Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blake - Tienristeyksen Jyystöä
1
Nick Bone
27.11.2010 13:14:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helvetti, en ollut löytävinäni mitään kunnollista ketjua Blakeen liittyen. Jos sellainen on, niin lyökää tämä jäähylle ja jatketaan siellä sitten.
 
Uusi lätty "Haze Parade" on ulkona. Mietteitä? Kyllähän tämän heti alkutahdeista Blakeksi tunnistaa, mutta hyvässä mielessä. Paljon on uusia elementtejäkin Paholaisen Misktuuraan upotettu ja varsinkin tämä kuuluu lauluosuuksissa. Seppovaaralla on äärimmäisen vahva ääni ja nyt hän käyttää sitä monin kohdin hieman eri tavalla kuin ennen ja nyt ne Danzig-viittaukset voitaneen lyödä romukoppaan. Aaro alkaa löytämään oman soundinsa ja hyödyntää äänensä potentiaalin monella tavalla.
 
Blake kylvää tälle levylle paljon omia maneerejaan (avaruudellista äänimaisemaa ja tutunkuuloisia riffejä ja sovituksia), mutta kyllä sitä uuttakin löytyy ihan tarpeeksi. Levyn päättää balladi Talk To Lucifer, joka on hyppy pois Blaken omalta alueelta. Tuo raita ei itselle niinkään uponnut; mukana on Cashia, Cavea, Waitsia ja 69Eyesia Blaken sorvilla pyöräytettynä. Ehkä se ajan kanssa aukenee; mutta nyt pidän sitä lähinnä puhtaana kokeiluna (en muutenkaan ole mikään balladien ystävä).
 
Kokonaisuutena vahva levy, joka vaatii useamman kuuntelukerran kaikkien tasojensa paljastamiseen. En tosin kuule niitä ennakkoon kehuttuja roisempia ja karumpia soundeja; kyllähän tämä soundiensa puolesta on aika lailla jatkumoa Sa7urnukselle. Ehkä odotin liikaa sellaista kunnon perusjyystöä ja karumpaa soundimaailmaa, kun ennakkoon kuitenkin Blake puhui bluesin ja manalan vaikutuksesta uuden levyn tekoprosessiin.
 
Tämmöstä.
 
All work and no play makes Nick a dull boy! www.myspace.com/blackflyfinland
ötzi
28.11.2010 08:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselleni bändi oli tuttu vain Spirit of Cain radiorenkutuksista mutta muutama vuosi sitten bändi oli Motörheadin lämppärinä jäähallissa ja sillon kyllä kiinnostus heräsi. Parempi olin kun Motörhead. Nyttemmin tullut kaikki levyt hankittua ja Tuskassa oli loistava keikka jolla soittivat uudelta levyltä ainakin Viper -biisin. Kävin Haze Paraden ostamassa perjantaina. Pari kertaa kerkesi autoilessa pyöriä läpi ja pakko sanoa että tasavarmaa toimivuutta. Ei iske ihan niin kovasti kun Planetizer iski mutta ainakin Saturnuksen tasolla ollaan.
 
Parhaita suomalaisia rokkipumppuja
 
http://www.mikseri.net/artists/?id=99773 Älä satuta itseäsi!
Proge
29.11.2010 12:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista on ainakin se kun tunnetuimman biisin Spirit of Cainin pääriffi on varastettu lähes suoraan Kyussin Green Machinesta!
 
Nick Bone
29.11.2010 21:21:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Proge: Mielenkiintoista on ainakin se kun tunnetuimman biisin Spirit of Cainin pääriffi on varastettu lähes suoraan Kyussin Green Machinesta!
 
Eiköhän tämä ideoiden hienovarainen kierrättäminen ole ihan normaali käytäntö rock- ja muussakin musiikissa ;) kaikki on kuitenkin jo soitettu, halusimmepa myöntää sen tai emme.
 
Toi riffi on muutenkin niin "yleisen" kuuloinen, että lienevät sitä muutkin käyttäneet kuin Kyuss ja Blake...
 
Pääasia, että homma pelaa ;)
 
All work and no play makes Nick a dull boy! www.myspace.com/blackflyfinland
Kampela77
17.12.2010 10:57:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Verisuoni meinaa katketa päästä, kun radiosta tulee se fingöös krosd renkutus. Jää fiilis, että tämän bändin kannattaisi ennemmin tehdä biisinsä suomeksi, kun ei tuo englanti tunnu kovin vahvasti sujuvan. Hölmöt sanat ja karmea lausuminen. Nau ai nou tö ruuls, aill nevö spiik tö truuth, vit mai fingöös kroosd... Soinut taas koko aamun päässä.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
aivokuolio
17.12.2010 11:00:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Proge: Mielenkiintoista on ainakin se kun tunnetuimman biisin Spirit of Cainin pääriffi on varastettu lähes suoraan Kyussin Green Machinesta!
 
Näin.
 
Tää bändi on itelle vähä semmone että paperilla nam, mutta käytännössä ei lähe sitte yhtään. Ei oo paskaa, ei oo loistavaa. Ei herätä tunteita oikei mihinkää suuntaan.
 
Dropped C
17.12.2010 11:14:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä wanhempi matsku on parempaa... Sitkun päätettiin(?) että nyt pitää saada menestystä ja piisit Radio Rock:lle, niin jotain menetettiin, mun mielestä.
 
Joskus 2006-2007 näin nää pari kertaa livenä pienemmällä lavalla ja meininki oli vallan mainiota. Sitten uudelleen FME:ssä 2009 ja alko oleen jo hohhoijaa meininkiä. Tosi hyvä kyllä, että menestystäkin on tullut, ei siinä mitään.
 
ötzi
17.12.2010 11:37:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dropped C: Mun mielestä wanhempi matsku on parempaa... Sitkun päätettiin(?) että nyt pitää saada menestystä ja piisit Radio Rock:lle, niin jotain menetettiin, mun mielestä.
 
Tämä on kyllä jännä että kun bändi ei jää jauhamaan samaa mitä teki kaks ensimmäistä levyä, kehittyy johonkin suuntaan ja saa suosiota niin se on itsensämyymistä ja menestyksentavottelua. Munsta se on hyvä vaan että bändi menestyy, pääseepä useammin keikoille ja kuuntelemaan vaikka sitten niitä vanhoja hyviä biisejä. Ei siinä
 
http://www.mikseri.net/artists/?id=99773 Älä satuta itseäsi!
Dropped C
17.12.2010 12:18:26 (muokattu 17.12.2010 12:21:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, no mähän sanoin tossa et hjyvä et menestystä tuli... On sitä paljo paskemmatkin bändit päässy pinnalle. Tosin tän bändin tapauksessa ne kaks ekaa levyä tosiaankin on mun mielestä ne parhaat, kuinkas ollakkaan.
 
Ja siis ongelmana pikemminkin on se, että millaista renkutusta suuri yleisö haluaa kuulla, tai mitä sen oletetaan haluavan kuulla. Tässä on kuitenkin pitkä pohjatyö tehty, ei siinä mitään.
 
Cinerama
17.12.2010 12:51:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kakkoslevy oli kyllä aikanaan kovassa kuuntelussa, varsinkin circles of light on mahtava biisi. Muutkin lätyt on kuuntelussa olleet ja hyväksi todettuja.
 
Haze Parade on mainio, varsinkin c-osat muutamassa biisissä on tyylikkäästi tehtyjä. Rummut, ja ehkä kokonaisuuskin kuulosti edellisiin verrattuna varsin diskantti köyhiltä mutta äkkiä siihen korva tottui.
 
Save a tree... Eat a beaver.
Nick Bone
18.12.2010 10:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä huomioitahan tässä keskustelussakin on ilmennyt...
 
Kyllähän toi Seppovaaran englannin ääntäminen on todella aneemista, mutta mä annan jäbälle aika paljon anteeksi, kun laulu muuten pelaa mallikkaasti. Varsinkin uudella lätyllä kaveri on löytänyt tekemiseensä ihan uusia kulmia. Ne ilmeisimmät Danzig-maneerit ovat varisseet pois.
 
Se mikä mua tuolta negaosastolta ehkä eniten rassaa on se, että uusi lätty ei soundeiltaan todellakaan ole niin juureva ja tummanpuhuva kuin ennen julkaisua luvattiin. Eihän tää nyt ihan sellaista edellisen levyn kaltaista radiohevikiisseliäkään edusta, mutta likelle mennään paikoitellen.
 
Biisimateriaali alkaa bändillä jalostumaan varmaan herra Seppovaaran haluamaan suuntaan (joukossa on bluesia ja metallisuus alkaa painumaan paitsion puolelle), joten kyllähän ihan oikeasti rouheutta voisi tulevaisuudessa hakea soundeihinkin enemmän. Ja ihan oikeasti kovia biisejähän bändi osaa tehdä, vaikka tietysti aika monessa kuullaan se blakelle ominainen, utuileva ja hiljainen välike :) mutta oman sointinsa bändi on löytänyt ja sehän merkkaa eniten!
 
All work and no play makes Nick a dull boy! www.myspace.com/blackflyfinland
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti