Muusikoiden.net
28.02.2021
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Youtube ja lisenssi että saa soittaa covereita
1
Att1Tude
06.12.2020 07:47:43 (muokattu 06.12.2020 07:54:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taannoin koitin ladata tubeen videon SOAD:in BYOB:ista minkä soitin ultimateguitarin kautta, rippasin audiot sitten DAWilla videon päälle sopivasti editoiden että soitto ja musiikki käy yksiin. No, youtube nakkas tekijänoikeuskortin pöytään ja ei anna audion kuulua koska käytetty tekijänoikeuslain alaista materiaalia. Minkä lisenssin tarviin tähän tarkoitukseen, covereiden esittämiseen kitaralla youtubessa? Tuolla oli yks lisenssihässäkkä joka antaisi 2500 yksikköä(0,09c/kappale) näin ymmärsin mutta onko muut joutuneet vastaavaan tilanteeseen?
 
EDIT Songfile.com oli tuo sivu mihin päädyin legalzoomin artikkelin kautta.
 
Say no to negis=Täydellinen uutispimento
Eemelamsi
22.12.2020 22:12:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä pitäisi ihan "fair use":n piikkiin mennä coverit. Jotku levy-yhtiöt taitaa olla vähän yliherkkiä noiden kanssa. Youtubeen kun laittaa coverin niin se äkkiä kyllä "merkataan" oikealle omistajalle kuuluvaksi, mutta käytännössä tietääkseni vaikuttaa ainoastaan mainostuloihin, jotka siis ohjautuvat sille, jolla ne tekijänoikeudet on hallussa.
 
Vahvaa mutuilua, mutta itse muutaman coverin laittanut youtubeen ja ei ole vastaavaa ongelmaa ollut.
 
Little Savage
22.12.2020 22:27:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändeillä on asianajajat hoitamassa asiaa ja ne kun laittaa nootin niin sun soittamiset loppuu. Youtube ei välitä kuka on oikeassa. Ellet lähde oikeuteen vääntämään ja selvittämään asiaa.
 
Ostimpa kerran kitaran Thomanilta. Se oli I-ha kiva mut...
Metalkallo
23.12.2020 12:46:26 (muokattu 23.12.2020 12:47:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, aika turhaa enää tehdä covereita netissä mihinkään, kun tekijänoikeudet niin tiukoiksi menneet. Youtube antaa noottia oli jokin biisi missä tahansa, coveri, peli, musa tai jokin muu jossa kuuluu tiettyä musaa. Oisivat voineet säilyttää vaan sen "fair use" jutun ja et tulot menee covereista suoraan muusikoille ja firmoille.
 
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
KaRa
24.12.2020 08:45:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihtaa muutamien sävelien paikkaa. Paljon hauskempi käydä oikeutta plagioinnista, kuin coveraamisesta.
 
Offtopic on paras topic.
Eemelamsi
25.12.2020 13:49:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Juu, aika turhaa enää tehdä covereita netissä mihinkään, kun tekijänoikeudet niin tiukoiksi menneet. Youtube antaa noottia oli jokin biisi missä tahansa, coveri, peli, musa tai jokin muu jossa kuuluu tiettyä musaa. Oisivat voineet säilyttää vaan sen "fair use" jutun ja et tulot menee covereista suoraan muusikoille ja firmoille.
 
Onko tässä siis joku juttu muuttunut kevään jälkeen? Useampi coveri youtubessa ja ei mitään ongelmaa. Lukee kyllä, että tekijänoikeudet kuuluu jollekin toiselle, mutta videoissa kyllä biisit kuuluu.
 
Arkka
25.12.2020 15:12:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eemelamsi: Onko tässä siis joku juttu muuttunut kevään jälkeen? Useampi coveri youtubessa ja ei mitään ongelmaa. Lukee kyllä, että tekijänoikeudet kuuluu jollekin toiselle, mutta videoissa kyllä biisit kuuluu.
 
Riippuu varmaan ihan siitä ketä coveroi. Jotku levy-yhtiöt ei välitä, toiset ottaa tulot, kolmannet blokkaa. En kyllä käsitä miksi soitto-covereita olis taloudellisesti järkevää blokata. Toimimattomuuteen asti suurpiirteinen piratismin torjuntalinjaus kenties. Itse artistien harvemmin näkee covereista harmistuvan - enempikin niihin kannustavan.
 
aalataur
27.12.2020 23:02:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun kanavalle tuli ilmoitus aikoinaan, kun tein paljon Metallica-covereita joskus vuonna kivi että kaikki Metallica-videot piti ottaa alas, tai muuten olis kanava mennyt kiinni. En tiedä saisiko nykyään laittaa, näkyyhän noita Metallica-covereita olevan. Muista bändeistä kuten Megadeth, Blind Guardian, Maiden, The Haunted, Ben Granfelt, Guitar Slingers mitä koveroin silloin, ei tullut mitään vikinää koskaan. Riippuu bändistä luulen, eipä yllättä että Napster of Puppetsia ei saanut koveroida
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
iPadGuitarist
03.01.2021 21:42:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jonkinlaisen läjän upannut tuubiin covereita vuosien saatossa ja ainoastaan ilmoitukset mainostulojen menosta tekijänoikeuden haltijalle ja jossain harvoissa tapauksessa osassa maita estetty. Black Sabbathin joku Jake E. Lee biisi meni maailmanlaajuiseen esityskieltoon, mutta niin taitaa kaikki Sabatit mennä. Muuten ei ole ongelmia ollut, tänään viimeksi uppasin.
Koitttelin liikaa onnea, kun uppasin toiselle kanavalleni toistakymmentä biisiä, joihin lisäsin vain kuvat. Strikehän siitä lopulta tuli, opin kerrasta ja otin kanavan alas :D
 
Presidentti
04.01.2021 07:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: . Riippuu bändistä luulen, eipä yllättä että Napster of Puppetsia ei saanut koveroida
 
Varmaansiksiettäcoveritonalkuperäistäparemminsoitettujaaaa
 
Jälkiruuaksi pari Rennietä ja iso tuoppi Samarinia
Ztla
05.01.2021 05:27:34 (muokattu 05.01.2021 05:55:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eemelamsi: Kyllä pitäisi ihan "fair use":n piikkiin mennä coverit.
 
Jaa minkähän fair usen pykälän alle coverit muka menisi? Ei ne mitään opetusmateriaalia ole. Ehkä jos soittaa ihan päin helvettiä niin parodiana voisi mennä läpi ":D". Ihan syystä covereiden julkaisulle on olemassa lisenssit. Jos niitä ei tarvitsisi niin olisi aika huonoa bisnestä myydä niitä.
 
Eemelamsi: Useampi coveri youtubessa ja ei mitään ongelmaa. Lukee kyllä, että tekijänoikeudet kuuluu jollekin toiselle, mutta videoissa kyllä biisit kuuluu.
 
Erona siis se että useat bändit ja lafkat tyytyy hiljaisesti laittamaan mainoksia sun videoihin ja ottamaan siitä tuottoa ja jotkut taas suoraan vaan pistää videon kiinni tai mykistää audion siltä kohdin. Ainahan coverit ja remixit ei jää haaviin muutenkaan. Muistelisin että yksi näistä isoista levy-yhtiöistä harrastaisi tätä blokkaamista aika paljon aktiivisemmin kuin muut, olisiko ollut Sony?
 
Tämä youtuben nykytila on ongelmallinen esimerkiksi musiikin teoriaa opettaville kanaville. Periaatteessa porukan pitäisi saada käyttää pätkiä muiden musiikista opetuksen yhteydessä, ainakin jenkeissä, mutta jatkuvasti menee tällaisiakin videoita alas koska keskimäärin niitä skannaa jokin algoritmi joka ei välitä kontekstista.
 
"Ok, see now I press the sound enhancement pedal, like this. See how amazing it sounds now?" -Herman Li
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti