Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, Stream Of Passion ym.)
1 2 3 4 511 12 13 14 15
Akiman
24.11.2006 22:35:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muitakin Ayreon topickeja on, mutta menköön uudelleen. Alla tietoa myös uudesta levystä.
 
Yksi yhtye tai genre ei riitä summaamaan sitä, mitä kaikkea Arjen Anthony Lucassen on saanut musiikin maailmassa aikaiseksi. Nykyisellään miehen projektit ovat jo kohtalaisen tunnettuja, mutta joskus asiat olivat ihan toisin, eikä se tunnettavuus ole vieläkään saavuttanut ansaittuja tasoja. Arjen Lucassenin musiikillinen ura alkoi konkreettisesti jo 80-luvun alussa Bodinen ja sittemmin Vengeancen riveissä, joiden hyväntuulisella rockilla hän ei vielä saavuttanut unelmiaan, jotka tulivat vastaan vasta vaikeuksien kautta. 90-luvun alussa Arjen Lucassen oli vaikean tilanteen edessä, mainitun Vengeancen hajottua ja hänen ensimmäisen Anthony nimellä julkaistun sooloalbuminsa flopattua, jolloin tilanne oli vähintään hankala. Arjen Lucassen päätti kuitenkin koota itsensä ja toteuttaa unelmansa tekemällä vielä viimeisen albuminsa ja jos tämä projekti ei onnistuisi, hän lopettaisi musiikin julkaisemisen kokonaan. Tämän projekti oli Ayreonin ensimmäinen levytys The Final Experiment, jolla Arjen Lucassen halusi toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa toteutaa todellisen rock-oopperan useilla vokalisteilla, soittajilla, laajoilla tyyleillä ja teemoilla. Tämä oli vasta alkua, kuten kävi ilmi.
 
AYREON (1995-2000)
The Final Experimentilla vuonna 1995 käynnistynyt Arjen Lucassenin massiivisin projekti on edennyt jo mammuttimaisiin mittoihin. Jo ensimmäisellä The Final Experiment albumilla Arjen Lucassen toi yhtyeen lukuisia taitavia laulajia ja soittajia, sekä yhdisteli kaikenlaista itselleen mieluista musiikkia aina 70-luvun heavysta ja progesta 80-luvun heavyyn, hardrockiin, rockiin ja 90-luvun modernimpiin raskaan musiikin lajeihin. Ihan yhtä massiivinen linja ei jatkunut tunnelmapitoisemmalla Actual Fantasylla vuonna 1996, albumin erottua edeltäjästään sekä myönteisesti että kielteisesti, mutta jäätyä kaiken jälkeen ainoaksi selväksi Ayreon tuotannon lieväksi väliinputoajaksi. Sen sijaan Into The Electric Castle palautti linjan suuruuteen, Arjen Lucassenin yhdisteltyä tyylejään jopa vielä laajemmin mainituista piirteistä vielä höyryisempiin tunnelmointeihin ja kosmisempiin maisemiin, joiden ohella esimerkiksi laulajat Anneke von Giersbergen, Fish, Sharon den Adel, Edwin Balogh, Damian Wilson ja Edward Reekers pitivät huolen komean teema-albumin tason yltämiseksi mestariteokseksi asti. Joitakin vuosia tämän jälkeen Arjen Lucassen päätti erottaa tyyliensä ääripäitä toisistaan, jolloin vuosituhannen vaihteessa syntyivät kaksi albumia The Dream Sequencer ja Flight Of The Migrator, joista ensimmäinen tunnelmoi hieman kevyemmin ja hämärämmin, kun taas jälkimmäisellä Arjen Lucassen työsti kosmista avaruusmetallia vokalisteinaan niinkin vaatimattomia nimiä, kuin Bruce Dickinson, Fabio Lione, Sir Russel Allen, Andi Deris ja Timo Kotipelto. Näiden kahden erilaisen albumin jälkeen Arjen Lucassenin tuotannossa koitti laajojen projektien aika.
 
AMBEON (2001)
Universal Migrator albumien myötä Arjen Lucassen halusi hyödyntää tyyliensä ääripäitä yhä enemmän, joista ensimmäisenä projeksi muodostui Ambeon, jolla Arjen Lucassen työsti nuoren laulajan Astrid van der Veenin ympärillä erittäin tunnelmallista ja jopa ambient pitoista kevyempää musiikkia omalla tavallaan. Tuloksena oli Fate Of A Dreamer albumi, jolla vasta 14-vuotiaan Astrid van der Veenin upea ääni pääsi näyttämään monia eri puolia tunnelmallisen musiikin parissa, josta löytyi kieltämättä myös hieman naarmuja. Albumin parasta antia tarjosavat ehdottomasti sen mukavat kevyet tunnelmoinnit koneiden, akustisien soittimien ja utuisten tunnelmien parissa, joiden pariin muutamat ripotellut särövallit eivät oikein ottaneet osuakseen, mutta onneksi nämä eivät särkeneet levyä liikaa. Ambeon on kenties yksi unohdetuimmista ja kokonaisuudessaan hieman tasaisimmista Arjen Lucassenin projekteista, mutta samalla se tuo Astrid van der Veenin ääntä niin hienosti esille ja vaikutti Arjen Lucassenin tuleviin projekteihin sen verran paljon, ettei Fate Of A Dreameria voi sanoa missään mielessä kehnoksi teokseksi. Tulevaisuudessa häämöttivät kuitenkin jo paremmat ajat.
 
STAR ONE (2002-2003)
Tässä saattaakin olla sitten se kaikkein eniten koko tämän laudan väkeä suoraan kiinnostava Arjen Lucassenin projekti heti Ayreonin Flight Of The Migratorin jälkeen. Star One oli eräänlainen vastaisku Ambeonin keveydelle, sillä tällä kertaa Arjen Lucassen sukelsi kauas kosmisuuksiin ja tuloksena oli sci-fi elokuvista teemojaan nostelevia proge/power/heavy -sävellyksiä, joissa saattoi kuulla jälleen elementtejä aina 70-luvun hammond-pitoisesta heavysta 80-luvun hardrockiin, 90-luvun poweriin ja jopa 2000-luvun moderneihin sävyihin, unohtamatta jatkuvaa progressiivista otetta. Vokalistien puolella kuultiin tällä kertaa mahtavaa kaartia, johon kuuluivat Sir Russel Allen, Damian Wilson, Dan Swanö ja Floor Jansen, joiden ohella unohtaa ei pidä myöskään soittajarintamaa, josta löytyi Arjen Lucassenin itsensä lisäksi esimerkiksi Jens Johansson koskettimien takaa. Tämäkin projekti olisi voinut flopata vähintään rankasti, mutta kuin ilkeilläkseen Arjen Lucassen teki lajissaan tavanomaisen albumin sijaan erittäin omalaatuisen ja kaikkia eri tyylisuuntien parhaita puolia yhdistelevän mahtavan kokonaisuuden, jolla sci-fi teemat yhdistyivät moniulotteisiin sävellyksiin vähintään mahtavasti. Star One saattoi olla Ayreon faneille hieman suoraviivaista jälkeä, mutta useiden vokalistien, heidän laulamien kuorojen, komeiden melodioitten, erittäin tyylitajuisten harmonioitten ja muutenkin monipuolisten elementtien kuljettama Space Metal ylsi lopulta huippuluokkaan. Tämän takia ei ollut kovin hankalaa ihmetellä, minkä takia Star One lähti lopulta myös kiertueille, joista tuloksena kuultiin myös Star One / Ayreon DVD ja live-albumi.
 
AYREON (2004)
Muutamien suureksi kasvaneiden projektien jälkeen Arjen Lucassen palasi jälleen pääprojektinsa Ayreonin pariin ja tuloksena oli jälleen erittäin erilainen ja sitäkin massiivisempi teos The Human Equation, joka Into The Electric Castlen tavoin levittäytyi peräti kahdelle albumille. Vokalisteiksi kiinnitettiin tällä kertaa James LaBrien, Mikael Åkerfeldtin, Devin Townsendin, Marcela Bovion, Mike Bakerin, Eric Claytonin, Magnus Ekwallin ja Devon Gravesin kaltaisia nimiä, eikä lopputuloksena ollut lainkaan itsestään selvä albumi. The Human Equationilla tarina vie kuulijan koomaan joutuneen päähenkilön (James LaBrie) mielen sisään, tämän vaimon (Marcela Bovio) ja parhaan ystävän (Arjen Lucassen) istuessa sairaalassa tämän vierellä. Ennen kuin päähenkilö voi herätä koomasta, on hänen tultava sinuiksi elämänsä ja traumojensa kanssa, jolloin alkaa koko elämän läpikäyminen mainittujen eri laulajien esittäessä eri tunteita mittavan kaksikymmentä kappaletta kestävän eepoksen ajan. Äärimmäisen mielenkiintoisiin mittoihin rakentuva levy on jo laulajiensa ja teemansa puolesta silkkaa timanttia, mutta jälleen kaikenlaisia puolia metallista, rockista, progesta, folkista ja klassisesta musiikista yhdistelevät sävellykset pitävät huolen mestariteoksen syntymisestä ja sitä The Human Equation todellakin on. Into The Electric Castlen kanssa melko samalla tavalla The Human Equation ei ole hittialbumi, vaan ennemmin kärsivällisyyttä vaativa massiivinen ja monipuolinen tarinakokonaisuus.
 
STREAM OF PASSION (2005-2006)
Viimeisimpänä projektina Ayreonin rinnalle syntyi The Human Equationin myötä Stream Of Passion. Itseni tavoin myös Arjen Lucassen kiinnitti jo The Human Equationilla huomiota Marcela Bovion mahtaviin vokalisointeihin ja lopulta Arjen Lucassen ihastui neitosen ääneen jopa niin paljon, että hänen oli työstettävä hänen osuuttaan pidemmälle. Näin syntyi Stream Of Passion, tummaa naislaulettua progella ja folkilla maustettua heavy-metallia soittava kokoonpano, jota varten Arjen Lucassen kokosi myös ensimmäisen aidosti bändinä toimivan kokoonpanonsa yli kymmenen vuoteen. Stream Of Passion saattaa vaikuttaa Star Onen tapaan monille Ayreonin moniulotteisuuteen tottuneelle hieman yksipuoliselta, mutta mitä ennemmän albumiin tottuu, sitä enemmän siitä voi löytää tasoja. Jo Marcela Bovion maagiset vokalisoinnit riittävät kuuntelun syyksi, mutta hyvä kokonaisuus erittäin meneviä sävellyksiä vievät jälleen mukanaan ihan uudenlaisella tavalla ja vaikka Embrace The Storm albumille mahtuukin joitakin tasaisempiakin kappaleita, asettuu kokonaisuus yllättävän vaikeasti avautuviin ja silti mainioihin mittoihin. Tämäkin projekti eteni pian myös tien päälle ja Star Onen tapaan kiertueen päätteeksi äänitettiin live-albumi ja DVD, jolla Stream Of Passionin kokoonpano kunnostautuu jopa studioalbumia paremmille tasoille.
 
AYREON (2006-2007)
Syyskuun lopussa 2006 Arjen Anthony Lucassenin uusi studio valmistui, hänen muutettua eron jälkeen kokonaan uuteen taloon ja näin ollen myös Electric Castle Studion tilat muuttuivat. Ahkerana muusikkona tunnettu Arjen Lucassen ei vaikuttaisi aikailevan uuden studionsa kanssa, sillä jo seuraavana päivänä hän päätti koota demo-nauhansa ja astella uuden studionsa uumeniin pistämään vireille seuraavaa projektiaan. Osallistuessaan Stream Of Passion -projektiin Arjen Lucassen ei ole todellakaan lepäillyt muutamaa vuotta, sillä studioon hän asteli satojen tai jopa tuhansien äänitteiden kanssa, valmiina kokoamaan niistä seuraavaa projektiaan. Äänitteiden tyylien äärimmäisen laajasta kontrastista päätellen Arjen Lucassen tulee työskentelemään nimenomaan seuraavan Ayreon -albumin parissa, Ayreonin pitäessä kuitenkin sisällään kaiken tarpeellisen. Tämän ohella Arjen Lucassenin tiedetään jo ottaneen yhteyttä moniin todella taitaviin ja lahjakkaisiin laulajiin sekä soittajiin, luodakseen jälleen täysin uudenlaisen Ayreon -ulottuvuuden. Aika näyttää millainen projekti tästä muodostuu, mutta ennakkotunnelmat ovat ainakin olleet todella lupaavia ja jos Arjen Lucassenin luomisvoimaan on yhtään luottamista, vaikuttavat mullistukset hänen elämässään musiikkiin ainoastaan myönteisellä tavalla.
 
Näin olemme tulleet lähestulkoon nykypäivään, joka antaa odottaa uutta Ayreon albumia ja muita teoksia, edellisistä kun tuntuu olevan jo paljon aikaa, vaikka Stream Of Passionin albumin ilmestymisestä on kulunut vasta vuosi aikaa. Mitä Arjen Lucassenin tuotokset voivat sitten tarjota juuri sinulle ja onko miehen tuotannossa jotain jokaiselle? On, ainakin melkein kaikille. Jos haluat lähestyä Arjen Lucassenin tuotantoa kohtalaisen helpolla tavalla ja kaipaat proge/heavy/power -metallista viritelmää, kannattaa tarttua Star Onen albumiin Space Metal ja Ayreonin Flight Of The Migratoriin. Jos taas uskallat tarttua Ayreonin moniulotteiseen mammuttimaisuuteen rock-oopperoineen, tartu Ayreonin The Human Equationiin ja Into The Electric Castleen. Naislaulettu metallikin saattaa olla juuri sinulle mieleen, jolloin kannattaa suunnata Stream Of Passionin albumin Embrace The Storm suunnille. Kaivatessasi enemmän ja vähemmän toimivaa läpileikkausta sekä Ayreonin, Star Onen että Stream Of Passionin tuotannoista, voivat myös Stream Of Passionin ja Star Onen Ayreon materiaalia sisältävät Live In The Real World ja Live On Earth DVD:t tarjota vaikka mitä. Jokaiselle jotakin!
 
Joskus aikoinaan saatoin avata vastaavanlaisen ketjun ja vieläpä ihan samasta syystä. Arjen Lucassenin tuotokset tarjoavat ihan omanlaisensa maailman, johon varmasti monet täältäkin voivat eksyä vaikka miten pitkälle. Puhuttiinpa sitten Ayreonista, Star Onesta tai vaikka Stream Of Passionista, löytyy Arjen Lucassenin tuotoksista varmasti monelle täällä niin paljon kaikenlaista, että uusia ulottuvuuksia löytyy varmasti itseni tavoin vielä todella pitkän ajan päästä tulevaisuudessa. Näitä asioita on loppujen lopuksi todella vaikeaa pukea sanoiksi, joten ehkä on parempi, että ne jotka katsovat tarpeelliseksi, tutustuvat Arjen Lucassenin tuotoksiin itse. Omalla kohdallani on kuitenkin käynyt niin, että aikanaan Ayreonista alkanut matka on ulottunut jo niin pitkälle, että Arjen Lucassenin tuotokset kuuluvat yhdessä läjässä omalla "bändi/artistit top5" -listalle ehdottomasti kaikessa monipuolisessa häikäisevyydessään. Kaikki eivät varmasti tätä kaikkea ymmärrä, mutta toivottavasti jälki on monille mieleen! Helpolla Arjen Lucassen ei päästä kuulijaansa juuri millään albumillaan, mutta lähestulkoon jokaisessa lajissa hän onnistuu myös paremmin kuin todella monet muut.
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: THE HAUNTED, PROFANE OMEN ja TAROT ::
Akiman
24.11.2006 22:39:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloitusviestistä tuli jo sen verran mittava, että erottelenpa tämän nyt omaksi postikseen.
 
Jos joku ei ole vielä Arjen Lucassenin tuotantoon tutustunut, löytyy tälle mahdollisuuksia tietenkin monelta suunnalta, mutta tässäpä nyt erittäin lyhyesti ne suositeltavimmat.
 
MONIMUTKAISEMPAA ROCK-OOPPERAA
Ayreon - Into The Electric Castle (1998)
Ayreon - The Human Equation (2003)
 
PERINTEISEMPÄÄ PROGE/POWER/HEAVYA
Star One - Space Metal (2002)
 
SUOREMPAA NAISLAULETTUA METALLIA
Stream Of Passion - Embrace The Storm (2005)
 
Esimerkiksi The Human Equationin saisi haltuun nyt 12 eurolla play.comista:
http://play.com/Music/CD/CART/3-/169415/-/Product.html?cur=258
 
Näin aloitusviesti ahkerimmille lukijoille ja pienempi suoraan musiikkiin tarttuville.
 
www.ayreon.com
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: THE HAUNTED, PROFANE OMEN ja TAROT ::
gorgonoidi
24.11.2006 22:45:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoja aloitus viestejä teet ainakin, joten täytyy antaa tunnollisesta ja hienosta työstä plussa.
 
Ayreon on todellakin mahtava ja Arjen on mahtava muusikko. Tuon Human.. (mikä olikaan) ostin ja sen kuuntelin yöllä 4 kertaa putkeen, mutta paikoin se meinaa kaatua omaan pituuteensa, johon ei omasta mielestäni sisälly kokoaika täysiä helmi kohtia, vaikka niitäkin löytyy hyvissä määrin. Levy on jokatapauksessa hyvä, joten odotan kyllä innolla seuraajaa.
 
pehko
25.11.2006 12:42:07 (muokattu 25.11.2006 12:42:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Human Equationiin piti joskus tutustua ihan sen takia että siinä on niin kovia laulajia mukana. Ja helvetin kova levyhän se on.
 
EDIT: hienosta aloitusviestistä voisin pistää +
 
HEAVY...FUCKING...METAL!
lapio
25.11.2006 14:06:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ayreon on kyllä erinomaista. Hyllystä löytyy Universal migratorit ja into the electric castle, joka on varmaan suosikkini kaikista kuulemistani ayreon tekeleistä. Human equationiakin olen kuunnellut, mutta se ei ihan niin hyvin iskenyt. Star oneakin olen jonkun verran kuullut, varmaan tulee jossain vaiheessa ostettua sekin levy ja loput ayreonit.
Akiman
11.12.2006 17:07:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korroosio.fi esittää:
19.01.2007
STREAM OF PASSION / AYREON (NL)
+ SILENTIUM
Nosturi / Helsinki
 
Monien kohdalla loputtoman pitkä odotus on viimein ohi, kun Arjen Anthony Lucassen saapuu orkestereineen Suomeen tammikuun 19. päivänä 2007. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hollantilaisen Arjenin projektien (Ayreon, Star One, Stream Of Passion ym.) kiertueet yltävät Suomeen saakka. Nyt jos koskaan tämän on parasta tapahtua, sillä tulevana keväänä Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpano kiertää viimeistä kertaa. Tämän jälkeen Arjen Anthony Lucassen vetäytyy jälleen studioonsa, Electric Castleen, viimeistelemään seuraavaa Ayreon-albumia.
 
Arjen Anthony Lucassen perusti Ayreonin 90-luvun puolivälissä omaksi unelmiensa projektiksi, Bodinen ja Vengeancen kaltaisten pitkäaikaisten bändiensä olemassaolon lakattua. Ayreonin lähtökohdiksi Arjen Anthony Lucassen on määritellyt halunsa luoda todellisen rock-oopperan, jossa hän kykenisi paitsi yhdistelemään kaikkia mieleisiään musiikin lajeja, myös tuomaan mukaan runsaasti vierailevia vokalisteja ja soittajia. Kymmenen vuoden ja kuuden albumin tuotannon aikana Ayreon -nimen alla onkin julkaistu lukuisia mammuttimaisia eeposalbumeita, joilla ovat esiintyneet Arjen Anthony Lucassenin itsensä lisäksi esimerkiksi Bruce Dickinson, Devin Townsend, Mikael Åkerfeldt, Andi Deris, Damian Wilson, Dan Swanö, Anneke van Giersbergen, James LaBrie, Sharon den Adel, Timo Kotipelto, Neal Morse ja monet muut rockin, progen ja metallin vaikuttavimmista nimistä.
 
Vuonna 2004 julkaistun kuudennen Ayreon-albumin, The Human Equationin, jälkeen Arjen Anthony Lucassen oli niin innostunut albumilla vokalisoineen meksikolaisen Marcela Bovion äänestä, että hän halusi panostaa tähän hieman enemmän. Tästä syntyi Stream Of Passion, Arjenin ensimmäinen aidosti bändinä toiminut kokoonpano pitkiin aikoihin. Arjenin ja Marcela Bovion lisäksi kokoonpanoon koottiin Lori Linstruth, Johan van Stratum, Davy Mickers ja Alejandro Millán. Vuoden 2005 lopussa tämä kokoonpano julkaisi ensimmäisen albuminsa, Embrace The Stormin, jolla kuultiin Arjen Anthony Lucassenin tavalla progressiivisesti sävytettyä, naislaulettua tummaa metallia. Albumi otettiin Ayreonin levytysten tapaan hienosti vastaan monella suunnalla, mikä veikin kokoonpanon odottamattoman pituisille kiertueille sekä Eurooppaan että Amerikkaan.
 
Kuten aiemmillakin Stream Of Passion / Ayreon -keikoilla, tullaan Suomenkin esiintymisessä soittamaan tasapuolisesti materiaalia sekä Stream Of Passionin että Ayreonin tuotannoista Stream Of Passion -kokoonpanon voimin. Tämän lisäksi keikka tulee suurella todennäköisyydellä sisältämään myös yllätyspoimintoja Arjen Anthony Lucassenin koko laajasta tuotannosta, puhumattakaan varmoista yllätysvierailijoista aina laulajia myöten. Olitpa siis mieltynyt mihin tahansa Arjen Anthony Lucassenin monista projekteista tai vaikkapa niihin kaikkiin, ei tätä ainutlaatuista tapahtumaa sovi sivuuttaa.
 
KOKOONPANO
Marcela Bovio : Laulu, viulu
Diana Bovio : Taustalaulu, laulu
Arjen Anthony Lucassen : Kitarat, laulu
Lori Linstruth : Kitarat
Johan van Stratum : Basso
Davy Mickers : Rummut
Alejandro Millán : Koskettimet, laulu
+ Yllätysvierailijoita
 
Lämmittelijänä keikalla nähdään täysimittaisen setin merkeissä vuonna 1995 perustettu ja neljä albumia julkaissut Silentium, joka julkaisi vuoden 2006 alussa tuoreimman albuminsa Seducian. Tämä albumi oli myös uuden vokalistin, Riina Rinkisen, ensiesiintyminen Silentiumin riveissä. Samalla yhtyeen musiikki kehittyi kokonaan uusille tasoille, minkä myötä albumi otettiin sekä median että kuulijoiden keskuudessa hyvin vastaan. Monipuolisille tasoille yltävä Silentium sekoittelee naislaulettuun metalliinsa kaikenlaista, aina raskaista tunnelmoinneista lähes skitsofrenisiin sävyihin saakka, jolloin varsinkin tuoreimmilla julkaisuilla on kuultu erittäin persoonallisia sävellyksiä, monipuolisia vokalisointeja ja tunnelmia myöten. Parhaillaan viidettä kokopitkäänsä suunnitteleva Silentium soittaa siis toistaiseksi hieman harvinaisemman keikan Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpanon lämmittelijänä Helsingissä.
 
LIPUT
- Maksavat 18 euroa
- Tulevat myytiin keskiviikkona 13.12.2006
- Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin
- Lipunmyyjäorganisaatiot ja Korroosio eivät vastaa kadonneista lipuista
 
LIPPUPALVELUN
- Lippukaupoista
- Puh: 0600-10-800 (1,50 euroa/min + pvm)
- Puh: 0600-10-020 (5 euroa/puhelu + pvm)
- www.lippupalvelu.fi
 
TIKETISTÄ
- Puh. 0600-1-1616 (0,66 euroa/min + pvm)
- www.tiketti.fi
 
IKÄRAJA
- Ei ikärajaa, anniskelualue rajattu erikseen
 
KIELLETYT ESINEET
- Kameroiden, videoiden, nauhureiden ja muiden tallennuslaitteiden tuominen konserttiin sekä valokuvaaminen ja äänittäminen ovat ehdottomasti kiellettyjä. Myös pullojen, purkkien sekä aseiden ja muiden vaaraa aiheuttavien esineiden tuominen konserttiin on kielletty.
 
LISÄTIETOJA
- Voi kysyä tässä ketjussa
- www.korroosio.fi
- Tai suoraan: aki@korroosio.fi
 
www.korroosio.fi
www.ayreon.com
www.streamofpassion.com
www.silentivm.com
www.elmu.fi
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
gorgonoidi
11.12.2006 17:11:19 (muokattu 11.12.2006 17:12:35)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuukelis ppippulis hillurireiSSAN! Tuonne olisi aivan mahtaa päästä jos vain saisi jonkun kaverin mukaan. Ei oikeen muut tunnu Stream Of Passionia ja Ayreonia kuuntelevan.. :/ Mutta kyllä Silentiumia.
 
petrutsi
11.12.2006 17:35:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm. Taitaa just olla ekat lomat intistä tuona päivänä. Oishan tuo ihan historiallista nähdä ;) Vaikka Stream of Passion ei oikeen jaksanu sytyttää ja Ayreonia on livenä hankala tuoda siihen skaalaan, millä se on levyillä parhaillaan.
 
My balls and the end of humanity..how the hell are they related?
Akiman
11.12.2006 20:46:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alleviivataan tätä vielä varmuuden vuoksi: Keikalla Stream Of Passion -kokoonpano vierailijoineen soittaa 60-40 jaolla Ayreon-SoP matskua, joten jälkimmäisen vierastaminen ei ole mikään syy jättää keikkaa väliin. Jos meiningistä ei ole minkäänlaista havaintoa, kannattaa tsekata tänä vuonna julkaistu tuore SoP / Ayreon livetallenne Live In The Real World.
 
http://www.korroosio.fi/reviews.php?c=cd&id=1844
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
lapio
11.12.2006 23:14:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekisi kyllä kovasti mieli lähteä, kun eivät liputkaan olleet mitenkään murhaavan kalliit.
Juopa
12.12.2006 11:56:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tuonne täytyy lähteä, vaikka SoPpa ei kyllä oikein nappaa. Mutta kun sattuu täällä kehän sisäpuolella asumaan, niin pakkohan se on Arjenia lähteä tsekkaamaan. Ja onhan Bovio sentään loistava laulaja, joten varmaan sitä livenä ihan mielellään kuuntelee.
 
Perse edellä pulloon.
Akiman
12.12.2006 16:37:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän tuonne täytyy lähteä, vaikka SoPpa ei kyllä oikein nappaa. Mutta kun sattuu täällä kehän sisäpuolella asumaan, niin pakkohan se on Arjenia lähteä tsekkaamaan. Ja onhan Bovio sentään loistava laulaja, joten varmaan sitä livenä ihan mielellään kuuntelee.
 
Ja katselee? Onhan mukana sentään Marcela, hänen siskonsa Diana ja kitaristi Lori. ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=zXnWORk8730
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Akiman
12.12.2006 18:04:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja jos joku epäili keikan toteutumista, on heille aiheesta tietoa nyt myös Nosturin keikkalistalla. Mukana jälleen hinnat, lippuinfot ja muut oleelliset pikkutiedot, kuten ylhäällä tiedotteessammekin.
 
http://www.welmu.com/elmu/index.php3?sivu=keikat&id=1&lang=fi
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Akiman
13.12.2006 09:05:22 (muokattu 14.12.2006 09:51:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liput myynnissä tällä kellonlyömällä!
 
LIPUT
- Maksavat 18 euroa
- Tulevat myytiin keskiviikkona 13.12.2006
- Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin
- Lipunmyyjäorganisaatiot ja Korroosio eivät vastaa kadonneista lipuista
 
LIPPUPALVELUN
- Lippukaupoista
- Puh: 0600-10-800 (1,50 euroa/min + pvm)
- Puh: 0600-10-020 (5 euroa/puhelu + pvm)
- www.lippupalvelu.fi
 
TIKETISTÄ
- Puh. 0600-1-1616 (0,66 euroa/min + pvm)
- www.tiketti.fi
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Akiman
14.12.2006 09:51:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lipunmyynti alkanut yllättävän vauhdikkaasti, joten aiemmista lievistä vähättelyistä poiketen omat tiketit kannattaa ilmeisesti napata talteen sopivalla aikataululla, jos mielii täydellä varmuudella paikalle.
 
Ja tietenkin topicin aiheestakin saa puhua. :P
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Majesty
14.12.2006 10:58:31 (muokattu 14.12.2006 10:58:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marcela Boviolla on kyllä mahtava ääni.
Sfinx on toinen jonka ääntä diggaan suuresti.
 
Mielenkiintoinen kyllä tuo keikka, vielä kun tulis vaikka Migratorin ja HEquationin casti messiin niin jopa olisi revohka: Devin, Åkerfeldt, Dickinson...
 
=D
 
En juo vettä koska kalat naivat siinä.
Akiman
14.12.2006 11:11:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen kyllä tuo keikka, vielä kun tulis vaikka Migratorin ja HEquationin casti messiin niin jopa olisi revohka: Devin, Åkerfeldt, Dickinson
 
Hyvä että oli hymiö messissä, ei tule nimittäin tapahtumaan. Tuohan vaatisi järjestäjältä jo sellaisen n^2 euroa rahaa ja sittenkään ei varmaan eräät (mm. Devin) tulisi paikalle. :P
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Majesty
14.12.2006 19:14:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä että oli hymiö messissä, ei tule nimittäin tapahtumaan. Tuohan vaatisi järjestäjältä jo sellaisen n^2 euroa rahaa ja sittenkään ei varmaan eräät (mm. Devin) tulisi paikalle. :P
 
Juu ei tietenkään, mutta kukapa ei tuollaisesta haaveilisi. ;)
 
En juo vettä koska kalat naivat siinä.
Akiman
18.12.2006 19:27:32 (muokattu 19.12.2006 18:25:19)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korroosio.fi esittää:
19.01.2007
STREAM OF PASSION / AYREON (NL)
+ LULLACRY
+ SILENTIUM
Nosturi / Helsinki
 
Monien kohdalla loputtoman pitkä odotus on viimein ohi, kun Arjen Anthony Lucassen saapuu orkestereineen Suomeen tammikuun 19. päivänä 2007. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hollantilaisen Arjenin projektien (Ayreon, Star One, Stream Of Passion ym.) kiertueet yltävät Suomeen saakka. Nyt jos koskaan tämän on parasta tapahtua, sillä tulevana keväänä Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpano kiertää viimeistä kertaa. Tämän jälkeen Arjen Anthony Lucassen vetäytyy jälleen studioonsa, Electric Castleen, viimeistelemään seuraavaa Ayreon-albumia.
 
Arjen Anthony Lucassen perusti Ayreonin 90-luvun puolivälissä omaksi unelmiensa projektiksi, Bodinen ja Vengeancen kaltaisten pitkäaikaisten bändiensä olemassaolon lakattua. Ayreonin lähtökohdiksi Arjen Anthony Lucassen on määritellyt halunsa luoda todellisen rock-oopperan, jossa hän kykenisi paitsi yhdistelemään kaikkia mieleisiään musiikin lajeja, myös tuomaan mukaan runsaasti vierailevia vokalisteja ja soittajia. Kymmenen vuoden ja kuuden albumin tuotannon aikana Ayreon -nimen alla onkin julkaistu lukuisia mammuttimaisia eeposalbumeita, joilla ovat esiintyneet Arjen Anthony Lucassenin itsensä lisäksi esimerkiksi Bruce Dickinson, Devin Townsend, Mikael Åkerfeldt, Andi Deris, Damian Wilson, Dan Swanö, Anneke van Giersbergen, James LaBrie, Sharon den Adel, Timo Kotipelto, Neal Morse ja monet muut rockin, progen ja metallin vaikuttavimmista nimistä.
 
Vuonna 2004 julkaistun kuudennen Ayreon-albumin, The Human Equationin, jälkeen Arjen Anthony Lucassen oli niin innostunut albumilla vokalisoineen meksikolaisen Marcela Bovion äänestä, että hän halusi panostaa tähän hieman enemmän. Tästä syntyi Stream Of Passion, Arjenin ensimmäinen aidosti bändinä toiminut kokoonpano pitkiin aikoihin. Arjenin ja Marcela Bovion lisäksi kokoonpanoon koottiin Lori Linstruth, Johan van Stratum, Davy Mickers ja Alejandro Millán. Vuoden 2005 lopussa tämä kokoonpano julkaisi ensimmäisen albuminsa, Embrace The Stormin, jolla kuultiin Arjen Anthony Lucassenin tavalla progressiivisesti sävytettyä, naislaulettua tummaa metallia. Albumi otettiin Ayreonin levytysten tapaan hienosti vastaan monella suunnalla, mikä veikin kokoonpanon odottamattoman pituisille kiertueille sekä Eurooppaan että Amerikkaan.
 
Kuten aiemmillakin Stream Of Passion / Ayreon -keikoilla, tullaan Suomenkin esiintymisessä soittamaan tasapuolisesti materiaalia sekä Stream Of Passionin että Ayreonin tuotannoista Stream Of Passion -kokoonpanon voimin. Tämän lisäksi keikka tulee suurella todennäköisyydellä sisältämään myös yllätyspoimintoja Arjen Anthony Lucassenin koko laajasta tuotannosta, puhumattakaan varmoista yllätysvierailijoista aina laulajia myöten. Olitpa siis mieltynyt mihin tahansa Arjen Anthony Lucassenin monista projekteista tai vaikkapa niihin kaikkiin, ei tätä ainutlaatuista tapahtumaa sovi sivuuttaa.
 
KOKOONPANO
Marcela Bovio : Laulu, viulu
Diana Bovio : Taustalaulu, laulu
Arjen Anthony Lucassen : Kitarat, laulu
Lori Linstruth : Kitarat
Johan van Stratum : Basso
Davy Mickers : Rummut
Alejandro Millán : Koskettimet, laulu
+ Yllätysvierailijoita
 
Lämmittelijänä keikalla nähdään täysimittaisen setin merkeissä vuonna 1995 perustettu ja neljä albumia julkaissut Silentium, joka julkaisi vuoden 2006 alussa tuoreimman albuminsa Seducian. Tämä albumi oli myös uuden vokalistin, Riina Rinkisen, ensiesiintyminen Silentiumin riveissä. Samalla yhtyeen musiikki kehittyi kokonaan uusille tasoille, minkä myötä albumi otettiin sekä median että kuulijoiden keskuudessa hyvin vastaan. Monipuolisille tasoille yltävä Silentium sekoittelee naislaulettuun metalliinsa kaikenlaista, aina raskaista tunnelmoinneista lähes skitsofrenisiin sävyihin saakka, jolloin varsinkin tuoreimmilla julkaisuilla on kuultu erittäin persoonallisia sävellyksiä, monipuolisia vokalisointeja ja tunnelmia myöten. Parhaillaan viidettä kokopitkäänsä suunnitteleva Silentium soittaa siis toistaiseksi hieman harvinaisemman keikan Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpanon lämmittelijänä Helsingissä.
 
Hienosti alkaneen lippumenekin kunniaksi toisen suunnitellun lämmittelijän kiinnittäminen mahdollistui. Tämä toinen lämmittelijä ei ole enempää tai vähempää, kuin helsinkiläinen Lullacry, joka tulee saamaan kahden muun esiintyjän tapaan iltamissa täyden toivomansa soittoajan. Vuonna 1998 perustettu Lullacry on elänyt viime vuosina suurien muutosten keskellä. Kahden ensimmäisen albumin, Sweet Desiren ja Be My Godin, jälkeen bändin tiet erosivat alkuperäisen vokalistin Tanyan kanssa, minkä lisäksi myöhemmät albumit ovat tuoneet selkeää muutosta myös Lullacry soundiin. Vuonna 2003 Lullacry kiinnitti albumilleen Crucify My Heart uudeksi vokalistiksi Tanja Lainion, jonka kanssa bändi onkin edennyt myös neljännen albuminsa Vol. 4:n merkeissä yhä eteenpäin tyylissään ja jopa bändin keskuudessa on monesti puhuttu, kuinka Lullacry on nyt alkanut löytää sen todellisen itsensä.
 
LIPUT
- Maksavat 18 euroa
- Tulevat myytiin keskiviikkona 13.12.2006
- Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin
- Lipunmyyjäorganisaatiot ja Korroosio eivät vastaa kadonneista lipuista
 
LIPPUPALVELUN
- Lippukaupoista
- Puh: 0600-10-800 (1,50 euroa/min + pvm)
- Puh: 0600-10-020 (5 euroa/puhelu + pvm)
- www.lippupalvelu.fi
 
TIKETISTÄ
- Puh. 0600-1-1616 (0,66 euroa/min + pvm)
- www.tiketti.fi
 
IKÄRAJA
- Ei ikärajaa, anniskelualue rajattu erikseen
 
LISÄTIETOJA
- Voi kysyä tässä ketjussa
- www.korroosio.fi
- Tai suoraan: aki@korroosio.fi
 
www.korroosio.fi
www.ayreon.com
www.streamofpassion.com
www.silentivm.com
www.lullacry.com
www.elmu.fi

 
Lullacry toiseksi lämmittelijäksi Stream Of Passion / Ayreon -keikalle Nosturiin 19.01.2007
 
Hienosti alkaneen lippumenekin kunniaksi toisen suunnitellun lämmittelijän kiinnittäminen mahdollistui. Tämä toinen lämmittelijä ei ole enempää tai vähempää, kuin helsinkiläinen Lullacry, joka tulee saamaan kahden muun esiintyjän tapaan iltamissa täyden toivomansa soittoajan. Vuonna 1998 perustettu Lullacry on elänyt viime vuosina suurien muutosten keskellä. Kahden ensimmäisen albumin, Sweet Desiren ja Be My Godin, jälkeen bändin tiet erosivat alkuperäisen vokalistin Tanyan kanssa, minkä lisäksi myöhemmät albumit ovat tuoneet selkeää muutosta myös Lullacry soundiin. Vuonna 2003 Lullacry kiinnitti albumilleen Crucify My Heart uudeksi vokalistiksi Tanja Lainion, jonka kanssa bändi onkin edennyt myös neljännen albuminsa Vol. 4:n merkeissä yhä eteenpäin tyylissään ja jopa bändin keskuudessa on monesti puhuttu, kuinka Lullacry on nyt alkanut löytää sen todellisen itsensä.
 
Kaikki kolme bändiä tulevat soittamaan illan aikana täysipainoisen setin, joten 30-minuuttisiksi lytättyjä lämppäriaikoja ei kannata pelätä tai toivoa. Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan myöhemmin, kun se on ajankohtaisempaa.
 
Kolmas esiintyjä ei vaikuta lippujen hintoihin ja ostetut liput käyvät sellaisinaan.
 
:: WWW.KORROOSIO.FI - KOTIMAINEN RASKAAN MUSIIKIN MEDIA :: HAASTATTELUISSA: SCAR SYMMETRY, ARCH ENEMY ja THE HAUNTED ::
Akiman
27.12.2006 11:25:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keikasta.
 
Jos tämä jollekin jotain erityistä merkitsee, niin kerrottakoon vain, että SoP / Ayreon -poppoo tuo tapahtumaan mukanaan myös aina yhtä kaivattua merchandisea. Tämä on poikkeus lähinnä siinä mielessä, etteivät myyjät kulje bändin mukana läheskään joka keikalla vähänkään kauempana asian ytimestä (Hollannista), mutta tämä asia oli ratkaistavissa yksinkertaisella pyynnöllä, joten tavaraa on tulossa myyntiin.
 
Myös jonkinlainen "meet & greet" tai nimmarisessio on mahdollinen, jos kireitä aikatauluja saadaan hieman höllennettyä jostain suunnasta. Tästä lisää myöhemmin.
 
19.01. Nosturi: STREAM OF PASSION / AYREON (+ Lullacry ja Silentium) Lisätietoja: www.korroosio.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 511 12 13 14 15

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti