Muusikoiden.net
21.02.2019
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kipu peukalon alueella/kämmenessä
1
maickeli
27.08.2018 23:19:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen soittanut noin pari vuotta kitaraa ilman minkään laisia ongelmia, mutta tänään soitin todella paljon (6-8 tuntia?) peukalon alueelle/kämmeneen otelaudan tukeminen alkoi sattua niin etten pystynyt soittamaan ollenkaan.
 
Mikä mahtaa olla ongelma? jokin lihas kipu, jännetuppitulehdus, vakavaa?
 
hallu
27.08.2018 23:34:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän sun kämmen vaan kerro, että liika on liikaa :-). Itsellänikin on toisinaan juuri tuo kohta kipeytynyt, mutta omalla kohdallani se on mennyt levolla ohi. Sanotaanko niin, että kipua vasten ei kannata puristaa, vaan uskoa kun kroppa sanoo ettei asiat ole kunnossa. Se ei luultavasti ole vakavaa, mutta siitä voi tulla vakavaa jos ei malta huilata välillä.
 
Itselläni tuo mainittu kohta on kipeytynyt silloin jos olen soittanut paljon barreotteilla jotkut biisit saa peukun ihan hapoille. Jännetuppitulehdusten tai rannekanavatulehduksen välttämiseksi kannattaa opetella soittamaan ergonomisesti "oikein" eli hartiat rentoina ja selkä suorana ja muista hengittää. Käsien täytyy olle sellaisessa asennossa että rannetta ei joudu juuri taivuttamaan eli vasen käsi lähestyy otelautaa altapäin niin, että ranne voi olla suhteellisen suorassa jolloin rannekanavassa kulkeva jänne ei joudu hankauksiin ja aiheuta ongelmia. Se tarkoittaa sitä, että vasemman käden kyynärpään täytyy olla alempana kuin kitaran kaula. Tällainen soittoasento saadaan istuen siten, että vasemman jalan alla on pieni koroke ja kitara lepää vasemman reiden päällä siten, että kaula osoittaa yläviistoon ja kitaran lapa on suunnilleen hartiasi korkeudella. Seisten sama asento edellyttää aika lyhyttä kitarahihnaa ja kitaran pitämistä niin ylhäällä että jotkut punkorientoituneet rockhenkilöt saattavat sitä vierastaa :-).
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Arkka
28.08.2018 00:34:20 (muokattu 28.08.2018 00:38:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maickeli: Olen soittanut noin pari vuotta kitaraa ilman minkään laisia ongelmia, mutta tänään soitin todella paljon (6-8 tuntia?) peukalon alueelle/kämmeneen otelaudan tukeminen alkoi sattua niin etten pystynyt soittamaan ollenkaan.
 
Mikä mahtaa olla ongelma? jokin lihas kipu, jännetuppitulehdus, vakavaa?

 
Jos tää oli eka ilmentymä, niin nou ressi. Oot vaan kokonaan soittamatta tai soitat erilaista asiaa (sattumatonta) pari viikkoa ja jos kipu jatkuu pidemmänkin tauon jälkeen, meet lääkäriin (tai vaihtoehtoisesti elektroniikka ja soitinrakennus -palstalle, jossa korjaavat kyllä).
 
e: ja siis jos tunnet siinä jatkuvaa kipua liikuttamattakin, tai kipu on muuten vaan häiritsevän kovaa, niin lääkäriin saa kyllä mennä. Käsissä on niin paljon asioita, joita paskoa, että kukaan ei osaa arvata. Paitsi lääkäri.
 
Tinnittus
28.08.2018 20:44:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On ollut jännetupintulehdus ja tenniskyynärpää soittamisesta.
Molemmat oli niin kipeitä(varsinkin tennari) ettei todellakaan mitään asiaa soittamaan pitkään aikaan, ei edes yhtä nuottia.
 
Molemmissa on vielä sellanen vihikliäinen taipumus, että kun kerran iskee, niin tulee monen vuoden ajan todella helposti uudestaan.
 
Et kannattaa ottaa noi "varoitus säryt" ihan tosissaan. Ei ole soittohommissa mikään leikin tai vähättelyn asia.
 
"Let's all clap together and ruin a fine performance."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti