Muusikoiden.net
25.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Konsepti / Teema / Tarina -albumit
1 2 3
Akiman
27.09.2004 14:56:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tullut ihan äkkiä mieleen keskustelua, joissa olisi turistu puhtaasti teemoja ja tarinoita sisältävistä albumeista. Tällä kertaa tarkoitan tällä ihan selkeää selkärankaa tarinan ja parhaimmillaan musiikin suhteen, eli ei välttämättä kannata jokaista "Tässä on teemana mun oma elämä"-levyä laittaa mukaan, mutta muuten sana vapaa ja hienoja lajin kokonaisuuksia esittelemään, sillä niitä taitaa olla melkoisesti.
 
AYREON - The Human Equation
Arjen Lucassen on tehnyt vaikka minkälaisia teema- ja tarina-levyjä, mutta tässä tämä maanläheisin ja tällä hetkellä myös tuorein. Musiikki on vaihtelevaa ja suhteellisen kevyttä, mutta mukavan tarttuvaa. Tunnetusti laulajina useita tunnettuja nimiä aina LaBriesta Åkerfeldtin kautta Townsendiin ja minä-hahmoa sekä tämän lähipiiriä lukuunottamatta nämä äänet esiintyvät tunteina. Mukava tarina yhdistettynä toimivaan musiikkiin.
 
EDGE OF SANITY - Crimson I & II
Dan Swanö on ollut todella pitkään yksi itselleni mieleisimmistä säveltäjistä lajissaan ja miehen nerokkuus tiivistyy juuri näihin kahteen albumiin. Crimson I on yksi 40-minuuttinen ja Crimson II puolestaan 43-minuuttinen kappale, joten tutkittavaa riittää vaikka miten pitkäksi aikaa ja omalla kohdallani tarinaan tutustuminen kokonaisuutena on edelleen hieman vaiheessa, mutta veikkaisin tämän kaiken toimivan upean musiikin kera hienosti.
 
GREEN CARNATION - Light of Day, Day of Darkness
Yksi 60-minuuttinen kappale, joka pitää sisällään vaikka minkälaista musiikillista antia, jota on luonnehdittu jopa moderniksi doom-metalliksi. Tarinan ja koko albumin kirjoitukseen idea on lähtenyt ilmeisesti kirjoittajansa lapsen kuoltua, mikä luokin tarinalle vahvan sielun ja kun musiikkikin on perin maittavaa, löytyy albumista jo sen tyylin ansiosta melkoisesti pureskeltavaa, vaikka 60-minuuttista pakettia ei läheskään aina jaksaan kuunnella.
 
ICED EARTH - The Dark Saga
Levyn kehystarinan päähenkilö on varsin erikoinen valinta, nimittäin Todd McFarlanen nykyään huippusuosittu sarjakuvahahmo Spawn. The Dark Saga kertoo nuoresta hallitukselle työskentelevästä Al Simmonsista, jolla on asiat elämässään menee oikein hyvin, kunnes Al murhataan hallitusta vastaan sotivien kurhojen toimesta. Hänen ruumiinsa ei kuitenkaan kuole, vaan jää elämään rujona varjona siitä, mitä mies eläessään oli. Hän myy sielunsa paholaiselle, kunhan saa nähdä rakkaansa vielä kerran. Iced Earthin musiikkia arvostan kovasti ja tarinaan sidosti tämä albumi toimii upeasti.
 
KING DIAMOND - Abigail
Todellinen legenda ja oma suosikkini Kingin soolotuotannosta. Musiikki on lajissaan vähintään hienoa ja on pakko myöntää, että tähän tarinaan on tullut tutustuttua rikollisen vähän ja tuntuu kuin mielessä olisi vain pieni pintaraapaisu siitä, liittyen jonkinlaiseen epäkuolleeseen pienen tytön sieluun ja tämän vainoihin. Jollakulla toisella on taatusti parempi kuva tästä, mutta jo perusideoiltaan ja sanoituksiltaan Abigail rakentuu vankalle pohjalle.
 
OPETH - Still Life & My Arms, Your Hearse
Opeth on yksi ikuisista suosikeistani progressiivisella death-metallillaan ja pitkillä kappaleillaan, mutta myös tarinoissa on ollut syvyyttä. Still Lifen tarinahan kertoo nimeämättömästä miehestä, joka on aikanaan karkotettu kotikaupungistaan, jonne jäi myös hänen tyttöystävänsä Melinda. Levyn alussa mies kuitenkin palaa pitkän ajan jälkeen kaupunkiin Melindan takia, mutta saa järkytykseksensä huomata Melindan olevan jo uusissa naimisissa. Tästä seuraa kuitenkin erilaisia käänteitä ja hieno loppuratkaisu.
 
PAIN OF SALVATION - The Perfect Element Part I
The Perfect Elementin hienoon teemaan sidotaan monenlaista ulosantia ja vakaata tarinaa, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua juuri nykyaikaiseksi progressiiviseksi ilmaisuksi, sillä erilaisten tyylien käytön lisäksi kontrasti sijoittuu hyvin vahvasti herkimmän fiilistelyn ja suurien kliimaksien välille, mikä herättää välttämättä voimakasta tunnelmaa. Kaiken tämän jälkeen ei voi tehdä muuta, kuin odottaa toista osaa tälle upealle albumikokonaisuudelle.
 
QUEENSRYCHE - Operation: Mindcrime
Sen lisäksi että musiikillinen materiaali on jumalallista aina albumin surulliseen loppuun asti, on myös konsepti positiivisella tavalla sairas, surullinen ja anarkistinen. Tarina kertoo miehestä nimeltä Nikki, jonka tohtori X:nä tunnettu salaperäinen mies ampuu täyteen romua; samalla hetkellä Nikkistä tulee tappokone, jonka tehtävänä on tappaa poliittiset toisinajattelijat. Sen enempää paljastelematta totean, että yksi lajinsa parhaimmistoa.
 
W.A.S.P. - The Crimson Idol
Kyseessähän on teema-albumi musiikin ja tarinan suhteen, joista jälkimmäinen kertoo hieman Blackie Lawlessiin itseensä liittyen tarinan rock-muusikosta ja tämän elämästä. Tarina on kuitenkin vain pohjimmainen osa levyä, jonka teema ulottuu musiikkiin asti. Albumin aikana toistuvat samat melodiat muutamaan otteeseen, mikä luo hienoa ulottuvuutta musiikillisesti loistavalle albumille, joka kuuluu yhtyeen parhaimpaan antiin.
 
Tulipas lörpöteltyä. Siinä joitakin itselleni mieleisiä. Jätin tuosta tahallani useita pois vielä, sillä en viitsinyt lähteä kaikkia itse luettelemaan ja aika kevytsävytteinen listahan tuosta tulikin, mutta tästä on hyvä jatkaa. Eli ei muuta kuin tarinoita ja musiikkeja esittelemään, jos tunnette maailmasta löytyvän itsellenne mieleisia konsepti-albumeja.
 
On se niin mielenkiintoista, millaista syvyyttä tarinat ja teemat voivat tuoda albumeihin, nostan mainion musiikin vielä suuremmalle asteelle.
 
SONOS METALLICOS :: LEVYARVIOT, HAASTATTELUT YM. :: HTTP://WWW.SONOSMETALLICOS.NET :: #SONOSMETALLICOS @ IRCNET
Hohhoijaa
27.09.2004 15:04:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhen teemalevyn tiedän
 
Heavenly - Dust to Dust
 
En ole kuullut musiikkia ;) mutta teemalevy kyseessä on.
 
Kirkan paska, ei siis hai. Pastilli?
Incarnation
27.09.2004 15:13:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nevermore - Dreaming Neon Black
 
Teemalevy ihmisen totaaliselle sekoamiselle. Tarina on aika kiero jollain tapaa.
 
!!MYYNNISSÄ!! Ibanez GSR200 basso !!MYYNNISSÄ!!
18is9
27.09.2004 15:15:25 (muokattu 27.09.2004 15:16:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son
Teemalevyhän tämäkin on. Kertoo aika mystisen tarinan seisemännen pojan seitsemännestä pojasta, ja mukana on ennustuksia, paholaisia ja laukkavia bassokuvioita. Sinällään mielenkiitoinen veto bändiltä. Harmi vain että tämä linjaus ei enää jatkunut seuraavalla levyllä.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
Phobophile
27.09.2004 15:22:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fear Factory: Obsolete (ja Joskus Dino sanoi myös Digimortalia teemalevyksi)
 
En ole ihan perillä tuon tarinasta mutta kyseessä on kuitenki futuristinen kertomus tyyliin ihmiset vs. koneet pääosassa Edgecrusher niminen otus/mikälie.
 
Love Subverted, Lust Perverted
ozz3
27.09.2004 15:27:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiss - (Music From) The Elder
 
King Diamondin Abigailille ja WASPin Neon Godille on myös jatko-osat
 
Mitä suotta haikailemaan prinsessaa ja puolta valtakuntaa, kun ei tiedä edes miten suudellaan
gheisari
27.09.2004 15:39:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Orphaned Land - Mabool
Juutalaiset teki teemalevyn Nooan arkista. Löytyy laulua, örsyä ja homoa melodiaa. 8 points!
 
rc
27.09.2004 15:45:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metallica - Master of Puppets
 
Tämähän on teemalevy... teemana asiat, mitkä pitävät ihmistä narun päässä, erilaiset "marionettimestarit"... aggressio, huumeet, kultti, yhteiskunta, armeija ja uskonto. Orion seuraa taivaalla saalistaan, ja on sen narun päässä. Viimeisessä biisissä sitten sanoudutaan irti tästä.
 
Emperor - Prometheus
 
...olis muuten kiva tietää se tarina...
 
Aika nilettää
Phobophile
27.09.2004 15:49:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Tales from the Thousand Lakesinkin voisi laskea konseptilevyksi?
 
Love Subverted, Lust Perverted
Incarnation
27.09.2004 16:14:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Tales from the Thousand Lakesinkin voisi laskea konseptilevyksi?
 
No miten sen nyt ottaa. Mutta eihän siinä minkäänlaista biisi-biisiltä eteenpäin kulkevaa tarinaa minun käsittääkseni ole?
 
!!MYYNNISSÄ!! Ibanez GSR200 basso !!MYYNNISSÄ!!
Vilhelmus
27.09.2004 16:17:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

W.A.S.P.:han tekaisi nyt sen parin levyn mittaisen Neon God -tanisteen. Täytyy myöntää että tulihan sitä ekaa levyä kuunnellessa aika suurella intesiteetillä 10-sivuista tarinaa ohessa luettua, vaikka hieman hölmöhän se toki on. Vähän petyin juuri ilmestyneen kakkososan tarinanjatkoon, joka oli kaareltaan huomattavasti lyhyempi.
 
"Akvaari jossei o kaloja eikä vettä vaan hämyheikkeijä."
- Steelin kuvaa terraariota
Dj P.
27.09.2004 16:48:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silentium - Sufferion: Hamartia Of Prudence
 
Hyvin selkeä tarina tällä levyllä. Musiikki kulkee tarinan mukana muuttuen loppua kohden rankemmaksi. Biisit itsessään ovat osa tarinaa ja niiden väliin on vielä laiteltu pieniä dialogin pätkiä. Jokseenkin synkästi päättyvä tarina miehestä, naisesta ja paholaisesta.
 
"Taas ne saatananpalvojat varastelevat makeisia" -Kassaneiti sokkarilla-
Jormaz
27.09.2004 16:53:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku Avantasian levy jossa oli The Infamous Kabbalah Man as the Voice in the Tower.
 
So the second guitar maestro turned out to be Andrey Bolshakov.
Heissi
27.09.2004 17:38:17 (muokattu 27.09.2004 18:01:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marilyn Manson: Antichrist Superstar
Levyhän jakautuu kolmeen osaan; Cycle I: The Heirophant, Cycle II: Inauguration of the worm, Cycle III: Disintegrator rising. Teemana (ainakin yhtenä niistä) kasvu Wormboysta Antikristukseksi. Aivan yhtenäinen tarina ei ole, mutta teemalevyksi lasken tämän silti.
 
EDIT: tuli lisää mieleen:
 
Sepultura - Nation
Nimi kertoo jo varmaan olennaisimman tämän levyn teemasta. Ei tässä mitään selkeää tarinaa ole, mutta levyn monet (tai useimmat, tai kaikki?) biisit liittyvät valtioon jotenkin. Esim. Sepulnation, Border wars, One man army, Tribe to a nation, Politricks, Valtio.
 
"I ain't givin' you no three fitty you goddamn Loch Ness Monster! Get your own goddamn money!"
Möö.
Closure
27.09.2004 17:54:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku Avantasian levy jossa oli The Infamous Kabbalah Man as the Voice in the Tower.
 
Juu siis molemmat avantasian levyt on siis teemalvyjä..
 
Yöh. En oo varma, mutta eikös ne therionin uusimmat lätyt oo jotain teemalevyjä.
 
Paddle: "Naisen mieli on kuin pallo yhteenliimaantunutta pitkää spagettia (kaikki vaikuttaa kaikkeen), kun miehellä taas on reilu kasa runsaasti rasvattua rakettispagettia."
MrFunk
27.09.2004 18:03:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pain of Salvation - One hour at the concrete lake
Blind guardian - Nightfall in middle-earth
 
Kielet hauiksen mukaan...
Hevihörhö
27.09.2004 18:47:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cradle of filth: Cruelty and the Beast.. Kyseinen levy kertoo kreivittärestä nimeltä Elizabeth Bathory, joka kylpi nuorten naisten veressä.. Ainaki omasta mielestäni helvetin mielenkiintonen tapaus.. Kannattaa tutustua tämän mimmin tarinaan, netissä on monta sivua mistä saa tuntuman aiheeseen.. Googleen vaan haku "Elizabeth Bathory" ja johan löytyy..
 
jumala ehkä loi maan, mutta Latvala loi musiikin. ~pastilli?~
armadillo
27.09.2004 21:40:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bloodthorn - In The Shadow Of Your Black Wings
 
Sotaisaa tarinaahan tuossa taidetaan kertoa. Tarina jatkuu käsittääkseni myöhemmissä levyissä.
 
Myös Rhapsodyn levyissä on käsittääkseni jonkinlainen saaga, joka on jatkunut aina ensilevystä asti. Saa korjata jos olen väärässä.
 
Life is a vacuum cleaner, it sucks.
lapio
27.09.2004 22:01:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäiseksi tulee mieleen Dion Magica.
 
Minuun on käytetty poltetun maan taktiikkaa... Mitä tuossa avatarissa tapahtuu?
Vilhelmus
27.09.2004 22:22:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voishan niistä jotain muutakin sanoa kun listailla nimiä.
 
"Akvaari jossei o kaloja eikä vettä vaan hämyheikkeijä."
- Steelin kuvaa terraariota
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti