Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Musiikin teoria ja säveltäminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Biisin nuotinnus vinkkejä?
1
rumputyyppiä
01.12.2010 19:11:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarttis vähän hjelppiä kappaleiden nuotituksen kanssa. Olen tekemässä projektina eräistä kappaleista nuotteja joista ei ole niitä tehty kaupalliseen tuotantoon. Joten nyt tarttis hyviä vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon aluksia ja lopuksi. Mikä soitin kannattaa esim. kirjoittaa ensin.
 
Niin ja soittimia on käytössä siis piano, rummut (ja marimba), basso, sekä klarinetti tai vaihtoehtoisesti muita puhaltimia.
 
baron
01.12.2010 21:27:08 (muokattu 01.12.2010 21:27:56)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

virhe
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Janus
01.12.2010 22:18:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhtään tietämättä minkälaisesta materiaalista on kyse, mä kirjoittaisin kategorisesti kahdelle riville (5-viivaiset viivastot, diskantti- ja bassoavain) ja lisäksi tarpeen mukaan näkyvissä olevalle ossia-viivastolle rumpuosuudet auki tahdin-parin verran (joko 1-viivainen perkussionotaatiomainen kirjoitustapa tai sit ihan 5-viivainen normirumpunotaatio), SILLOIN KUN rumpukomppi on jotenkin erikoinen/kappaleelle leimallinen/ei selviä suoraan bassolinjasta/jne. Bassoviivastolle sit bassolinja (nuotteja alkuun ja slasheja tarpeen mukaan siitä eteenpäin) ja diskanttiviivastolle tärkeimmät instrumentaalimelodiat/leimalliset sointukäännökset ja -hajotukset/jne. Väliin sointumerkit, mahdollisimman selkeällä, johdonmukaisella ja yksiselitteisellä tavalla ilmaistuna.
 
Näistä "minipartituureista" (joihin saa kyllä mahtumaan normibiisin helposti 2-3, joskus harvoin 4 sivun mittaan) soittavat sitten basisti, rumpali, ja pianisti - ainakin. Jos puhaltajat osaavat transponoida C-lapusta lennossa ja kaiken puhallinmatskun saa mahtumaan selkeästi diskanttiriville, niin miksei sama lappu kävisi heillekin. Muussa tapauksessa tuon "minipartituuri"-vaiheen jälkeen samaan rakennepohjaan erilliset, transponoidut stemmat puhaltajille.
 
Kirjoita ensin bassolinja ja melodiat ja päätä lapun rakenne (kertaukset, segnot, codat). Plokkaa ja kirjoita sointumerkit - melodia jeesaa tilanteissa, joissa esim. pitää kuunnella onko sointu esim. Em7 vai Cadd9/E.
 
Jucciz
03.12.2010 03:35:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisko tästä mun tekemästä paketista olla apua aiheeseen?
 
http://jucciz.com/lappusoimaan/
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti