Muusikoiden.net
24.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Neige / Alcest
1 2
Heroin
25.09.2007 17:56:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neige on ranskalainen multi-instrumentalisti ja vaikuttaa pääasiassa black metal piireissä akselilla Mortifera/Peste Noire/Forgotten Woods. Tyyppi on julkaissut hiljattain Alcest bändiltään kokonaan itse vääntämänsä levyn soittimia ja nauhoituksia myöden ja kiekko on aivan helvetillisen kova. Rääkynälaulua ei Alcestin uusimmalla ole lainkaan, ja melodiat suurelta osin ovat melankolisia/utuisia.
 
Alcestin tapauksessa kyseessä ei ole siis black metal levy ollenkaan. Sigur Ros black metal vaikutteilla tulee ehkä parhaiten mieleen. Ja tottakai miehen ajatusmaailma tähänkin levyyn heijastuu, vaikkei ehkä perinteisimmällä tavalla. Osaisimpa enemmän Ranskaa.
 
http://www.myspace.com/alcestmusic
 
Kannattaa tutustua jos ei ole jo niin tehnyt. Valitettavasti biisit myspace sivustolla ovat leikeltyjä, mutta käsityksen soundista saa. Toinen tyypin hieman post-punkimpi bändi on nimeltään Amesoeurs, joka mulle toimii myös helvetin hyvin:
 
http://profile.myspace.com/index.cf … =user.viewprofile&friendid=85147631
 
Ihan ilman fanipoikailuja helvetin taitava tyyppi Neige on, ja omaa ehkä yhden kipeimmistä rääkynäsaundeista ever. Asian voi todeta vaikkapa kuuntelemalla Mortiferaa tai Amesoeurssin "Ruines Humaines" kappaleen. Arvostan.
 
Rakkaus
Manuel Pyrhullo
25.09.2007 19:02:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän vajaa vuosi takaperin kaveri veikkaili että Neigen tuotokset olisivat seuraava dso/blut aus nord/drudkh, eli bändi joka on toki aivan kelvollinen-loistava, mutta jota hehkutellaan aivan liikaa internetin keskustelupalstoilla. Osui melko nappiin kun vähänkin selailee näitä vilkkaampia metallipalstoja.
 
Minulle ukkelin tuotokset ei oikein toimi. Meininki on vähän liian gay. Enhän pidä Katatoniastakaan.
 
fidZi
11.10.2007 16:08:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin meikäläiseen iski pelkästään myspace-näytteiden perusteella tuo Souvenirs d'un autre monde vaikka kuinka kovaa. Fiilismusiikki uppoaa muutenkin kypällä.
 
Tuli Jesu ja Envy mieleen eniten.
 
Méfiez-vous, demoiselles!
Rad Child
11.10.2007 16:23:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viime viikolla tutustuin Souvenirs d'un autre mondeen ja vaikuttaa erittäin lupaavalta. Erittäin kaunista musiikkia.
 
Ue ue fhay goouuhf o lltt chteee, Huucgcgudoo wuad! Chugaouh!
Heroin
11.10.2007 19:21:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meininki on vähän liian gay.
 
Gay = uus hetero.
 
Rakkaus
nahkis
31.10.2007 16:58:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Souvenirs d'un autre monde on aika kaunis, mutta kovin itseääntoistava levy. My Bloody Valentine sun muut shoegaze-kitaravallirockporukat tulevat ensimmäisenä mieleen. Viimeinen biisi on jonkinasteisessa poikkeavuudessaan levyn huippuhetki.
 
Amesoeursin Ruines humaines ei kertakuulemalta viehätä mainittavasti. Jää jonnekin Alcestin fiilistelyn ja purevamman black metallin väliseen limboon roikkumaan. Nimibiisi kiinnitti huomion parhaiten.
 
Peste noire on vielä jäänyt täysin kuulematta, mutta odotukset ovat korkealla, sillä Heroin mainitsi jossain ketjussa bändin yhdessä Deathspell Omegan ja Drudkhin kanssa. Löytyisikö levysuosituksia ja luonnehdintoja?
 
The fact that no one understands you doesn't make you an artist. | kuunneltua | Projekti: Levyhyllyn järjestelmällinen läpikäynti
Heroin
01.11.2007 04:41:58 (muokattu 01.11.2007 04:43:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peste noire on vielä jäänyt täysin kuulematta, mutta odotukset ovat korkealla, sillä Heroin mainitsi jossain ketjussa bändin yhdessä Deathspell Omegan ja Drudkhin kanssa. Löytyisikö levysuosituksia ja luonnehdintoja?
 
No itseasiassa samoja tunnelmia ei DSO tai Drudkhista löydy, Peste Noire on hieman räävittömämpää kuin kumpikaan noista.. ja väkivaltaisempaa. (Heh, ompas musiikki saanut hienoja kuvauksia nykyään :p)
 
Folkfuck Folie on levy jota kuitenkin uskallan suositella. Monet pitää enemmän La Sanie des Siécles - Panégyrique de la dégénérescence:stä, mutta itselle se on toistaiseksi vielä jotenkin liian dramaattinen sen perusteella mitä on kuultu. Folkfuck Folie on enemmän sellainen pitelemätön folk/punk/thrash/bm rykäisy, mutta myös kohtuu melodinen.
 
http://www.myspace.com/pestenoiremetal
 
Valitettavasti sampleja vain La Sanie.. kiekolta
 
Rakkaus
Verdoux
01.11.2007 10:15:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peste Noirelta voi suositella kumpaa tahansa pitkäsoittoa, sillän sen verran kovia levyjä ne ovat molemmat. Ilmestymisvuosiensa parhaimmistoa.
 
Abgrund
01.11.2007 16:50:57 (muokattu 01.11.2007 16:51:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parhainta kamaa, missä Neige on ollut mukana, on mielestäni Mortiferan Vastiia Tenebrd Mortifera -levy. Muuten Alcest ja Amesoeurs ei hirveästi kolahda, vaikkeivät mitään huonoja bändejä olekaan. Ei nuo Neigen tuotokset kyllä mitään maailman maskuliinisinta kamaa ole, mutta pitääkö ollakaan.
 
Olen itse ehkä enemmän Noktu "fani", Celestia on aivan perkeleen kovaa kamaa.
 
Älä ala mulle!
fidZi
23.07.2009 11:20:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 629 päivää vanhaan ketjuun!
 
Amesoeursin s/t-rykäisy ennen hajoamista on kyllä viime aikoina soinut ahkerasti Eipä ole tällaiseen tullut tutustuttua. Muutenkin on ollut mielenkiintoista seurata kaikkea tätä Lyon-skeneä: Amesoeursin Fursy Teyssier on aika mielenkiintoisilla vesillä Les Discrets -proggiksensa kanssa. Metalliksihan tätä on enää paha laskea. Saksalais-ranskalainen Lantlôs, jossa Neige ja Herbst, on kanssa aika jännää kamaa, vähän Wolves in the Throne Room tulee mieleen. Vaikka black metal ei keskimäärin kiinnosta niin tässä on kuitenkin sitä jotain. Ehkä se on se reverbin määrä? ;)
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
thaav
23.07.2009 12:15:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ranska on kyllä meikäläisen silmissä (korvissa, heh) kunnostautunut viimeisen parin vuoden aikana melko reilusti. Neigen musiikista ei juuri kolahtanut muu kuin Peste Noire. Pitää kait kattella uudestaan kun fiilis on kohdallaan.
 
"Valtava hirvi vittu", Rane sanoi ääneen. Talon asvalttipihalla maleksi todella iso hirvi, joka oli kaatanut roskiksen ilmeisesti aivan tahallaan." - käyttäjänimi Slewyn, THV-huone.
valtse
23.07.2009 12:38:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alcest on parhaimmillaan ihan hyvä, mutta jotenkin esim. Jesun Silver EP:llä tuollainen hieman samankaltainen meininki on toteutettu huomattavasti hienommin. Alcestilla homma menee paikoitellen jo vähän turhan pinkeiksi pumpulipilviksi.
 
Amesoeurs onkin jo huomattavasti parempi. Ne post-punk -vaikutteet toimii ainakin tuolla kokopitkällä todella hyvin. Ruines Humaines pitäisi vielä joskus ottaa kuunteluun.
 
Mitä nyt Mortiferaa olen jokusen biisin kuullut, niin ei sekään kovin huonolta kuulostanut.
 
As I'm stalked by the shadow of death's hand My heathen pride is scarred across the land.
radilapsi
26.07.2009 18:37:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaiskohan joku suositella hieman Alcestin ja Amesoeursin tyylisiä bändei?
 
Daath
11.11.2009 13:35:06 (muokattu 11.11.2009 13:35:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

thaav: Ranska on kyllä meikäläisen silmissä (korvissa, heh) kunnostautunut viimeisen parin vuoden aikana melko reilusti. Neigen musiikista ei juuri kolahtanut muu kuin Peste Noire. Pitää kait kattella uudestaan kun fiilis on kohdallaan.
 
Sen verran tähän pitää lisätä, että Neige ei ole kirjoittanut Peste Noiressa kuin yhden kappaleen verran musiikkia. Neigen vaikutusta ko. orkesterissa yliarvioidaan jatkuvasti. Famine on Peste Noiren biisinikkari.
 
Heroin
11.11.2009 14:39:32 (muokattu 13.11.2009 12:43:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä hieno esimerkki bändistä joka omassa mielessä alle kahdessa vuodessa muuttui "parasta settiä" tasolta uudelle "silkkaa paskaa" tasolle.
 
Souvenirs d'un autre monden toivoi kovasti kätkevänsä sisäänsä jotain syvempää, mutta ei se niin loppujenlopuksi sitten ollutkaan. Samanlaista "kivojen juttujen" päällekkäin liimailua kuin moni tuotetumpi/tunnetumpi metallibändi nykyään. Not my music.
 
http://whatiswrongwithmynews.blogspot.com/ http://animalcuteness.blogspot.com/
fidZi
11.04.2010 20:33:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 151 päivää vanhaan ketjuun!
 
On muuten aikamoista uutta matskua tuo Écailles de Lune!!
 
Tärkeämpi kysymys kuin "Mikä soi?" tai "Miten se soi?" on "Miksi se soi?"
jarkkkk
11.04.2010 23:04:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Souvenirs d'un autre monde kolisi kyllä lujaa enkä pystynyt kuvittelemaan, että siitä vielä voisi parantaa. Paskat ku tiskiin lyötiin Écailles de Lune! Aivan prkleen kova.
 
miten ajetaan grungeparta? -haulikolla. "Neekerit, homopopparit ja muut hipit jamittelevat. hewy äjjät vaan mulkoilevat toisiaan ja virittävät kitaroita kilpaa alemmas." -Jawski
mega
12.04.2010 15:49:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvin varustelluissa levykaupoissa keskiviikkona 14.4.2010
 
Alcest "Écailles De Lune" (CD, digibook sekä limited edition box)
http://www.myspace.com/alcestmusic
 
Arvio: http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=10127
 
Musiikillisesti Alcestia lähelle menee myös
 
Les Discrets "Septembre Et Ses Derniéres Pensées" (digipak CD, CD+DVD sekä LP)
http://www.myspace.com/lesdiscrets
 
Arvio: http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=10128
 
Niin ikään kaupoissa keskiviikkona 14.4.2010
 
"I'm not as young as I used to be, but I'll still be thrashing at a hundred and three (you'll see!)" - Razor "Taste the Floor"
Mosaiikki
23.06.2010 20:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

29.9. Kuudes Linja, Helsinki
30.9. Lutakko, Jyväskylä

Ranskalainen Alcest saapuu syyskuussa kahdelle keikalle Suomeen. Kauniin maalailevasta soinnistaan tunnettu yhtye vie kuulijansa matkalle toiseen maailmaan 29. syyskuuta Helsingin Kuudennella linjalla ja seuraavana päivänä Jyväskylän Lutakossa.

Vuonna 1999 perustettu Alcest sai alkunsa nokkamies Neigen sooloprojektina, joka on myös vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Amesoeurs ja Peste Noire. Neigelle lapsuuden muistojen ja keijujen maailma on jatkuvan inspiraation lähde. Alcest on hänelle instrumentti, jolla hän kertoo tarinoita täydellisen harmonian turvasatamasta. Alcestin musiikissa kuuluu toivo ja kaipuu tuohon mystiseen toiseen maahan, jossa kaikki on kaunista ja valoista.

Alcestin vuonna 2005 julkaistu EP Le Secret herätti musiikkimaailman kiinnostuksen ja yhtyeen omaleimaisuus vahvistui kokopitkällä Souvenirs dun autre monde albumilla. Tänä vuonna julkaistu toinen pitkäsoitto Ecailles de lune on sinetöinyt yhtyeen edelläkävijän maineen.

Helsingin ennakkolipunmyynti alkaa Tiketissä 7.7.2010.

http://www.alcest-music.com/
http://www.myspace.com/alcestmusic
_________________
Tuotantotoimisto Blow Up That Gramophone
http://www.blowup.fi
 
Heartwood
23.06.2010 23:55:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, noinkohan pitäisi suunnata Helsinkiin. Ei huonompi uutinen lainkaan.
 
"Thus men forgot that all deities reside within the human breast" Romantikkoitkijät #42
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti