Muusikoiden.net
27.02.2021
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dimmu Borgir
1 2 3 4 533 34 35 36 37
Akiman
18.08.2004 15:59:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi metallipalsta on ollut jo tovin pystyssä, joten eiköhän olisi aika testata sen rajoja oikein toden teolla. Mikäpäs olisi parempi aihe tähän, kuin Dimmu Borgir, josta ainakin vanhalla palstalla saatiin aikaiseksi jopa sotaa ja syystä.
 
Onhan kyseessä yksi eniten ihastelluista ja vihatuista niin sanottua melodista black-metallia soittavista yhtyeistä. Monille bändi herättää mielikuvan maailman parhaasta musiikista, toisille taas maailman ärsyttävimmästä musiikista ja sen rasittavista teinifaneista, mutta asiathan eivät tuttuun tapaan jakaudu näin mustavalkoisesti, joten puhukaa.
 
Itse lukeudun siihen ryhmään, joka pitää Dimmu Borgiria hyvänä orkesterina monella tapaa. Ehdoton suosikki on toki uusin albumi Death Cult Armageddon, joka on taatusti ihan liikaa monille puristeille. Albumilla tiivistyvät mainio metallinen anti taitavilla soittajilla, hienosti toteutetut orkestraaliset elementit ja melkoisen upea, jykevä ja vangitseva soundimaailma, sekä monipuolinen vokalisointi.
 
Tuskin pohjustus enempää vaatii, joten koittakaapa pysytellä asiallisina ja objektiivisina, jotta kukaan ei tekisi vääryyttä kenellekään.
 
SONOS METALLICOS :: LEVYARVIOT, HAASTATTELUT YM. :: HTTP://WWW.SONOSMETALLICOS.NET :: #SONOSMETALLICOS @ IRCNET
leather rebel
18.08.2004 16:39:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jo bändin levyjen nimet aiheuttavat myötähäpeän tunteita; Death Cult Armageddon, Enthrone Darkness Triumphant...
 
Musiikki on vähän kuin norjabläkkiksen tylsimpiä kliseitä ja Abbaa sekaisin. Paitsi että Abballa on parempia biisejä.
 
Eipä tästä oikein jaksa enempää lässyttää.
 
"If rocks's dead, then bury me with it." -Blackie Lawless
stratocaster
18.08.2004 17:02:02 (muokattu 18.08.2004 17:03:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaupallista örinää. Nyt tulee kummiski hirveä sota tästäkin asiasta.
 
Edit: Mutta on niillä jopa yksi tai kaksi asiallista biisiä.
 
Voimaa!! Nopeutta!!
nahkis
18.08.2004 17:02:43 (muokattu 18.08.2004 17:07:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovin paljon en ole Borgiria kuunnellut, mutta siitä vähästä voin sanoa jotain:
 
Parasta Dimmu Borgirissa on Simen Hestnæs, joka hänkin on valitettavasti on saanut miltei statistin roolin. The Insight and the Catharsiksen viimeiset kaksi minuuttia ovat hienoa kuultavaa.
 
Jokin kuuntelemani levy (olisikohan ollut Enthrone Darkness Triumphant) sai väkisin aikaan sen tunteen, että Dimmun sävellystyö koostuu pääosin neljän mollisoinnun arpomisesta ja kaiken muun vääntämisestä näiden ympärille. Lopputulos ei vain kuulosta luonnolliselta, vapaalta eikä mielenkiintoiselta.
 
Aivan erikseen on mainittava Mourning Palace, jota niin moneen kertaan olen kuullut hehkutettavan Mielettömän Upeana Biisinä ja josta en itse saa yhtään mitään irti. Where's the beef?
 
EDIT: Kuitenkin on sanottava, että suunta on mielestäni yleisesti ottaen ollut nousujohteinen -- Stormblåst oli kuitenkin sen verran kuraa että huh.
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist.
kattila
18.08.2004 17:03:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loistava bändi, loistavat soittajat. Ehdottomasti paras levy on Puritanical. Kesti aika kauan ennen kuin pääsin siihen levyyn sisään. Uuteen levyyn en ole vieläkään päässy sisään, mutta ehkä sitte joku päivä.
 
Dust to dust
Turmis
18.08.2004 17:21:49 (muokattu 18.08.2004 17:27:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DB on epäilemättä suurin vaikuttaja musiikkiharrastukseeni ikinä. Dimmussa iski aikanaan äärimmäisen upeat sointukulut ja melodiat, jotka luovat "saatanallista" tunnelmaa noin miljoona kertaa enemmän kuin mitkään sanoitukset tai hullut kitarasahaukset ikinä.
Viimeiset neljä levyä löytyvät hyllystä, heikkoja hetkiä ei niihin paljoa mahdu.
 
EDIT: Paitsi tietenkin coverit. Siis haloo, Satan My Master? En tiedä itkeäkö vai nauraa tuolle piisille. Käsittämätön valinta, ainakin bändin nykyisen tyylisuuntauksen perusteella.
 
Tämä asiakirja on elektronisesti allekirjoitettu.
Akiman
18.08.2004 17:23:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, alkoihan tämä juuri odottamallani tavalla. Negatiivisia mielipiteitä tulee olemaan taatusti jatkossakin 9/10 saapuvista viesteistä, mutta mitäpä se haittaisi. Tätähän on oikeastaan melkoisen mielenkiintoista seurata, joten antaa palaa vain.
 
Kummastelen edelleen tuota, että onko ihmisillä oikeasti ennakkoluuloja tai vastaavia juuri DCA:n suhteen, sillä näin jykevän mainiolla äänimaailmalla varustetun orkesterimetallin vihaaminen ihmetyttää. Eihän tuossa viedä mitään maailman huipun tasolle välttämättä, mutta osiensa summana kokonaisuus on melkoisen upeaa kuultavaa, ellei sitten käytä surkeita stereoita tai koneiden purkkikaiuttimia.
 
Minä en välitä ulkomusiikillisista tekijöistä, vaan musiikista. Oheistuotteet, kappaleiden nimet, epäsatanistusuus ja kaikki muu on pienessä merkityksessään olematonta ajatuksissa.
 
SONOS METALLICOS :: LEVYARVIOT, HAASTATTELUT YM. :: HTTP://WWW.SONOSMETALLICOS.NET :: #SONOSMETALLICOS @ IRCNET
KTR
18.08.2004 17:25:21 (muokattu 18.08.2004 17:28:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Aivan erikseen on mainittava Mourning Palace, jota niin moneen kertaan olen kuullut hehkutettavan Mielettömän Upeana Biisinä ja josta en itse saa irti. Where's the beef?

 
Jotenkin voisin ajatella, että joillekin tyypeille joille tämmönen "rankempi" musa oli uutta, niin oli hienoa kun on nättejä kosketinsoittimia, särökitaraa ja rääkymistä samassa paketissa. En nyt osaa oikein pukea sanoiksi, mutta jotain tämmöstä. Melkein sanoisin, että jotkut Borgirin jutut on kuin "black metal for idiots", mutta en nyt sano kuitenkaan. Mutta kuitenkin semmonen helppo bändi tutustua.
 
Sanotaan nyt vielä, että musiikillisessa mielessä mulla ei ole mitään bändiä vastaan - eikä millään muullakaan tapaa pitäisi olla. Jokainen tyylillään. DB ei vaan kolahda.
 
Toivottavasti tämä ei ajaudu kuitenkaan väittelyksi black metallin syvimmästä olemuksesta. Kysehän on siis pelkästään Dimmu Borgirista tässä ketjussa eikä kaikista maailman black- ja ei-niin-black metal bändeistä.
 
gheisari
18.08.2004 17:33:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Progenies of the Great Apocalypse on aivan mahtava kappale. Juustoa valuu jokaikisen nuotin välistä, mutta ei haittaa. Älyttömän mahtipontista Hollywood meininkiä. Pläk Metal Rhapsodyä, etten sanoisi. No sanoisin.
 
Muuten ei ole Dimmun tuotanto vakuuttanut oikein yhtään. Tulihan tuota Enthrone Darkness Triumphanttia nuorempana ihmeteltyä, mutta se ei kuintenkaan iskenyt samalla tavalla kuten vaikka Anthems to the Welkin at Dusk.
 
Aika hyvin tuntuu muuten Dimmulla nykyään menevän. Ossi-festarilla päälavalla ja silleen.
 
Veco
18.08.2004 17:33:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loistava bändi. Enthronesta lähtien kaikki levyt uskomattoman hyviä, mutta uusimmalta puuttuu NE pari kappaletta jotka nousisi selvästi muiden yli esim.
EDT: noh melkeen koko levy... mutta mainitaan Mourning Palace ja In Death's Embrace.
SBD: Reptile ja Dreamside Dominions.
PEM: Blessings upon... ja Kings of the...
 
Uusimmalla parhaimaksi kappaleeksi mielestäni nousee Allehelgens Dod I Helveds Rike Vorterx:n hienojen lauluosuuksien ansiosta. Uusin oli lievä pettymys muihin verrattuna tai sitten en ole vielä päässyt sisään siihen kunnolla.
 
Erittäin tosi ison järkyttävän kokoisen valtava.
Lapaluu
18.08.2004 17:43:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kings of the carnival creation on aivan mahtava biisi. Nostaisin sen omaan parhaiden biisien top vitoseen jos minulla sellainen olisi =)
 
- lapis over and out.
Turmis
18.08.2004 17:44:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkein sanoisin, että jotkut Borgirin jutut on kuin "black metal for idiots", mutta en nyt sano kuitenkaan.
 
Minulle tulee mieleen juuri päinvastainen mielikuva, kun olen kuullut suurinpiirtein tällaistakin kommenttia: "Kerran kuuntelin DCA:n läpi, ihan tylsää. Pistänpä Burzumin soimaan ja alan kattomaan telkkaria."
 
EDT on kieltämättä jonkin verran hittikamaa, mutta eipä sillä ole mitään väliä koska se on silti niin hlvetin hyvä levy. SBD ja DCA ovat kuitenkin ne ylivoimaisimmat.
 
Tämä asiakirja on elektronisesti allekirjoitettu.
Ben_D
18.08.2004 17:46:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt täytyy sanoa, että en ole ikinä kuunnellut ko. bändiä, mutta vanhemmat muusikkoystävät (eli kait sitä muutkin kuuntelevat kun teinit ;)) ovat joitakin levyjä kehuneet. Täytyis oikein kuunnella kun ehtii.
 
http://www.jatkoaika.com
nahkis
18.08.2004 18:12:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Progenies of the Great Apocalypse on aivan mahtava kappale. Juustoa valuu jokaikisen nuotin välistä, mutta ei haittaa. Älyttömän mahtipontista Hollywood meininkiä. Pläk Metal Rhapsodyä, etten sanoisi. No sanoisin.
 
Helkkarin tehokas ja ylivedetty biisi, jossa on muuten niin törkeä video että naurattaa. Orkesteri toimii hyvin tuolla biisillä ja rytmin kanssa pelataan välillä ovelasti.
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist.
gheisari
18.08.2004 18:26:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jossa on muuten niin törkeä video että naurattaa.
 
mitä mitä? videohan on mitä mainioin. Se leikattu versio on huomattavasti parempi, vaikka tissejä ei näykään. Leikkaamaton on hiukan liian nopea ja muutenkin sellanen räpsy, if ya know what I mean?
 
Vittu verta, nahkaa, piikkejä, pentagrammi, tulta, meteoriittejä, käärme, naisia ja paljon muuta. Täydellinen Heavy Metal video.
 
nahkis
18.08.2004 18:37:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikkaamaton on hiukan liian nopea ja muutenkin sellanen räpsy, if ya know what I mean?
 
Leikattua en ole nähnyt, mutta tuossa kyllä nimenomaan häiritsee tuo kiireisyys ja katkonaisuus.
 
Vittu verta, nahkaa, piikkejä, pentagrammi, tulta, meteoriittejä, käärme, naisia ja paljon muuta. Täydellinen Heavy Metal video.
 
Kettinkejä, räjähdyksiä, Mustiksen luupiano luukasan päällä, Shagrathin "kasvoimplantit", Barkerin teurastajanasu...
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist.
Unworthy Knight
18.08.2004 18:41:47 (muokattu 18.08.2004 18:44:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.
Johan nyt sohitaan lekalla jäätä, mutta ei ole vielä mennyt näköjään rikki.
 
Itse pidän Dimmun vanhemmasta tuotannosta ja Stormblåst on kyseisen bändin paras tekele, jos minulta kysytään. Mukavaa rauhallista menoa, jos nyt verrataan muihin genren edustajiin, sekä myöhempään jälkeen.
 
Uusi menee silloin tällöin kivana mahtipontisena ryöppynä, mutta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta aika mitäänsanomatonta.
Uudella levyllä tosin on pari tosi kivaa veisua muistaakseni.
 
Melkein järkeensä kaikki biisit jotka ne vetää Norjaksi on vaan jotenkin parempia.
 
Progenies of the Great Apocalypse biisilläkin on omat hetkensä. Tosin nämä johtuvat eräästä vierailevasta tähdestä, jolta tahtoisi kuulla viellä tulevaisuudessa jotakin.
 
"Hail to eternal Troo Haapawater Frost-Metallism!! Total Musicism and lighting fast drummings. Mythical lyricalism!" -leka K100#3
Moratoria
18.08.2004 19:12:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jonkun verran olen Dimmua kuunnellut. Koko tuotantoa en ole kuunnellut. Uusin levy ei ainakaan minuun juurikaan iskenyt, vaikka Progenies of the Great Apocalypse onkin mainio biisi. Oli siellä pari muutakin mitkä oli ihan ok.
 
Kings of Carnival Creation on ihan ässä biisi.
 
jigsore
18.08.2004 19:31:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pidin tätäkin bändiä jonkinlaisena surinametelinä, kunnes kuulin kaverin luona uunituoretta Death Cultia. Tuolloin muutoinkin karsastin bm-genreä, pitkälti ulkomusiikillisistä syistä.. heh.
Pian ostinkin DCA:n omaksi, mahtavan kansikompleksin kera. Ja melko jylhä pakkaushan se on muutenkin, sinfoniaorkesteriosuudet sulautuvat joukkoon paljon komeammin kuin monilla muilla yrittäneillä. Biisit eivät ole mitään mullistavia, mutta meneviä riffejä ja melodioita löytyy. Kakkosbiisi on kyllä parhautta, kovan budjetin videokin mielestäni onnistunut.
Vokaalit voisivat olla monipuolisempia, lisää puhdasta laulua. Abbathia olisi voinut kuulla useammassakin biisissä. Coverbiisiä ei monesti jaksa kuunnella, se onkin vissiin vain tässä digilaitoksessa.. Herra levymies antaa tuommoisen 3½/5.
Aiempiin levyihin en ole paljoa tutustunut, edellinen läpyskä kuulosti lähinnnä köykäiseltä DCA:lta. Spiritualilla on aivan käsittämättömät tuhnusoundit ja vain pari hyvää biisiä. Kaverin hehkuttamalta klassikkolevyltä en taas paljoa saanut irti, melko tavanomaista tuubaa. Ehkä ilmestyessään se oli jotain hienoa. Vanhemmat varmaan sitten sitä tr00-osastoa..
Että ihan kiva bändi, mutta enemmän kiinnostaa sellainen sekopäinen ja kaaosmainen BM, tyyliin Arcturus & Emperor. Ackercocke on myös aika hassu.
Kuulin villin huhun, että eräs pianonsoiton hallitseva varusmies oli soittanut jotain Dimmun vanhaa biisiä uruilla Ivalossa pidetyssä valatilaisuudessa toissa(?) talvena. Ehheh.
 
"Do you have that one with the guy who was in that movie that was out last year?" IHKK #8
toba
18.08.2004 19:43:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi metallipalsta on ollut jo tovin pystyssä, joten eiköhän olisi aika testata sen rajoja oikein toden teolla. Mikäpäs olisi parempi aihe tähän, kuin Dimmu Borgir, josta ainakin vanhalla palstalla saatiin aikaiseksi jopa sotaa ja syystä.
 
Onhan kyseessä yksi eniten ihastelluista ja vihatuista niin sanottua melodista black-metallia soittavista yhtyeistä. Monille bändi herättää mielikuvan maailman parhaasta musiikista, toisille taas maailman ärsyttävimmästä musiikista ja sen rasittavista teinifaneista, mutta asiathan eivät tuttuun tapaan jakaudu näin mustavalkoisesti, joten puhukaa.
 
Itse lukeudun siihen ryhmään, joka pitää Dimmu Borgiria hyvänä orkesterina monella tapaa. Ehdoton suosikki on toki uusin albumi Death Cult Armageddon, joka on taatusti ihan liikaa monille puristeille. Albumilla tiivistyvät mainio metallinen anti taitavilla soittajilla, hienosti toteutetut orkestraaliset elementit ja melkoisen upea, jykevä ja vangitseva soundimaailma, sekä monipuolinen vokalisointi.

 
No olipa ennalta arvattava ja merkityksetön topicci, olisit kertonut jotain uutta? Nämä on luettu jo aikoja sitten läpi.
Vastaukseni nyt kuitenkin kun kerta aloitin:
 
Dimmu Borgir on jo vuosia sitten harhautunut raiteiltaan. Musiikki on sinäänsä hyvää vieläkin, ihan hyvä meininki jne. Mutta mitä se oikeasti edustaa?
Melodista Black Metallia? EI NÄIN!
Black Metal oli syntyessään Underground skene. Kun Dimmu Borgir syntyi, oli se melodisuuksissaan kuitenkin kohtuu primitiivistä, pienen lafkan bändi. Solmittuaan sopimuksen Nuken kanssa taisi pojille raha maittaa. Tottakai bändeillä pitää olla tilaa kehittyä, kuitenkaan liiallisuuksiin ei pitäisi mennä. Dimmu Borgir ei ole mitään oikeata black metallia, black metal edustaa jotain "hieman" muuta.
Toki Dimmun levyjä omistan, mutta kun olen tässä aikojen saatossa tajunnut miten typerästi bändin pojat ovat tehneet, tajuan että he eivät ole kuitenkaan niin omistautuneita, kun joskus muinoin.
Olipas hieman sekava postaus. Aika sama vielä tässä vaiheessa :)
 
elämä ilman musiikkia on kuin elämä ilman sukukalleuksia..
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 533 34 35 36 37

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti