackie on muuten tänään täyttänyt 60 vuotta. Sen kunniaksi haastattelu Jyrkistä vuodelta 2001.
 
https://www.youtube.com/watch?v=CBq6SIzcdzo
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
HaloOfFlies
05.09.2016 23:58:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WASPin Lauttakylän keikka lokakuulta 1984 löytyi kokonaisuudessaan Youtubesta.
 
https://www.youtube.com/watch?v=6R7pL9JBx8c
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 512 13 14 15 16 17

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti