Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kenziner "The Last Horizon" 23.5.14
1
mega
14.04.2014 08:03:18 (muokattu 14.04.2014 11:07:01)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

20 vuotta sitten perustettu ja kaksi albumia 90-luvun lopussa julkaissut kotimainen Kenziner tekee paluun musiikkirintamalle julkaisemalla kolmannen The Last Horizon -nimeä kantavan levynsä 23.5. Yhtye on tullut tutuksi maukkaasta ja taitavasta, sekä uusklassisia että progressiivisia elementtejä yhdistävästä power metalistaan, eikä uusi albumi riko vahvaa kaavaa. Yli kymmenen vuotta taukoa musiikkibisneksestä kokonaan pitänyt kitaravelho Jarno Keskinen on yhdessä vokalisti Markku Kuikan kanssa (Status Minor, The Ragged Saints) kasannut ympärilleen uuden kokoonpanon ja tuloksena on vuosien 2012-13 kasattu ja äänitetty uusi vahva albumi.
 
On hieman uskomaton olo, että olemme Kenzinerin kanssa päässeet nyt tähän saakka. Ensimmäiset kaksi levyä tehtiin 90-luvulla ja nyt niistä on kulunut jo lähes 15 vuotta. The Last Horizon oli itselleni hyvin raskas, mutta palkitseva levytys. Uuden bändin kokoaminen, levyn äänittäminen ja siten aidosti paluu kitaran ja musiikin ääreen ovat olleet mielessäni pitkään, mutten ole ehtinyt toteuttaa suunnitelmiani. Nyt siihen oli mahdollisuus ja sen myötä syntyi uusi levy. Ideoita on vielä jäljellä ja jännityksellä odotan palautetta uudesta albumistamme. Jos kaikki asiat osuvat kohdalleen, niin tämä oli vasta hyvä aloitus ja lisää Kenziner-musiikkia on tulossa, orkesterin kitaristi Jarno Keskinen kertoo.
 
Levyltä lohkaistu ensimmäinen single Run for Your Life on sekä kuultavissa että ladattavissa osoitteesta https://soundcloud.com/powerprog/kenziner-run-for-your-life-single
 
Levynjulkkarikeikka yhdessä Adamantran kanssa Helsingin On the Rocksissa 23.5.14
 
THE LAST HORIZON BIISILISTA
1. Run for Your Life
2. Our Times
3. Heroes Ride
4. Devour the World
5. End of an Era
6. Keep the Flame Alive
7. I Am Eternal
8. No Turning Back
9. The Last Horizon
10. Perfect Moments
 
KOKOONPANO
Jarno Keskinen - kitara
Jukka Karinen - koskettimet
Make Lievonen - rummut
Jupi Hjelt - basso
Markku Kuikka - laulu
 
DISKOGRAFIA
Timescape (Leviathan, 1998)
The Prophecies (Leviathan/Limb Music, 1999)
The Absolute Best of (Leviathan, 2012)
The Last Horizon (Power Prog, 2014)
 
https://www.facebook.com/kenzinerofficial
http://www.kenziner.net/
 
Levy ennakkotilattavissa Äxästä http://www.levykauppax.fi/artist/kenziner/last_horizon/#cd
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
mega
05.05.2014 07:49:05 (muokattu 05.05.2014 07:49:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kenziner
The Last Horizon CD
Power Prog Records
7.5/10
 
Tällä kolmannella albumillaan kitaraheeros Jarno 'Jaron Sebastian Raven' Keskisen ympärille kootusta Kenzinerista on tainnut ensimmäistä kertaa rakentua oikea yhtye. Lukijalle suotakoon anteeksi jos Kenziner-nimi ei soita mitään kelloja, sillä Keskisen itsensä lisäksi nuoren kosketinsoittajaihme Mikko Härkinin kansan tietoon nostaneen sooloprojektin kakkosalbumistakin (The Prophecies, 1999) on viitisentoista vuotta ja sen jälkeen perustetun Virtuocitynkin kahdesta levystä tuoreemmasta (Northern Twilight Symphony) jo kymmenen. Tätä taustaa vasten Power Prog Recordsin mainoslause "The Legendary Comeback of the Year" onkin, ainakin asianharrastajien näkövinkkelistä katsottuna, oikeinkin hyvin perusteltu.
 
Ja niinpä vain yhtäkkiä on kuin 2000luvun ensimmäistä vuosikymmentä ei olisi koskaan ollutkaan. Jarno Keskisen tunnistettava tyyli ja -taju ovat ennallaan, ja uudella levyllä plektrasankarin visiota ovat tukemassa saman kaliiberin ukot, progeheavy-yhtye Status Minorista tutut laulaja Markku Kuikka ja synisti Jukka Karinen, jälkimmäisen toisen yhtyeensä Thunderstonen yhteyksissä yhyttämä Embassy Of Silence -rumpali Make Lievonen sekä monessa liemessä lillunut bassoeläin JJ Hielt.
 
Ja niin luitaan myöten syöty, umpikliseinen ja ahtaisiin kaavoihinsa ja ilmaisuvälineistöönsä jäykistynyt genre kuin neoklassinen meloheavy onkin, kyllä se nyt taas pitää myöntää että hyvä biisi on hyvä biisi, vaikka Ynkkä-heavystä olisikin tehty. The Last Horizonille hyviä vetoja on mahtunut useita: Keskisellä on ollut reilusti aikaa kypsytellä biisejään ja ladata ne niin täyteen riffirunkoja sävyttäviä lickejä ja maalailevia soolo-osuuksia, että kappaleissa on värejä, vilskettä ja vivahteita kuin ukkofasaanissa ainakin... ja Karinen antaa oivaa tulitukea niin melodia- kuin suoriteosastollakin.
 
Moitteita levy ei ansaitse kuin eräistä hitusen kotikutoisista soundiratkaisuista ja jos sen nyt huomautuksena tahtoo ottaa genrelle tyypillisestä aihepiirien kliseisyydestä. Vaan kylläpä Yngwie, Tony Macalpine ja muut sankarit silti edelleen viittansa saavat säilyttää, sillä ei The Last Horizonin biiseistä mitään päätä räjäyttävää genren uutta klassikkoa löydy, onpahan vain nivaska perushyviä tai vielä sitäkin osuvampia neoklassisia heavypläjäyksiä, joissa painopiste on tilun sijasta biiseissä.
 
03.05.2014, Mape Ollila
 
http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=15051
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
mega
19.05.2014 10:23:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Albumi nyt ennakkokuuntelussa tämän viikon ajan Infernon sivuilla ja mukana Jarno Keskisen kommentit jokaisesta kappaleesta: http://www.inferno.fi/uutiset/vakev … e-kenzinerin-uusi-albumi-ennakkoon/
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
sepelius
19.05.2014 12:19:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennakkokuuntelun jälkeen todettuaan yhtyeen erittäin asialliseksi kannattaa lähteä tarkastamaan bändin livekunto On The Rocksiin julkaisupäivänä Perjantaina 23.5.2014 kun KenZiner nousee lavalle pääkaupunkiseudun power/progemetalli-kokoonpano Adamantran kanssa.
 
On The Rocksin sivuilla: http://rocks.fi/keikka/26616
Fb-eventti: https://www.facebook.com/events/492884484144493/?fref=ts
 
mega
20.05.2014 06:33:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kattavaa Kenziner haastattelua Imperiumissa http://www.imperiumi.net/index.php?act=interviews&id=1776
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
Shredator
24.05.2014 00:43:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohtuuhyvän keikan Kenziner veti, vaikkakin olisi saanut olla pidempi ja vanhempaa matskua olisi saanut tulla enemmän. Kai bändi ryhtyy nyt aktiivisemmin keikkailemaan? Mieluusti näkee uudelleenkin.
 
Musiikissa tärkeintä on se, että nuotteja soitetaan paljon ja nopeasti.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti