Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Musiikin teoria ja säveltäminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: psykedeelit ja säveltäminen
1
sub zero
29.05.2012 20:04:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan teistä kokeillut, auttaako psykedeelien käyttö säveltämisessä? Bootsy Collins sanoi saaneensa apua LSD:stä
 
nisumaka
01.06.2012 10:38:46 (muokattu 01.06.2012 10:40:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, tästähän on olemassa 70-luvulta ihan suuri viisaus.
 
Mitä totesi hippi Tavastian kokeilevaan improvisaatioon perustuvan musiikin jaska-illassa, kun kama loppu? No tietysti: "Mitä on tämä kamala metelöinti."
 
Itse suosin selvänä säveltämistä.
 
roopeok
15.06.2012 09:05:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"We are all wired into a survival trip now. No more of the speed that fueled that 60's. That was the fatal flaw in Tim Leary's trip. He crashed around America selling "consciousness expansion" without ever giving a thought to the grim meat-hook realities that were lying in wait for all the people who took him seriously... All those pathetically eager acid freaks who thought they could buy Peace and Understanding for three bucks a hit. But their loss and failure is ours too. What Leary took down with him was the central illusion of a whole life-style that he helped create... a generation of permanent cripples, failed seekers, who never understood the essential old-mystic fallacy of the Acid Culture: the desperate assumption that somebody... or at least some force - is tending the light at the end of the tunnel."
 
ganesha
16.06.2012 01:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tottakai huumeet "auttavat" säveltämisessä. ei se välttämättä kovin kuuntelukelpoista materiaalia ole, mutta toisaalta sitä matskua syntyy kuin itsestään ja paljon.
 
Juho L
16.06.2012 13:03:11 (muokattu 16.06.2012 13:04:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epäilen vahvasti, että trippien aikana kukaan mitään järkevää saa tehtyä. Passiivinen vaikutus sitten voikin olla toista. Onhan ne läsänder- ja sienipäissä saadut inspiraation kipinät potkineet liikkeelle yhtä sun toista musiikillista merkkiteosta tässä historian aikana.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding... Und Behike!"
ganesha
16.06.2012 17:24:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juho L: Epäilen vahvasti, että trippien aikana kukaan mitään järkevää saa tehtyä. Passiivinen vaikutus sitten voikin olla toista. Onhan ne läsänder- ja sienipäissä saadut inspiraation kipinät potkineet liikkeelle yhtä sun toista musiikillista merkkiteosta tässä historian aikana.
 
toki. Beatles, The Doors, Hendrix, Pink Floyd...tosin viimeksi mainitun alkuperäinen laulaja käy myös varoittavasta esimerkistä, miten käy kun liikaa matkailee.
 
Arkka
16.06.2012 17:33:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu varmaan pitkälti siitä mitä säveltää.
 
Usein mikä vaan tajunnantilanmuutos tuo fiiliksen, että NYT tietää miten asiat kuuluu mennä ja jotenkin pystyy sen varassa tekemään päätöksiä.
 
Jos haluaa tehdä musaa, mikä on hyvää selvinpäin, ei välttämättä ole huono idea säveltää selvinpäin.
 
cosmob83
17.06.2012 12:37:38 (muokattu 17.06.2012 12:40:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entinen kitaraopettajani joskus sanoi (ei varmaan ole alunperin hänen ajatuksensa), että onneksi Hendrix käytti LSD:tä niin meidän ei tarvitse... Kaikensortin kemikaalien vaikutuksen alaisena syntyy vaikka mitä, selvinpäin niitä ei vaan kestä kuunnella millään muotoa.
 
Edit: Tosin sanottakoon että Miles Davisin Bitches in brew on mitä mielenkiintoisin albumi ihan selvinpäin, vaikka ymmärtääkseni herra Davis taisi imuroida Kolumbian kansantuotetta John McLauchanin kanssa ihan urakalla tätä levyä tehdessään. Ei kyllä huomaa....
 
roopeok
18.06.2012 10:33:59 (muokattu 18.06.2012 10:39:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin. Kyllähän psykedeeleistä voi olla apua etenkin inspiraation suhteen. Toisaalta psykedeelimatkalle ylimielisenä ja ikään kuin päämäärän tietävänä saattaa (epä-?)todellisuus iskeä ikävällä voimalla. Toisin sanoen: jos sitä musiikkia syntyy niin silloin se on syntyäkseen, mutta ei missään nimessä kannata lähteä trippailemaan sillä asenteella että 'näin syntyy hyvää musiikkia koska ____:kin trippaili säveltäessään'. Tunne rajasi ja tiedosta että selvinkin päin voi tehdä psykedeelistä musiikkia. Pahahan tähän on muuta sanoa.
 
Varmasti löytyy paljon tietoa aiheesta googlettamallakin.
 
E: Tiedosta myös, ettei ne psykedeelit tee susta yhtäkkiä maagista muusikkoa. Nuo Milesit, Hendrixit sun muut olivat virtuooseja soittimiensa kanssa ihan selvinkin päin. Psykedeelit avasivat vain ovia jotka todennäköisesti jo ennestään olivat läsnä.
 
cosmob83
18.06.2012 18:19:45 (muokattu 18.06.2012 18:24:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ja tähän voisi vielä oikeastaan lisätä semmoisen väittämän, että ei siellä sun päässä synny mitään sellaista mitä siellä ei olisi jo. Eli ei ne hapot mitään uutta synnytä, ne vain yhdistelee olemassaolevaa matskua vähän uudella tavalla (EHKÄ).
 
Edit: Ja siihen nyt kannattaa suhtautua vähän skeptisesti jos joku sanoo käyttäneensä jotain ainetta "auttaakseen" luomisessa. Kyllä minäkin selittelen niitä mun baarireissuja että kuuluu työn kuvaan, ja auttavat luovuuden löytämisessä ja plaa plaa plaa. Freud "kokeili" kokaania parin vuoden ajan, huomasi vain viihtyvän sen seurassa niin hyvin, että rupesi valehtelemaan itsellensä sen merkitystä. Kunnes sitten myöhemmin tuli järkiinsä ja totesi että kokaiini voi olla hyvinkin vaarallista. Epäilen että kyse näissä "muusikot käyttävät kamaa luodakseen" -stooreissa on vähän siitä, että kamaa on kivaa käyttää ja sille pitäisi keksiä joku järkevä perustelu sille käytölle, että ei vaikuttaisi ihan luuserilta. Tosin tämä väittämä vain mutua, paikalla en ole ollut joten en voi tietää.
 
Juho L
19.06.2012 00:39:10 (muokattu 19.06.2012 00:39:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cosmob83: Edit: Ja siihen nyt kannattaa suhtautua vähän skeptisesti jos joku sanoo käyttäneensä jotain ainetta "auttaakseen" luomisessa. Kyllä minäkin selittelen niitä mun baarireissuja että kuuluu työn kuvaan, ja auttavat luovuuden löytämisessä ja plaa plaa plaa. Freud "kokeili" kokaania parin vuoden ajan, huomasi vain viihtyvän sen seurassa niin hyvin, että rupesi valehtelemaan itsellensä sen merkitystä. Kunnes sitten myöhemmin tuli järkiinsä ja totesi että kokaiini voi olla hyvinkin vaarallista. Epäilen että kyse näissä "muusikot käyttävät kamaa luodakseen" -stooreissa on vähän siitä, että kamaa on kivaa käyttää ja sille pitäisi keksiä joku järkevä perustelu sille käytölle, että ei vaikuttaisi ihan luuserilta. Tosin tämä väittämä vain mutua, paikalla en ole ollut joten en voi tietää.
 
Nyt puhutaan psykedeeleistä, ei kokaiinista/heroiinista ja muista suonensisäisitä.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding... Und Behike!"
cosmob83
19.06.2012 10:21:25 (muokattu 19.06.2012 10:22:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juho L: Nyt puhutaan psykedeeleistä, ei kokaiinista/heroiinista ja muista suonensisäisitä.
 
Kommenttini oli nyt tarkoitettu yleispätevästi erilaisten kemikaalien käyttämistä kohtaan. Eli lähinnä sitä vain että kait ne pääsääntöisesti ovat viihdekäyttökamaa, ja välillä sitä on kiva mystifioida sitä oma taiteellista tekemistä sillä, että ilmoittaa erilaisten kemikaalien olleen merkittävä osa luovaa prosessia.
 
Edit: Josta tulikin toinen anekdootti mieleen. David Bowielta kysyttiin jossain haastattelussa että miten kokaiinin käyttö vaikutti hänen musiikkiinsa. Hän vastasi muistaakseni että ei muuten, paitsi että sävelsi vuodessa sen verran mitä muuten olisi säveltänyt viidessä. Ei nyt ole ihan sanatarkka lainaus, mutta jotain tämmöistä.
 
Janus
20.06.2012 11:24:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.cowboybooks.com.au/html/acidtrip1.html
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti