Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko uskottavaa metallia tehdä kotistudiossa?
1 2 3
lmu2002
11.10.2016 10:59:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metallihan on genrenä aika raakaa peliä jossa huono tuotanto vesittää hyvän biisin, luulisin että tylymmin kuin missään muussa genressä. Kukaan ei jaksa kuunnella pidempään huonosti tuotettua metallia. Eli rima on korkealla sen suhteen. Rumpusoundista lähtien homman pitää noudattaa tiettyä formaattia ja standardia. Sen sisällä tietysti löytyy kaikkea mikä tekee genrestä monipuolisen ja tarjoilee eri makunystyröille vastinetta. Pop/rock puolella saa tehdä melkein mitä vaan ja perustella asian 'taiteellisilla ratkaisuilla' vaikka kyseessä voi olla pelkkää laiskuutta tai taidon puutetta. Tämä siis ihan vertailun vuoksi, en ajatellut jaotella asiaa hyväksi ja huonoksi vaan asia liittyy aiheeseen.
Ainakin tuosta syystä kotistudioissa useimmin väsätään jotakin pop kategorian suuntaista. Tarvitaan tietsikka ja ehkä mikki. Loppu on mielikuvituksesta kiinni jos taidot ja muut edellytykset on kunnossa. Olen itse nikkaroinut tuolla sapluunalla pop musaa ja ollut usein tyytyväinen lopputulokseen.
 
Laitoinpa sitten itseni sellaisen haasteen eteen, että pitää tehdä metallibiisi samoilla eväillä. Ihan perus, mitat täyttävä old skool metallibiisi jonka pitäisi lunastaa em. kriteerit ja soundaa hyvältä. En ehkä täytä ihan metallifanin tunnusmerkkejä, mutta kuuntelen joskus jotain metallia jos siltä tuntuu eli astun hieman vieraalle tontille tässä. Tuntien vasaranpaukkeen ja sirkkelöinnin tuloksena biisi on valmis. Metallia kotistudiosta! Nyt sitten metallipoliisien armoille ja julma lyttäys alkakoon. Olen vastuussa musasta, vokalistit suorituksistaan. Toivottavasti tästä koituu myös asiallista keskustelua. Omasta mielestäni kysymys on mielenkiintoinen moneltakin kantilta. Videon on tehneet media alan opiskelijat, minua ei kannata siitä kehua eikä syyttää.
 
https://www.youtube.com/watch?v=_KhUEbgYLjs
 
Kasu-_-
11.10.2016 11:56:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi tehdä ja on tehty vaikka kuinka paljon. Yleensä ensimmäisenä pistää korvaan rumpusaundit ja niiden kliinisyys varsinkin, kun tehdään VST-instrumenteilla MIDI-ohjelmoitua kamaa ilman oikeata rumpalia.
 
Biisissäsi on vokaalit hämmentävän hiljaisella suurimman osan ajasta. Rummut hieman elottomat. Muuten tuotanto on aivan kuunneltavaa. Semmoista radiorock kamaa, ei aivan metallia muttei ihan pop-rokkiakaan.
 
kazaa
11.10.2016 12:06:12 (muokattu 11.10.2016 12:09:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä hyvä esimerkki siitä, että voi. Rummut on äänitetty oikeassa studiossa, kaikki muu miksausta myöten kotioloissa tai reeniksellä, bändin itsensä toimesta.
 
https://youtu.be/AbMuyBgZ60U
 
Too weird to live, too rare to die
Sickness
11.10.2016 15:02:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.youtube.com/watch?v=1PTV3NkX9pE
 
Oman death metal orkesterin molemmat levyt on tehty kokonaan treenikämpällä. Linkissä oleva kakkoslevy onnistu kuitenkin paljon paremmin. Joskohan ensi kuussa kolmas kerta toden sanoo?
 
Herrah
11.10.2016 15:31:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei voi tehdä ellei ole tietokonefarmia ja saunaa.
 
Kulkunen
11.10.2016 16:21:07 (muokattu 11.10.2016 17:06:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sickness: https://www.youtube.com/watch?v=1PTV3NkX9pE
 
Oman death metal orkesterin molemmat levyt on tehty kokonaan treenikämpällä. Linkissä oleva kakkoslevy onnistu kuitenkin paljon paremmin. Joskohan ensi kuussa kolmas kerta toden sanoo?

 
Sama homma: https://www.youtube.com/watch?v=8vWlg4ujX1A
 
Ilmotelkaapa jos on keikkahommat mielessä levyn tiimoilta.
 
Berzerkowitz
11.10.2016 16:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei transilvanian hungerin soundit maistu ni voi painuu vittuun.
 
Berzerkowitz
11.10.2016 17:16:14 (muokattu 11.10.2016 17:17:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja jos niinku haluu tehä mahdollisimman primitiivistä ja brutaalia ja misantrooppista mättöä niin siinä on just hyvä olla mahdollisimman käppäiset rumpusoundit. Menee se HAISTAKAA VITTU 666 KAIKKI PASKAKS-tunnelma pilalle jos on hyvär rumpusoindit.
 
Ai niin, Hail Sarcofago!!!!!
 
ÄrGee
11.10.2016 17:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi, mutta riippuu siitä minkä nyt kukin käsittää uskottavaksi metalliksi. Jos kotona aikoo tehdä, niin erilaisten äänitystekniikoiden ymmärtäminen syvällisemminkin on erittäin suotavaa. Samoin miksauksessa tärkeimpien, eli eq:n ja kompression merkitys. Mutta sille on syynsä miksi porukka käyttää ammattilaisstudioita mahdollisimman hyvän kuuloisen signaaliketjun aikaan saamiseksi, koska lopputulos ei ole periaatteessa sen parempi kuin soittaja ja lähtösoundi.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Berzerkowitz
11.10.2016 17:37:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä biisi on hyvä biisi vaikka siinä olis vähänn käppäiset soundit. Paska on taas paskaa vaikka Geneleceillä kuuntelis.
 
lmu2002
11.10.2016 19:52:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yllättävän vähän kommenttia itse biisiin. Mutta ilmeisesti kotistudio on hyväksyttävä metallin tekopaikaksi vaikka moni puhuukin treenikämpästä. Siinä jää se arveluttavin aspekti pureksimatta eli konerummut. Perus puukorva ei edes kiinnitä tietenkään asiaan mitään huomiota. Monestihan asia kulkee vähän harmaalla alueella muutenkin: jos trigataan sämplejä kun se setti ei ollutkaan niin metal, ja sitten korjataan niiden taimia, niin onko kyseessä vielä oikeat rummut vaikka pellit taustalla vielä kihiseekin? Ja onko sillä edes väliä?
 
Decadetroll
11.10.2016 21:54:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lmu2002: Yllättävän vähän kommenttia itse biisiin. Mutta ilmeisesti kotistudio on hyväksyttävä metallin tekopaikaksi vaikka moni puhuukin treenikämpästä. Siinä jää se arveluttavin aspekti pureksimatta eli konerummut. Perus puukorva ei edes kiinnitä tietenkään asiaan mitään huomiota. Monestihan asia kulkee vähän harmaalla alueella muutenkin: jos trigataan sämplejä kun se setti ei ollutkaan niin metal, ja sitten korjataan niiden taimia, niin onko kyseessä vielä oikeat rummut vaikka pellit taustalla vielä kihiseekin? Ja onko sillä edes väliä?
 
Itse biisistä en ala kommenttia antamaan, mutta kyllähän tuota meteliä on tehty kotona siinä missä studiossakin.
 
Rummuista sen verran, että ihan sama onko kone vaiko ihminen. Molemmista saa hyvän kuuloista tavaraa ulos ja molemmista saa korvia särkevää ripulia ulos. Käyttihän mm. sellainen tuntematon ja pieni bändi kuin type o negativekin levyillään suurimmaksi osaksi konerumpuja. Livenä sitten oikea rumpali toki.
 
Tekihän Devin Townsendkin Ziltoid-levynsä kotosalla minibudjetilla, muistaakseni jollain line6 podilla soittimet ja rummut koneella (toki sen huomaakin, on niin övereitä rummutteluita välillä, että olisi Hoglanim Genekin ollut ihmeissään) ja kylläpä tuota lopputulosta ihan toimivaksi metalliksi voi mielestäni kuvailla.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. Master of Teräskäsi 2016
Oan
11.10.2016 22:01:11 (muokattu 11.10.2016 22:03:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Rummuista sen verran, että ihan sama onko kone vaiko ihminen.
 
Ehkä tossa on se että yleensä keskinkertainen liverumpalointi tuntuu kuitenkin sen verran elävämmältä että sen mieluummin kelpuuttaa kuin keskinkertaisen koneraidan. Jos siis konerummuilla on tavoiteltu normirumpusetin fiilistä, eikä kokeiltu jotain vähän mielenkiintoisempaa (vaan onko se silloin enää keskinkertainen?).
 
Oma asiansa sitten tietenkin ne ääripäät.
 
E: lmu2002: Yllättävän vähän kommenttia itse biisiin.
 
Tämä ei ole demopalsta. Aihe itsessään on mielenkiintoinen kyllä.
 
Ihmiselle kaikkein tärkein maailmassa on DÄGÄ.
Dropped C
12.10.2016 10:06:57 (muokattu 12.10.2016 10:15:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Livenäkin kun meet vähänkin isompia bändejä tsiigaan, niin on trigut ja sämplet nykyään käytössä voimakkaasti kannuissa. Kai se on ihan sama siis? Tietenkään ihan pikkubändit ei vedä livenä näin, ellei kannuttaja itse ole voimakkaasti asiaan perehtynyt.
 
Jossain rokimmassa tai wanhemman liiton systeemissä homma voinee käydä vaikeemmaksi. Jos siis haluaa, että se JCM800 huutaa punaisena ja että kannut on äänitetty jollain 70-luvun mikeillä. Joku viisaampi varmaan kertoo, että tälläistäkin vastaavan saa tehtyä himassa.
 
Kasu-_-
12.10.2016 12:13:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain rokimmassa tai wanhemman liiton systeemissä homma voinee käydä vaikeemmaksi. Jos siis haluaa, että se JCM800 huutaa punaisena ja että kannut on äänitetty jollain 70-luvun mikeillä. Joku viisaampi varmaan kertoo, että tälläistäkin vastaavan saa tehtyä himassa.
 
Autenttista vanhempaa ja lämpöisempää saundia on kyllä huomattavasti hankalampi tehdä, kuin nykyaikaista kliinistä metallisaundia. Ei auta että masterissa vetäisee kerran jonkun nauhasimulaattorin läpi, vaan lähtökohtaisesti joutuu jo ajattelemaan aivan eri tavalla alusta asti. Ennen on tietenkin äänitetty paljon studioliveä, minkä luulisi tuovan osan tunnelmasta, mutta mitä vinkkejä tulee muuten mieleen?
 
Lovefactory
12.10.2016 12:30:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkein uskaltaisin väittää/arvailla, että nykyään soundeiltaan juuri metallimusiikin teko kotistudiossa on helpompaa kuin vaikkapa omaperäiseltä soundaavan rokin tai popin. VST-plugaria ja rumpusamplekirjastoa löytyy helposti ja Youtube on täynnä videota, jolla väännetään geneerisen kuuloiset Radio Rock -metalsoundit niin kitaralle kuin rummuille. Vuosien varrella on tullu kuultua monenlaista makuuhuoneessa tehtyä metallidemoa/levyä ja taso on todella kovaa.
 
Makuasioista vääntämiseksi tietysti sitten menee se, että onko nykyinen perusmetallisoundi kovin inspiroivan kuuloista. Henkilökohtaisesti olen todella kyllästynyt nykysoundiin, kun en juuri pysty erottamaan noin niinkuin perustasolla, että alkaako seuraavaksi radiossa soida Kotiteollisuuden, Apulannan, Ramsteinin vai Megadethin uusin runttaus (no, joo joo kyllä tietysti erottaa, jos on yhtään kartalla genrestä, mutta näin kärjistetysti...). Itse toivoisin huomattavasti enemmän persoonallisia soundeja genreen.
 
Roadkill
12.10.2016 12:46:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moderni metallisoundi on ihan paskaa, ei semmosta kannata tehdä.
 
We all like metal and Whiskey! Livin' Hard and chasin' down Hell.
Vessajono
12.10.2016 16:41:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dropped C: Jossain rokimmassa tai wanhemman liiton systeemissä homma voinee käydä vaikeemmaksi. Jos siis haluaa, että se JCM800 huutaa punaisena ja että kannut on äänitetty jollain 70-luvun mikeillä. Joku viisaampi varmaan kertoo, että tälläistäkin vastaavan saa tehtyä himassa.
 
Sikäli kun oon ymmärtänyt niin Arjen Anthony Lucassen on tehnyt vissiin kaikki Ayreonit jossain vaatekomerossa rumpuäänityksiä lukuunottamatta.
 
Funkånaut: Noi naisten halut kuulostaa kyllä melko paljon luodilta mukesin katossa poistutettuja varusmiehiä kutittelemassa eiku mun perseeseen.
headhead
13.10.2016 23:17:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko olla eri mieltä alkuperäisen kirjoituksen kanssa. Ei metallin tarvitse olla loppuun asti hiottua.
 
https://youtu.be/CoDuWTkxUs4
Rytmihäiriö - Jumalaton Näytelmä
 
Sanoinko jotain typerää?
BondakeBunny
14.10.2016 12:52:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittajalle vastaan, että kyllä tuo minun korvaan ihan täysin pätevää ja hyvinkin kuunneltavaa on. Jo aiemmin mainittu laulun hiljaisuus ehkä, mutta siihen naksu tai pari lisää. Osuu tuota sillon tällön vastaan "ammattimaista" orkesteriakin joka minusta on soundeiltaan paljon ohkaisempaa kuin tuossa Laexitin videolla. Kaikkinensa pätevää jälkeä.
 
Sattuma on nerouden ydin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti